bayram kabusum ....herşey eşlerimizn ailesinin isteğine göremi olmak zorunda?

• Konu Sahibi Konu Sahibi LEMIN
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Neden herkes ilk gün eşimin ailesine gideriz demiş. Bu bir gelenek mi :26: Hiçbir bilgim yok ondan soruyorum :26:

e tamam işte maem 3.günde orda olacakmış.
siz gidin annenize,3.gün gene bi uğrar bayramlaşır sonrada akraba ziyaretlerine gidersiniz.
öyle şey mi olur,teyzeyle bayramlaşılacak diye anne 3.güne bırakılır mı?
gerçekten annenize yapacağınız büyük ayıp olur ve kadın alınırsada haklıdır.
bunu eşinizin düşünmesi lazım.
söyleyin bi empati yapsın.
sizin ailenizde bayramın 1.gününü geçirip,2.günde teyzeniz var diye eşinizin ailesine gitmezseniz ne olur?
hem eşiniz kızar hem kv kp.
herkes düşünceli olmak zorunda.
siz yumurtadan çıkmadınız.
o evlatsa sizde evlatsınız,buna göre davranmak zorunda.
bu konuda ayrıma düşsem ve eşim ısrar etse ben 2.gün kendi aileme yalnızda olsa giderdim.
zira böyle taviz verirseniz inanın her bayram sizin ailenizi sallayacak.

şimdi ben sana kendimden örnek vereyim de haline şükret canım :)

bu evliliğimin 5. yılı.. kayınvalidem köyde küçük kaynım ve geliniyle oturuyor.. diğer 3 erkek kardeş yani eşim ve abileri ve bizler(gelinler) bayram sabahı oraya gideriz, bi de görümcem gelir çocuklarıyla.. yaklaşık 15 civarı çocuk düşün..ilk gün gideriz son gün döneriz bayramı bitirip ohh çekeriz..ve bayramımız şöyle geçer kahvaltı hazırlanır bulaşık yıkanır, öğle yemeği hazırlanır çay içilir bulaşık yıkanır, akşam yemeği hazırlanır çay içilir bulaşık yıkanır.. sonra da üstüste kim nerde yer bulduysa uyunur.. ilk zamanlar sinirimden ölüyordum hiç alışkın olmadığım bi bayram şekli sadece yemek bulaşık..ama ortam fena değildir eğlenceli geçer bu yüzden alıştım diyebilirim.. ben bu konuda hiç diretmediğim için eşimle anlaştık ramazan bayramının yemeğini benim annemlerde yiyoruz kurbanın da 2. günü sabah annemlerde kahvaltı yapıyoruz sonbra doğru köyeee...ama size yapılan telefon tacizleri ve psikolojik baskıları biz de çok hissederiz maalesef...

Neden herkes ilk gün eşimin ailesine gideriz demiş. Bu bir gelenek mi :26: Hiçbir bilgim yok ondan soruyorum :26:
gelenek olmuş naparsın.. bayanların sevmediği zoraki uydukları bi gelenek.. nitekim erkeğin ailesi kutsal ve herşeyin üzerindedir.. kadının ailesi 2. sırada gelir.. yoksa ayıp olur...

bu saçma geleneğe uymayan ve kocası tarafından uymaya zorlanmayan tüm çitleri hayanlıkla izliyorum bravoo

Bu bayramlardan benim kadar nefret eden yoktur sanırım.

eşim askerden izne geliyor pazar günü.
bana da diyor ki pazartesi (arefe) günü kalkıp memlekete gidelim.
ben de diyorum ki Pazar yoldan geliceksin, pazartesi evde işler var yapılması gereken onları yaparız.
Bayramın 1. günü annemlerle bayramlaşır çıkarız memleketine gideriz. (annemler bizim evde kalıyorlar)

daha anlaşamadık, bakalım ne olacak... :26:

bayram sadece erkeklere ve onların ailelerine gelmiyor, kendi aileleri için istedikleri saygıyı bir zahmet sizin ailenize de göstersinler yok göstermiyorlarsa o zaman herkes ayrı ayrı kendi ailesi ile geçirsin bayramı böle şey mi olur..

bayramın 1. günü akşama kadar kv'de geçiyorsa aynı şekilde 2. günü de sizin ailenizde akşama kadar geçer..

Maalesef hepimiz aynı sorunları yaşıyoruz sanırım bu ailemden ayrı geçirdiğim 4. bayram olacak benim gittiyimde bayram bitmiş oluyor kayınvalideye hiç gitmek istemiyorum

Bastan nasil alistirirsan oyle .
Ben yurtdisindayim kayinvalidem burda annemlerse turkiyede yasiyorlar .. ramazan burdaysa kurban mutlaka annemlerle olur . Kurban burdaysa ramazanda annemlerle oluruz .. ne ucak biletine acirim nede yapilan tribe .. kayinvalidem ilk buraya geldigim sene 7 ay sonra turkiyeye gittim diye ne tripler yapmis ne laflar sokmustu cok taktim cok agladim hep icime attim .. senede 2 defa turkiyeye gidilnezmis onlar 3 senede bi gitmisler diye ne kavgalar etti esimle . Ben yuz goz olmadim oda hep soyleyecegini esime soyledi esimde cvabini yapistirdi ..

10 seneyi geride biraktik ama allaha sukur suan cok rahatiz .. iyiki bastan yuz vermedim tepeme cikacak kapasitededir kendisi .. o 2 kere turkiyeye gidilmez dedikce ben o sene 3 kez gittim .. hele birinde 5 kez turkiyeye tatile gelerek rekorumu kirdim ve o sene sin oldu .. kayinvalide sesini kesti ..

Birinde kurban bayraminda turkiyeye gittik arefe gunu gece direk antalyaya indik, esimin 3 teyzeside konyada .. bayram sabahi konyada olabilmek icin hic antalyada kalmadan otobusle konyaya geldik .. zaten bayram sabahina zor yetistik .
Iki hafta sonra donerkende antalyada 4 gecekaldik teyzelerde. Donunce yedigimiz laflari bi duysaniz inanamazsiniz . Ben mutfaktayim esim salonda . Kayinvalidem diyorki teyzenlere ugramadan insan konyayami gecer ilk gun orda kalsaydin ikinci gun giderdiniz .esimde dedi aynisini sana yapsak ne hissedersin . Cvp aynen ama oglum teyzen seni ne kadar cok seviyorbiliyorsun .. esimde dedi kayinvalidemde bizi cok seviyor kadin gunler onceden hazirlanmis dedi .. sen artik ellere anne diyorsun oglum sen sildin bizi sildin git sen onlarin oglu dedi .. Esim anne seninle konusulmaz dedi konuyukapatti .. cocuk gibi tribi nazi berbatti.

Teoride değil ama evet pratikte her şey erkek ailelerinin isteğine göre olmak zorunda.
İşleyiş en mükemmel davranışlı koca ve en iyi görünen aileyle bile bu şekilde ne yazık ki. Çünkü dünyanın kendi çevrelerinde döndüğünü sanıyorlar, altlı üstlü oturmasanız da böyle üstelik. Kocanızdan fazla bir şeyi anlamasını/kavramasını beklemeyin bu konuda çünkü ailesi dünyanın en kusursuz varlıkları olduğu için herkes onlarla vakit geçirmek isteyecektir, istemeyenin kendi ilginçliğidir. Eğer yapabiliyorsanız (benim bu sene yapacağım gibi) tüm gününüzü onlarla öldürmek istemiyorsanız yalnızlığı göze alıp gitmeyin onlara, zincirleri kırmaya bir yerden başlayın yani.

Evet, bir de böyle bir şey var. Kendi ailene, arkadaşına falan gittiğinde süt dökmüş kedi gibi hissettirirler, çok büyük kusur işlemişin gibi. Kendi kızları kv ile hiç görüşmüyor, arkasından da mikrop aşağı mikrop yukarı diye konuşuyor kvmin, hatta kendisi de kv ile kanlı bıçaklı. ama sen hep dizinin dibinde olacaksın. ıyyy bu ne ya

süpersin seni çok takdir ettim, keşke bende kafaya takmamaya bi alışabilsem ...

Ben senin yerinde olsam
Bayramın ilk günü anneme kahvaltıya giderim
Teyzesi yüzünden kendi ailemi 3.güne bırakamam

malesef erkek egemen bir toplumda böyle oluyo ama ben bu tabuları yıkcam ilk yılımız olduğundan pek üstelemiyorum şimdilik
ayrıca oğlum olcak Allah nasip ederde ilerde gelinim olursa kızım ilk gün bi bayram bize gelirseniz diğer bayram annene gidin dicem, şimdiden neler düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…