Eşim nedense istemiyor. Bayramda ankaraya gidelim ailemi görmek istiyorum dedim, hem babaannemin elini öperiz (düğünümüzden birkaç gün önce düştü bacağı kırıldı, o yüzden gelemedi). Daha elini öpmeye bile gidemedik fırsat olmadı.
Yollar kalabalık, uçak biletleri çok pahalı, otobüsle 8 saat yolculuk çekemem vs. vs. bunları söyleyip durdu. En son "Karar ver sende.Ankaraya mı gidelim, tatile mi gidelim, almanyaya anneni babanı görmeye mi gidelim? Hepsine ardarda gidemem falan. Tatili+Almanyayı eşim istedi bu yıl ben değil. Neyse 2 gün önce uçak biletlerine baktı ve okadarda pahalı değilmiş falan dedi. Bende tamam bakarız işte uygunsa gideriz dedim.
Az önce tekrar sordum hangi tarih arası biletlere baktın diye, biraz sesini yükselterek "Kusura bakma da ben ailemle bayramlaşmadan gitmem" dedi. Telefonla bayramlaşırsın bu sefer ne olacak 3 gün sonra geleceğiz yine aileni göreceksin dedim, söylene söylene dışarı çıktı.
Ailesini neredeyse hergün görüyor, ben ise neredeyse 1 yıldır görmüyorum. Çorluda teyzem var onlar da ankaraya gidecek bayramda, yani bu bayram ailemden kimseyi göremeyeceğim.
Hepsini geçtim babaannem yaşlı, bugün var yarın yok gidip elini öpmemiz gerekmiyor mu geç olmadan biran önce?
Haksız mıyım bu konuda arkadaşlar? Nasıl orta yolu bulurum sizce?