Benim oğlan 2 yaşına girecek yakında,babam gecen yıl da bu yıl da zorla harçlık verdibaba diyorum verme bebek o ne harçlığı... cebe atıyorum sonra
Oğlunuz bayramı bilsin görsün öğrensin istiyorsanız öncelikle siz bayramı bileceksiniz. Çocuklar kafalarına dikte ettiklerimizi değil gördüklerini öğreniyorlar. Siz gidin köye sadece kv kp için değil. Siz de bayramı bilin başka akrabaları gezin. Oğlunuz da bayramın sadece kp veya kp den harçlık almak onları ziyaret etmek olmadığını anlasın. Bişeyler yapmak istiyorsanız önce kendiniz yapın. Bayram budur. Ziyarettir. Kendiniz bencillik yaparsanız çocuğunuzda ileride bencil olur. Haksız mıyım?
Bence siz bosa üzülüyorsunuz .Baskasina da demeyin bunlari kinarlar sizi.Cocukta 2.5yasinda az daha büyüsün .
sizin doğurmanizi mi beklediler bayramlarda koye gitmek icinBen bulundugum duruma gore konu aciyorum genelleme yaparak degil. 8 yillik evliligimde 2-3 yildir boyleler normalde koye giden insanlar degil. Bayram harcligi agzimla istemek ver demek gibi birsey degil. Kapidan sen sakrak dedesi biz geldik bayram.harcligi almaya gibi birseydi gayet iyi ortamdi esimde guldu hatta. Diger toruna hediyeler alip bizimkine hicbirsey yapmadiklari icin bozuldu biryandan.
iyi de bu insanlar yabancı mı arayıp soruverin bayram sabahı var mı planınız diye, köye gideceklerse siz de birlikte geçin köye. ayrıca "dedesi harçlık almaya geldik" çok itici bence. el öpmeye, bayramlaşmaya geldik denilebilirmiş. ki küçücük çocuğun eline pis para mı verilir?
Tamam gitmeyin. Köye gitmeyin.Surda 3 kelime ile hayatimizi ogrenemezsiniz. Beni nasil bencil olarak gorebiliyorsunuz? Cocuk herhalde dede babanne gorecek bayramda. Esimin yeterince istanbul da akrabasi var gezmeye kalktigimizda 2.gunun aksamina zor bitiyor. Bir de koye gidemem herhalde.
Bebekken harçlık aldıysam da hatırlamıyorum. Çok da önemli bişey değil bu. Takılmayın bu kadar. Aklı erecek yaşa gelince, siz verirsiniz harçlık.
Tamam gitmeyin. Köye gitmeyin.
İkinci bayramda dedesi torununu sevip optuyse yeterli. Bayram harçlığını duymazdan gelse de olur
oğlunuza harçlığı öğretmek istiyorsanız siz verin.. bebeğe harçlık verildiği nerede görülmüş yahu? kaldı ki el kadar bebek ne anlar harçlıktan.. sizin gelmenizi istemiyorlar ki köye çağırmamışlar bile hatta haber verme gereği bile duymamışlar.. farklı bir program yaparsınız sizde..
Ona da bu şekilde mi anlattınız olayı. O da benim üslubumda tepki vermiştir muhtemelen.Boyle seyler herkesle paylasilmaz esimin kuzeni var ailenin tek kizi o da hak veriyor zaten ortami bildigi icin.
Tamam gitmeyin. Köye gitmeyin.
köye gidip aile büyükleriyle bayramlaşın madem o kadar önemli oğlanın 2. 3. bayramı.
Neyi anlıyor mesela?Konuyu keske dikkatli okusaniz. Suan oglum 2.5 yasinda ve anliyor.
Dedesiiii harçlık almaya geldik yerine dedesiii elini öpmeye geldik deseydiniz daha samimi ve sempatik olurdu zannımca adam bundan sebep mi evde kalmıyor Bayramları bilmem ama...
Konuyu keske dikkatli okusaniz. Suan oglum 2.5 yasinda ve anliyor.
tamam da vermek istemiyorsa zorla alamazsınız ki.. bırakın bu geleneği de öğrenmesin çocuğunuz, siz verin annem-babam verirdi desin..
Sorun ne biliyor musun?
Eltini kiskaniyorsun.
Aynanin karşısına geç ve yüksek sesle tekrarla ki başa çıkabilirsiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?