Bayanlar, nezaketen sizden izin almadan odalarınızı dolaşan bir komşunuz oldu mu?

evımı gezmek isteyenın nıyeti ayıp aramak başka ne olabılırkı onanane benım evımdeki eşyadan otur sohbetini et kalk

evimde ayıp aramak için dolaşan kişidie her türlü sözü hakeder başıma gelirse sessiz kalamam

amcamın eşi yani yengem böyle biridir
yazın annemlerdeydim, yengemler geldi akşam yemeğine
neyse yengemin teli çaldı gitti vestiyerden telefonunu aldı koridorda konuşuyordu
biz yemek odasında masadayız
mutfağa bişey almaya kalktım bi baktım yengemin sesi annemlerin yatak odasından geliyor
yuh dedim içimden
yatak odasına doğru yaklaştım kapıdan baktım annemlerin yatağına oturmuş telle konuşuyor
bişey demedim ama çok bozulmuştum bu saygısızlığına
özel bi görüşmen var tamam da neden yatak odasına gidip konuşuyorsun
git çocuk odasına mutfağa banyoya tuvalete ne bilim

Konu sahıbı arkadasım oda bıseymı benım yan komsum buzlugumu bıle acar kafasına gore o kadarda resmıyetı koruyorum sevıyelı davranıyorum ama karsı tarf anlamayınca anlamıyor.bır kurban bayramında ne kadar etın ıktı dedı bende alah kabul etsın boyle seyler konusulmazkı dedım o an sustu ama kalkıp evıne donerken yan cızdı mutfaga yoneldı bakım ne kadar etın olmus dedıgıyke buzlugu avtı ınceledı ıyı allah kabul etsın dedı ben bonkkkk kaldım tabı bole cok patavatsızdır benım komsum henemı cevap verdım kalbını kırmadım yuzum dustu bozuldum ama sustum eger ocakta yemegım olsun o geldıgınde ne pısıyor dıye acar ben tabı gene sınır olurum ama susarım salaklıgıma doymayayım ıste

Ne hoşuma gider ne de rahatsız olurum anlam veremem ama sınır olucak kadar takmam ama ben asla boyle bise yapmam

yeni taşındıysam, yeni eşya aldıysam gezmeleri normal çünkü benim evimide gezdiler hatta ben istedim gezmelerini aynı şekilde yeni taşınan arkadaşımın evinide gezmek istediğimi söyleyip arkadaşımla bakarım bunda bi şey yokki hatta adet gibi bi şeydir bu ama sürekli geldiği bir evse, kusur aramak için yada meraktan geziyorlarsa tabiki kızarım hatta kızdığımıda bi şekilde belli ederim

malesef benimde oldu. Karşı komşum yeni taşındığımız zamanlarda eşimle işten gelmişiz Kaloriferler yanıyormu hava varmıdır diye sudan sebeple hiç izinsiz pat diye evime girip bütün odalarımı dolaştı. Bende de cahillik hiç bişi diyemedim o anda. Gel zaman git zaman nasıl biri olduğunu anladım.Hadi şimdi gelsin dolaşsın bakalım.. Bazen insanlara soğuk davranmak gerekiyormuş sayesinde öğrendim..

Arkadaşım zamanla sende öğrenirsin soğuk durmayı. 10 sene dayandım karşı komşuma hep güler yüz tatlı dil ama en sonunda tak dedi. Arayı soğuttum. Senin komşunda seni kıskanıp çekemiyenlerden sanırım. Ne demek dolabımı açıp ne kadar et diye bakmak. Ona ne..kurban etinin azı çoğumu olurmuş ...Uzak dur bir şekilde mesafe koy yararından çok zararları dokunuyor böyle komşuların.

ben yeni evliyim kuzenim ilk kez eve geldiğinde ben teklif ettim ''gel evi göstereyim'' diye.kuzenim yani canım kanım olan kişi bile ben teklif etmeden salondan dışarı çıkmadı.yatak odasına zaten girmedi ''gel göstereyim'' dedim de '' gösterecek misin?'' dedi utana sıkıla girdi valla.başka nasıl ev gezilir bilmiyorum da onu yapan varsa laubaliliktir.gereksizdir.

çok yakın olmadığımız komşumuz var alt katta oturuyor, pat diye girer içeri bir defasında marketten yeni mısır alıp dolaba koymuştum arkadaşım vardı onunla birşeyler hazırlıyorduk mutfakta alt komşumuz geldi mutfaga davet ettim ağrı kesicin var mı diye dolabı actı hem ağrı kesicimi aldı onu ben verdım mısırı görünce mısırıda aldı onun patavazsızlıgı karsısında birşey diyemedim aldı gitti :) yine gelse yine aynı şey olsa birşey diyemem .

Ben de yeni evliyken üst kat komşum geldi, buyrun dedim, oturduk salona hayırlı olsun falan neyse ben kahve yapmak için girdim mutfağa amacım kahveleri içip evi gezdirmek adettendir tabii aa ben kahveyi yapıp geldim kadın yok tuvalete girdi herhalde dedim ki onu bile sorarız biz müsaitse girebilirmiyim diye kadın benim yatakodamda çekmecelerimi açıyor bir bozuldum pardon bişi mi arıyorsunuz dedim adettir çeyizlerine bakıyorum dedi, cinler tepeme çıktı tabii keşke söyleseydiniz gezdirirdim dedim, biz de gelin kızın çekmecelerini açmak ayıptır dedim. kadın güldüü bu arada baktı çekmeceye vee salona geçip kahvesini içip gitti. Sonra kv'ye senin gelin pek bir dilli lafını pat diye söylüyor demiş kv2de eh hakadene kor lafını demiş. Annem bile yatakodama girmez, kapıda durur ısrar kıyamet sokarım içeri 14 yıllık evliyim.

ahahhaah o ne ya?ortak mutfak gibi :)

yuh artık!!!valla ben olsam altınlarım kaybolursa sizden bilirim derim bak bakalım yapıyor mu bir daha :)))

İzin almadan dolaşılması abes evet.
Ben olsam ben de bozulurdum.
Çok şükür bugüne dek evime gelen arkadaşlarım müsade almadan gezmedi evimi.
O dengesizlik etmiş ama keşke sen müsait olmadığını söyleseydin.
Sonuçta insanlık hali dağınık olabilir.Çamaşır olabilir yada hoş olmayan başka bir görüntü rahatsız edici...
Bir arkadaşımın ablasının evine gitmiştik.
Arkadaşım abla müsaitse evini gezdireyim dedi benim yanımda.
Oturma odasını gösterdi.Yatak odam müsait değil dedi.
Biz de anlayışla karşıladık.
Ama eve ilk gelen misafir gezip evi görmek isteyebilir bu çok doğal.
Doğal olmayan izinsiz kafasına buyruk gezmesi.
Ev sahibi gelen kişi ilk kez geliyorsa evini gezmeye uygun hale getirmeli olur ya belki konuk dolaşmak isteyebilir ihtimaline karşı.

:) sormayın benim elim ayağım titrer böyle durumlarda birşey diyemedim pat diye içeri dalmalarına alışkınımda böyle olması hoş değil

Boyle bı komşum olmadı ama eğer eve alıyorsam demekki evim daginik değildir ve komşum gezsede sorun olmaz...
İzin alınsa o komşunun dusunceli biri oldugunu gösterir

yakın olmadıgım aramda fazla samimiyet olmayan insanların gezmesinden hoslanmam ama onun dısında kanım canım cok yakın akrabamın gezmesini problem etmem gezsin dolassın nema problema

Ben de böyle düşünüyorum . Fazla samimiyetimin olmadığı kolu komşunun izinsiz evin her deliğine girip çıkmalarından hoşlanmam . Yardım etmek için bile mutfağa girerken ev sahibinden izin alınmalıdır diye düşünüyorum . Sonuçta mutfak da ev sahibinin özel bir alanıdır . Sen iyi niyetle yardımcı olmak istersin , ama kasılabilir rahat edemeyebilir . O yüzden ben başkasının mutfağına girmeden önce mutlaka müsait mi diye izin alarak girerim .

Onun dışında can ciğer kuzu sarması olduğum arkadaşlarım evin her köşesinde gezebilirler Hatta giysi dolaplarımın içinde bile gezinirler , no problem . Öyle de yapıyorlar zaten

Benim gelmeli gitmeli bir komşuluk ilişkim yok. Olsaydı da istemediğim bir yere girmeye kalkıştığı anda orası müsayit değil diye yapıştırırım lafı. Oturup düşünmem ne olacak diye. Akrabalar için de aynı şeyler geçerli. Ama sevdiğim insanların da belli bir sınır dahilinde evimde çekinerek dolaşmasını istemem. Genelde soğuk yapılı olduğum için de ileride de böyle sıkıntılar yaşayacağımı sanmıyorum. Ama büyük laf dememek lazım.

komşularımızla çok içli dışlı değiliz .ama ne komşular ne de akrabalarımın böyle bir şey yapmasına asla müsade etmem.
bu konularda hoşgörülü olamıyorum açıkçası.

cok sacma komsu degil akraba bile girse sacma gecen yil turkiyeye gezmeye gittigimde ablamin kizi 5 yillik evil kiz kardesimin odasina pat kut giriyor yetmiyor ayni beden giyiniyorlar ustundekileri cikarip kardesimin kiyafetlerini giyiyor sok olmustum kardesime dedim genc kiz kirilir diye birsey diyemiyorum gecen esimin bana aldigi kazagi benden once giymis valla kocamdan utandim ustunde gorunce dedi sonar ben anneme dedim annem konustu ablamla insanda sanir kizin birseyi yok ablam memur maasini ona kiyafette harciyor her ay neler aliyor para yetmezse kredi karttina taksit yapiyor ayrica odasina girmesin dedim annem demis girmiyormus bide ortaligi yikmis fesat teyzemler diye ben hic hoslanmam yatak odama baskalarinin girmesinden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…