bayram ve aile ziyareti

denizerdem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2010
249
0
66
Ankara
mrb arkdaşlar size bi konuda akıl danışmak isityorum lütfen haksızsam haksız olduğumu söyleyin ona göre davranıcam....
ben eşimin ailesiyle aynı şehirde oturuyorm ailem 5 -6 saatilk mesafede bi şehirde ve geçen bayramda yani ramazan bayramında aileme gitmedik eşimn ailesine bayramın ilk günü gittik 3-4 saat oturduk bayramlştık ve evimize geldik...bu bayrAMdada eşimle annmlere gideceğiz ama eşim bayramın ilk günü ailemle bayramlaşıp gidelim diyor ama bayram pazara geliyo ve ikimizde çalışoyruz eğer pazar günü gidersek o gün yolda geçicek ve bayrm perşembe bitecek yani iş başı yapmamız lazım yani çarşmbada yani dönüş yine yolda geçicek yani ailemde 2 gün kalıcağz tam olarak ve ben ailemle tam anlamıyla özlem gidermedn dönmüş olucağz çok üzüldüm...
ben de eşime cuma günü yani bayramdan önce çıkalım diyorum kabul etmiyor ve kaç gündür bunun için tartışıyoruz ben artık bıktım bu konulardan kendi ailesi çok kıymetli benim ailem yokmuş gibi davranıyor bilmiyorum ben çok mu abartıyorum?

Abartmıyorsunuz kendinizce çok haklısınız. Ama denge kurmaya çalışın ve bayramlaşıp çıkın bence..

Ölümlü dünya döndüğünüzde belki göremeyeceksiniz bile onları.Bu bakış çok duygusal bir bakış olabilir ama gerçek.
Bu yüzden hep sizi suçlar.

İki gün bile olsa yeter ailenizi görmeye.
Ama eğer eşinizin dediğiniz yapmadan gitseniz, ailesiyle bayramlaşmadan, gittiğiniz yerde sizi daha çok üzecektir eşiniz.

Huzursuz bir bayram yerine , huzurlu bir saat ailemi görsem yeter bana.( bana göre)

elbetteki insan ailesiyle daha uzun vakit geçirmek ister..ama imkanlarınız o şekildeyse yapabileceğiniz birşey yok.. 3 gün yıllık izin kullanımıyormusunuuz,bayramın sonuna ekleseniz? bırakın eşinizinde gönlü olsun boşuna içinizi sıkıntıyla doldurup bayramınızı kötüleştirmeyin,insan aklına birşeyi taktımı yapıyor boşuna karşılıklı kırılmalar yaşamayın,her işte vardır bir hayır..tatil günleri ayda yıldaa bir geliyor iyi değerlendirin...Allahım mutluluğunuzun huzurunuzun bozulmasına izin vermesin...

ben şimdi onun erkeklik güdülerine göremi hareket edicem?

tabı ki hareket etmeyın.persembe gunu eşinizin ailesının yanına gıdın orda anne-baba bayramınız şimdiden kutlu olsun deyın.....zaten anlayıuşlı sızın dusunen bır aile ıse kızım senın ailen uzakta bızı herzaman görursun ama onları göremezsın derler ve sızı güler yuzle ugurlarlar....

ben şimdi onun erkeklik güdülerine göremi hareket edicem?

AKSİ ÇÖZÜM GETİRMİYOR CANIM;

Haklısın sen doyamayacaksın 2 günde ama eşini en iyi sen tanıyorsun diretsen cumadan çıkar mı yola?

Yani ne yapsan kandırabilirsin sen biliyorsun?

Kandırmaya gerek var mı diyeceksin aslında olmamalı ama erkek egosu....

Akılları sıra bizlerle egolarını tatmin ediyorlar...

Bastırılmış duyguları evlendikten sonra tatmin edilmeye itiyor onları...

Kadını onlar için sahip olduğu,üstünde her hakkı gördüğü varlıklar...(Bütün erkekler için konuşmuyorum)

Acı tablo bu.....

evet canım haklısn ama ne bileyim eşimn bencilği benim ağrıma gidiyor sanki kendi ailesi tek ve önemli benim ailemde benim için kıymetli ..

cnm güzel dille konuşarak açıklamaya çalış perşembe akşamı gidip erkenden kutlayıp gidelim de sonuçta sen hep ailenin yanındasın ve geçen bayram gitmedik ben bu bayramı ailemle geçirmek istiyorum....onları çok özledim vs.diyerek hesap sorar gibi değilde üzülüyormuş gibi konuşmayı dene:26:

canım eşim onu da kablu etmiyor rapor yada sevk alaım diyorumhafta sonuyla birleştirelim ama onada yanaşmıyo maddi anlamda zarara uğrarmış ücretten kesinti oulrmuş işte bahne bi de bna zaten ben annanlerde 3 geceden fazla kalamam diyor...

evet canım haklısn ama ne bileyim eşimn bencilği benim ağrıma gidiyor sanki kendi ailesi tek ve önemli benim ailemde benim için kıymetli ..

Bence öyle düşünmüyor..Denge kurmak istiyor.Ailesiyle bayramlaşmadan yola çıkmak istemiyor.

Sakın senin benim ailem gözüyle bakmayın.Böyle istemesi bunu göstermez inanın.

Mesela geçen bayramda 3-4 saat oturup eve gelmeniz bile eşinizin dengeyi kurduğunu gösterir.

Öyle eşler varki bir kaç gün önceden gitmeyi, orada günlerce kalıp hizmet etmesini istiyor eşinin.

Huzurunuzu bozmayın derim ben..

AMA , eşinizin baskısıyla kabul etmiş gibi değil gönül rızasıyla kabul ettiğinizi hissettirin. '' Ailenizi çok özlediğinizi ve geçen bayramdada görmemenizle 2 günün az gelmesiyle bu şekilde tepki verdim ben.Senide anlıyorum.Tabiiki ailenle bayramlaşmadan çıkmak istemiyorsun..
Seninde beni anlamanı istiyorum. Ailenle bayramlaşıp bende yola çıkmak isterim, dediğinde haklısın benim haklı olduğum kadar deyin.

Bu şekilde hem eşinizin içinde kalmaz, hem siz onun gözünde daha haklı görünürsünüz hemde gideceğiniz yerde size huzur verir.

İnanın değmez bu şekildeki tartışmalarla aranızı bozmaya.

canım o yoluda denedim hatta ağladım ama içten çünkü kayınvalidmler bana karşı çok kötüler onları bunu yapmaya değer görmüyorum belki bana karşı iyi olsalardı bu fedakarlığı yapardım....

hayır canım neden abartasınkii sonuçda seninde bi ailen var özlemini çektiğin oda biraz katlancak hiç vazgeçme yolundan bende bu bayramı annemde geçirmeyi düşünüyorm bizimkininde pek hoş karşılıycanı düşünmüyorm ama

bence gıtmeden kayınvaldenlere ugrayın esının de ailesının de gönlu olsun yoksa ömur boyuu dır dır dınlersın cnm..cuma ya da cumartesıden de böyle bır zıyaret yapabılırsın tabıkı de esın kabul ederse..

yani canım gidiş ve dönüş yolda geçicek zaten geriye zaman kalmıyo eşimn ailesi zaten hep yanımzdalar hep burdalar on dakikllık mnesafede oturuyoz ama benim ailem şehir dşında gittiğimde değsin istiyorum yani bayrmadan hiç bi şey anlamıcasm...

o zaman deyın ki eşinize; bır bayramda da senın ailenın yanına hıc gıtmeyelım benım neler hıssettıgmı o zaman anla...gecen bayram zaten gıtmemişsiniz bu nasıl bencıllık ya anlamıyorum ben böyle anlayısıda aile hayatını da......ben böyle eşle sakin de konusamam hiç...bana ne kadar deger verılırse o kadar deger alır valkla.kendı bılır.....benım de öyle bır konum var kk da kurban bayramı dıye..eşim itiraz ettı yahu mantıklı acıklamam da var ama inat edıyordu.kuzu kuzu yola geldı....hayret bısey ya...erkeklıklerıne de başlıcam gururlarına da böle şey olmaz ben kabul etmıyorum etmedım de zaten....baktım uzatıyor biizmki tek basına nereye gıdersen gıt dedım...yemedı tabı....bu sekılde siz huzursuz olacaksınız dıger sekılde de eşiniz yanı herturlu zaten bır huzursuzluk var....

canım eşim illaki bayrAmn 1 günü bayramlaşıcam diyor yani ben bu inadı anlamıyorum ben de diyorum işte gidip 1 gün önceden bayramlaşlım işte biz gidiyoruz bi isteğiniz var mı bayramlaşrz da diyorum ben de kaçar gibi gidelim demiyorum ki

canım ben zaten çok sinirlenirsem gerçekten tek başıma otobüse atlayıp gidecem tatil uzun olsa problem değil pazar başlıyo bayram ve perşembe iş başı tatil uzun olsa hiç tartışmaya bile girmem...............

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…