Bayramda köye gitme sorunu ?

Ben giderdim ya. Köy hayatı hiç sevmem aslında. Ama gerekiyorsa giderim. Gerçi eşimin ailesi köyde yaşamıyor. Mezar ziyareti için gidiyoruz. Bizim köyümüz var ben eşimi götürüyorum. Eşim arada işlere katilmaya çalışıyor çok beceremiyor kimsenin de beklentisi yok zaten. Ama elinden gelen yardımı yapar. Aile olmak böyle bir şey. Maddiyatla falan alakalı değil.

“Bile” dediğiniz şey şu an üç dört milyon civarında yalnız. Evinizin olmamasıyla, borcunuzla bayramda aile ziyareti yapmanızın ne alakası var? Kiradayız diye eşimin ailesine bilenmek hiç aklıma gelmemişti, ilginç bir kafa yapısı.
Ağzımdan almışsın lafı, beş aylık evlilikte evimiz bile yok diye hayıflanmakta ne bileyim😒

Ağzımdan almışsın lafı, beş aylık evlilikte evimiz bile yok diye hayıflanmakta ne bileyim😒
Yedi yıllık evlilikten bildiriyorum, hala evimiz yok. Kayınbabamın maddi destek verecek durumu olmasına rağmen. 🤣

Bu sorun nerdeyse her ailede var. Annemle babam aynı memleket hatta aynı ilçe başka köyün çocukları. Her sene yazın köye gidiliyor. Malesef annem çalışan haliyle köyde iki evde daha çok çalışıp daha yorgun dönüyor. Evli kaldığınız sürece bu iş böyle devam edecek. Eşinizle anlaşın. Her tatili orda geçirmek istemediğinizi söyleyin. Bi tatil birbirinize vakit ayırırken bi tatil köye gidin başka türlü orta yol bulmadan bu tartışmalar dhaa bu kadar erken çıktıysa bir ömür bu sorunu yaşarsınız ben söyliyim.

Artık böyle bi düzeni istemiyor olabilirsiniz ama eşinizin düzenini bilmeden evlendiğinizi sanmıyorum. Bu konu önemsiz geldi belki. Ama eşinizin düzeni bu, bi noktada o da kendince haklı. Önceki tatil gitmemişsiniz sonuçta. Size tarlada çslışta demiyor zaten evde de yemek yapmıyor musunuz? Tatilde evde otursanızda yine yemek yapacaksınız. 1 hafta da köyde yapın ne eksilir ki sizden? Sizde evli olduğunuz için birbirinize ayak uydurmakla yükümlüsünüz. Orta yol bulun.

He işin içinde kayın aileyle sorunlar varsa bu başka hskveririm hiç gitmemek için ama kv için söylediğinizden yola çıkarak onun hatrına bile sorun etmezdim heralde ben.

14 yıldan bildiriyorum, bizim de yok. Memlekette ki evi saymazsak, o da bize ait değil zaten🙁
Bize ait olmayanı ben de saymıyorum. Kayınbabamın oturduğu daire dışında üç katlı müstakil evi var. Köyde de bağ evi var. Ailemin de iki dairesi var oturdukları dışında. Kimseden beklentim olmadı şimdiye kadar. Konu sahibi olsa kurum kurum kurulurdu. 😁

Kayınvalidemler ev bile alamadı demek istiyor sanırım 🤣
Pamuk şeker kıvamında kv kp sanırım ülkede %0.5 oranındadır :D öyle birini arayıp bulacaktı yapacak bir şey yok

Zengin olup zırnık koklatmayabilirdi de :D herkesin yok mutlu mesut yaşıyorlar

Sizin maddiyatla ilgili beklentileriniz yanlış. Ama eşiniz baştan sona yanlış. Geleceksin yemek yapacaksın ne demek? İstemiyorsanız gitmeyin çünkü köy yerinde anladığım kadarıyla iki dakika oturtulmayacaksınız. Üslubu baştan sona yanlış zaten eşinizin. Mecbur değilsiniz gidip hizmet etmeye. Çok meraklıysa kendi yapsın.

Gecen bayram nerdeydınız ben onu merak ettım. Eğer o zaman kendı ailenıze gıttıysenz şimdi haklı olarak eşiniz kendı tarafına gıtmek ister. Bırde ailesi köyde yasıyorsa siz hiç mi gitmeyeceksiniz nerenin prensesliği bu...

Pamuk şeker kıvamında kv kp sanırım ülkede %0.5 oranındadır :D öyle birini arayıp bulacaktı yapacak bir şey yok

Zengin olup zırnık koklatmayabilirdi de :D herkesin yok mutlu mesut yaşıyorlar
Ay valla şaka bir yana koca koca insanlar evlenip sevişmeyi biliyorlar ama iş maddiyata geldi mi yaşlı başlı insanlardan para bekle 🤦‍♀️

Köye gidince ne yapmanız bekleniyor? Tarlada mı çalışacaksınız? Ya da kurban eti mi keseceksiniz? Yani bence eşinize bunları yapmam diyip gidebilirsiniz. Bunundışında yapacağınız zaten yemeğe yardım etmek kahvaltı hazırlamak çay kahve yapıp misafirlere baklava koymak olur diye düşünüyorum 🤔 bunlar da eşinizle tartışmaya değmeyecek konular.

maddi hiçbirşey yapılmamış anladığım kadarıyla
ondan dolusunuz eşiniz ailesine

Ramazan bayramında gitmediğinize göre bunda gitmeniz gerek gibi duruyor

eşiniz sevgili vs ike bahsetmedi mi tatillerde köye gideriz falan diye

Ramazan da da kendi annenizdeydiniz dimi bu arada?

Daha cok yeni evlisiniz,Keske bunlari bastan konussaydiniz.Gorunen o ki bu konuda daha cok sorun yasarsiniz.Malesef bir kere iclerine girmis bulunuyorsunuz?Ayrica bu konunun maddi durumunuzla ne alakasi var anlayamadim.
İşte üç beş bişey atsalardı yapacaktı heralde. Atanamamış komi.

9 senedir evliyim, eşim karadenizli köye her sene gidiyor ailesi, ben daha bir kere iş yapmaya gitmedim, gitmem.
Ama sizin kendi aileniz de köydeymiş, orda da iş yapiyormuşsunuz . Adam sizden olmadiginiz bir seyi beklemiyor ki orada ne yapiyorsan onu yap demiş. Evlenince mi köye gidemez oldunuz.

7 yıllık evliyim, her bayramda kayinvalidemdeyiz çünkü eşimin annesini görebildiği zamanlar bunlar. Çalışıyorum, yan gelip yatayım diye hiç düşünmemiştim. Üstelik kayınvalidemin evi aşırı kalabalık oluyor, asla iş bitmez. Keşke en başından ben bayramda seyranda köye falan asla gitmem, kimseye hizmet etmem diye tavrinizi koysaydınız...

Bu arada kayinvalidem bize ev almadı 😂😂😂

Back
X