Bayramlar erkeklere bayram

pandasya

Üye
Kayıtlı Üye
15 Mart 2022
87
185
8
30
O kadar çok canımı sıkıyor ki bu konu. Bayram vakti gelir aileler/akrabalar belki farklı şehirlerden gelir aynı eve toplaşır erkekler sohbet muhabbet keyif, kadınlar çamaşır bulaşık temizlik. Benim ailemde erkekler de ev işi,temizlik, mutfak işi yapar ama yine de bayramlarda kalkıp başka yerlere gidince bir şekilde kadınlara kalıyor o işler her ne hikmetse. Dünyadaki en ünlü aşçılar bile çoğunluk erkek iken erkeklerin beceriksiz olmadığını dünya alem biliyor zaten. Keyifcilikten yapmıyorlar, kendilerine yakıştırmıyorlar ve kadın işi olarak görüyorlar. En güzel oturma yeri erkeklerin geri kalan yerler kadınların, önce erkeklere yemek servisi sonra kadınlara. E tabi ordan çıkan bulaşıklar da yine kadında. Yani eli ayağı tutan, sakatlığı olmayan herkesim yapabilecegi işler. Ayrıca hem kadının hem erkeğin çalıştığı evde de yine bir şekilde yemek temizlik kadında ne alakaysa. O da ayrı bir konu

Bu sizin ailenizle alakali ve sizinle alakali. Bu duzeni sevmiyorsaniz devam ettirmeyebilirsiniz.
Once erkeklere yemek sonra kadinlara diye bir ortam hiç yaşanmadi bizde mesela herkes masaya toplanir birlikte yemek yenilir herkes bir şey yapar.

Ama eşimin ailesi sizin anlattiginiz tarzda mesela, onlarda kadinlar yapar her şeyi erkekler oturur asla bir tabak kaldirmazlar. Ben bu duzeni sevmedigim için yerimden kalkmiyorum kendi tabagimi çanagimi toparlayip gecip oturuyorum tutup eniştelerin kirlileriyle ilgilenip, millete hizmet etmiyorum. Buna da kimse karişamiyor.

Ben de aynı şekilde bu düzeni uygulamıyorum ve ailem de uygulamıyor zaten, benim dediğim genel ülke geneli böyle olanlar varsa onlar için bir serzeniş

Bu bence sizin yaşadığınız bı durum
Benim evimde eşimle ortak herşey
Eşimle bı yere gidince de eşim gel otur yapma der korur hemen, yapmam

Biraz da kadınların elinde bunu değiştirmek. Çok şükür benim ailemde de eşimin ailesinde de böyle şeyler yaşanmıyor. Herkes eşit hatta eşimin ailesinde kadınlara çocuklara daima öncelik tanınır. Gelinleri hizmetçi köleler olarak değil evin değerlisi olarak görürler. Kayınvalidemden önceki nesil bahsettiğiniz gibiymiş, kayınvalidem, eltileri ve kardeşleri biz değiştireceğiz bu düzeni, kızlarımız gelinlerimiz bu şekilde olmayacak demişler ve yapmışlar da. Gayet eşit modern bir ortam kurmayı başarmışlar. Beraber yenilir içilir erkekler dahil herkes kurmaya kaldırmaya eli neye yetiyorsa ona yardım eder, hizmet beklemez.
Böyle gelmiş böyle gider kafasında olmamalı kadınlar, yoksa gerçekten de öyle gelip öyle gidiyor maalesef.

Bizim ailede herkes el atar. Kayinvalidem mesela esimi ablasindan farkli büyütmemis. Ikisinede ayni haklar ama ayni sorumluluklar verilmis. Benim erkek kardesim yok. Galiba aileden aileye degisiyor bu durum
Oyle olması en güzeli zaten. Benim çekirdek ailemde de annemle babam temizliği bölüşürdü. Bir gün çocuğum olursa onlara da öyle öğreteceğim

Benim de takıldığım bir meseleydi bu.
Bir gün halamlara gittim nişanlımla ama nasıl açım yemeğe çağırmıştı haliyle aç gittim. Gittik kuzenim de eşiyle ordaydı sonra erkekler masaya otursun yesinler kadınlar sonra yer dediler. Ama nasıl bozuldum geçtim başka odaya sakinleşmeye çalıştım nişanlım ilk kez gelmiş ayıp olur tepki göstermek istemedim. Aç halimle yemek servisi yaptım ve onlar yiyene kadar da bekledim.
Fark ettim bu hayatımda normalleşmeye başlayacak ne görürsen ses etmeyince kabulleniyorsun maalesef.

Yani böyle cinsiyetçi yaklaşımlar bana çok saçma geliyor. E o zaman bayram geldi. Çocuklara harçlık verme, bayramlık alma, kurban kesme parası hepsi erkeklerde.. 20-25 kg ete babam güncel asgari ücret kadar para verdi. Bu kolay bir şey mi mesela mevcut şartlarda ?
Hayat herkes için zor maalesef . Herkesin yükü başka. Sizin ailenizde yokmuş madem neden başka birinin yükünü yükleniyorsunuz ki ?

Benim ailem hic de oyle degil, hic olmadılar da. Ama esimim ailesi korkunc ötesi. Kadinin koleden farki yok masallah. Ben de kurbanla etle hic ugrasmayi sevmedigim, bağışlayıp kurtulabilecegim halde, bayramin birinci günü kimse bi yere gitmemizi beklemesin diye illa da kurban kesiyoruz. Esime en bastan dedim. Keriizz gibi kaynana kurbanı dograyacagima, oturur evde gerekirse 5 kati is yapar kendi isimi yaparim, daha az yorucu olur.

Bunu yazarken kendinizde miydiniz hanimefendi?? Saka gibi yorum pes Para vermekle is cozebiliyorsa paşalar birer hizmetci tutsun bize kadinlar da rahat rahat bayram yapsin. Nasil fikir?

Aaa nasil bas ettiniz? Hic karisamiyolar mi ilginc yoksa bunlar laf etmeden duramazlar yerlerinde

Bunu yazarken kendinizde miydiniz hanimefendi?? Saka gibi yorum pes Para vermekle is cozebiliyorsa paşalar birer hizmetci tutsun bize kadinlar da rahat rahat bayram yapsin. Nasil fikir?
Siz sizi hizmetçi gibi gören zihniyetlerle neden birliktesiniz ? Ben gayet kendimdeyim. Güçlü ,ayakları yere sağlam basan biriyim. Tercihimi de beni hizmetçi gibi görüp yükü bölüşmeyen biriyle olmamaktan yana kullanıyorum.
Bütün kahrı kadınlar çekiyor tüh tüh demekle olmuyor maalesef. Cinsiyetçi yorumlardan nefret ediyorum. Eğer kadın manevi olarak bayramda yükü çekiyorsa bunun maddi yükü de çok ağır bundan bahsediyorum.
Ha bu arada ben hem maddi hem manevi yükü paylaşan biriyim ki hayatımdaki insanı da buna göre tercih ettim.
Konu sahibi kendisi böyle bir durumda değilken niye bunu buraya konu açacak kadar dertlendi onu da anlamadım :)

Yalniz kadinlar da para verebiliyor biliyorsunuz degil mi

Yalniz kadinlar da para verebiliyor biliyorsunuz degil mi
Ben veriyorum.
Herkesin yetiştiği kültür farklıdır. Benim çevremde buna maruz kalan insanların çoğu mesleği olmayan, küçük yaşta evlendirilmiş gelenek ve göreneklerine bağlı insanlar.. Ben öyle değilim. Kendime bu muamelenin yapılmasına da müsade etmiyorum.
Bizde Ramazan bayramında en çok kadınlar, kurban bayramında da en çok erkekler yoruluyor.
Babamın cılkı çıkmıştı bugün. Maddi ve bedenen en çok o yıprandı.

Aaa nasil bas ettiniz? Hic karisamiyolar mi ilginc yoksa bunlar laf etmeden duramazlar yerlerinde
Benim esimin ailesi de oyle. Kendi ailemden de hic boyle bi erkek despotlugu görmediğim için cok şaşırmıştım. Ben misafir agirlarkwn misafirin cayi bitmis vs gorup gozetip hemen ikrama kosabilen bir ev sahibi degilim mesela, biraz dikkatsizim. Nisanliyken annem uyarmisti, esimin ailesinin evine ziyarete gidiyorduk ailemle, annem de beni uyarma ihtiyaci hissetti giderken, o evin de kizi sayilirsin artik, bir is oldugunda gör oyle dikkatsiz olma dedi. Kayinpederin kendi sehpasinda caydanlik duruyordu. Bakin Kendi sehpasinda 10 cm ötesinde!! Çayı bitmis kral hazretlerinin, bana da diyemiyor, kayinvalide de mutfakta. Kayinvalidme seslenip mutfaktan cagirdi kendine cay koydurdu. Hobaaa dedim, kizim senin bu dag ayilariyla isin var, sakın boyun egme en bastan dedim kendime o gun. Esimin de destegiyle, kayinvalidenin evinde bir çöp bile kaldirmayan gıcık gelin modunda takiliyorum. Iyi de yapıyorum bence , canima değsin

Benim esim ailesinjn tam aksine tum yükümü paylasan biri. Cunku vicdanı olan bir insan paeasinverip kenara cekilmez esi zahmet cekiyorken

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…