- 14 Ekim 2012
- 5.702
- 12.329
- 498
Eşimin ailesinin başka ilde köyü var , her bayram oraya giderler ve tarlada çalışırlar , tek izinleri o olduğu için , bizde evleneli bi beş ay oldu Ramazan Bayram’ında gitmemiştim köylerine ama kurban da gelmezsen olmaz diyor eşim , ben ise haftanın beş günü çalışıyorum, köye gitmek istemiyorum zaten benim annem de köyde kendi köyüme gidince de yoruluyorum , ama eşimin dediği sizin evde yaptığını bizde yap , gel tarlada Çalış demiyorum diyor , benden yemek yapmamı istiyor, gelmicem deyince de geleceksin diyor , yani bu durumda köye gideceğim ama içim hiç gitmek istemiyor, çalışan bi insan olmasam neyse , bir evimiz bile yok kiralarda sürünüyoruz , üstelik bir ton borç var , bana hiç bir faydası olmayan ailesine ki annesinin hakkını yiyemem o yardımcı oluyor arada benim de faydam olmasın istiyorum, köye gelmem için ısrar ediyorlar ama ben gitmek istemiyorum
Kendi ellerinizle evliliğinizde sorun çıkartıyorsunuz, böyle devam ederseniz eşiniz ailenizle görüşmek istemeyebilir. Evlilik uzun bir süreç ileride çocuk çoluk olunca ailenizle daha sık görüşmek isterseniz eşiniz sen benim aileme bunu yaptın ben de senin ailene yapmayacağım derse ne yapacaksınız ?
Hepimiz çok isteyerek eş ailesiyle görüşmüyoruz ama bazen böyle katlanmamız gereken durumlar olabiliyor diğer bayram gitmemişsiniz bu bayram gitmek gerekir diye düşünüyorum çünkü eşin rica etmiş.
Yani sonuçta yaşadığımız ülke kültür belli isterse şehirde büyümüş aydın modern kişiler olsun bayram ziyaretlerini ailelerin %80'i önemsiyor, bekliyor.