Bayramda Nişanlı kıza ziyaret sorunsalı

sen ne dedınkı sureklı bayramlarda annesıne gıdılmesı gerektıgını soylemek durumunda kaldı
bayrama ve durumuna gore ıkı tarafında aılesıne gıdılır
bunu daha sımdıden nıye tartısıyosunuz kı
hele bı evlenınde önce
ayrıca bayram bu tabıkı gıtmek gerekır esınızın annesı
nasıl sen sızınkıne gelmenız gerektıgını dusunuyosanız oda dusunur bundan dogal ne varkı
siz genclerın konusacak baska bıseyı yok sanırımm hepsı can sıkıntısıdan
:)

Ayrıca evet benim ailem takmadı ve onlar bunu çok laf etti ama dediğim gibi bizde kız çocuğuna takılmıyor ama mesela annem erkek kardeşim için şimdiden bir Sürü altın Takı filan Aldı o evlensin ev de alırım diyor böyle olduğu için annem de nişanlımın annesinin oğluna her şeyi yapmasını istiyor bi de ben meslek olarak ondan biraz daha iyi sayılırım iş böyle olunca ailemin beklentisi de artıyor ama ben de suçluyum sanırım nişanlımı çok seviyorum onu üzmek istemiyorum ama elimde olmadan dolduruşa geliyorum sanırım

Ilk defa bir konuda hızımi alamıyorum .madem senin başka yönde korkularını var neden bunları sakinca oturup nisanlin ile paylaşımiyorsun uzun uzun sohbet etmek kendini anlatmak beklentilerini isteklerini hayata nasıl baktığını evliliğe gelin kaynana gorumce elti iliskilerinde en gerçek fikir düşüncelerini paylaşmak zor olmamali .

Ben bi şey demen dedi o çünkü benim ailemle aynı Şehirde yaşayacağız o da her bayram bayram benim aileme gideceğiz dedi

iyi de bunu karşı tarafa söyledi mi

yani şurada sorsak herkes kız ailesi de kızına bir şeyler takar der

damata saati artık bilmeyen kalmadı

annen kendince erkek diye kardeşini kayırıyor ama nişanlının ailesi böyle yapmak zorunda değil

şu mesleklerinizi de bir yazsanız da öğrensek hani bu kadar adet diye birbirine girmişsiniz

zira aileler özellikle meslek uyumu diye de tutturuyor burada bir çok konu açılıyor

Ben bi şey demen dedi o çünkü benim ailemle aynı Şehirde yaşayacağız o da her bayram bayram benim aileme gideceğiz dedi
e hep senin ailenle dipdibe yaşayacaksanız ve onun ailesi de 1000 km ötede olduğu için sık göremeyecekse bayramda ailesinin yanına gitmek istemesi normal değil mi yahu?

bayram 4 günse 2gün benim ailemde 2 gün senin ailende kalırız dersin olur biter,onu da kabul etmezse ozaman sorun çıkar bence . bayram ziyaretine gelince aynı şehirde olsalar gelmeleri lazımdı bence,ama daha yeni gelmişler nişan olmuş yazık insanlara,biraz yapıcı olmaya çalış bu konuda.

bu nasıl mantık ya....
ona bakarsanız turkıyenın hıcbıyerınde kız evı hıcbıseyı yapmak zorunda degıl...
ama herkes kendı evladını evlendırıyor şanıyla ...
ben nısanlıyken saatınıde aldım en yakışanından en içe sineninden
bayramlıgınıda aldım
dortdortluk damat bohcasınıda yaptım
esyaların da bu kız evıne bu erkek evıne duser muhabbetlerıne hıc gırmeden yaptım
nişanıda kendım yaptım yemeklı
kız evı olarak !
benım yuzum nıye yere egılsın
evlılık bu herkes ustune dusenı yapmalı
cok fazla bencıllık gordum sızde

ohhooo bence sız hıc evlenmeyın enteresan ya

doğru demiş

şartlar gerektirir her bayram gidilmez ama 1000 km yolu hafta sonu gidip gelemeyeceğinize göre bayramda vs ancak gidilir

her gün görme imkanın olan aynı şehirde yaşadığın aileni de bayramda görmeyiver ne olur ki

iyi de 1000 km var ve konu sahibinin ailesi ile aynı şehirde oturacaklar

bayramdan önce de sonra da görüşebilir canı ne zaman çekerse

iyi de 1000 km var ve konu sahibinin ailesi ile aynı şehirde oturacaklar

bayramdan önce de sonra da görüşebilir canı ne zaman çekerse
ama kızın babası anneside bayram da bütün aile en azından 1 gün bir arada olmak ister .

R
Ama Kuzeninin nişanlısı en azından gelelim diye düşünmüşler bizde onların aklına bile gelmedi ki gelse tekil etseler gelelim diye büyük ihtimal biz de gerek yok gelmeyin diyecektik ama Lafı bile geçmedi akıllarına bile gelmedi

aılenle aynı sehırdeymıssınız zaten
arıfe gunu aılene gider 1. gunu hatta
sonra yola cıkar aılesıne gıdersınız cocuk haklı

bak ne dıyorum amcam aradı dıyorum
ustelık 2 saatlık yol sızınkısı kadar uzak bıle degıl
amcam aradı mubarek bayram gunu kendınızı sıkıntıya sokmayın sakın aıle oluyoruz dıye

olması gereken o ınsanlara nıye ezıyet oluyosunuz kı

teklıf etmıs etmemıs gelmıs gelmemıslere takılırsanız sımdı
evlende gorım senı derım

ama kızın babası anneside bayram da bütün aile en azından 1 gün bir arada olmak ister .

ben bu mantığı anlayamıyorum vallahi

ne fark eder bayram olsa ne değişir

eşimin ailesi ile aynı şehirde yaşıyorum; bayramda bir yere gideceksem; "ay onlara da bir gün ayıralım erken dönelim; ya da geç gidelim" demem

bayramdan önce yola çıkmadan uğrarız ya da bayram dönüşü ilk tatil günü

benim ailem olsa da böyle yapardık

361 gün gör sorun değil; 4 gün bayram tatilinde görüşmeyince olay olsun

gerçekten günümüz erkeklerinin hayatı çoook zor

Dolduruşa gelmişsiniz. Bayram hediyenizi zaten vermişler. Ee oldukça uzaktalar. İdare etmelisiniz.

Kavga sırasında iki tarafta söylenmemesi gerekenleri soyluyor maalesef.

Cevap vermeyin yazılanlara. Boşyere birbirimizi kırıp duruyoruz deyin.

Nişanda kız tarafı takı takmak zorunda değil evet bencede. Bu bir hata değildir.
Düzeltme ' Yani kadına takı takmaz. Erkeğe en azından saat alınabilirdi. Madem çalışıyorsunuz yarın gidin guzel bir hediye paketi yapıp nişanlınıza yollayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…