Bayramda köye gitme sorunu ?

11 yıllık evliyim. benim ailemin desteği ile ev sahibi olduk, hastalık esnasında çocuklarıma baktılar eşimin ailesi süs çiçeği gibidir. Ama eşim bayram da köye gidelim dediği zaman bu tepkiyi vermedim. Sene de bir hafta en fazla eşim mutlu olsun diye katlanıyorum.
Eşiniz de sizin kadar fedakardır umarım.Nedense erkeklerde bu incelik yok, onlar aman eşimin hatrı deyip 1 hafta tahammül etmiyor eş ailesine genelde ...

Gerçekten anlamıyorum niye böyle kadınlar genel olarak hep bu ve benzeri tür paylaşımlar... evlenmişsiniz neticede bayram yani çalışsınlar çalışmasınlar bayramda insan ailesinin yanında olmak ister. Madem aileyi kabul etmiyorsunuz evlenmeyin, çünki olmuyor bin tane huzursuzluk çıkıyor. Siz sanıyorsunuz ki evlenirim beni sadece eşim alakadar eder ama işte olmuyor kimse ağaç kovuğundan çıkmadı. Benim eşimin ailesi de köyde yaşıyor adam gitmek istediğinde nasıl diyorsunuz gitmem diye vallahi merak ediyorum. Ayrı gayrı olur mu, yani olursa da çiğlik girer soğukluk düşer araya. Ben nasıl anne babama can atıyorsam onlarda onun ana babası, böyle hırla gürle evliliğinizin nereye gideceğini düşünüyorsunuz? Ne gibi bir fayda bekliyorsunuz zaman ortada ekmek olmuş 10 lira bizde kendi düğünümüzü kendimiz yaptık şükürler olsun. Kimseden bir beklentimiz olmadı, gücümüz yettiğince yaptık. Yapmayın nolur, evliliğin getirdiği sorumlulukları aile kavramını kaldıramıyorsanız evlenmeyin size de yazık karşınızdaki insana da.
Bayram ziyareti 1 gün olur onun dışında herkes kendi ailesine gitmeli

Bizim kendi köyümüz olmadığı için yazın en az 1 ay çocuklarımla Ege Akdeniz Doğu Anadolu vs neresi olursa olsun bahçeli ev kiralayıp gidiyorum köylere. Toprakla bahçeyle hayvanlarla ilgilensinler istiyorum çocuklarımın. İnsan tanısınlar. Bu yaz da Çanakkale’nin bir köyüne gideceğim nasipse :) Keşke şöyle yazları bizi bekleyen bir köy hayatımız olsaydı.
Siz kendiniz de köyde büyümüşsünüz belki bıktığınız için gitmek istemiyorsunuz. Bayramda aile ziyareti yapılır sonuçta. Tam olarak neden gitmek istemiyorsunuz? Eşinizle bu muhabbetleri yapmadınız mı?
Donya siz gideceksiniz, gezecek eğlenecek bir iki bahçede biseyler yapıp eve geleceksiniz ama gerçek köy hayatı öyle olmuyor. Sabah erkenden kalkıp bahçeye gidecek insanlara kahvaltı hazırlayıp, ardından onlara yardima gitmeyeceksen hemen öğle yemeğini yapmaya başlaman lazım. (Yemegi evde kalan kisi yapar) Onlara yemeği götürüp akşam yemeğini hazırlarsin sonra köyden komşu akraba gelir bide onları ağırlarsın arada temizlik vs yaparsın. Senin 1 aylık köyünle gerçek köy hayatı malesef aynı olmaz. -bayramda tarlada çalışacağız dediği için bu kısmı anlattım-
bayramda köy kadın için yine eziyet, eskiler her gelene yemek koyuyor (en azından eşimin ailesinin köyü öyle) yine bu hizmeti yapan gelin oluyor. Konu sahibi çalışan bir kadın olduğu için bayramda gitmek istememekte o kadar haklı ki. Dinlenip tatil yapacağı yerde köyde daha çok yorulacaktır.

Söylediğiniz şeyi eşinizle huzursuzluk yaşamadan hayata geçirebiliyorsanız mutlu bayramlar diliyorum. Buda sizin hayata bakışınız.
Ben gurbetteyim, ilk gün eşimin ailesini kahvaltıda görürüm saat 1 veya 2 ye doğru evime geçerim fakat bu bayram memlekete gideceğiz eşimle, eşim huyumu bildiği için beni zorlamaz hiç, memlekette 2 gün kalıp döneceğiz ama esim dese ki illa bir gün kalalım hic sorun etmem , kimse kimsenin ailesine tahammül etmek zorunda değildir, ama erkekler geneli zorba ve ataerkil olduğu için bizim ülkemizde her bayram kriz yaşanır ve buraya açılan konuların haddi hesabı yok bayramlarda ve özel günlerde, bence hanımlar kendilerinden ödün vermemeli, bir gün yeterli , erkekler artık kadınların da bir ailesi olduğunu ve de zorbalık yapamayacağını öğrenmeli ...

Ya niye esir misiniz hanımefendi neden huzursuzluk yaşıyorsunuz gitmek istemeyince
Kadınlar bu zihniyete normalmiş gibi baktığı sürece bu toplum asla değişmez, erkekleri ve ailelerini böyleleri tepelerine çıkarıyorlar , en fazla ne kaybedersiniz ki kendisini köle gibi ailesinin emrine amade eden sünepe bir eşten kurtulmuş olurlar ...

Ya niye esir misiniz hanımefendi neden huzursuzluk yaşıyorsunuz gitmek istemeyince
Yoo niye esir olayım elhamdulillah huzurum gayet yerinde. Eşimin anne babası da sever değer verir bana, benim ailemde sever kıymet verir eşime. Ama bunlar tek tarafın çabasıyla olacak şeyler değil ben küçüklüğümü biliyorum onlarda büyüklüğünü. Size terstir esirliktir oda sizin görüşünüz hanımefendi. Ben buradaki Konuya binaen yorum yaptım. Benim ailemde de eşimin ailesi de farklı şehirlerde. bir bayram birine gidiyorsak diğer bayram diğerine gideriz. mesela bu bayram hiçbirine gidemedik riskli bir gebelik geçirdiğim için. Bizde ayrı gayrı yok çok şükür Buda bizim aile yapımız, eşimin ailesine gidiyorum diye İncilerim hiç dökülmedi. Eşimin de benim aileme geldiği için incileri dökülmedi...

Kadınlar bu zihniyete normalmiş gibi baktığı sürece bu toplum asla değişmez, erkekleri ve ailelerini böyleleri tepelerine çıkarıyorlar , en fazla ne kaybedersiniz ki kendisini köle gibi ailesinin emrine amade eden sünepe bir eşten kurtulmuş olurlar ...
Sizin zihniyetiniz de benim kabul edebileceğim birşey değil. Evet eşim çok kıymetlidir en az benim onda olduğum kadar kıymetlidir. Anne babası da elbette kıymetli Allah razı olsun bana bir zararları yok kötü sözleri asık yüzleri yok. Sene de bir kez gördüğüm insanlar niye gitmeyeyim diyeceğim eşim ben söylemeden aileme gitmeyi teklif eden biranda yola çıkalım diyen insan benim anne babam anne baba, onunkilere niye ayrı gayrı yapayım? Bu benim değer yargım gördüğüm değeri gösteriyorum çokta huzurluyum. Allah herkesin gönlüne göre versin inşallah. En son yazdığınız cümleye bişey demiyorum, çok daha ileri gidebilecek potansiyel var. Gerek yok. İyi geceler.

Sizin zihniyetiniz de benim kabul edebileceğim birşey değil. Evet eşim çok kıymetlidir en az benim onda olduğum kadar kıymetlidir. Anne babası da elbette kıymetli Allah razı olsun bana bir zararları yok kötü sözleri asık yüzleri yok. Sene de bir kez gördüğüm insanlar niye gitmeyeyim diyeceğim eşim ben söylemeden aileme gitmeyi teklif eden biranda yola çıkalım diyen insan benim anne babam anne baba, onunkilere niye ayrı gayrı yapayım? Bu benim değer yargım gördüğüm değeri gösteriyorum çokta huzurluyum. Allah herkesin gönlüne göre versin inşallah. En son yazdığınız cümleye bişey demiyorum, çok daha ileri gidebilecek potansiyel var. Gerek yok. İyi geceler.
Herkesin eşi sizinki veya benimki gibi anlayışlı değil, zorbalık yapan eş ve ailelerinin haddi hesabı yok, mesafe her zaman iyidir ...

Çok daha ileriye gidecek potansiyel var derken küfür falan mı ederim ve yahut hakaret mi ederim 😅 hiç tarzım değil , bana göre ailesinin lafından çıkmayıp eşini ezen tüm erkekler sünepe 🙂

“Bile” dediğiniz şey şu an üç dört milyon civarında yalnız. Evinizin olmamasıyla, borcunuzla bayramda aile ziyareti yapmanızın ne alakası var? Kiradayız diye eşimin ailesine bilenmek hiç aklıma gelmemişti, ilginç bir kafa yapısı.
Kirada olduğum için bu bayram kaynanama tekme atacağım gidip şimdi mevzuyu kocama da acıyorum

Bu arada benim kardeşimin eşinin de ailesinin evi , hemen bitişiğimizdeki köyde.Bayramda ya da herhangi bir zamanda geldiklerinde orda kalıyorlar.İki katlı o ev.Muhtemelen daha rahat ediyorlar.Kimse de bişey demez.siz de gidin bayramlayin,biraz zaman geçirin.Sonra nerde zaman geçirmek istiyorsanız orda geçirin.Cwlisan insanalr tatilde köye gidip orda da çalışmamasın yaw

Eşimin ailesinin başka ilde köyü var , her bayram oraya giderler ve tarlada çalışırlar , tek izinleri o olduğu için , bizde evleneli bi beş ay oldu Ramazan Bayram’ında gitmemiştim köylerine ama kurban da gelmezsen olmaz diyor eşim , ben ise haftanın beş günü çalışıyorum, köye gitmek istemiyorum zaten benim annem de köyde kendi köyüme gidince de yoruluyorum , ama eşimin dediği sizin evde yaptığını bizde yap , gel tarlada Çalış demiyorum diyor , benden yemek yapmamı istiyor, gelmicem deyince de geleceksin diyor , yani bu durumda köye gideceğim ama içim hiç gitmek istemiyor, çalışan bi insan olmasam neyse , bir evimiz bile yok kiralarda sürünüyoruz , üstelik bir ton borç var , bana hiç bir faydası olmayan ailesine ki annesinin hakkını yiyemem o yardımcı oluyor arada benim de faydam olmasın istiyorum, köye gelmem için ısrar ediyorlar ama ben gitmek istemiyorum

:nazar::nazar::nazar::nazar:

Gidilmiştir paşa paşa o köye. Gitmeyip napacaktın ki zaten.

Back
X