Bayramdaki sorunlarım

Bayramlarda gelinir ama bu gibi durumlarda gelinmez kalabıkta durulmaz

Anamın babamın evinden gelin beni kovarsa bahçenin taşlarını yediririm muhtemelen ona.

Siz kalabalıkta durmak istemiyorsanız gitmeyin. Eşiniz işçi tutsun madem toplasın. Zaten işçi tutulsun demişsiniz. Ben de sevmem kalabalığı. Yer yoksa otururum evimde mis gibi. Kocamın peşinden gidecem diye ne kendimi ne çocuğumu perişan etmem.

Görümceler 6 değil 60 olsa gelecekler orası analarının evi

Para alıyolar almadıklarını söylemedim

Kimsenin kovduğu yok yer yok çağırıyolar ve mecbur kalıyoruz

Miras konusuna karışmıyorsanız görümcelerin ne zaman gidip geleceklerine de karışmayın. Hak yemeye gelince o ailenin düzeni bu, bulaşık yıkamaya gelince ben bu düzeni bozarım.

Para alıyolar almadıklarını söylemedim
E durumları çok iyi değil miydi bu görümcelerin o yüzden mirastan pay verilmemişti hatta bu zengin görümceler abilerine bağışladıkları baba malından para ile fındık mı topluyor. Bu hikayede yanlış bir şeyler var sanki

Miras konusuna karışmıyorsanız görümcelerin ne zaman gidip geleceklerine de karışmayın. Hak yemeye gelince o ailenin düzeni bu, bulaşık yıkamaya gelince ben bu düzeni bozarım.
Tüekiyede sizin gibi sığ düşünceli para düşkünü insanlar olduğu sürece kalkınmak imkansız ve algılama probleminiz var yada anlamak istemiyorsunuz kimse annesini nin babasınjn evine gelmesinler demiyo fındık işkencesini bilen bilir bilmeyen böyle boş konuşur

Siz niye mirasa takıldınız

Görümcelerin miras hakkını yiyen ben miyim de para düşkünü oldum? Miras bölüşmeye gelince Karadeniz adetlerine sesiniz çıkmıyor, iş yapmaya gelince aynı adetleri beğenmiyorsunuz.

Sorun miras değil ki yani gerçekten beyniniz sadece paraya çalışıyor empati kurmak yok çünkü rahatsıznız belliki rahatlıktan böyle konuşıyprsunuz ağzınız iyi laf yapiyor girin o kalabalığa görim bakalım böyle konuşabiliyo musunuz çocuğunuza ilgilenemiyosunuz bi kere o yüzden herkes biraz daha anlayışlı olmalı empati kurmalı

Siz niye mirasa takıldınız
Evlat ayrımına karşıyım da ondan.. kul hakkı ötesi var mı? Rabbim evlat ayıran her anne babaya hakkını sorsun..

durumları çok iyi olduğu için 6sı birden erkek kardeşlerine miras haklarını devreden görümcelerin neden size parayla fındık topladığını anlatmadınız..çok merak ettim doğrusu

Beynim sadece paraya mı çalışıyor hanımefendi ortada bir adaletsizlik var haksızlık var kızların miras hakkını yiyen abi ve yengeler( ablalı kardeşli) var ama beyni paraya çalışan benim.. doğru çünkü mali ben yiyorum (!)

Kimse zorla gelin demiyor Karadeniz Bölgesi hep bu şekilde düşünür erkeği ön planda tutar Napabilirim bu düzeni benmi değiştireyim tek başıma

Yalnız cidden hep söylüyorum Karadeniz’le doğu kültürü arasında asla fark yok.
Cidden kadınlar güçlü diye veriyorlar gazı, erkekler fındık işinde de pek yoklar. Kadınlar hem bahçede çalış hem mutfakta Çalış mirastan da alma şeklinde düşünüyor. Ve ölümüne de koruyor. Ve ilginçtir bu cidden yerleşmiş.
Eşimin babasında da halaya verilmedi tarla, kayınvalidemde de ona verilmedi erkeklere kaldı. Kayınvalidemin babası bir miktar para vermiş geçmiş. Dükkanlar mallar soyadımızda kalsın istiyorlar
Hatta kadınlar onun kocasından gelecek kafasında oluyor. Tarla soyadında kalsın kafası, kıza da üç kuruş para verirse veriyorlar.
Ben ömrümde bu kadar kendini ileri sanan geri bir topluluk görmedim

Evet kesınlıkle kafayı parayla bozmuşsınuz ablam hep kölelik yapmış 1 lira bile almamış mesela onu napıcaz bende almıyorum yeni evli olduğum için düzenleri ne alışamadım

Abla 1 ton fındıktan sana ne kalıyo da bukadar eziyete katlanıyon
Ananın evi yakınmıs al cocugunu git naparlarsa yapsınlar

Boşuna demiyorlar demek ki “doğulunun deniz görmüşü” aynı kafa.. sonra da beklesin dursunlar oğlanlar bir baksınlar diye dönüp dolaşıp kız evlada kalırlar

Yukarı üst kat çıkacaksınız tüm köyler çıktı

Bunu ben değiştiremem değilmi bunun farkında olman güzel

Boşuna demiyorlar demek ki “doğulunun deniz görmüşü” aynı kafa.. sonra da beklesin dursunlar oğlanlar bir baksınlar diye dönüp dolaşıp kız evlada kalırlar
Bu hep bu şekilde Karadeniz bölgesinin gelinleri dile gelse konuşsa siz yaşamadığjnız için çok kolay geliyor en başarılı ablam 3 çocuğunu hizmet etmek için o kadar ihmal etti ki yaranamadı ben gördüğüm için karşı çıkıyorım çocuğum herşeyden önemli

Bunu ben değiştiremem değilmi bunun farkında olman güzel
Yani kendi aileniz olsa dava açarsınız da ben kayınaileyle miras konularına asla karışmam yorum yapmam. Bana ne.
Ama ben ne fındık toplarım ne parasına karışırım ne giderim.
Yani cidden benden uzak Allah’a yakın kısmındayım ben.
Fındık benim diye gidip de orada kalmam yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…