Ah cehalet ah; sen git evine misafir gittigin ev sahibinin yatak odasina gir ve cekmecelerini karistir... Üstüne üstlük de arsiz arsiz yüzün dahi kizarmadan sirit...
Wowww, kelimelerin tükendigi yer... Bu tür kisiler acaba dagda felan mi yetisiyorlar cok merak ediyorum, yada hic mi terbiye - nezaket - görgü kavramindan haberleri yok... Rezillik!
Siz kimsiniz bilmiyorum, bilmekte istemiyorum ama sizinle polemige de girmek istemiyorum.
Fakat uyduruk tahminlerinizin yada pardon kehanetlerinizin birisi dahi dogru degil!
Hatta size kuslar benim "Türk" oldugumu mu söylediler, üzgünüm ama bu da dogru degil!
Dünya sizin etrafinizda dönmüyor. Ayni zamanda bilginize arz olunur ben 7 dile bu sekilde hakimim.
Konuya geri dönecek olursak: Siz istediginiz kisinin evini dolasip esayalarini karistirabilirisniz, istediginiz kisiye de buna müsade edebiliriniz. Bu sizin yasayiz tarzinizdir, ama tanimadiginiz bir kisi hakkinda ön yargilariniza yenik düserek bu cümleleri kurma hakkiniz YOK! Birisi dahi dogru olmayan cümleler hem de... Baskalarinin yasayiz sekli ise sizi uzaktan yakindan ilgilendirmez, yorumlarim ise yoruma acik bir konu icin yazildi, sizin sahsiniza nazir degil. Cevap dahi vermeyiniz!
Kusura bakmayin, ben sahsen tahammül edemiyorum böyle bir durumda. Anlasilan kiz kardesiniz yegeninizi kirmak istememis, ama sahsi düsüncem kirmadan ögretmeleri gerekir yaptiginin yanlis oldugunun. Hadi siz cok yakin akrabasiniz, ya o genc kiz ileride büyüyüp yanlis oldugunu ögrenmedigi bu durumu baska birinin evinde özgürce yaparsa... Birisi de cikip benim gibi sert bir tavir sergilerse, iste yegeniniz o zaman cok kirilir ve üzülür. Tabi ergenlik cagi da ayri bir dert... :)
:) benimde size anlatmak istediğim biraz farklı algılanmış tabiki hoş olmaz izinsizce girmek dolaşmak ama sizin yaklaşımınız çok sert geldi o yüzden yazmadan edemedim kırıldıysanız kusuruma bakmayın,şunuda söyliyim benim bir bebeğim var ve gittiğimiz yerlerde emmek istiyor bende bir oda rica ediyorum ve gidiyorum bana gelenler oluyor evimi gezmek istediklerinde bir bir gezdiriyorum yani bana normal geliyor açıkcası neyse ya uzatmaya gerek yok sizlerede iyi tatiller
Yarana dokundum galiba agresiflik tavan yapmış
Umuma açık bir yerde yazarken cevap vermeyin denmez , sadece işine gelmiyorsa cevap vermezsin olur biter. Yani bunu sen yaparsın, başkasına emredemezsin !!!
Türk değillsin ha epey güldürdün beni.
Bu ülkenin vatadaşlığından çıkıp başka bir ülkenin vatandaşı olmak maalesef seni genlerinden arındırmıyor. En fazla Türk değilim demeni etnik kökenli vatandaşlarımızdan biri olarak algılarım.
Öyle böyle bu ülkenin ekmeğini yediğin, suyunu içtiğin herbir kelimende, agresifliğinde bu öylesine saklı ki :) Derler ya aslını inkar eden haramzade diye aynen o hesap
Ha bu arada bir oku istersen ben evimde dolaşılır dolaşılmaz, gezilir gezilmez konusuna birşey yazmış mıyım ? Herkesin şahsi fikri, herkes nasıl isterse öyle yaşar beni ne ilgilendirir.
Benim yazım, kendini paye verip milleti ötekileştirmeneydi.
Yada gerçekten öteki misin ? O zaman biz beriki mi oluyoruz
[/B]
Ben de böyle düşünüyorum . Fazla samimiyetimin olmadığı kolu komşunun izinsiz evin her deliğine girip çıkmalarından hoşlanmam . Yardım etmek için bile mutfağa girerken ev sahibinden izin alınmalıdır diye düşünüyorum . Sonuçta mutfak da ev sahibinin özel bir alanıdır . Sen iyi niyetle yardımcı olmak istersin , ama kasılabilir rahat edemeyebilir . O yüzden ben başkasının mutfağına girmeden önce mutlaka müsait mi diye izin alarak girerim .
Onun dışında can ciğer kuzu sarması olduğum arkadaşlarım evin her köşesinde gezebilirlerHatta giysi dolaplarımın içinde bile gezinirler , no problem . Öyle de yapıyorlar zaten
Burdada bir Türkiyede böyleymiş bende bu genellemeleri sevmiyorum şehir içinde, bölge içinde. İnsanlıkla, görgüyle alakalı birşey, bende kabalık olarak görüyorum ama çoğu insan bunu misafirperverlik olarak algılıyor.Yapacak fazlada birşey yok herkesin kendi görüşü.
aynen ya , bide böyle aşağılar gibi, hımm türkiyede böyle demekki... ayrıca evini gezdirenleri yada gezmek steyenleri cehaletle suçladığı için de çok ayıp etmiş
izin almadan değil odalara tuvalete bile gidilmez bizim buralarda yani türkiyede! eğer bunu yapan olursada türkiyede yaşadığı için değil hadsiz ve kendini bilmez olduğu içindir. o kadar...
BLA BLA BLA BLA BLA... DIR DIR DIR... DIRT BIRT BLA... Yine mi sen ve senin uyduruk kehanetlerin, dötünden uydurmakta cok iyisin ve cok komiksin... Ne kadar güzel masallar uydurmussun ve yazmissin hakkimda. :))) Git ve otoban da oyna!
cehaletten terbiyeden bahsediyordunuz ama dötünden uydurmak git ve otobanda oyna cumlelerinin neresinde nezaket ve terbiye var heleki git ve otobanda oyna cumlesi siz bilmezsiniz turk degilsinizya hani turkiyede farklı anlamlarda soylenir bilmiyorsunuz heralde cunku terbiyeden bahseden biri bu kdr terbiye sınırlarını zorlayamaz gibi geliyor
Misafirim benden izinsiz evimin odalarına elbette giremez.
Zaten biz Türkler izin almadan odalara dalacak kadar düşüncesiz değilizdir.
Dikkat ettim de, tartışmayı bilmek ne kadar önemliymiş.
Bilmeyince çirkin manzaralar ortaya çıkabiliyor böyle.
Benim yorumumdan mi bahsediyorsunuz emin olamadim, ama öyle ise eger lütfen yorumun tümünü okuyun. Kesinlikle uzaktan yakindan ilgisi yok yazdiklarinizla. Baskasinin yorumundan bahsediyorsaniz da, katiliyorum size; kimse kimseyi asagilayamaz, ancak yorum yapilabilir. Selamlar!
"Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir; tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir." Ziya Pasa (Mekani cennet olsun!)
Üstünüze mi alindiniz?! Size ne?! Avukatlik ücreti mi aldiniz?!
Ilk paragrafinizdaki genellemenizi bu sayfadaki bir cok yorum cürütebilir... Sadece bir örnek:
Ikizler39 kullanıcısından alıntı:
Ben de yeni evliyken üst kat komşum geldi, buyrun dedim, oturduk salona hayırlı olsun falan neyse ben kahve yapmak için girdim mutfağa amacım kahveleri içip evi gezdirmek adettendir tabii aa ben kahveyi yapıp geldim kadın yok tuvalete girdi herhalde dedim ki onu bile sorarız biz müsaitse girebilirmiyim diye kadın benim yatakodamda çekmecelerimi açıyor bir bozuldum pardon bişi mi arıyorsunuz dedim adettir çeyizlerine bakıyorum dedi, cinler tepeme çıktı tabii keşke söyleseydiniz gezdirirdim dedim, biz de gelin kızın çekmecelerini açmak ayıptır dedim. kadın güldüü bu arada baktı çekmeceye vee salona geçip kahvesini içip gitti. Sonra kv'ye senin gelin pek bir dilli lafını pat diye söylüyor demiş kv2de eh hakadene kor lafını demiş. Annem bile yatakodama girmez, kapıda durur ısrar kıyamet sokarım içeri 14 yıllık evliyim.
Demek ki kendi evinizde size saygisizlik yapabilecek görgüsüzler cikabiliyormus. :)
Ama ikinci paragrafiniz icin ise: Dogru söze ne hacet... Agziniza saglik...
evet sizden bahsediyorum, şu mesajınız ve sonrakiler için yazmıştım;
tutumunuz bana hem sert hemde olağandışı geldi, ayrıca madem türk değilsiniz bizim adetlerimizi, kültürümüzü bilemezsiniz ki, size normal olan bize değildir, düşüncenizde bu kadar ısrarcı olup, bunu yapanları (yanlış anlaşılmasın, ev sahibinden izin alıp, evi gezenleri kastediyorum) cehaletle suçlamanız hoşuma gitmedi
benimde önceki yorumumu okursanız zaten bende yeni ev yeni eşya durumunda ev gezdirilmesinin burada adet gibi olduğunu, bunun dışında meraktan yada dedikodu yapmak için orayı burayı karıştırılmasının ayıp olduğunu, hoş karşılamadığımı yazmıştım, ben daha hiç bir komşumun dolabını, odasını çekmecesini açmış değilim hatta bırakın komşumu yakın akrabalarımın bile açmam bunun yaşadığın yer yada ülkeyle ilgisi yok, tamamen kişiyle, karakteriyle ilgili bir şey
Siz kimsiniz bilmiyorum, bilmekte istemiyorum ama sizinle polemige de girmek istemiyorum.
Fakat uyduruk tahminlerinizin yada pardon kehanetlerinizin birisi dahi dogru degil!
Hatta size kuslar benim "Türk" oldugumu mu söylediler, üzgünüm ama bu da dogru degil!
Dünya sizin etrafinizda dönmüyor. Ayni zamanda bilginize arz olunur ben 7 dile bu sekilde hakimim.
Konuya geri dönecek olursak: Siz istediginiz kisinin evini dolasip esayalarini karistirabilirisniz, istediginiz kisiye de buna müsade edebiliriniz. Bu sizin yasayiz tarzinizdir, ama tanimadiginiz bir kisi hakkinda ön yargilariniza yenik düserek bu cümleleri kurma hakkiniz YOK! Birisi dahi dogru olmayan cümleler hem de... Baskalarinin yasayiz sekli ise sizi uzaktan yakindan ilgilendirmez, yorumlarim ise yoruma acik bir konu icin yazildi, sizin sahsiniza nazir degil. Cevap dahi vermeyiniz!
BLA BLA BLA BLA BLA... DIR DIR DIR... DIRT BIRT BLA... Yine mi sen ve senin uyduruk kehanetlerin, dötünden uydurmakta cok iyisin ve cok komiksin... Ne kadar güzel masallar uydurmussun ve yazmissin hakkimda. :))) Git ve otoban da oyna!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?