• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bayanlar bir bakar mısınız ? Eşim ve annesi...

soyle donup bir gecmisi dusundugunde aklina gelen tek sey koca bir pismanlik.. yasayacagin bu

Mrblar. Ben 2 yıllık evliyim. Ve birlik oturuyorum. 2 yıldır tükenmek bilmeyen sıkıntılar. . Her neyse kızlar size sormak istiyorum ben mi abartiyorum sizce? Bugün eşimle dışarı cikacaktik sabah işlerimiz vardi. Temizlik yapıyorum halı yıkama gelecek halıları almaya. Sabah kalktım halıları topladım kahvaltı hazırladım çocuğu hazırladım (1 yaşında oglum var bu arada ) . Sonra kendim hazirlaniyorum ama çocuk susmuyor oyle bir ağlıyor ki yetişmemiz gereken yerdeki randevu da yaklasti. Bende esime kızdım uykundan 2 dk ödün ver çocuğa bak diye. Sonra o da sus bak seni elime alırım felan dedi ben iyice sinirlendim. O sırada kaynna geldi işte sen neden misafir odasinin mobilyalarının üzerini örtmüyorsun eskiyecek. Eltilerine bak onlar nasil yapıyor felan . Bende dedim çoğunlukla kimse örtmüyor anne o da toz almıyor bir şey almıyor dedim. Dedi senin için zaten hiç bir şeyin önemi yok. Senin mobilyaların eskiyecek . Şöyle boyle .Dedim ki anne aklima gelmedi sen söyleseydin ben örterdim. O da niye senin aklın yok mu sen akıl edemiyor musun dedi. Yine eltilerimden bahsetti işte onlar kadar olamıyorsun felan. Dedim ki anne ben ikisininde çocuğu yaşındayım. Beni onlarla kiyaslayip durma . Esim geldi senin dilin çok uzadı diye boğazıma yapıştı. Bende iyice sinirlendim . Bağırdm . Çıktım odadan kapıları carptim. .. ne yapsam sürekli bahane. Herkes yemeklerime bayılır. Kaynanam yanmayan yenege yandı. Tuzsuz yemeğe tuzlu. Yagsiz yemeğe yağlı. Eltin böyle yapıyor. Daha güzel oluyor. Bir de sabahtan beri beddua ediyor. Ben cik tehlikelimiysim. Konusunca boyle oldum.Yoruldum kızlar. Bana öneriniz boşanmak vs. Olmasın. Çünkü farklı şeyler var . Bana nasıl davranmam gerketigini ya da ne bileyim işte önerilerinize ihtiyacım var lutfen...
Boşanmak yok diyosan çekeceksin. Öküzden insinsan çıkaramazsın

Evliliğe devam edecekseniz kendinizi dövdürtmeyin cevap vermeyin he deyin yine bildiğinizi yapın kv ile yalnız kalınca canına okuyun muhakkak zayıf noktaları vardır iyi görünün canını acıtın herkesin yanında iyi davranın bu insanlar delikanlılığı haketmiyor maşa varken elinizie yakmayın canımı yakanın canını yakarım canımı yaktıranın canını yaktırırım

Ayrı eve cıkamıyorsanız esınızle, ezdirmeyin kendınızı.acıklama da yaomayın.mesafelı olun.aynı reın ıcınde zor ama yapmalısınız bence.

Gençliğinize yazık.
Kayınvalde yanı demeden erkenden evleniyor genç kızlarımız, koca kaçıyor çünkü.
Evliliği oturtmadan,adamı tanımadan bir de çocuk yapılıyor,çocuk da kaçıyor çünkü,hemen yapmak lazım.
Hem çocuk olursa koca da düzelir belki.

Elde meslek yok,ekonomik özgürlük yok,
zorda kalındığında kullanabilecek eğitim yok.
Adam boğazına yapışıp, hakaret edince de yapacak bir şey yok ne yazık ki...
Yazık gerçekten çok yazık.
Ben fen lisesi kazanmis okuyan ve başarılı biriydim. Sonra yarim gun dersler bos diye arkadaşlarımla dışarı çıktım diye okuldan alındm. Aile baskısı üvey abiler derken evlendirildim. fikrim bile alınmadı. Bazılarımız için hayat adil değil

annenızden baska kımsenız yokmus bosanmanızı kım sorun edecek acaba?
bahaneler...
adam bogazınıza yapısmıs bı sonrakıne elının tersıyle vurur ama onemlı olan hala bır adamın nıkahı altında kalmak
ah bı bılsenız toplum evde dayak yıyen ve susan kadınlar hakkında ne dusunuyor.
Anlatamiyorum herhalde. Üvey abilerim var. Ve biri boşandığı zaman bile onun abisinn şerefine erkekliğine tüküreyim ben olsam öldürürdm dio.

Sizin adınıza üzüldüm.okulunuzu açıktan bitirip meslek sahibi olup ayaklarınızın üstünde durmaktan başka çareniz yok

Ben fen lisesi kazanmis okuyan ve başarılı biriydim. Sonra yarim gun dersler bos diye arkadaşlarımla dışarı çıktım diye okuldan alındm. Aile baskısı üvey abiler derken evlendirildim. fikrim bile alınmadı. Bazılarımız için hayat adil değil
Ben genel bir serzenişte bulundum,bu forumda sizin durumunuzda o kadar çok genç kadın var ki, her biri ayrı dram,bununla birlikte sizin özel şartlarınızı bilemem elbette.
Hayat adil değilse, şartlar sizin için olumsuz geliştiyse ya bundan kurtulmanın yolları aranır ya da içinde bulunduğunuz şartlara ayak uydurmaya çalışılır.
Kocanızı tahrik etmeyin ki sizi darp etmesin.
Çünkü başka bir çıkış yolunuz yok gibi görünüyor.

Eğitimli,kadın-erkek eşitliğine inanmayan,eşine saygı duymayan bir adamdan çoçuğunuzla ilgilenmesini veya annesinin edepsizliğine 'dur' demesini beklememeniz gerekir.
Beklentileriniz eş profilinizle örtüşmüyor ne yazık ki, zor olsa da bunu kabullenirseniz daha az sorun yaşarsınız.
Fikriniz alınmadan evlendirildiğinizde çevrenizde size yardım edecek aklı başında hiç mi kimse yoktu?

Eğitimsiz yazacakken 'eğitimli' yazmışım düzeltirim. Burda kastettiğim diploma değil ayrıca.

Eğitimsiz yazacakken 'eğitimli' yazmışım düzeltirim. Burda kastettiğim diploma değil ayrıca.
Aynen öyle diploma yeterli değil. İlk gördüğümde dedim ki anlayışlı oturakli olgun. Kendini yetistirememis maalesef. Ailesinden ne görüyorsa onu uyguluyor ev hayatında

Ne zor hayatlar var Allah sabır versin bütün kaynanalar mı kötü özellikle erkek annesi

Bazı şeylerin geri donusu olmuyor maalesef. Allah yardımcınız olsun. Şartlara uymayan calisin. Eşinizden destek goremezseniz (ki goreceginizi sanmıyorum cunku kişiliği oturmamış biri) hayatınız boyle devam eder. Kız ailesinden destek goremezse eziyet ediyorlar sahipsiz gibi.

Senin yerinde olsam gidip darp raporu alırım. Sonra nafakayı baģlatır iyi kötü bi iş bulurum. Iyi kötü bir ev tutarım. Anneme çocuğu baktırıp çalışırım. Anneme baktıramıyorsam da güvenilir birini bulurum.

Evet kıt kanaat geçinirim. Ama azıcık aşım ağrısız başım
Çocuğun masraflarını devlet zaten babaya yükleyecek .

Sokaklarda limon satarım. Pazar yerlerinde kasadaki son domatesleri ucuza alırım. Ama senin şu hayatını yaşamam.

Senin yaşındakiler okumasa bile evlenmez bu arada. Ne buluyosunuz bu koca milletinde.

Allahınk seven bana da anlatsın.

Ben size şunu yapın diyemem ama ben olsam ölene kadar sevmediğim bir adam ve annesiyle (sevmediğim diyorum çünkü boğazıma yapışan bir insanı sevmeye devam edemem) beraber yaşamaktansa, risk alır boşanır ve şehir değiştiririm. Bana sahip çıkmayan anne ve üvey abilerimden de uzak dururum. Her birey bu hayatta yalnızdır. Yarın öbür gün tek başınıza kalsanız ölecek misiniz? Biraz güvenin kendinize. Çalışın para kazanın muhtaç kalmayın. Yok ben çalışamam biri bana baksın derseniz de yutun hakaretleri.

Anlatamiyorum herhalde. Üvey abilerim var. Ve biri boşandığı zaman bile onun abisinn şerefine erkekliğine tüküreyim ben olsam öldürürdm dio.
Tamam işte. Kocanızı öldürsünler bari.

Bu arada kocanız sizi evden atarsa ya da boşarsa ne yapacaksınız?
Buna dair planınız var mı?

Back
X