Yukarıdakileri anlaşmalı boşanacağız dediniz diye yazdım. Çekişmeli olarak boşanırsanız ne kadar alabilirsiniz bilmiyorum. Maddi ve manevi tazminat için fiziksel şiddet veya aldatma şartı olduğunu sanmıyorum. Psikolojik şiddete maruz kaldınız. Saçma sapan bir sebepten tüm hayatınız değişti. Avukat, hakim arkadaşlar varsa onlar yazsalar güzel olur. Veya siz bir avukata sorsanız.
Anlaşmalı boşanmada size ne öneriyor? Çocuğun velayeti konusunda ne diyor? Tazminat vermek istemiyorsa, size çocuğunuzla yaşayacağımız bir ev alsa, ve ikinize nafaka verse sizi bayağı rahatlatır. Çocuğunun rahat bir ortamda yaşamasını ister sanırım.
Bir de bir arkadaş daha yazmış, protokole çocuğunuz için istediğiniz her şeyi ayrıntılı yazın. Özel okul, gerektiğinde etüt, özel ders, kurs ücretleri (spor, sanat), tatil masrafları, kapsamlı özel sağlık sigortası, sigorta kapsamazsa göz, diş muayene ve tedavi masrafları, kıyafet, gıda ve barınma giderleri vs. Boşanma anlaşmalı da olsa mutlaka güvendiğiniz, iyi bir avukata da danışın. Umarım her şey tam istediğiniz gibi olur.
Ben hala nedense barışabileceğinizi düşünüyordum. Yakın arkadaşı onu ikna edebilir diye düşünüp sevinmiştim. Şimdi son gelişmelere çok üzüldüm aslında. Siz neden kocam birden bu kadar iyi oldu diye konu açınca tahminimi yazıp ailesi barışmanızı istemiştir yazmıştım. Aslında hala öyle düşünüyorum. Ama ailesi istedi diye de olsa yine de barışsabilseydiniz keşke. Keşke o cümleyi (Ben senin haksız olduğunu düşünüyorum ama yine de ayrı ev açacağım) demeseydi. İşler bu hale nasıl geldi anlamıyorum. Bir yandan protokolle ilgili fikirlerimi yazıyorum ama çok da üzülüyorum. Keşke ailesi istemiştir barışmanızı diye yazmasaydım diyorum. Ama işte siz neden birden iyi oldu acaba yazmıştınız ya, fikrimi söylemek istemiştim. Burada yazılanları okudunuz, mutlaka etkilenmişsinizdir. Siz gurur yaptınız, o gurur yaptı, bu yüzden boşanıyorsunuz gibi geliyor. Bu yüzden sizin konunuzla ilgili hep her şeyin düzelme ihtimali var mı acaba diye düşünüyorum. Keşke aklıma ikinizin de gururu kırılmadan barışmanızı sağlayacak bir çözüm gelse de yazsam. Böyle şeyler yazıp sizi üzmek de istemiyorum. Ama yazmadan da edemedim. Hep dediğim gibi inşallah güzel haberlerinizi tez zamanda alırız.