Bayram geliyor malumunuz..

Neden siz dedenizden babanne anane vs hic Bayram harcligi almadiniz mi? Bence cok hos birsey oglumda alsin isterim tabiiki.
Bebekken harçlık aldıysam da hatırlamıyorum. Çok da önemli bişey değil bu. Takılmayın bu kadar. Aklı erecek yaşa gelince, siz verirsiniz harçlık.

Ya aslinda ben severim. Oglumda bilsin ogrensin isterim cunku benim tarafimda oyle kalabalik ailem yok. Para istemek gibi degil yani bu kapidan bebegimle o sekilde girdik dedesiii harclik almaya geldik seklinde ama benim kadar hevesli degillermis :)

Bana sevimli gelmedi.

Dedesi elini öpmeye geldik deseydin bari.

Harclik verilmezki parmak kadar çocuğa.
Adı üstünde... şeker bayrami ve kurban bayrami. Harçlık bayramı değil.

Anlamadığım ikinci şey: niye direk köye gitmiyorsunuz? Orda kesin diğer akrabalarda vardır yani

Problemsiz bir hayatınız var herhalde böyle saçma şeyleri dert ettiğinize göre. Maşallah diyeyim
Kimse sizin keyfinize göre yaşamak zorunda değil. Adamlar bayram da ne yapacaklarını nereye ne zaman gideceklerini size mi soracaklar? Evde yoklarsa köye gidersiniz gitmek istemiyorsanızda gitmezsiniz olur biter. Ayrıca daha küçücük çocuk harçlıktan ne anlasın? Hem zorla bayram harçlığı mı istenir? Çok itici bir tavır. Bırakın da bunu onlar düşünsün. Bence siz eltiyi kıskanmışsınız. Neye takılacağınızı şaşırıyorsunuz bu yüzden

Tatile gidin iste ne guzel firsat, biz oncesindeki 15 gunu de aldik, once tatile sonra bayramlasmaya gidecegiz, siz de onundeki haftayla birlestirip biyerlere kaçın, yazin son demleri bunlar.

Harclikda harclik diye tutturmusunuz. Madem cok ogrenmesini istiyorsunuz. Siz verin oglunuza elinizide opturun ogrenir. Nedir bu beklentiniz. Kusura bakmayin belki niyetin baskadir bilemem ama burdan gorunen biraz itici duruyo. Bizim babaanemiz verir harclik ben almam bile. Yani verdigi 3 5 kusurlami ogrenicek benim cocugum manevi degerleri. Soyle dusunun cocugunuzun ogrenmesi bilmesi gereken cokkkkkkk seyler olucak bunu ogrenmese hic biseu kaybetmez. Sevgiyi sevmeyi merhameti ogretin bosverin bu hesaplari

oğlunuza harçlığı öğretmek istiyorsanız siz verin.. bebeğe harçlık verildiği nerede görülmüş yahu? kaldı ki el kadar bebek ne anlar harçlıktan.. sizin gelmenizi istemiyorlar ki köye çağırmamışlar bile hatta haber verme gereği bile duymamışlar.. farklı bir program yaparsınız sizde..

iyi de bu insanlar yabancı mı arayıp soruverin bayram sabahı var mı planınız diye, köye gideceklerse siz de birlikte geçin köye. ayrıca "dedesi harçlık almaya geldik" çok itici bence. el öpmeye, bayramlaşmaya geldik denilebilirmiş. ki küçücük çocuğun eline pis para mı verilir?

Bence siz bosa üzülüyorsunuz .Baskasina da demeyin bunlari kinarlar sizi.Cocukta 2.5yasinda az daha büyüsün .

Oğlunuz bayramı bilsin görsün öğrensin istiyorsanız öncelikle siz bayramı bileceksiniz. Çocuklar kafalarına dikte ettiklerimizi değil gördüklerini öğreniyorlar. Siz gidin köye sadece kv kp için değil. Siz de bayramı bilin başka akrabaları gezin. Oğlunuz da bayramın sadece kp veya kp den harçlık almak onları ziyaret etmek olmadığını anlasın. Bişeyler yapmak istiyorsanız önce kendiniz yapın. Bayram budur. Ziyarettir. Kendiniz bencillik yaparsanız çocuğunuzda ileride bencil olur. Haksız mıyım?

Benim oğlan 2 yaşına girecek yakında,babam gecen yıl da bu yıl da zorla harçlık verdi baba diyorum verme bebek o ne harçlığı... cebe atıyorum sonra

harçlık verenin gönlünden koparsa güzel ama torunlar arası ayrım ben olsam benim de canımı sıkardı haklısın o konuda köy işine gelince büyüklere degilde eltin için köye gittiklerini demissin öyleyse arayin bayrama başka planları varsa sizde tatile çıkın deniz plaj oğlunuza harçlıktan çok daha iyi gelir

B
Büyükler köy varsa bayramda giderler. Ben sizi anlamadim küçücük cocugu evde mi bekleyecekler ? Madem koydeki eve gittiler sizde gidin.
Agzinizla bauram harcli istemek tam bir komedi.
Bence sizin istediniz gibi olmasini istiyorsunz her seyin.

Ben bulundugum duruma gore konu aciyorum genelleme yaparak degil. 8 yillik evliligimde 2-3 yildir boyleler normalde koye giden insanlar degil. Bayram harcligi agzimla istemek ver demek gibi birsey degil. Kapidan sen sakrak dedesi biz geldik bayram.harcligi almaya gibi birseydi gayet iyi ortamdi esimde guldu hatta. Diger toruna hediyeler alip bizimkine hicbirsey yapmadiklari icin bozuldu biryandan.

Harclik sorun degil sonucta ama dedigim gibi ayrim soz konusu olunca canimi sikiyor. Benim eltim hicbir bayramini esimin ailesini gezerek gecirmez arefeden ailesine gider. Kv ile kp bayramlari gelenleri cok oldugu icin burda beklerler. Daha sonra giderler koye. Dogum yaptigimdan beri bizi beklemiyorlar sonucta herkes ailesine bayramlasmaya gidiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…