- 9 Temmuz 2021
- 5.399
- 5.205
- 148
O eltin, o ortamlara girmesin nolur ki. En kötü hepsi kötü gelin bilir. Ama eşte önemli. Bu yüzden boşanan adam boşansın zatenİşlemez işte.
Senin eşin ve senin durumun çok farkli.
Burada eşler de o aile kültüründen farklı değil çünkü.
Çoğununki evde de böyle.
Yani buradaki toplamla reeldeki toplam aynı değil.
Benim eltimin biri surkeli itiraz halde ama sonuçta değişmiyor yine yapıyor yine yapıyor.
Mecbur kalıyor evet.
İşlemez işte.
Çoğununki evde de böyle.
Benim eltimin biri surkeli itiraz halde ama sonuçta değişmiyor yine yapıyor yine yapıyor.
Mecbur kalıyor evet.
Kaldı ki para sadece erkeğin cebinden de çıkmıyor. Eğer kadın da çalışıyorsa verilen para da ortak zaten üstelikBunu yazarken kendinizde miydiniz hanimefendi?? Saka gibi yorum pes Para vermekle is cozebiliyorsa paşalar birer hizmetci tutsun bize kadinlar da rahat rahat bayram yapsin. Nasil fikir?
İnsani duygular olarak hemcinslerimizin bazı düzenlere zorla ayak uydurmaya çalıştırılmasının karşısında oldugum için.Siz sizi hizmetçi gibi gören zihniyetlerle neden birliktesiniz ? Ben gayet kendimdeyim. Güçlü ,ayakları yere sağlam basan biriyim. Tercihimi de beni hizmetçi gibi görüp yükü bölüşmeyen biriyle olmamaktan yana kullanıyorum.
Bütün kahrı kadınlar çekiyor tüh tüh demekle olmuyor maalesef. Cinsiyetçi yorumlardan nefret ediyorum. Eğer kadın manevi olarak bayramda yükü çekiyorsa bunun maddi yükü de çok ağır bundan bahsediyorum.
Ha bu arada ben hem maddi hem manevi yükü paylaşan biriyim ki hayatımdaki insanı da buna göre tercih ettim.
Konu sahibi kendisi böyle bir durumda değilken niye bunu buraya konu açacak kadar dertlendi onu da anlamadım :)
Siz müsaade etmiyorsanız ve sizde olmuyorsa ne güzel zaten. Ama olmuyor diye başka olan evleri yok sayamayız görmezden gelemeyiz. Benim de içinde olmamama rağmen kafamın takılması bu yüzden.Demek ki sizin kültürünüzde bir problem var. Ama bunu bütün bir cinse mal etmek çok saçma ve abes olur değil mi?
Benim annem çalışmıyor o nedenle paraya yardımcı değil. Bayramda bütün ağır işleri erkekler kovalıyor bizde. Bu bayram babam annemden çok daha fazla yoruldu mesela.
Çevrenize bakarsanız aman önce erkekler yesin diyen onlarca kadın bulabilirsiniz. Burda asıl problem nedir sizce ?
Ben kendimi ezdirmeyen, güçlü bir kadınım. Bana bu muamelenin yapılmasına müsade etmiyorum. Hayatımdaki insan ve ailesinin yapmasına da müsade etmiyorum. Zaten yakın çevremde de bu tarz olaylar yok.
Aslında mecburiyet değilİşlemez işte.
Çoğununki evde de böyle.
Mecbur kalıyor evet.
Gelenler genç gelin varken yaşlı kv ayakta kalıyor diye düşünecektir büyük ihtimalle.Biri gelince kadın bak benim gelinim benim evimde dolanıyor egosu yaşamak istiyor sanırım. Başka türlü açıklaması olamaz, çünkü millet gidince boşları yine o kaldırıyor bana bırak otur sen ben yaparım diyor/
En doğrusuBayramları hiç sevmem, akrabaları hele hiç hiç sevmem, evlenince de her bayram tatile gideceğim.
İşte bunu diyorum.Eşleri de ayni dusunuyorsa(kadin hizmet etmeli) gibi o zaman işlemez elbette devamli huzursuzluk olur bu nedenlerden.
Konu sahibi akraba ortamlarindan bahsettiği için koca durumunu dusunmeden yorumladim ben.
Ama o insanlarda normaldede benim orda bir iş yapmadığımı biliyor zatenGelenler genç gelin varken yaşlı kv ayakta kalıyor diye düşünecektir büyük ihtimalle.
Ama sizinki küçük aile yemeği. Toplu organizasyonlardan bahsediyorlar gibi. Büyük aile yemeklerinden bahsediyorlar. Sizin durumunuzda amcanizin bildiği özel bir et yemeği vardır örneğin bunu yapar memnuniyetle. Eşinizin sofrayı toplaması normal, çünkü yaşı büyük halanız sofrayı toplarken onun beklemesi hoş görülmezdi.Dun aksam amcalara bayram yemeğine gittik , amcam yemekleri yaptı ( 70 yaşında bu arada onu da belirtiyim) , ben sofrayı kurdum , yedik içtik, eşim sofrayı topladı, halam bulaşıkları makineye dizdi
Yorumlarda okuduğum çay koyamayan adamlar , önce erkekler yesin diyen kadınlar bana dizi film hikayesi gibi geliyor
Kadınlar ne yaparsa kendine yapiyor gerçekten, bu adamları yetiştiren de kadınlar değil mi?
İşte bazı kültürlerde böyle degil.Aslında mecburiyet değil
Ben kv im evinde iş yapmam, çoğu şeyin yerini bilmem bile
Yemek yencekse en fazla masayı hazırlar, salata yaparım eğer yapmamışsa
İstemezde yapmamı, hiç öye birşey demedi şimdiye kadar. Herşeyini kendi yapar zaten dinç, sağlıklı pırıl pırıl tertemiz kadındır
Ama mesela bayramda orda olunca ve ziyarete biri gelince bana derki kızım işte tatlı koyarmısın, yada dolapta meyve suyu var getirirmisin. Ama o demeden ben getirmem onu biliyor.
Biri gelince kadın bak benim gelinim benim evimde dolanıyor egosu yaşamak istiyor sanırım. Başka türlü açıklaması olamaz, çünkü millet gidince boşları yine o kaldırıyor bana bırak otur sen ben yaparım diyor/
Bende zaten bayramın ilk günü en fazla 2-3 saat dururum orda o yüzden takılmıyorum. İstemesem onuda yapmam kimse bişey diyemez. Eşim laf edecek olsa orası senin annenin evi, sen yap benim annemin evinde sen ne yapiyorsun derim
Aslında mecburiyet değil
Ben kv im evinde iş yapmam, çoğu şeyin yerini bilmem bile
Yemek yencekse en fazla masayı hazırlar, salata yaparım eğer yapmamışsa
İstemezde yapmamı, hiç öye birşey demedi şimdiye kadar. Herşeyini kendi yapar zaten dinç, sağlıklı pırıl pırıl tertemiz kadındır
Ama mesela bayramda orda olunca ve ziyarete biri gelince bana derki kızım işte tatlı koyarmısın, yada dolapta meyve suyu var getirirmisin. Ama o demeden ben getirmem onu biliyor.
Biri gelince kadın bak benim gelinim benim evimde dolanıyor egosu yaşamak istiyor sanırım. Başka türlü açıklaması olamaz, çünkü millet gidince boşları yine o kaldırıyor bana bırak otur sen ben yaparım diyor/
Bende zaten bayramın ilk günü en fazla 2-3 saat dururum orda o yüzden takılmıyorum. İstemesem onuda yapmam kimse bişey diyemez. Eşim laf edecek olsa orası senin annenin evi, sen yap benim annemin evinde sen ne yapiyorsun derim
Tatil fikrini epey sevdimBayramları hiç sevmem, akrabaları hele hiç hiç sevmem, evlenince de her bayram tatile gideceğim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?