Bayram kahvaltısı

Abarttigi konu eşine tepki göstermesi..adam mi emrivaki yapmis..kendisi kabul etmis gelmelerini adam napsin.kv nin yaptigi emrivaki ben de nefret ediyorum ama kv ye ses cikaramadm diye hıncımi nie adamdan cikarayim.

arife gunu memlekete gideceğinizi eşiniz ve ya annesi biliyormuydu

eger annesi biliyorsa gerçekten terbiyesizlik yapmış ,
diyelim ki bilerek yaptı ,
kahvaltıyı hazırla zıkkımlansınlar , akşamda otobuse bin annenlere git

Normalde kaynanalar kahvaltiya annene değil bana gelcen diye kafa ütüler bu da başka bir versiyonu olmuş.

Abarttigi konu eşine tepki göstermesi..adam mi emrivaki yapmis..kendisi kabul etmis gelmelerini adam napsin.kv nin yaptigi emrivaki ben de nefret ediyorum ama kv ye ses cikaramadm diye hıncımi nie adamdan cikarayim.
yoo kahvaltı hazırlamak çok mu zor ne var ne olacak diyenler de var.
gerçekten böyle emrivakileri böyle sakinlikle karşılayıp eşine hiiç dırdır etmeyen kadınlarımız var ise saygılarımı sunarım.:))
arkadaş henüz yeni evli ve genç bir hanım.
nasıl desin telefonda kabul edemem diye.
eşine yansıtmasını doğru bulmam elbette sonuçta kendi huzurları kaçıyor.
kv bilerek maksatlı bir şekilde A adafaf ı zora sokmuş.
tavsiyem de büyüklerini iyi bir şekilde ağırlamasıdır:))
tekrar yazmış olayım.

Ben 8 yildir her bayram kahvaltiya kv ye gidiyorum mesela biz bahane uydurmays kalkinca kırılıp küsuyorlar esim 3 günlük dünya canim ailemizin kalbini kirmayalim diyor onceleri cok surat yapardim taki dedem vefat edinceye kadar dedemin vefatiyla bizim ailede bayram sabahlari kahvaltilari tarihe karıştı

bayramın ilk günü zaten aile büyükleri ile birlikte geçirmeniz gerekmez mi? senin ailen burda değilse onun ailesi ile geçireceksin zaten doğruyu yapmak istiyorsan. ha sizde ha onlarda ne olacak, duyan da 3 gün size kalmaya geldiler zanneder. bir de eşine surat yapmışsın adam da haklısın demiş. benim eşim olsa anneme bir sabah kahvaltısında bile tahammül edemiyorsun deyip patlardı yine sabırlı adammış. bu kadar mı tahammülsüz olduk ya..

Bu kadar surat asmanıza ve bir de özellikle ben memleketime gideceğim demenize ne gerek vardı? bayram bu adı üstünde herkes bir araya gelir bayramlaşma olur kahvaltılar edilir illa büyüklere gidilir diye bir ritüel olmasına gerek yok. Eşiniz ne yapsın anne istemiyoruz mu desin siz bunu kendinize yakıştıracak mısınız. Ben buyrun gelin tabii ki derdim aranızda küslük bile olsaydı bu bayramda olmamalı.

Sizin aileniz gelse ve aynı suratı eşiniz yapsa siz ne hissederdiniz bir de öyle düşünün artık bayramları bile kişiselliğe dönüştürüyorsunuz yarın bir gün sizde erkek evlat annesi olabilirsiniz aynı şey sizin de başınıza gelebilir bayram sabahı ne güzel eviniz şenlenecek.

Merhaba,
Anladigim kadari ile kayinvalideniz usul adap biliyor fakat uygulama geregi hissetmiyor.esinize durumu rahatsizliginizi bildirmissiniz fakat fazlasi biraz fazla olmus.eger aranizi bozmak isteyen bir kv ise basarmasini saglamissiniz.
.yerinizde olsam bayram sabahi guzel bir masa hazir esimle birlikte sik giyinir beklerdim.ve tum gun boyu sen sakrak olurdum.ozellikle esime karsi.guzelce agirlar aradada guzel ve igneli bir dil ile bayramlarda benim bildigim adet buyuklerin evlerinde toplanilir demekki beni cok seviyor ve sayiyorsunuz der tesekkur ederim.
☺bana kalirsa birisinin sizi bilerek ve isteyerek uzmeye kirmaya calistigini farkettiginiz anda uzulmediginizi gostermek karsi tarafi dahada cileden cikarir.amacina ulasamadigini gormek onu uzer.ozellikle esinle arani bozmaya calisan biri varsa.

bayramlarda büyüklere gidilir el öpmeye
niye size geliyorlar.
belli ki kv kahvaltı hazırlamaya üşeniyor.
Büyükler evlatları evine toplar bizde.

Böyle küçük sorunları bu kadr büyütürseniz evliğinizin pek sağlıklı yürüyebileceğini düşünmüyorum. Eğer güzelce kahvaltını hazırlayıp eşinin ailesini ağırlamış olsan eşininde gönlünü kazanırdın. Hatta şaka yollu eşine durumu söylerdin gülerek senin için hazırlarım gibi o bilinç altında eşinin olurdu. Bu şekilde davranınca eşinin gözünde aileme saygısı yok ailemi sevmiyor istemiyor imajı çiziyorsun. Bunun sıkıntısınıda yine sen çkersin

Ben varım, yani böyle bir kayınvalidem olsa sesim çıkmaz aksine mutlu olurdum...Benim kayınvalimde ne zaman gelecek olsa ,kaçta geleyim kısmına kadar sorar, çok yorucu. Ya burası sizinde eviniz ,Allah aşkına misafir gibi ,gelebilir miyiz? Kaçta gelelim demekten vazgeçin diyorum ama yok...

Konuya gelirsek, her bayram sabahları kahvaltıya iki aileyide çağırırım, onlar belli yaşa gelmişler yorulmasınlar diye. Benim bu tavrım, eşiminde hoşuna gidiyor. Kahvaltıyı hazırlarken benden daha hevesli oluyor genelde. Çok gelenekçi olmamakla birlikte bayram kahvaltılarını, bayram yemeklerini severim. Mesela bu bayram ilk gün kahvaltı bizde yine, akşam yemeğine benim anneme davetliyiz. 2. günün sabahı yazlığa gidiyoruz.Ailelerde gelir hep beraber bol sohbetli, geç saatlere kadar takılmacalı bir bayram geçirme hayalimiz var Allah izin verirse.

Bizim aileler görüşmüyor malesef ilk gun esimin ailesine 2 veya 3. Gun benim aileme gidiyoruz

tebrik ediyorum seni:))

Aynen katılıyorum canım. Biz her bayram anneme gidiyoruz kahvaltıya. Annemle babam ayrı, babamda geliyor. Gayet güzel oluyor. Bayram sonuçta birlik beraberlik önemli. Bu bayram ben çağırmayı düşünüyordum aslında ama hamile olduğum için acayip halsizlik ve tiksinme var. Yine biz gideceğiz anneme..
Beni arayıp , anne-eş dost biz kahvaltıya geleceğiz dese sorun etmezdim. Buyursun gelsinler. Onlar gittikten sonra nereye gideceksem giderdim.

Siz haklısınız ama eşinize sinirlenmekle haksızsınız kayınvalidenize anne önceden söyleseydin anlardım annemlere gidecektim diyebilirdiniz demediyseniz şuanda yapılacak şey belli güzel bir kahvaltı sofrası hazırlamak iyilikle karşılamak yenilip içilmesi. Ailenize de 3.günü gitmeyin derim en azından 2.günü gidin belki eşinizde bu yaklaşımınızı görürse size öyle yaklaşır.

Eşinize neden bu zulüm anlamadım !Adam haklısın demiş zaten
Madem istemiyorsunuz bayram sabahı şuraya davetliyiz deseydiniz oradan da size geçeceğiz diyebilirdiniz. Hadi ye öylemi demeniz zaten kabul etmiş olmanızdır.Eşinin suçu ne ?Annesini arayıp bağırıp çağırmasınımı isterdiniz bu mu sizi tatmin ederdi arefe ağzı?Hoş değil ama çok kötü birşey de değil .Bu yüzden ağzınızın tadını bozmaya değmez....

Bence konu sahibi kahvaltı hazırlamayı yük olarak görmemiş sadece kayınvalidesiyle gergin ilişkileri nedeniyle gelmelerinden rahatsız olmuş.
Eşinin ailesinden ya da kendi ailesinden sevdiği birileri size geliyoruz deseydi galiba rahatsız olmazdı.
Şöyle düşünün sizin evinizde herşey sizin kontrolünüzde olur. İstediğiniz gibi hazırlayın sofranızı. Güler yüzünüzü gösterin sohbet muhabbet ohhh gayette keyifli geçebilir.

kv emrivaki yapmış tamam da eşinizin suçu ne
bunu alışkanlık haline getirmeyin adam bir dayanır iki dayanır en son herşeyi annesine anlatır
kv de de cephe alır size

kahvaltı hazırlaman zor bişey değil buseferlik hazırlayıverin
alışkanlık haline getirtmezsiniz olur biter

ben küçük geline kahvaltıya gidilirmi kısmına takıldım,siz bu hesaplarla aten düşmanlık bayrağını açmışsınız,bız asla asla gitmeyı,ama bizim küçük gelin illa gelin der,bu arada büyük gelin darılır adettır illa bıze gelin,küçük geline gitmeyın der,ironi yaptım arkdaşlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…