Bayram geliyor malumunuz..

Benim oğlan 2 yaşına girecek yakında,babam gecen yıl da bu yıl da zorla harçlık verdi baba diyorum verme bebek o ne harçlığı... cebe atıyorum sonra

Ya yok oyle harclik 10 lira 20 lira maksat dedesinden harclik almis olsun :)

Surda 3 kelime ile hayatimizi ogrenemezsiniz. Beni nasil bencil olarak gorebiliyorsunuz? Cocuk herhalde dede babanne gorecek bayramda. Esimin yeterince istanbul da akrabasi var gezmeye kalktigimizda 2.gunun aksamina zor bitiyor. Bir de koye gidemem herhalde.

sizin doğurmanizi mi beklediler bayramlarda koye gitmek icin

Bence siz oglum bayramı bilsin etsin deseydiniz alir koye kalabaliga eşe dosta akrabaya giderdiniz.
Hediye konusunda torun ayirmalari sacma ama bu kadar buyutulmez. Belki kayninizla eşinin ayrildigini soylediniz ondan vicdan yapiyorlar falan.
Acikcasi cok iyi niyetli bulmadim.

Oglunuzu evde beklememekle ne büyük hata etmişler. Şaka gibisiniz cidden ya

kp kv olan samimiyete dayanarak soylenen birsey kimse kotu algilamadi burdakiler kadar. Kimse kimsenin parasina puluna muhtac degil 10 lira 20 lira nedir yani.

Tamam gitmeyin. Köye gitmeyin.

Konuyu keske dikkatli okusaniz. Suan oglum 2.5 yasinda ve anliyor.

köye gidip aile büyükleriyle bayramlaşın madem o kadar önemli oğlanın 2. 3. bayramı.

Esim kendisi gitmiyor zaten sorun koye gitmek degil. Burda yeterince akrabasi var. Sorun oglum oldugundan beri nerdeyse eltimle koye gitmeleri. Ona bagli olarak yani.

Harçlık dediğimiz şey bir zorunluluk değil, jest gibi düşünülebilir. "Harçlık almaya geldik" cümlesi para için oğlunuzu kullanıyorsunuz gibi algılanmış bile olabilir. Çok da hoş durmuyor açıkçası. Ben olsam "Dedesiii, bak torunun büyüdü de sana bayram ziyaretine geldi" derdim. O daha hoş ve sempatik durur. Torununa cimrilik mi yapıyor diye düşündüm ama öyle olsa diğer torunlarına da aynı olurlardı. Dediğim gibi bence sizi itici buluyorlar, üzgünüm.

Dedesiiii harçlık almaya geldik yerine dedesiii elini öpmeye geldik deseydiniz daha samimi ve sempatik olurdu zannımca adam bundan sebep mi evde kalmıyor Bayramları bilmem ama...

Amma abarttiniz. Tabi harclik dedim diye kacti adam. Saka misiniz yahu

Yani insanlar koyluymus,bayrami elbette koydeki esi dostu akrabasi komsusuyla gecirmek ister. Gitmeleri normal,neden oglunuzu beklesinler ki? Sizin bayramlasmaya koye gitmeniz lazim. Bayram harcligini da dillendirmeyin bence gercekten ayip. Bayram harcligini siz verin oglunuza

tamam da vermek istemiyorsa zorla alamazsınız ki.. bırakın bu geleneği de öğrenmesin çocuğunuz, siz verin annem-babam verirdi desin..

Zorla alacagimi kim soylediki 1 kere soylendi daha da soylenmedi. Sonucta anlayabiliyorsunuz insanlarin tepkisini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…