Bayanlar, nezaketen sizden izin almadan odalarınızı dolaşan bir komşunuz oldu mu?

Kendini belirtme biçimi açık bir şekilde yazmak istedim:))yorumunuzu okudum alınganlık yapıp böyle bir ortam yaratmak isteseydim tabiki yapabilirdim en başta.Karşımdaki kişiyle fikirleri sunmak güzel birşey amacım farklı olsaydı bunu baştan yapardım:)düşüncelerimi kimseden alıntı yapmadan yazmıştım farkederseniz:)Ama dediğiniz gibi neyse uzatmanın bir anlamı yok konu farklı yere dağılmasın herkes fikirlerini yazıyor.

tamamen görgüsüzlük ve düşüncesizlik canım aynen katılıyorum dedıklerıne...sinirle camdan atarım vala böyle tipleri :)) gecen yıl ablamın kaynanası geldı seksen yasında kadın ve bu kadın köyde yasamıs bırısı hep..bısey oldugu zaman kapıyı calar evdekıler rahatsız olacak dıye ses bıle yapmaya cekınır...tamamen ınsanın kendınden ve görgüsünden kaynaklanıyor..

Yarana dokundum galiba agresiflik tavan yapmış

Umuma açık bir yerde yazarken cevap vermeyin denmez , sadece işine gelmiyorsa cevap vermezsin olur biter. Yani bunu sen yaparsın, başkasına emredemezsin !!!

Türk değillsin ha epey güldürdün beni.

Bu ülkenin vatadaşlığından çıkıp başka bir ülkenin vatandaşı olmak maalesef seni genlerinden arındırmıyor. En fazla Türk değilim demeni etnik kökenli vatandaşlarımızdan biri olarak algılarım.

Öyle böyle bu ülkenin ekmeğini yediğin, suyunu içtiğin herbir kelimende, agresifliğinde bu öylesine saklı ki :) Derler ya aslını inkar eden haramzade diye aynen o hesap

Ha bu arada bir oku istersen ben evimde dolaşılır dolaşılmaz, gezilir gezilmez konusuna birşey yazmış mıyım ? Herkesin şahsi fikri, herkes nasıl isterse öyle yaşar beni ne ilgilendirir.

Benim yazım, kendini paye verip milleti ötekileştirmeneydi.

Yada gerçekten öteki misin ? O zaman biz beriki mi oluyoruz

[/B]

yok canim baskasinin evine bile girmez davet edilmedigi surece sadece kizkardesime yapiyordu benlede mesafeli sanirsam kizkardesimle bi arada buyuduler o samiyete guveniyordu sanirsam ama dedikden sonar birdaha asla yapmiyormus iyi oldu uyardigimiz agac yasken egilir panic yapilcak durumda yok artik

Estagfirullah, ben sizi anliyorum. Ama sanirim kendimi iyi ifade edemedim. Kizdigim durum su oldu, bagzi yorumlarda okuyorum sasiriyorum cok magdur edilmis yorumcu arkadaslar var ki; bagzi kisilerin amaclari sadece ama sadece ortaligi karistirmak, odalari gezmek, dolaplari acmak, vs. Böyle düsüncesizce yapilan hareketler beni kizdirdigi icin belki de sert geldi yorumum size, ama amacim sahsen kimseyi kirmak degil. Eger konuyu acan arkadas eger böyle bir soru yönetmisse, demek ki kendisini rahatsiz eden bir durum olmus demektir. Kim arsiz ve düsüncesiz insanlari evinde ister ki?

Size bebeginizle güzel bir haftasonu dilerim. :=)

Son düzenleme:

BLA BLA BLA BLA BLA... DIR DIR DIR... DIRT BIRT BLA... Yine mi sen ve senin uyduruk kehanetlerin, dötünden uydurmakta cok iyisin ve cok komiksin... Ne kadar güzel masallar uydurmussun ve yazmissin hakkimda. :))) Git ve otoban da oyna!

Son düzenleme:

aynen yavrum bende gittigimde aynı muameleyle karsılasmam bana gelenede yapmam yahu arkadasım kanım canım girecek kendini rahat hissedecek tabi ailem nasılsa onlarda oyledir benim icin kasmaya gerek yok bu kadar olmadı zincir takalım sadece tuvalete(ama oda misafir tuvaleti) uzanan ordan ileriye gidemesinler sanki arka oda da esrar yetiştiriyoruz abartmaya gerek yok.. komsuda girerse girer ya ne yapalım bile bile sacarım tum camasırımı ortaya o rezil olsun

aynen ya , bide böyle aşağılar gibi, hımm türkiyede böyle demekki... ayrıca evini gezdirenleri yada gezmek steyenleri cehaletle suçladığı için de çok ayıp etmiş

izin almadan değil odalara tuvalete bile gidilmez bizim buralarda yani türkiyede! eğer bunu yapan olursada türkiyede yaşadığı için değil hadsiz ve kendini bilmez olduğu içindir. o kadar...

Benim yorumumdan mi bahsediyorsunuz emin olamadim, ama öyle ise eger lütfen yorumun tümünü okuyun. Kesinlikle uzaktan yakindan ilgisi yok yazdiklarinizla. Baskasinin yorumundan bahsediyorsaniz da, katiliyorum size; kimse kimseyi asagilayamaz, ancak yorum yapilabilir. Selamlar!

Son düzenleme:
BLA BLA BLA BLA BLA... DIR DIR DIR... DIRT BIRT BLA... Yine mi sen ve senin uyduruk kehanetlerin, dötünden uydurmakta cok iyisin ve cok komiksin... Ne kadar güzel masallar uydurmussun ve yazmissin hakkimda. :))) Git ve otoban da oyna!

cehaletten terbiyeden bahsediyordunuz ama dötünden uydurmak git ve otobanda oyna cumlelerinin neresinde nezaket ve terbiye var heleki git ve otobanda oyna cumlesi siz bilmezsiniz turk degilsinizya hani turkiyede farklı anlamlarda soylenir bilmiyorsunuz heralde cunku terbiyeden bahseden biri bu kdr terbiye sınırlarını zorlayamaz gibi geliyor

"Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir; tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir." Ziya Pasa (Mekani cennet olsun!)

Üstünüze mi alindiniz?! Size ne?! Avukatlik ücreti mi aldiniz?!

Son düzenleme:
Misafirim benden izinsiz evimin odalarına elbette giremez.
Zaten biz Türkler izin almadan odalara dalacak kadar düşüncesiz değilizdir.

Dikkat ettim de, tartışmayı bilmek ne kadar önemliymiş.
Bilmeyince çirkin manzaralar ortaya çıkabiliyor böyle.

Ilk paragrafinizdaki genellemenizi bu sayfadaki bir cok yorum cürütebilir... Sadece bir örnek:

Ikizler39 kullanıcısından alıntı:
Ben de yeni evliyken üst kat komşum geldi, buyrun dedim, oturduk salona hayırlı olsun falan neyse ben kahve yapmak için girdim mutfağa amacım kahveleri içip evi gezdirmek adettendir tabii aa ben kahveyi yapıp geldim kadın yok tuvalete girdi herhalde dedim ki onu bile sorarız biz müsaitse girebilirmiyim diye kadın benim yatakodamda çekmecelerimi açıyor bir bozuldum pardon bişi mi arıyorsunuz dedim adettir çeyizlerine bakıyorum dedi, cinler tepeme çıktı tabii keşke söyleseydiniz gezdirirdim dedim, biz de gelin kızın çekmecelerini açmak ayıptır dedim. kadın güldüü bu arada baktı çekmeceye vee salona geçip kahvesini içip gitti. Sonra kv'ye senin gelin pek bir dilli lafını pat diye söylüyor demiş kv2de eh hakadene kor lafını demiş. Annem bile yatakodama girmez, kapıda durur ısrar kıyamet sokarım içeri 14 yıllık evliyim.

Demek ki kendi evinizde size saygisizlik yapabilecek görgüsüzler cikabiliyormus. :)

Ama ikinci paragrafiniz icin ise: Dogru söze ne hacet... Agziniza saglik...

Son düzenleme:

evet sizden bahsediyorum, şu mesajınız ve sonrakiler için yazmıştım;

''Ne komsusu, akrabam yada arkadasim izin almis olsalar dahi evimdeki odalarimi dolasamazlar!

Kimin haddine böyle bir terbiyesizlik yapmak, evime gelmesine izin verdigim misafirim gösterdigim yere gecer ve orda da kalir!

"Misafir" denen kisiler icin "salon" ve "misafir lavabosu" denen sinirlandirilmis yerler var evlerimizde!

Ne o öyle odalari dolasmak felan, lunaparka mi gelmisler yoksa müzeye mi gelmisler de ev sahibinin evini gezeceklermis?!

Nezaket kurallari önemlidir! Bu kurallari bilmeyen ve uygulayamayan kisiler zaten evime giremezler.

Cehaletin dibi yok malesef.

Mesafe güzeldir, böyle terbiyesizliklere izin vermeyin, özelinizi koruyun! ''

tutumunuz bana hem sert hemde olağandışı geldi, ayrıca madem türk değilsiniz bizim adetlerimizi, kültürümüzü bilemezsiniz ki, size normal olan bize değildir, düşüncenizde bu kadar ısrarcı olup, bunu yapanları (yanlış anlaşılmasın, ev sahibinden izin alıp, evi gezenleri kastediyorum) cehaletle suçlamanız hoşuma gitmedi

benimde önceki yorumumu okursanız zaten bende yeni ev yeni eşya durumunda ev gezdirilmesinin burada adet gibi olduğunu, bunun dışında meraktan yada dedikodu yapmak için orayı burayı karıştırılmasının ayıp olduğunu, hoş karşılamadığımı yazmıştım, ben daha hiç bir komşumun dolabını, odasını çekmecesini açmış değilim hatta bırakın komşumu yakın akrabalarımın bile açmam bunun yaşadığın yer yada ülkeyle ilgisi yok, tamamen kişiyle, karakteriyle ilgili bir şey

"Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir; tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir." Ziya Pasa (Mekani cennet olsun!)

Üstünüze mi alindiniz?! Size ne?! Avukatlik ücreti mi aldiniz?!

bana veya herhangi bir uyeye farketmez o tarz bir uslup gorursem yorum yaparım bana dokunmayan bin yıl yasasın kafasında degilimdir fahri avukatım ben ucret almıyorum gonul işi avukatların aldıgı ucreti bilmiyorum isterseniz istanbul barosuna bir sorun

Biz Türklerin atalarının "İstisnalar kaideyi bozmaz" diye çok yerinde bir sözü vardır.

Biz Türkler misafirperver ve düşünceli insanlarızdır. İstisnalar kaideyi bozmaz.

Bence siz fazla gerginsiniz.
Biraz sakinleşin.

Saygılar.

Evet anliyorum demek istediginizi; bu durumun normal karsilanmasi bana cok yanlis geldigi icin acaba adet mi kütürel bir baglanti mi bu sizde diye soru yönelttigim icin ise kendini bilmez birisi bana hakaret etti.

Daha sonrasinda bagzi yorumlar okudum; insanlardan habersiz odalari gezenler, cekmece karistiranlar; kiyafet deneyenler ve daha nicesi. Bu durumu cahilce ve ayiplayarak yorumladim dogru, halen de ayni düsüncedeyim; sahsen kabul edilemez bir durum sahsim icin. Ama magdem herkes memnun bu durumdan öyle ise neden arada bir sikayet edenler var?! Inanin bunu da anlayamiyorum?! Simdi bu durum genelleme olarak sizler icin dogru mu yanlis mi?

Bana yanlis gelen bir durum size dogru geliyorsa burda sorun yok, ama bana yanlis gelen bir durum hakarete ugruyorsa iste burda sorun var. Sonucta amac düsünce paylasimi degil mi?

İzin almadan ve daha yeni tanışmışken gezmesi çok ayıp, izin alarak gezebilir...

Evim evim güzel evim bölümünde insanlar wc lerine varana kadar evlerinin fotolarını paylaşıyor hemde hiç tanımadıklarına. O kadar abartılacak bir durum değil. Dekorasyon ilgi alanım olduğu için bende severim güzel bir evin odalarını gezmeyi.

Son düzenleme:

Türk olmadığınız durmadan Türkleri yeren yazılar yazmanızdan çok belli.
Mümkünse üzerine basa basa durduğunuz görgünüzü takınarak ırkçılık yapmaktan vazgeçin.
Her güne Türklüğü aşağılayan bir konu ile giriyorsunuz!
7 değil 17 dil de bilseniz bir arpa boyu yol alamazsınız bu tavrınızla.

Sanırım konuya ziyaretçi olarak devam ediyorsun =)))

BİZ TÜRKLER otobanda oynamayı bilmeyiz, oynayanların tavsiyelerini de pek sevmeyiz ....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…