bayram ve aile ziyareti

canım öfkeyle kalkan zararla oturur, sakin ol. bayramı kendine zehir etme. eşini tatlı tatlı ikna etmeye çalış. eğer eşininin ablasıyla barışmayı düşünüyorsan de ki "bayramdan önce ablanla bayramlaşırım, sizinkilerle de bayramlaşırım ama annemlere de erken gidelim" belki kabul eder, ablasıyla barışman için..

canım ama ben barışmak istemiyorum görümcem gelip evimde bana saldırdı sebebide ne biliyor musun annesine sık sık gitmiyorumuşum güya kardeşine de izin vermiyomuşum sanki ben eşimin başında nöbet tutuyorum yani ben onunla asla barışmam boşanmayı göze alırımda barışmam onun içinı ısrar ederse tek başıma gidecem.........

canım ne diyim bilmiyorum ki bu kararı verecek olan sensin çok zor bir durum.gitsen bi türlü kalsan bi türlü..gitsen haksız olacaksın. eşini ve ailesini ezip geçmiş gibi olacaksın.. kalsan hem istemediğin halde kardeşiyle barışacaksın hem ailene doyamayacaksın.. sana sadece dua edebilirim canım Allah yardımcın olsun..karar senin..

herşey eşlerimiz yüzünden tavırlarını koyabilseler ailelerine bu durumda olmazdık..

bu yüzden boşanılır mı canım ya aşk olsun? bayram da gidiver, sonra bir daha konuşmazsın. ne kaybedersin ki gitsen. sen inat yaptıkça eşinde yapacak..

bu yüzden boşanılır mı canım ya aşk olsun? bayram da gidiver, sonra bir daha konuşmazsın. ne kaybedersin ki gitsen. sen inat yaptıkça eşinde yapacak..

canım benim kızdığım şey şart koyulmaları ne ablaymış ya o ablasıyla kalsın bayramlaşsın ben geçen bayramda bsyramllaşmadım şimdi mi kıymetli oldu ablası ben annmlere gideceğiz diye çıkıtı bu mevzu ona kızdım ben bilmiyorum cnm ben karekter gereği kimseyib asla kırmam ama biri de fena halde kırmışsa affedemiyorum keşke yapabilsem ama yapamıyorum........

ben de kimseyi kırmamaya çalışırım ama hiç de kin tutamam. ömür boyu küs kalınmaz ki o da ablası sonucta. eşim ablama küsse (ablam haksız bile olsa) kabullenmezdim. kalkıp kendi kendine gitme, haklıyken haksız duruma düşme. eşi de ailesi gibi ablasına gitmenizi sart koştu mu?

evet cnm zaten annesi verdi bu aklı aslında eşim bana şimdiye kadar bu konuda baskı yapmıyodu bende akışına bırakmiştı ya görümcem çocuklarını doldurmuş yolda görüyo çocuk beni daha 11 yaşında ona bile konuşmoyu hayır hem suçlular hem tavır yapıyolar birde benim ailem yanıma geldiğinde kayınvalidem ziyarete falan gelmez ben de bugün onu söyledim siz ailem gelip gidiyo bi gün hoşgeldine geldniz mi dedim bana diyo ki sen beni sinir ediyosun iyi değilsin onuni için gelmiyorum hadi ben kötüyüm annm babam size ne yaptı diyorum hiç cvp vermiyo sen iyi değilsin diyo yüzüme karşı...........

canım çok yüz-göz olmuşsunuz. çok üzüldüm açıkcası. eşiniz de etki altında kalıyor belli ki. siz inat yapmayın yine de, ailesi eşinizi bu şekilde doldurmaya devam ederse işiniz zor çünkü..

bu mesele aranızda inat meselesi haline dönmüş.Siz eşiniz inatlaşınca yok yere ona sinirlenip inadınızı sürdürüyorsunuz eşiniz haksız tabiki de . Siz orta yolu bulmak istiyorsanız geri adım atacaksınız. Yok inceldiği yerden kopsun diyorsanız basıp gideceksiniz ya da size önerim.

Aslında anneniz hasta olduğunu söyleyip sizi yanına çağırabilir böylelikle siz kendiniz biletinizi alır gidersiniz eşinizide ezip gitmiş olmazsınız. Herkes kendi ailesini görsün. OLay çıkarma bayramınız zehre dönmesin diyen arkadaşlara cevabım bayram zaten çoktan zehre dönmüş eğer eşinin dediğini yaparsa o bayramın ilk gübü bayramlaşmada arkadaş zaten barut gibi olacaktır belki de orda olay çıkaracaktır. diğer günlerde eşine bayramı zehir edecektir. Bence anneniz hasta olduğunu söylesin sizi çağırsın.

canım benim ailem çok iyi niyetlidir hatta çok saflar yani benim annm aman sorun çıkmasın aman problem olmasın aman huzurunz kaçmasın sen sus sen yap gibi genelde bu tür şeyler söyler ama ben yrn aricam annmleri ve eşimle konuşcam ben ablanla bayramlaşmaya gitmicem eğer ki beni zorlucaksın ben tek başıma gidicem bundan sonrada ailene gitmicem ablası benim annem yada babamdan önemli değil benim eşim kardeşimle sorun yaşasa ben eşimin haklı olduğu görsem ve bilsem zorlamam zorlayam ki eşim de hayatta affetmez annmlere gideriz işte kardeşin yanımıza pek uğramadı arkdaşıyla çıktı gibi şeyler söylüyo ama ablasının bana attığı iftiraları saldıralı unutmamı isityo ben çok doluyum cnm ilk defa hayatımda bi insana bu kadar kin besliyorum......

evet aslında sorun burdan kaynaklanıyo yani ben görmücemle barışsam bileyine problmler çıkacak kadın açık açık benden nefret etttiğin söylüyo....

o zaman tek çare sizin eşinizle konuşmanız kararlı bir biçimde gerekiyorsa rest çekmeniz işallah her şey tatlıya bağlanır.

cnm bence inatlaşma.. aranız bozulmasın.. çünkü bi evlilikde ne kadar çok inat oluyossa, zamanla daha çok yıpranıyo.. kendi annene sor, ben böle böle diyorum ama eşim istemio de bakalım, o ne dicek.. emin ol benim gibi düşünecek o da.. herkesin kendi fikri tabi ki... benim eşimde inatcı.. ama ben suyuna gidiyorum... başta sölüyorum fikirimi, baktım caydırmak zor olacak gibi, bırakıyorum... ne kadar ısrar edersem o kadar net bi şekilde kestirip atıyo çünkü.. bayram geçecek, bitecek.. yine sen eşinle baş başa kalacaksın... tabi ki ailen, nihayetinde onları görmek hakkın ki göreceksin zaten, inatlaşıyosa üsteleme derim ben.

benim eşimde emrivakilik yapıo.. görüşmek istemediğim insanlarla beraber gidiyoruz.. ama ben gitmem demiyorum.. onun yanında mesafeli bi şekilde duruyorum.. yani eşimin hatrı için ben burdayım izlenimini veriyorum karşı tarafa.. sonra da onlar sağ ben selamet

ben abarttığınızı düşünmüyorum. adalet, empati çok önemli.

benim eşimin ailesi şehir dışında. evlendik 2-3aylık gelinim bayrama arifeden daha eşimin ailesine gittik. ben ailemle bayramalşamadım. bu arada ben tek çocuğum. bayramda annemin babamın nasıl yolumu gözlediğini anlatmama bile gerek yok. ama eşimin ailesi şehir dışında bizimkiler değil. o yüzden ben arifeden gitmemize hak verdim. kurban bayramı oldu gene gittik... geçen ramazan gitmedik. bayramın 1. günü yatılı misafir vardı eşim tarafından. 1.gün akşamı geçtik annemlere 2 gün kaldık. bu kurban bayramı gene gideceğiz şehir dışına. gene arifden gideceğiz ben annemlerle haftaiçi görüşeceğim....

ben bu konuda nasıl ki eşime daha o söylemeden hak verip destek oluyorsam eşinizin de size olması gerek. ben de tek çocuğum o kapıyı çalan el öpen bi benim... ama o da evlat hem de şehirdışında ... adil olmak gerek. kadın olsun erkek olsun...

eşiniz ile perşembe akşamı gidersiniz el öpersiniz. arifeden yola çıkarsınız. ben hemen hemen her bayram öyle yapıyorum. bir de dönüşte uğruyorum...

sonuna kadar haklısınnn umarımm gidersinnn :44:

Tecrübeyle sabittir.Baştan nasıl davranıyorsan aynısını devamlı bekliyorlar.Bizde ilk görev yerimizde ailemizden 13 saat uzaklıktaydık.Benim ailemle eşimin ailesi arasıda 5 saatlik mesafede.İlk bayramda kalktık geldik vee benim aileme uğramadan geri döndük.Üzüldüm zoruma gitti ama izin yollarda geçiyor diye böyle yaptık.Sonra eşimin memleketine tayin isteyip geldik.1 saatlik mesafede oturuyorlar bize.Haftasonları sık sık olmasada gidiyoruz yanlarına ama her bayram yine ordayız.İlk zamanlar neysede gün geçtikçe yıl geçtikçe çocuk olup büyüdükçe hep aynı hep aynı en son bende isyanlar ki ama nasıl isyan.Bu ne yaa,sen gitmiyorsun da onlarda demiyor ki kızım bu bayramda ailenle geçsin.Dermi insanoğlu ne demişler;rabbena hep bana.Geçen sene aldım oğlumu yanıma ben bu bayram aileme gidiyorum dedim.Birazda onların yüzü gülsün babam bir senedir görmedi torununu dedim.Görümcemde o sırada bizde misafirdi,bütün köy seni kınar yenge dedi.Birazda beni kınası be canım dedim.Hep mükemmel gelin olmaktan bıktım artık birazda mükemmel evlat olayım.Sonra bir bakıyorum ben hariç herkes bayraman ikinci günü ailesinin yanında ya da ne bileyim bir bahaneyle hiç gitmemişler köye.Herkes dediğim benim burada tanıdığım eşimin arkadaşları ve eşleri.Ben gurbet geliniyim tabii kide bayramda ailemin yanında olacağım dedim.
Belki arkadaşlar kızacaklar ama ben git derim.Benim gibi kızım bu bayramda annenlerin yanına git derler diye bekleme 6 senede bana hiç demediler çünkü.Geçen seneki bayramda eşimle bir nevi dargın ayrıldık diyebilirim.Sonra bayramın 2.günü geldi aldı bizi 1 günde orda kaldı,dönüşte barıştık.Bu sene ramazan bayramında cumadan çıktık.Köye uğradık bayram salıydıya biz cumartesi çıkıp annemlere gittik.Çünkü ben kardeşlerimi ancak bayramlarda görürsem görebiliyorum başka yok.Eşimde anladı yaptığı haksızlığı heralde.Umarım senin eşinde anlar.Ama öyle kendi kendine anlamasını beklemeyelim bence.Ben bekledim boşuna beklemişim.Şimdi plan belli kurbanı eşimin ailesiyle beraber kesiyoruz.Cumadan oraya gideriz.Pazarteside bizimkilere geçeriz diyor,planı kendi yapıyor ama benim aleyhime bir plan değil yaptığı.

ben ailemle aynı sehırdeyım kayınvalıdemler 6 saat uzaklıkta bır yııllık evlıyımm butun bayramlarda gıttık ve full orda kaldık döndugumuzde ıs bası annemlerın bayramını kutlanamdn gecıoo heppp acıkcası sınır oluyorum bu durumaa son kez bu bayramda gıdıcem ama ramazan bayramına zor görmek ısteyen gelırr görur ztn coucugum dogacak yazaa gıdıp gelemem ölee kaldıkı esımın aılesı öle bırbırıne baglı fln da degıl bırbırlerını aramazlar bıle bınde bır yanıı ama eskı kafalılar iştee düz mantık ben cok sıkııyorum köyde oturuyorlar yapcak hıcbısı yokk bana göre hıc degıll yanı eşimin hatrıına gidiorum ve bayram dısındıdaaa ıkı uc kere gıttım bu bır yıl içinde onlarda geldıııı bı bayramda ayaklarımı uzatıp yatmak istiyorumm dınlenemedn gecıoo vallaa bızımkıler üzülüoo ama bısey dıyemıoo aynı sehırde olmak farklııı bayram farklıııı kadın olmak zorrrr gercktenn öksüz yetım biriyle evlenmek en dogrusu

konumu biliyosunuz zaten arkdaşlar eşim yeni şeyler yumurtladı bugün yrn yani arefe günü gidip annesinde uyuyacakmışımız aynı şehirdeyiz on dakikalık meafedeyiz bayramın 1. günü gidecekmsinz böyle olmazsa benimle gelmicekmiş ailemle bayraşlaşmaya çünkü annnesi problem çıkarırmış aileme gidiyorum diye arkdaşlar okadar sinirli okadar doluyum ki galiba tek başıma arabaya atlayıp gidecem öyle görünüyo ...................
hayır annesi rahat dursa sürekli kavga tartışma çıkarma derdinde eşimle tartıştım ben odadan çıkarken kumandayı fırlatttı arkmadan kumanda parçalandı....tabii bana attı inanın çok kötüyüm ne yapcam bilmiyorum....

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…