bayram kabusum ....herşey eşlerimizn ailesinin isteğine göremi olmak zorunda?

• Konu Sahibi Konu Sahibi LEMIN
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

LEMIN

Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2013
97
1
6
İzmir
Slm arkadaşlar .. arkadaşlar 1 yıllık evliğim Bu bayramda 1 .günü kurban kesiceğiz kvlelerle beraber olacağiz . sabahtan akşama kadar . geçen eşime dedimki 1.günü kvlerde 2.günü Benm annemlere gderiz dedim. Yok olmaz teyzemler gelecek biliyorsun . dedi.. bende tamm canm gidelim benm annemlere öğleden sonra gdriz dedim . eşimde nezaman döneriz bilmiyorm yarın gderiz olmazsa dedi .teyzeleri bayramın 2,günü gelirler aileler toplanır babaannesinin evinde her sene böyle yapıyorlar. Geçen sene de böyleydi . teyzleri2,günü gelirler 2,günü akşamı kvmde kalırlar 3, günü giderler . yani bayramda altlı üstlü oturduğumuz için onlarla hep beraber olmak zorundayımışız gbi . sanki benmde bir ailem yokmuş gbidavranıyorlar ve ben bundan çok rahatsızm nasıl davranmalıyım onlara karşı yani ne yapacağımı bilemiyorum. Geçen sene benm kardeşime bayramlaşmaya giceğiz şimdi kapıdan çıkıyoruz nereye gidiyorsunuz falan filan soruluyor aslında sözle söylemiyorlar ama hissediyorum gitmememizi istemiyorlar gbi hareketleriyle tavırlarıyla hissettiriyorlar neden çünkü kvmin kardeşleri burda . bizde sanki kvnin eteyiğin dbinde olacağız . bide biz tm çıkıyoruz misafire kahve yapta öyle çıkın demesi yani nediyeyim şimdi buna.. Kardeşime gdince eşimi arıyor nerde kaldınız gelmiyecekmisiniz bana hisettirmemeye çalışıyor ama ben anlıyorum eşimiz hareketlerinden.bide kvm rahatsız hastalığı var ama kardeşleri gelcek dye sabah akşam temizlik yapar onlar gelince herşeyi o yapmaya çalışır . onlar gdince oram ağrıyor buram ağrıyor der hastayım der. Geçende bodrum katında kocaman sobayı kendisi çıkartmış kvm bel fıtığı var düşünün artık. Kvmde herşeyi ben yaparım havası var .sizler nasıl yapıyorsunuz eşlerinizle nasıl anlaşıyorsunuz???

Canım ben daha eşimle bir bayram geçirdim evli olarak.

Gidelim mi demedim hiç . Şöyle yapalaım sonrada teyzeme vs. gideriz dedim . Tavrım her zaman çok netti. bu yüzden o gelmese bile benım gıdecegımı bılıyor. Kaldıkı bahsettıgın ınsanlar annen ve baban

Canim bizde ayni sekilde altli ustlu oturuyoruz. Ayni anlattigin gibi... ben annemlere gidecegim zaman hic sormam kvme.. nasi alistirisan oyle gider... esime soylerim o da git der o sekilde problemimiz yok.. ama ne zaman annemlerden gelsem sanki bi tavr koyarlar oyle hissederim.. sanki beni annemden kiskaniyolarmis gibi.. kv cok ima yapar laf sokar, emrivaki yapar ki hic sevmedigim seydir.. cat kapi ablasini getirir bize kahve yap der mesela... sinir olurum esme soledim nolcak der abartiyosun der.. toz kondurmaz ailesine hic bi konuda.inan butun esler ayni... biz ikinci planda kaliyoruz.......

Ama böylede olmuyor patlıyorum bir yerde cnm sen diyorsun ki: ben şimdi eşime ''anneme 2, günü gideceğiz'' diye kesin mi konuşayım nasıl davranıcağımı şaşırdım vallaha..

Ama böylede olmuyor patlıyorum bir yerde cnm sen diyorsun ki: ben şimdi eşime ''anneme 2, günü gideceğiz'' diye kesin mi konuşayım nasıl davranıcağımı şaşırdım vallaha..

Kesin konus bence... gidelim mi desen gitmeyelim dicek.... ben gidiyorum gidicem derim hep bi sikinti yasamadim giderken ama donuste kv surat bi karis olur. Bence kesin konus esin gidelim dediginde kv ne dicek.. esinde biter oncelik.. esini ikna et... yalnizken konus biraz duygusallik yap ise yariyo

nasıl alıştırırsan öyle gider valla
bizde 2. gün yada 3. gün mutlaka kendi memleketime geçeriz
ilk bayramdan öyle anlaştık
sonradan bazı şeyleri rayına oturtmak zor oluyor
şimdide cumartesiden gidelim diyor eşim kendi memleketine... ogün işlerim var pazar gidelim diyorum
daha sonuca varamadık bakalım
bu bayramlar neden hep sorun oluyor anlamıyorum
........
gidelim mi diye sorarsan tabiki öyle bir cevap alırsın
bayram gelmeden bunun planını yapın
kesin net konuş 2. gün annemlere gitcez
bu konu hakkında daha fazla konuşmayacağım 4 gün bayram herkesle bayramlaşırız da artar bile can sıkma de

şöyle söyliyeyim açık ve net ol her zaman. nasıl olmasını istiyorsan bunu eşine ifade et tabi tatlılıkla seni anlamasını sağlamanı tavsiye ederim. kv surat asarsa assın boşver önemli olan eşin.ben de böyle sorunların çıkabileceğini düşünerek bayramlarda ailelerimizin eşit olduğunu ayrımcılık yapılmaması gerektiğini belirtmiştim.ve böyle bir sorun olmadı aramızda yani biz anlaştıktan sonra kv laf sokar surat asar ama boş verecen.

benim annemlerde bekler bizi öyle anne babaya son gün gitmek olurmu de.bence de zaten anne babaya gitmek 3.günemi kalırmış çok ayıp.kayınvalidenizle kesersnz yer içersnz en azndan akşamına da annenizgile gitmenz gerekir.

eşinizin ailesiyle bayramlaştıktan sonra kendi ailene gitmeyi alıştır eşine ,senin ailen onun teyzesinden önce gelir ,zaten 2. günü kalıyormuş 3. günü gidiyormuş bayram bitti gitti ,eşinizle samimi bir konuşma yapın kendi ailenizinde bayramda beklediğini sizinde ihtiyaç duyduğunuzu 1_2 derken alışır zaten ,sevgiler.

bizde farklı oluyor biz ilk benim aileme gidiyoruz yakın diye sonrada eşimin ailesine. mesala bu bayramda biz benim ailemle ortak keseceğiz o sebeple tüm gün onlarla beraber olacağız. biz ortak karar alıyoruz. bazen ben eşimi zorla teyze ve dayısına kısacası akrabalarına göütürüyorum. biz bu konuda hiç sorun yaşamadık şükürler olsun.

merhaba arkadaşlar..bende eşimin ailesine çok yakın oturuyorum ve her zaman kendi ailemden çok onlarla haşır neşirim hem bu ben kendi aileme uzak oturduğumdan kaynaklanıyor..birde benim eşimde aileseide erkek egemen bir aile yani hep onlarla vakit geçiricem sürekli k.valideyle görüşücem hgergün annemle telefonla konuşunca k.validemin suratı düşer hemen falan sinir olurum bende..
kısacası bu böyle gelmiş böyle gidecekk

benim kv benim evimden bir kaç sokak yukardaidi ama inan senin yaşadıklarını biri bir yaşadım.utanmasalar bırakmayacaklardı.hep sessiz kaldım .sonunda sağlığımdan oldum sonuç 4sene anti depresan. eşinle açık şekılde konuş senin annense benimkide anne dediğer akrabalar sonra gelir de.ama eşin fazla anneciyse inan bu konuşmalarda fayda etmeyecek.ben surat ediyodum ağlıyordum bağırıyodum olmuyo konu annesi olunca .zaman geçti bunlar birbirine girdi bende fırsat bu fırsat evlerine mümkünse adım atmıyorum.sende bunları dene belki seninki tutar

biz de ikinci gün annemlere geçecektik kv ler plan yapmışlar birinci gün gezmeye gidilecek ikinci gün yaylaya çıkılacak 3. gün de annesine geçersiniz artık demişler bana soran yok ben ne yapayım ((

Aynen arkadaşım bayram benim için de kabus oluyor artık.Oysaki önceden bayramın gelişini iple çekerdim.Bizim sıkıntımız iki tarafa da uzak olmak.8 yıllık evliliğimde 2 bayram gidemedik ailelere.Onun dışında sadece 1 bayram eşimle beraber annemlere gittik.2 bayramda ben ailemin yanındaydım o kendi ailesinin.Geri kalan yaklaşık 10 bayramda hep eşimin ailesiyleydik.Ve eşim son dönemlerde bayramda ayrı olmamamız için kendi ailesine gitme taraftarıdır.Bizimkiler adam yiyor sanki.
Hani gittiğimizde bayramı hissetsek içim yanmaz.Bizim orada kalabalıktan ,çocuklardan bayramı doya doya yaşarsın da orada kendi kendine bayram geçirmek,oğluma o duyguyu yaşatamamak dokunuyor.
Günlerdir bayram stresi yaşıyorum ben de.

bizde ailelere uzağız ikimizin memleketleride farklı
ama her bayram mutlaka iki yerede gideriz
sizin içinde mimkünse böyle yapın yada bir bayram kendi ailenize diğer bayram eşinizn ailesine gidin

eşinizin tavrı ilginç geldi.sonuçta teyzesi 2.gün gelmiyomu.neden 1.günü gidemicekmişsiniz ailene.eşinizin yapısında birine bi çok arkadaşın belirttiği gibi net olmanız gerekiyo.çünkü sizi ikna etmeye çalışır esnek olursanız.ayrıca kardeşinize gittiğinizde kv nasıl arayabiliyor nerde kaldınız ne zaman geliceksiniz diye.belki yanlış düşünüyo olabilirim ama eşiniz sanki biraz ailesine bağımlı gibi geldi bana.yapıcak tek şey onun ailesi ne kadar önemliyse sizin ailenizinde o kadar önemli olduğunu belirtmek(net bi dille)eşinize ve bunu anlamayan tüm aile fertlerine.

konu aile olunca tırnaklarım çıkıyo hemen,düşünmesi bile sinir edici değilki hareketlerle tavırlarla istemediklerini belli edicekler!!

sizler ne yapıyorsunuz diye sormuşsunuz.
biz ilk günden beri konu bile etmedik bu meseleyi.kv ile 1 yıldır beraberiz.ayrı yaşarken önce kvye uğrar sonra anneme geçerdik.eşim annnem alınmasın diye annesinde az yerdi annemlerdede yiyebilmek için.şimdiyse 1.gün öğlen olmadan kaçıyoruz anneme.aslında zorla olucak şeyler değil bunlar.mühim olan birbirimizin nelerden mutlu olabileceğini bilip ona göre davranmak.ben çok mutlu oluyorum gerçekten eşim böle davranınca.

Bence bütün eşler aynı diyen bütün kadınlar aynı.

Ben çok evlilik biliyorum kadının ailesine önce gidilen, yada ikisine eşit gidilen. yani siz zaten gidelim mi gidebilir miyim anneme mantıgında bir insansanız adam da bunu biliyorsa elbette gidemezsin der laf söyler vs vs.

Ama bazı kadınlar var ki çok özenirim, ilk sayfada bir arkadaşta yazmış, şuraya gidelim derim, oda gelir gelmezsede benim gideceğimi bilir demiş. Yani olay bu yönde,siz ne kadar taviz verirseniz, o kadar üstünüze gelirler.

bizde ailelere uzağız ikimizin memleketleride farklı
ama her bayram mutlaka iki yerede gideriz
sizin içinde mimkünse böyle yapın yada bir bayram kendi ailenize diğer bayram eşinizn ailesine gidin

Aslında biz de bir bayram onlarda,bir bayram bizde olacak şekilde anlaşmıştık.Ama sorunlarımız ailelere de yansıyınca yapamadık maalesef.Ben her şeyi yutup büyüğüm olarak bayramlarda kaynanamlara giderim,ellerini öperim.Ama eşimin ailemle,bacanaklarıyla sorunları olduğu için gidemiyoruz.Eşimi de huzursuz etmek istemiyorum. bir taraftan da ben içime atıyorsam o da yutsun ,bazı şeyleri görmesin diyorum olmuyor.
Her türlü huzuru kaçan ben oluyorum Allahtan annemler anlayışlı da sorun etmiyorlar Allah razı olsun.

Ahh ah... anne babaların nazı kime geçiyorsa, biraz da duygu sömürüsü ile, onu kandırıyorlar. kadına da hep anlayışlı olmak düşüyor. benim kv de her bayram "bu bayram burada kalın.. beni buraya götürün" diyor ve yapıyoruz. başka seçeneğimiz yok. ama ne diğer evli oğluna ne de bekar oğluna bunları söyleyebiliyor. çıldırıyorum. iki senedir bayramda annemleri en son görüyorum, tatile çıkmak istiyorum ama hep bayramın ilk günleri buradayız... bir de ilk evlendiğimizde "ilk bayram burda olalım. sonraki bayramları sen ayarla" diye kandırmıştı eşim. ben de kabul etmiştim. ilk başta taviz vermemek gerekiyor!!! artık her bayram buradayız. bahanesi hazır. bir dahaki Bayrama diye de kandırıyor... sen de öyle yap:)) bu bayram annemlere gidelim, bundan sonraki bayramlar teyzeni karşılarız de:) hehehhe ...

sen o aileye kardeş gitmedin ki aynen onların kurallarını uygulayasın, siz kendiniz yuva kurdunuz. ama erkekler anlamıyor.. aynı dert bende de var:) ah ahh... bayram da geliyor:))

ne demek teyzemler gelecek, ben daha kendi annemleri görmeden teyzenin mi bayramını kutlayacağım daha neler diye tepki verseydin keşke. abesliği görebilseydi. biz kabul ettikçe ileri gidiyorlar. ilk bayram bitti, sonra kurban bayramında kurban nedir bilmeyen adam kurbanımı kesicem başında olmak istiyorum dedi :)) tamam dedim. ve şimdi yine bayram annesini gezdirecekmişiz.. bekar oğlu var, onu bulamam diyor kv. evli oğlu var o evli diyor, ama nazı bize geçiyor işte ne diyeyim... en iyisi ilk başta tepkinizi koymak...

Çoğumuzda aynı dert..Bizimde eşimle memleketlerimiz ayrı, biz ayrı yerdeyiz ve her bayram her izin aynı terane orda geçir burda geçir yok 2 ye böl 3le çarp orda o kadar kaldın burada bu kadar..Bayram gelmiş neyime diyesim var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…