• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bayram bize uğramadı

Kötü oldum okurken.
Bi de 2 aylık bebek var.
Ne bu kadınların çektiği allahım...

Burda gelipte boşan demeyin Allah aşkına !
Kadın da vurmus Adam da vurmuş.
Birikmişlikler bu hale getirmiş. Benım ablamla enıstem yanımızda tokat attılar birbirlerine. Suan gayet mutlular.. Şiddete karsıyız orası kesin ama bazen gercekten dozunda gerekli.bi çimçik mesela bütün sinirlerimi alır götürür.
Ama siz abartmıssınız

evet maalesef hiç hoş olmadı... abarttık...
bilemiyorum ablanız kadar şanslı bir kadın mı olurum yoksa devamı gelir de tükenir miyim...

üç yıllık evlisiniz bebeğiniz olmuş. ailesi konusunda ne yaşadını zbilmiyoruz.yüzde yüz haklı olsanaız bile bayram sabahı ailesini konuşmanız muhtemelen dırdırlanmaz ne kadar doğru.
şiddete tabikide karşıyım.
çekip gidemeemnizin nedenide bebeğiniz. bebeğinizi size vermem demesi kadınların elini ayağını bağlıyor bence.
ve erkekler bunu çok kolay kullanıyor.

aslında biliyorum ki ne kadar eşim vermem dese de bebeğimin şu an bana ihtiyacı olduğu için yasalar doğrultusunda bebeğim bende kalır .. ama işte ben bunlarla uğraşacak güçte göremedim kendimi..

evet bayram sabahı konuşmak hoş olmadı... telefonla arayıp bayramlarını kutlamıştık..
ablası benimle konuşmuyor, küs .. eşimde o sabah ablasını aramaya kalktı... aramasına hiçbir söz etmedim.. elbette ki arayabilirsin dedim... aradı da konuştular...
ben o sırada kendi kendime söyleniyordum aslında... ablan niye benimle küs ki, noldu yani.. çok ilginç...anlamıyorum... beni sevmezler çocuğumu seviyorlar hayatta inanmam diye öyle konuşuyordum.... dırdır oluyor sanırım evet..

evet maalesef hiç hoş olmadı... abarttık...
bilemiyorum ablanız kadar şanslı bir kadın mı olurum yoksa devamı gelir de tükenir miyim...
Esınızde pısmansa bence tartısma sırasında uzaklasın yada derın nefes alın şiddete yonelmeyın. Ablam cok cadıdır :KK48:
Dedıgını yaptırtır :KK51: o olay olalı yıllar gectı smdi bebekleri oldu :anne:
Herseyını anlatır bana. Yine aynısı olsaydı soylerdi. Demekkı olmamıs. Sizdede olmaz bıdaha ınş :KK16:

Esler arasinda elbette tartismalar olur küsülür o bir odaya siz bir odaya girip yasananlara üzülür.ama sidettle kalkan el insanin icini paramparca eder buna sakin izin verme.sidettin biri ikisi yoktur simdi affetmis olabilirsin ama tekratina izin verme:KK43:

affetmiş mi oluyorum gitmeyerek.. hala evde durarak...
bilmiyorum ki...
içim affetmedi hayır, hala o anlar aklıma geliyor gözlerimden yaşlar akıyor...
ama evet işte hala evdeyim.. akşam eve gelecek kapısını açıcam...
hala karısıyım...

devamı olmaz umarım, ya da bilemiyorum devamının olmaması için yapmam gerekeni yaparım...
kafam karışık.. haklısınız keşke odaları değiştirebilseydik...
sakinleşebilseydik bunlar yaşanmazdı...

Olayin siddet bolumune geldim bebek oldugunu ogrenince yuregim daha fazla kaldirmiyacak okumadim.ama tavsiyem su madem siddet yanlisi es var tahrik etmiyceksiniz bagirmiycaksiniz ailesini kotulemiyeceksiniz adam sinirliyken ustune gitmiyceksiniz.baska yol yok.

evet bunu bende düşünüyorum...
öyleyse bir daha damarına basmamalıyım... ama işte bir yandan da gururum engel oluyor...

yani eşimin pişkince ; "bak bir kere vurdum nasıl adam oldu bir daha sesi çıkmaz oldu " şeklinde düşünceleri ya olursa...
ya beni sindirdiğini düşünürse diye sinirlerim yeniden tepeme çıkıyor...

Bir cumlenizden cok etkilendim. "Babama nasil derim dayak yedim diye" o kadar haklisiniz ki.

Cok gecmeden konusun esinizle. Sen de mi babana benzeyeceksin diye sorun. Ama sizin annesine benzemeyeceginizi ve bir kez daha boyle bir durum yasanirsa gideceginizi soyleyin.

Bir de boyle tartisma basladiginda biraz daha sakin olun ve odanizi degistirmeye calisin. Esinizin ustune gitmeyin. Burdan yazmanin bana kolay oldugunun da farkindayim. Insallah bir daha boyle seyler yasamazsiniz.

ınsanlar anlık öfkelerle bu tarz seyler yasayabılırler sonucu sıddet olmasada tartısmalarda bıle keske oyle demeseydım keske ben sussaydım derız bazen , esınızın yapısını bılemıyorum ama sız tartısma oldugu zaman en azından kendınızı kontrol edersenız daha sonrasında pısmanlık yasamazsınız.
neden hemen ayrılık dusunuyorsunuz ? bazı seylerı hemen koparıp atmak cok kolaydır ama yapmak zordur orta yol bulunabılır her zaman bıraz oluruna bırakın bence cok da dusunup kendınızı doldurmayın ıcten ıce ortak bı yavrunuz var bı duzenınız var bunlar kolay kolay bırakılıp gıdılecek seyler degıl

aslında biraz da siz gibi düşündüğüm için gidemedim belki de..
bir anlık öfke ile nasıl kavga ettiysek, yine aynı bir anlık öfkeyle evi terk etmek istemedim...
daha sağlıklı bir karar vermek ve net olmak adına durdum.. duruyorum...

Doğrular her zaman söylenmelidir, ama her doğru her yerde söylenmez. Keşke bayram günü ağzımızın tadı bozulmasın diye safa yatıp yeri geldiğinde söyleseydiniz herşeyi.

Olan olmuş artık bi süre daha sessizce kavgaya tartışmaya girmeden düşünün. Yada ailenize gidin düşünün bilmiyorum biraz uzak kalmanızda sağlıklı karar vermek açısından fayda var.

Bir cumlenizden cok etkilendim. "Babama nasil derim dayak yedim diye" o kadar haklisiniz ki.

Cok gecmeden konusun esinizle. Sen de mi babana benzeyeceksin diye sorun. Ama sizin annesine benzemeyeceginizi ve bir kez daha boyle bir durum yasanirsa gideceginizi soyleyin.

Bir de boyle tartisma basladiginda biraz daha sakin olun ve odanizi degistirmeye calisin. Esinizin ustune gitmeyin. Burdan yazmanin bana kolay oldugunun da farkindayim. Insallah bir daha boyle seyler yasamazsiniz.

evet maaelsef kendi aileme kıyamıyorum...
benimde şimdi bir evladım var, nasıl sakınıyoruz zarar gelmesin diye.. onlarda diyorum beni böyle sevdi, emek verdi...
sırf seviyorum diye evlendiğim bir adamdan tokat yemiş olmayı nasıl kabullensinler...

babam ölsün mü öldürsün mü... ne yapsın...

evet eşimle konuşmam gerek biliyorum.. ama gözyaşlarına hakim olamayn bir kadınım... eşimde ağlanmasından hiç haz etmiyor.. ağlamaya başladığım zaman konuşmamız yarıda kalıyor...
bilmiyorum ben ağlamadan kounşmayı konuya girmeyi becerebilir miyim...

teşekkür ederim...

Doğrular her zaman söylenmelidir, ama her doğru her yerde söylenmez. Keşke bayram günü ağzımızın tadı bozulmasın diye safa yatıp yeri geldiğinde söyleseydiniz herşeyi.

Olan olmuş artık bi süre daha sessizce kavgaya tartışmaya girmeden düşünün. Yada ailenize gidin düşünün bilmiyorum biraz uzak kalmanızda sağlıklı karar vermek açısından fayda var.

evet.. ben yersiz konuştum farkındayım...
yüzde yüz kusursuz olamıyorum, olsam bir dakika durmazdım diyorum..
ama şimdi kendimde de hatalar görünce... bilemiyorum işte...

inanın eşimi savunmak adına değil ama sanki bende az değilmişim gibi... bende yeteri kadar olgun olamamışım gibi...

evet zaten tatile gidecektik iznimize az kaldı... ama tabii beraber bir tatil planıydı... nasıl kafa dinleriz bilmiyorum..

Bosanmazsaniz bu durum karsilikli aliskanlik olarak devam eder. Birbirinizi dover sonra pasta borekle telafi edersiniz.

evet bunu bende düşünüyorum...
öyleyse bir daha damarına basmamalıyım... ama işte bir yandan da gururum engel oluyor...

yani eşimin pişkince ; "bak bir kere vurdum nasıl adam oldu bir daha sesi çıkmaz oldu " şeklinde düşünceleri ya olursa...
ya beni sindirdiğini düşünürse diye sinirlerim yeniden tepeme çıkıyor...
Gurursuzluk degil adam sinirliyken ustune gitmemen.kendi menfatin zarar gormemen icin.hicbirsey olmamis gibi davranma tabiki.mesafeli kirgin uzgun oldugunu senin ne yasadigini hissetmeli.arana bir sure duvar or ama kavga gurultu seklinde degil.uzgun kirgin kizgin bir kadin olarak.bir daha da sizin ailenize bir zarar vermedigi surece ailesinden kimle konusursa konussun karisma dirdir etme.
Benim esimde sinirli fevri bir estir bana dedigi ben sinirlendigimde ustume gelme o zaman ne diyorsam lutfen yap sonra sakinlestigimde konusalim.ben de oyle yapiyorum ondan sonra ben icimi dokuyorum konusuyorum ve beni dinliyor.yoksa ben o kavga ederken ben bagirsam cagirsam inan esimde yakip yikacak bir insan.ama sakinlik sabir her zaman kazandirir ofke sabirsizlik kaybettirir.

aslında biraz da siz gibi düşündüğüm için gidemedim belki de..
bir anlık öfke ile nasıl kavga ettiysek, yine aynı bir anlık öfkeyle evi terk etmek istemedim...
daha sağlıklı bir karar vermek ve net olmak adına durdum.. duruyorum...
Eşinizle aranızda cok cok buyuk affedılmeyecek yutulmayacak sıkıntılar yoksa ayrılmayı dusunmeyın derım herkes sıkıntı cekıyor sorun yasıyor .. bu soyledıklerım ne olursa olsun cekın demek degıl tabı kı affedılmeyecek seyler varsa bunun kararını sız verırsınız ama ufak seylerı buyutmenın uzatmanın kotu sonuclara goturmenın anlamı yok hayat cok kısa mutlu olmak lazım her kotu sey ınsanın ıcınden bırseyler kopartıp goturur fırsat vermeyın buna , her gun gulluk gulıstanlık olmaz hersey sıkıntılar da olacaktır sakın kalmak gerek

evet maaelsef kendi aileme kıyamıyorum...
benimde şimdi bir evladım var, nasıl sakınıyoruz zarar gelmesin diye.. onlarda diyorum beni böyle sevdi, emek verdi...
sırf seviyorum diye evlendiğim bir adamdan tokat yemiş olmayı nasıl kabullensinler...

babam ölsün mü öldürsün mü... ne yapsın...

evet eşimle konuşmam gerek biliyorum.. ama gözyaşlarına hakim olamayn bir kadınım... eşimde ağlanmasından hiç haz etmiyor.. ağlamaya başladığım zaman konuşmamız yarıda kalıyor...
bilmiyorum ben ağlamadan kounşmayı konuya girmeyi becerebilir miyim...

teşekkür ederim...

Madem konusamiyorsunuz yazin o zaman. Uzunca, tum duygu ve dusuncelerinizi anlatan. Bilmeli ne kadar kirildiginizi. Usenmeyin hatta simdi baslayin. Hem onun da size soyleyemedigi seyler olabilir. O da yazabilir. Aman yaaaa...

Esınızde pısmansa bence tartısma sırasında uzaklasın yada derın nefes alın şiddete yonelmeyın. Ablam cok cadıdır :KK48:
Dedıgını yaptırtır :KK51: o olay olalı yıllar gectı smdi bebekleri oldu :anne:
Herseyını anlatır bana. Yine aynısı olsaydı soylerdi. Demekkı olmamıs. Sizdede olmaz bıdaha ınş :KK16:

evliliğime devam edersem evet daha farklı bir ben olmak zorundayım... öfkemi kontrol edebilmeliyim, kavga sırasında ortamı terk etmeye özen göstermeliyim...

ablanız gibi cadı olmalıyım belki de :)

yorumunuz için teşekkürler...
aslında evet bende kendi durumumu fazlasıyla bulanık görüyorum... başka şekilde olsaydı boşanmak benimde hemen yapacağım işti...
bu platformu az çok biliyorum, şimdi
" dayaktan memnunsun sen anlaşılan kocanı savunmaya bile geçtin" diye bir kesimin üzerime gelmesini de istemem ama kendimde de hatalar görüyorum....

çocuğu alıp giderim kısmına gelince, bebeğim henüz 2 aylık.. ve bebek olduktan sonraki ilk kavgamız..yani alıp giderim diye söylenecek bir şey olmadı... ki normal kavgalarda böyle bir şey demem. işin içerisinde şiddet olduğu için giderim dedim...
her kavgada gitme kelimesini kullanmıyorum...

Olan olmuş, yapacağınız şey, önce bir konusun bakalım, eşiniz de pişman olmuş anladığım kadarıyla.
Birlikte nasıl sakşnleşebilirsiniz onları konusun, yardım almanız konusunda bir adım atabilirsiniz.
Bir süre ortak nokta bulamayacağınız seyleri konuşmayın. Yani Bayram sabahı ailesi ile ilgili ne dediniz de işler bu noktaya geldi bilmiyorum ama saygılı davranıp yorumdan kaçının.

Ben eşlerin aileleri hakkında konuşurken dikkat etmesinden yanayım. Evliliklerde en çok problem olan konulardan biri sanırım bu.
Şaka ile karışık eşim babama kılıbık imasında bulunmuştu, bir daha cesaret edemeyeceği şekilde kesin konuştum. Kimse kimsenin ailesine saygısızlık yapamaz, haddini aşamaz. İma bile edemez. siz de öyle yapın.

Bir dr eşiniz şiddet ortamında büyümüşte böyle olabilmiş, siz nasıl bir ortamda büyüdünüz bu noktaya geldiniz?
Karşı tarafın hataları sizinkileri yok etmiyor.

evet.. ben yersiz konuştum farkındayım...
yüzde yüz kusursuz olamıyorum, olsam bir dakika durmazdım diyorum..
ama şimdi kendimde de hatalar görünce... bilemiyorum işte...

inanın eşimi savunmak adına değil ama sanki bende az değilmişim gibi... bende yeteri kadar olgun olamamışım gibi...

evet zaten tatile gidecektik iznimize az kaldı... ama tabii beraber bir tatil planıydı... nasıl kafa dinleriz bilmiyorum..
Belki de herşeyi toparlamak için güzel fırsattır.

Ben ne kendi anne babamda hatta sülalemde , ne eşimin aile eşrafında ne kendi yaşantımda dayak görmedim hamdolsun, ama yine de şiddet olduğunda iki tarafta hatasını anlayıp uzmanla görüşüp düzeltilmesi kaydıyla şans verilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Bir kere hatadır, ama sonrası huydur alışkanlıktır.

Tatilinizi ertelemeyin, orada belki deniz kenarında sakince sessizce otururken Harika bi konuşma fırsatı doğuracaktır size.

Birde öyle olur mu böyle olurmu diye düşünmeyin kendinizi doldurmayın. Eğer hala o evden gitmediyseniz demekki şans vermek istiyorsunuz sizde, ozaman kendinize de ona da zaman tanıyın. Unutmayın ama tamir yollarına girin. ( belkide uzaktan konuşmak kolay bana bilmiyorum)
Allah yardımcınız olsun.

Back
X