Bayram kahvaltısı

Benim kv de yapar oyle. Bu bayram biz size gelecegiz der. Tum bayrami bizde gecirir. Esim de memleketine gidemedigi icin kuzenlerini muzenlerini goremez. Cani sıkılır. Ama bisey diyemez annesine ne diyecek. Arada bi laf sokar laf carpar. Niye bize geldiniz denmez ki kimseye anneye densin. Sen kocandan ne bekledin ki arayip bize gelmeyin demesini mi. Adamin yapacagi bisey yok napiim benim annem de boyle der ancak. Ailesi yuzunden kocanla kavga etme. Uzuluyorsan uzuntunu paylas ama senin annen şöyle dedi senin annen bunu yapti gibi ustune gitme baskasinin hesabini ona kesme. Onla dertles ama ondan hesap sorma. Sacmalayan senin annen olsaydi nasil bir tavir beklerdin ondan.

Güzel bir sekilde anne ben arefe günü aileme gidicem diyebilirdiniz. Yada güzel güzel kahvaltı hazırlasanız ilk günü eşinizin ailesiyle gecirseniz de ikinci gün eşinizle güle oynaya memleketinize gitseniz fena mı olur. Eşinize çok ayıp etmissiniz. Düsünsenize ya kahvaltiya gelecek olan sizin aileniz olsaydı da eşiniz ben istemiyorum annemlere gidicez deseydi. O zaman burda nasıl ah vah ederdiniz. Eşim ailemi istemiyor diye ağlardınız. Eşinizin ailesi söz konusu olunca neden kendinizde haklılık payı arıyorsunuz. Gayet haksız ve abartarak eşinize surat asmışsınız. Bence özür dilemelisiniz eşinizden. Ben olsam çok üzülürdüm...

Eşinin ne günahı var..telefonda kabul eden sensin eşin sana emrivaki yapmamis ki annesi yapmis..istemiyorsan kabul etmezdin.hem kv ye isyemedigini söyleyeme kendin kabul et hem de annesi yuzunden adama surat as..annesine kizmakta haklisin ama bu tepkiyi verecegin kisi eşin degil kv olmali.yanlis yapmissin adamin gonlunu al bence.kv yuzunden huzur kacirmaya gerek yok.

Bence abartmissin.

Evet kucuk geline gidilmesi cok sacma. Kadin belliki bayram kalabaligindan kacmis.
Ama senin tavrinda hos degil.
Bir laf vardir. Itin hatri yoksa sahibinin demi yok diye.
Kocani neden zor durumda birakma derdindesin?

Kv degilde. Annenler telefon acip sizdeyiz demis olsan. Ayni tepkiyimi verirdin?
Yada kocan bir dunya surat asmis olsa ve ben annemlere gidicem annenler geldiginde dese ?

Arkadaslar. Genelde biz hanimlar birbirimize destek veriyoruz ama lutfen birazda makul olalim.boyle sacma sapan seylerde tripleri atiyoruz atiyoruz (genel oalrak bütün hanimlara diyorum.) Olduk olmadik tepki veriyoruz somra adamlwr takmayaya basladimi bosanayim mi? Artik soylede boylede.
Bizlerde bazen araniyoruz.
Kendi ailemize saygi isterken genelde erkek ailelerine saygi duymak istemiyoruz gibi.

Ne var gelsinler ?
Kalk guzelce hazirla kahvaltiyi. Ne var yani?
Adam kusmekte hakli. Ne yapacak? Anne gelmeyin mi desin? Sen kendi annene dermiydin gelme diye?

Evet bayram sonu gidiyoruz eşim de ailesi kadar olmasa da gelenekçidir bu yüzden tartışmak istemedim biliyorum kabul etmicek çünkü

O zaman siz de onun ailesi ile ilgili talepleri kabul etmek zorunda değilsiniz.

Emrivakileri sevmem. Buna rağmen yine de daha ılımlı bir yorum yapacaktım ama bu mesajınızı gördüm, fikrim değişti.

Eşitlik olmayan yerde ben de yokum.

Memleketinize gideceğinizi tahmin edip önünüzü kesmiş. İyi plan valla. Yoksa niye gelininin ayağına gelsin koskoca kadın?

sayfaları okumadım ama abartmışşsınız bana göre.
malesef ki çoğu kayınvalide gelinine giderken müsait misiniz diye sormuyor.
bende isterim sorulmasını ama benim kv de de bu ay size geleceğim vs diyor.
müsait misin geleyim mi demiyor.
artık yadırgamıyorum..şöyle düşünüyor çünkü oğlumun evi oraya da desturla girmeyeyim..
kendince haklı bana göre haksız.
ha bunu nasıl normalleştirdim kafamda.
gözlemledim ve kayınvalidemin gerçekten iyi niyetli bir kadın olduğunu anladım.
yani şu mesajı vermiyor:''bak bura benim oğlumun evi istediğim gibi gelir istediğim gibi giderim''
haliyle ondaki iyi niyet benim bu durumu kabullenmemi kolaylaştırdı.
zira sadece bana değil eltime de yapıyor bunu.
sindirmek bişeyleri kanıtlamak için değil samimiyetinden..

siz de bunu gerçekten objektif olarak gözlemleyin ve ona göre mesafe koyun ama ne olursa olsun ailesinin size yanlış gelen yönlerinin faturasını eşinize ödetmeyin.
belki 1 2 sene sizi alttan alır ama bi süre sonra sallamaz.
sorununuz neyse birebir kv ile muhattap olun.

Yine kadina yuklenmis gorev.
Sen hazirlamak zorunda degilsin sadece, esin de yapacaksa gelsinler yoksa kimseyi kabul etme. Bu ne ya kendini aydın goreni de, feministi de, muhafazakari da aynı. Nolcak hazirlayiver hemen. Kadinin gorevi ya bu zaten.
Haklisin sen aynen devam.

El öpmeye mi geliyorlarmış bana kv yaptığı çok saçma geldi sanki olay çıksın diye bçöyle bir şey yapmak ister gibi. Sonuçta bayram kahvaltısında kuru kuru peynir zeytin olmuyor bizde bayram yemekleri yapılır kahvaltıda olsa onlarda olur sofrada. Yapabilecek misiniz? Yapıp yapmamakta sorun değil ama çok dengesiz miş ben olsam onlar gelmeden kahvaltılığı hazırlayıp damlarım onlara.

Bir kahvaltı hazırlamak çok mu? zor geldi. Yaptığınız çok ayıp ve bencilce.. Eşinin hatırı için, bayram sabahı güzel bir kahvaltı hazırlasaydın. Kayınvalidenin de eline koz vermemiş olurdun. Şimdi arife günü ailenin yanına gitsen, arkandan ' küçük gelin de bir kahvaltı hazırlayamadı' diyecekler.. Eşin de acayip bozulacak, benim hanım aileme bir kahvaltıyı çok gördü. diyecek.
Evliliğinizde küçük hesaplar yapmayın. Başkaları için de, eşinin gönlünü kırma.

önceden yapılmış bir bayram planınız varsa ve sıze danısmadan kendı kafalarına göre alınmıs bır karar ıse bende kızardım...
memlekete gıtmekten bahsetmısınız , mesela bayramın ılk gunu oraya mı gıdecektınız? egerkı bunu planladı ısenız ve esınızın de haberı varsa kabul etmeyın esınız bır sekılde soylesın yada sız soyleyın gelmemelerını...
ama zaten evde ısenız gelsınler kahvaltı sonrası bayramlaşma faslınıda haledersınız ve gıdersınız...

Yapriklari çok ayıp.
Bence eşinize kizmayin markete gidin mal pekmez reçel tereyağ .... aklınıza gelen tüm kahvaltiliklari alın ve birde borekciden börek siparis edinsiz değil eşinize uzulsun geldiklerine.

Bayramda küçükleremi gidilirmiş yahu

İlginç ama hazırlayın ne olucak
bizim hiç şaşmaz bayramlarda hep kvye kahvaltıya gideriz gelenek gibi oldu ordanda annemlere geçeriz zaten benim için bitti bayram demektir gezemem kapı kapı :)

Son düzenleme:
bu arada benimde eşim geleneksel bir yapıda ve bayramlarda herkesi görelim ister.
ailelerimiz aynı şehirde ve biz gittiğimizde hep şu sorun oluyor:en çok senin ailene gittik bugün benimkilerde kalalım vs..
kaç yıllık evliyiz ve bu sorunları aşamıyoruz.
eşim adil bir insan ama buna rağmen dillendirmesede hissediyorum kendi ailesiyle daha çok vakit geçirmek istediğini..
ve bu yüzden çok kavga ettik..en büyük kavgalarımız bayramlarda olur ve ciddi ciddi boşanmayı düşünür hale gelirim..
bu yüzden de nefret ederim bayramlardan.
son bayramda çok ama çok büyük bir sinir krizi yaşadık ve bu bayram gitmeme kararı aldık..
ve eşim şunu dedi:''madem bayramlar bize zehir oluyor madem boşanmayı düşünecek kadar evliliğimiz sarsılıyor.gitmeyeceğiz..4 5 yılda bir gideriz.sene içinde de bi sen bi ben ayrı ayrı gideriz'' dedi..ne kadar uygulanabilir bilmiyorum.
bakın bunları niye yazdım.biz normalde iyi anlaşan bir çiftiz.sadece eşimle değil.
ben kv ile eşim benimkilerle çok iyi anlaşır.
akrabalarla da sorunumuz yok ama tüm bunlara rağmen şeytan mı dürtüyor nedir her bayram zehir oluyor..

kusura bakma konu sahibi burayı da ağlama duvarına dönderdim..
kendimce inançlı bir insan olmama rağmen bu mübarek bayramlardan nefret ediyorum ve benzer konu oldu mu döküyorum içimi

aynı şeyi annen sana söylese güle oynaya kabul edersin. seversin sevmezsin ayrı mevzu ama ev senin olduğu kadar kocanın ve kv de kocanın annesi.. kocana surat asma hakkın olmadığı gibi sana geleceğiz diyen misafire hele de bayram günü gelme demek bizim kültürümüzde yok.
çalışan kadınsındır, çocuklusundur hafta içi densiz zamanda yapsa tamam tepkini koy ama ne olursa olsun kadın birlikte olmak istemiş belli ki bayram günü.
ayrıca seni saymasa, adam yerine koymasa evine gelmez bunu da bir düşün.
kocandan da git özür dile..

bence haklısın.
hiç te abartmıyorsun.
abartıyorsun diyenlere hayret ettim.
böyle bir emrivakiyi nasıl karşılarlardı acaba?
sonuçta herşeyin bir adabı vardır.
kv ler ilk kendilerine gelinecek diye yırtmazlar mı kendilerini.
sen henüz yeni yeni gelinleri olmuşşsun en küçüklerisin.
uygun olanı bir büyüğün evinde toplanmaktır.
tabi ki de sizde de buluşulup kahvaltı da edebilirsiniz.
illa yazılı kuralları yok bu işlerin :))
anncak sen davet edersin de öyle olur.
böyle emrivakiyle olmaz.
yakışıksız olmuş.
ama şu saatten sonra yapacağın herşey ortamı daha da gerecektir.
pratik göz dlolduran bi kaç tarif bul masayı donat.
güzelce ağırla büyüklerini:))

emri vaki yapması yanlış ama sizde kv ye sölicektiniz istemediğinizi madem söleyemediniz o zaman susacaksınız sinirinizi eşinize yansıtmanız çok gereksiz olmuş. altı üstü bi kahvaltı yani nedir hazırlayın kendi ailenizide çağırın kalabalık bi kahvaltı yapın

Yemek değil sonucta hazirlayacagin bi kahvalti fazla abartmissin bence bisey yok bunda ha mantiken dogrumu değil kaynananda yemeniz gerekir ama bu seferde ole olsun demisler nolacak çok buyutmussun

Kaynana benim yanımda ben 3 senedir kaynimgili agirlarim erken kalkmayi sevmem ama o gunde idare ediliyo yılın hergünü olan bisey değil o gunde daha bi başka geciyo ayrı bi keyif

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…