- 11 Ağustos 2016
- 240
- 448
- 18
Abarttigi konu eşine tepki göstermesi..adam mi emrivaki yapmis..kendisi kabul etmis gelmelerini adam napsin.kv nin yaptigi emrivaki ben de nefret ediyorum ama kv ye ses cikaramadm diye hıncımi nie adamdan cikarayim.bence haklısın.
hiç te abartmıyorsun.
abartıyorsun diyenlere hayret ettim.
böyle bir emrivakiyi nasıl karşılarlardı acaba?
sonuçta herşeyin bir adabı vardır.
kv ler ilk kendilerine gelinecek diye yırtmazlar mı kendilerini.
sen henüz yeni yeni gelinleri olmuşşsun en küçüklerisin.
uygun olanı bir büyüğün evinde toplanmaktır.
tabi ki de sizde de buluşulup kahvaltı da edebilirsiniz.
illa yazılı kuralları yok bu işlerin :))
anncak sen davet edersin de öyle olur.
böyle emrivakiyle olmaz.
yakışıksız olmuş.
ama şu saatten sonra yapacağın herşey ortamı daha da gerecektir.
pratik göz dlolduran bi kaç tarif bul masayı donat.
güzelce ağırla büyüklerini:))
yoo kahvaltı hazırlamak çok mu zor ne var ne olacak diyenler de var.Abarttigi konu eşine tepki göstermesi..adam mi emrivaki yapmis..kendisi kabul etmis gelmelerini adam napsin.kv nin yaptigi emrivaki ben de nefret ediyorum ama kv ye ses cikaramadm diye hıncımi nie adamdan cikarayim.
Ben 8 yildir her bayram kahvaltiya kv ye gidiyorum mesela biz bahane uydurmays kalkinca kırılıp küsuyorlar esim 3 günlük dünya canim ailemizin kalbini kirmayalim diyor onceleri cok surat yapardim taki dedem vefat edinceye kadar dedemin vefatiyla bizim ailede bayram sabahlari kahvaltilari tarihe karıştıMerhaba arkadaşlar benim derdim şu ki bugün kv aradı bayram sabahı kahvaltıya bize geleceklermiş.eltimlerle birlikte.ömrümde hiç bayram sabahı küçük geline kahvaltıyedinceyiğini duymamıştım.ve bunu bana sormadı bile.bayrama kahvaltıya siZdeyiz hep beraber dedi bende hadi ya öyle mi dedim evet dedi. Aramız iyi olmamakla birlikte şu an kötü de değil stabil durumdayız ama ben çok gıcık oldum akşam eşim gelince surat yaptım . Eşimde haklısın ama napalım falan dedi. Bende gıcık oldum iyice uzatınca o da çekemicem surat asmanı falan dedi bende iyice gıcık oldum arefe günü ben memleketime gidicem dedim o da küstü yattı. Sizce abartıyo muyum napmalıyım
yoo kahvaltı hazırlamak çok mu zor ne var ne olacak diyenler de var.
gerçekten böyle emrivakileri böyle sakinlikle karşılayıp eşine hiiç dırdır etmeyen kadınlarımız var ise saygılarımı sunarım.:))
arkadaş henüz yeni evli ve genç bir hanım.
nasıl desin telefonda kabul edemem diye.
eşine yansıtmasını doğru bulmam elbette sonuçta kendi huzurları kaçıyor.
kv bilerek maksatlı bir şekilde A adafaf ı zora sokmuş.
tavsiyem de büyüklerini iyi bir şekilde ağırlamasıdır:))
tekrar yazmış olayım.
Bizim aileler görüşmüyor malesef ilk gun esimin ailesine 2 veya 3. Gun benim aileme gidiyoruzBen varım, yani böyle bir kayınvalidem olsa sesim çıkmaz aksine mutlu olurdum...Benim kayınvalimde ne zaman gelecek olsa ,kaçta geleyim kısmına kadar sorar, çok yorucu. Ya burası sizinde eviniz ,Allah aşkına misafir gibi ,gelebilir miyiz? Kaçta gelelim demekten vazgeçin diyorum ama yok...
Konuya gelirsek, her bayram sabahları kahvaltıya iki aileyide çağırırım, onlar belli yaşa gelmişler yorulmasınlar diye. Benim bu tavrım, eşiminde hoşuna gidiyor. Kahvaltıyı hazırlarken benden daha hevesli oluyor genelde. Çok gelenekçi olmamakla birlikte bayram kahvaltılarını, bayram yemeklerini severim. Mesela bu bayram ilk gün kahvaltı bizde yine, akşam yemeğine benim anneme davetliyiz. 2. günün sabahı yazlığa gidiyoruz.Ailelerde gelir hep beraber bol sohbetli, geç saatlere kadar takılmacalı bir bayram geçirme hayalimiz var Allah izin verirse.
tebrik ediyorum seni:))Ben varım, yani böyle bir kayınvalidem olsa sesim çıkmaz aksine mutlu olurdum...Benim kayınvalimde ne zaman gelecek olsa ,kaçta geleyim kısmına kadar sorar, çok yorucu. Ya burası sizinde eviniz ,Allah aşkına misafir gibi ,gelebilir miyiz? Kaçta gelelim demekten vazgeçin diyorum ama yok...
Konuya gelirsek, her bayram sabahları kahvaltıya iki aileyide çağırırım, onlar belli yaşa gelmişler yorulmasınlar diye. Benim bu tavrım, eşiminde hoşuna gidiyor. Kahvaltıyı hazırlarken benden daha hevesli oluyor genelde. Çok gelenekçi olmamakla birlikte bayram kahvaltılarını, bayram yemeklerini severim. Mesela bu bayram ilk gün kahvaltı bizde yine, akşam yemeğine benim anneme davetliyiz. 2. günün sabahı yazlığa gidiyoruz.Ailelerde gelir hep beraber bol sohbetli, geç saatlere kadar takılmacalı bir bayram geçirme hayalimiz var Allah izin verirse.
o zaman arefe günü bas git sende ..fakat az buçuk boşanmayı göze al olur muKv hayır cevabını kabul etmeyen birisi. Ayrıca soru bile sormadı emri vaki yaptı
Ben varım, yani böyle bir kayınvalidem olsa sesim çıkmaz aksine mutlu olurdum...Benim kayınvalimde ne zaman gelecek olsa ,kaçta geleyim kısmına kadar sorar, çok yorucu. Ya burası sizinde eviniz ,Allah aşkına misafir gibi ,gelebilir miyiz? Kaçta gelelim demekten vazgeçin diyorum ama yok...
Merhaba arkadaşlar benim derdim şu ki bugün kv aradı bayram sabahı kahvaltıya bize geleceklermiş.eltimlerle birlikte.ömrümde hiç bayram sabahı küçük geline kahvaltıya gelindiğini duymamıştım.ve bunu bana sormadı bile.bayrama kahvaltıya siZdeyiz hep beraber dedi bende hadi ya öyle mi dedim evet dedi. Aramız iyi olmamakla birlikte şu an kötü de değil stabil durumdayız ama ben çok gıcık oldum akşam eşim gelince surat yaptım . Eşimde haklısın ama napalım falan dedi. Bende gıcık oldum iyice uzatınca o da çekemicem surat asmanı falan dedi bende iyice gıcık oldum arefe günü ben memleketime gidicem dedim o da küstü yattı. Sizce abartıyo muyum napmalıyım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?