- 9 Temmuz 2021
- 5.399
- 5.205
- 148
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bizde ozellikle bayram.gibi.gunlerde erkekler cok yardimcilar. Kurbanda et yemeklerini toplasir onlar yaparlar biz yayilir dedikodu yaparizO kadar çok canımı sıkıyor ki bu konu. Bayram vakti gelir aileler/akrabalar belki farklı şehirlerden gelir aynı eve toplaşır erkekler sohbet muhabbet keyif, kadınlar çamaşır bulaşık temizlik. Benim ailemde erkekler de ev işi,temizlik, mutfak işi yapar ama yine de bayramlarda kalkıp başka yerlere gidince bir şekilde kadınlara kalıyor o işler her ne hikmetse. Dünyadaki en ünlü aşçılar bile çoğunluk erkek iken erkeklerin beceriksiz olmadığını dünya alem biliyor zaten. Keyifcilikten yapmıyorlar, kendilerine yakıştırmıyorlar ve kadın işi olarak görüyorlar. En güzel oturma yeri erkeklerin geri kalan yerler kadınların, önce erkeklere yemek servisi sonra kadınlara. E tabi ordan çıkan bulaşıklar da yine kadında. Yani eli ayağı tutan, sakatlığı olmayan herkesim yapabilecegi işler. Ayrıca hem kadının hem erkeğin çalıştığı evde de yine bir şekilde yemek temizlik kadında ne alakaysa. O da ayrı bir konu
Yooo bizim evde kurban parasını babamla annem ortak ödedi. Ödemese bile böyle düşünemem ben.Yani böyle cinsiyetçi yaklaşımlar bana çok saçma geliyor. E o zaman bayram geldi. Çocuklara harçlık verme, bayramlık alma, kurban kesme parası hepsi erkeklerde.. 20-25 kg ete babam güncel asgari ücret kadar para verdi. Bu kolay bir şey mi mesela mevcut şartlarda ?
Hayat herkes için zor maalesef . Herkesin yükü başka. Sizin ailenizde yokmuş madem neden başka birinin yükünü yükleniyorsunuz ki ?
Demek ki sizin kültürünüzde bir problem var. Ama bunu bütün bir cinse mal etmek çok saçma ve abes olur değil mi?Yooo bizim evde kurban parasını babamla annem ortak ödedi. Ödemese bile böyle düşünemem ben.
Sizin kıyasınızda bir sorun var. Kurban kesiyor, para veriyor, o zaman tüm hizmeti kadın yapmalı gibi bir bakış açısı olmamalı.
Geniş bir aileden geliyorum. Ramazan'da, bayram sofralarında hep aynı şey olurdu. Erkekler büyük masalara oturur. Kadınlar o masanın minyatürü olan yer sofralarına otururdu, beyefendilerin ihtiyaçları bittikten sonra tabi. Niye? Çocuk aklımla hep masada oturmayı isterdim, izin çıkmazdı tabi. Basbayağı bir ayrım ve değersizleştirme bana göre.
Yıllar sonra nihayet çekirdek aile olduk da kurtulduk. Şimdi asla diyorum. Ne kendi evimde yaptırırım ne de yapılan düzene uyarım.
Zaten sizin çevreniz için açılmış bir konu değil bu konu o zaman.Demek ki sizin kültürünüzde bir problem var. Ama bunu bütün bir cinse mal etmek çok saçma ve abes olur değil mi?
Benim annem çalışmıyor o nedenle paraya yardımcı değil. Bayramda bütün ağır işleri erkekler kovalıyor bizde. Bu bayram babam annemden çok daha fazla yoruldu mesela.
Çevrenize bakarsanız aman önce erkekler yesin diyen onlarca kadın bulabilirsiniz. Burda asıl problem nedir sizce ?
Ben kendimi ezdirmeyen, güçlü bir kadınım. Bana bu muamelenin yapılmasına müsade etmiyorum. Hayatımdaki insan ve ailesinin yapmasına da müsade etmiyorum. Zaten yakın çevremde de bu tarz olaylar yok.
Duyarlidir meselaSiz sizi hizmetçi gibi gören zihniyetlerle neden birliktesiniz ? Ben gayet kendimdeyim. Güçlü ,ayakları yere sağlam basan biriyim. Tercihimi de beni hizmetçi gibi görüp yükü bölüşmeyen biriyle olmamaktan yana kullanıyorum.
Bütün kahrı kadınlar çekiyor tüh tüh demekle olmuyor maalesef. Cinsiyetçi yorumlardan nefret ediyorum. Eğer kadın manevi olarak bayramda yükü çekiyorsa bunun maddi yükü de çok ağır bundan bahsediyorum.
Ha bu arada ben hem maddi hem manevi yükü paylaşan biriyim ki hayatımdaki insanı da buna göre tercih ettim.
Konu sahibi kendisi böyle bir durumda değilken niye bunu buraya konu açacak kadar dertlendi onu da anlamadım :)
Siz yurtdışında mısınız?Benim esimin ailesi de oyle. Kendi ailemden de hic boyle bi erkek despotlugu görmediğim için cok şaşırmıştım. Ben misafir agirlarkwn misafirin cayi bitmis vs gorup gozetip hemen ikrama kosabilen bir ev sahibi degilim mesela, biraz dikkatsizim. Nisanliyken annem uyarmisti, esimin ailesinin evine ziyarete gidiyorduk ailemle, annem de beni uyarma ihtiyaci hissetti giderken, o evin de kizi sayilirsin artik, bir is oldugunda gör oyle dikkatsiz olma dedi. Kayinpederin kendi sehpasinda caydanlik duruyordu. Bakin Kendi sehpasinda 10 cm ötesinde!! Çayı bitmis kral hazretlerinin, bana da diyemiyor, kayinvalide de mutfakta. Kayinvalidme seslenip mutfaktan cagirdi kendine cay koydurdu. Hobaaa dedim, kizim senin bu dag ayilariyla isin var, sakın boyun egme en bastan dedim kendime o gun. Esimin de destegiyle, kayinvalidenin evinde bir çöp bile kaldirmayan gıcık gelin modunda takiliyorum. Iyi de yapıyorum bence , canima değsin
Benim esim ailesinjn tam aksine tum yükümü paylasan biri. Cunku vicdanı olan bir insan paeasinverip kenara cekilmez esi zahmet cekiyorken
Keşke akrabalarımızı eskiciye versek de yerine en azından işe yarayacak naylon mandal alsakBayramları hiç sevmem, akrabaları hele hiç hiç sevmem, evlenince de her bayram tatile gideceğim.
Aaa nasil bas ettiniz? Hic karisamiyolar mi ilginc yoksa bunlar laf etmeden duramazlar yerlerinde
Bir üye sürekli yapmıyorum etmiyorum diyor da herkese bunu öneriyor ama o öneri heryerde işlemezDasmeer gülmüşsünüz
şimdi burada şöyle bir durum var. Bazı üyeler bayram kültürüne, bazıları aile akraba ortamına sahip değil… yurtdışında büyüyüp sende iki kere gelenler de kimseyi takmayabilir doğal olarak. bu tür grupların yaşantısı kendine göre olduğundan yurdum insanı için kriter oluşturmaz. Kendileri için normal olduğundan biz böyleyiz yeaa derler
![]()
Bir üye sürekli yapmıyorum etmiyorum diyor da herkese bunu öneriyor ama o öneri heryerde işlemez![]()
İşlemez işte.Neden işlemesin ki. Dövüyorlar mi yapmayinca?En fazla surat asan olur, konuşan olur.
![]()