• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bayram meselesi yardımcı olun kızlar

Seni ve kocanı anlamam mümkün değil. Bir sürü sebep sayıp duruyorsun. Ama benim için kardeşinin anasının evine gelmesine sinir koymaya çalışmanın herhangi bi sebebi olamaz. Sabaha kadar anlat yine de kocanı haklı çıkaramazsın. Baya tepeden bakıyorsunuz insanlara. Çok ayıp. Beni ikna etmen gerekmiyor, vicdanın ikna olduysa sorun yok.
Vicdanım rahat .Kimseye tepeden bakmıyorum .iyi akşamlar

Siz rahatsız olabilirsiniz görümceyede onun üç cocugunada bayılmak zorunda değilsiniz .Kayinvalidenize bayılmak zorunda değilsiniz .Onun ev isinede bayramda haldir haldir kaç kişiye yemek yapmayada .Burda hak veririm tatile gitseniz daha iyi .İşte el mahkûm.Ama kadına kızın başka zaman gelsin demeyin siz çok biliyorsa oğlu söylesin ben olsam agzimida açmam .

Neden demeyelim ki .İnsanız rahatsız olduğumuz durumu ifade etmemiz kadar doğal bi durum yok ki.Sorun şurda ki kayınvalidem kızının geleceğini söylemiyor saklıyor.Söylese bari .Gidiyoruz şak geliyorlar .
tamam o zaman neden görümcenize söylemiyorsunuz. abla, kardesim her neyse çocuklara biraz sahip çıksan veya ne bileyim, bu bayram biz gidelim, kalabalık olmasın vs vs diye ona söyleyin.

anladığım kadarıyla kayınvalide sessiz, sözünüzü yiyor diye ona çemkiriyorsunuz derdinizi. öok ayip. kadıncağıza kızın gelmesin diyorsunuz. kadın bunu kızına nasıl desin? o kadar haklı bir davaysa siz söyleyin.

çok ayip. kv gelip size “görümcen gelecek bu bayram siz gelmeyin” dese siz onu da mesele edecek “kızına gelme demiyor ama bize diyor” diyeceksiniz.

kadını aradan çıkarın, sorununuzu yetişkin insanlar gibi çözün

Vicdanım rahat .Kimseye tepeden bakmıyorum .iyi akşamlar
Maşallah. Allah daha iyi etsin. Zaten sizin gibi insanlar kendini hep haklı görür. Ne desek boş. Kaç kişi aynı şeyi yazıp durdu ama asla anlamak için okumuyorsun.

Bal gibi de tepeden bakıyorsun. Kadın cahil olduğu için o size uymak zorunda annesine gelip giderken. Yalnız bu cahilliğin de seviyeleri var biliyosun di mi. Senin mantığa göre benim de seninle muhatap olmamam lazım. Benim gittiğim okulların, konuştuğum dillerin varlığından bile haberdar değilsindir muhtemelen 🤣 Sana da iyi akşamlar. Ergen kocanla mutluluklar.

Siz rahatsız olabilirsiniz görümceyede onun üç cocugunada bayılmak zorunda değilsiniz .Kayinvalidenize bayılmak zorunda değilsiniz .Onun ev isinede bayramda haldir haldir kaç kişiye yemek yapmayada .Burda hak veririm tatile gitseniz daha iyi .İşte el mahkûm.Ama kadına kızın başka zaman gelsin demeyin siz çok biliyorsa oğlu söylesin ben olsam agzimida açmam .
Biz geldiğimiz zaman Görümcemler de hep geliyor . Gelsinler ama evleri yakın akşamları evlerine dönseler sığmıyoruz vs dese herkes konu sahibini desteklerdi . Ama görümceyi aşağıladıkça aşağılamış ayıp yahu. Babası da aynı fikirde diye de buraya yazıyor . Babası saftır okumuşları üstün birşey sanıyordur . Onu da konu sahibi yönlendiriyordur .

Tutmayın küçük enisteyi kızdı 🤣Alemsin sanki sana dediler gelme üç çocuğunla 🤣
İki kitap okuyunca birşey olmuyoruz . Diğer insanları küçümseme hakkımız yok . Ben zaten dağdan gelip bağdakini hiç kovmadım . Kovanlar düşünsün.

Biz geldiğimiz zaman Görümcemler de hep geliyor . Gelsinler ama evleri yakın akşamları evlerine dönseler sığmıyoruz vs dese herkes konu sahibini desteklerdi . Ama görümceyi aşağıladıkça aşağılamış ayıp yahu. Babası da aynı fikirde diye de buraya yazıyor . Babası saftır okumuşları üstün birşey sanıyordur . Onu da konu sahibi yönlendiriyordur .
Gelsin daha iyi ya .Yemek vs beraber yapılır çocuklar olunca zaten ortalık toplu olmaz dağınık kalır göze de batmaz .Bir iki gün hadi çocuklar dışarda yesin yapilir konuş yat uyu geçer biter bir hafta .Olmadı üç gün kalıp dönülsün eşimle bunu konusurdum .Hem daha iyi ya eşi rahat etmezse daha az kalırlar 🤣🤣

Sinir olacak bir şey yok .Kimseyle yüzde yüz uyumlu olamayız ama sıfır uyumun olduğu insanlar olabiliyor değil mi.Ben direktif vermesem hiçbir şey olmuyor.O kadar kişiyiz evde ben demesem kimse akşama şu yemeği yapalım şu tuvaleti yıkayyım demiyor inanın bi gün işim vardı çıktım eve geldim ne yemek yapılmış ne ev temizlenmiş .Siz olsanız 3 çocuğunuzu düşünmez misiniz ?
Siz niye evin hizmetlisi gibi davranıyorsunuz ki?
Temizlemezlerse temizlemesinler. Yok yemek yapılmamış yok tuvalet yıkanmamış size ne? Siz yokken bu işleri yapıyorlar illaki. Siz yapmazsanız ölmezler inanın.
Ayrıca kayınvalideniz çağırıyor kızını muhtemelen zira onun evi,tüm çocukları, torunları bayramda bir arada olsun, bir sofrada otursun istiyordur, siz de sık sık gidip gelmediğiniz için görüşün diye cagiriyor. Ki kendi evi,istediğini davet eder. Gitmeyin rahatsız oluyorsanız yada 1 hafta degil de 2 gün kalın dönün.

Neden itici olsun ki yılların dostları orda tabi ki onları da görecek ailesini de pek dostunuz yok sanırım.
Sık sık gidip gelmediğimiz için 1 hafta kalıyorum.Mecbur işler yapılacak.Tek başıma da değil berabersek beraber olacak

Açığımı yakaladınız. Evet hiç dostum yok :(

Madem ailesiyle 2 gün vakit geçirmek yetiyor, insanların annesinin evinde kaç gün geçireceğine karışmak yerine kendisi aile evinde 2 gün kalacak, diğer günleri otelde geçirecek o zaman. Herkes onun keyfine göre plan yapamaz ki yapmıyorlar da zaten. Otelde kalırsa odası da her gün temizlenir, problem kalmaz.
Yok illa aile evinde kalacaksanız görümceniz yerine kocanıza söyleyin, o süpürsün evi. Kendisini çok geliştirmiş bir birey olarak kırk yıllık annesinin evindeki süpürgenin yerini biliyordur diye düşünüyorum.

Gelsin daha iyi ya .Yemek vs beraber yapılır çocuklar olunca zaten ortalık toplu olmaz dağınık kalır göze de batmaz .Bir iki gün hadi çocuklar dışarda yesin yapilir konuş yat uyu geçer biter bir hafta .Olmadı üç gün kalıp dönülsün eşimle bunu konusurdum .Hem daha iyi ya eşi rahat etmezse daha az kalırlar 🤣🤣
Aynen öyle. Ben tek çocuğum kalabalığı hiç sevmem. Ama öyle ortamlarda gerekiyori zaman zaman idare ediyorum . Lafını bilmeyen insanlarla sohbet etmek zorunda da kalıyoruz . İyi ki konu sahibi öğretmen değil. O çeşit çeşit veli profilini görse, görümceye rahmet okurdu 😀

Şöyle ifade edeyim bugüne kadar görümcem hiçbir bayramda gelip gitmedi annesine .Bu bayram kıymetli oldu
Siz çok çelişiyorsunuz kendinizle bayramlarda bir araya geliyorsanız bu ilk değilmiş demekki geliyormuş o da. Aynı şehirde nasıl ailesine gitmiyor bayramda? Çok tuhaf konuşuyorsunuz. Bize bile bir öyle bir böyle konuşuyorsunuz. Eşinizi siz soğutmuş olmayasınız? Ailesinden birilerine çabuk bilenen çabuk soğuyan psikopat bir kadın değilse kardeşi görmek istemeyen adamdan korkardım ben. Ayrıca aynı tornadan çıkmış kardeşler isterse biri prof olsun görgü olarak aynı seviyede seyrederler.
Anlamıyorum bu, bir benim eşim eğitimli, bir benim eşim dünya görmüş, benim eşim çok farklı kafalarını.

Ne yapıyorsunuz mesela millet yemek hazırlarken temizlik yaparken telefona mı bakiyorsunuz caniniz sıkılmıyor mu 🤣
Benim KV 12 saatlik mesafede oturuyor, senede bir defa 3 günlüğüne gidiyorum .
Elimi de bir işe sürmem, çünkü benim evim değil.

Sinir olacak bir şey yok .Kimseyle yüzde yüz uyumlu olamayız ama sıfır uyumun olduğu insanlar olabiliyor değil mi.Ben direktif vermesem hiçbir şey olmuyor.O kadar kişiyiz evde ben demesem kimse akşama şu yemeği yapalım şu tuvaleti yıkayyım demiyor inanın bi gün işim vardı çıktım eve geldim ne yemek yapılmış ne ev temizlenmiş .Siz olsanız 3 çocuğunuzu düşünmez misiniz ?
Tüm bunlar , yemeğin yapılmamış tuvaletin temizlenmemiş olması, görümceyi cahil mi yapıyor?😳

Back
X