Büyük aile yemeğinde de ana yemekleri eşim yapar , anlatmaya çalıştığım şey herkes bu konuda bahsedilen gibi yaşamıyor, oturup burada saatlerce benim eşim ne yapıyor, ailenin erkekleri ne yapıyor anlatacak değilim, ilk yorumumda da söylediğim şey kadınlar erkekleri kendinden üstün görüp hizmet ettiği sürece bu durumları devam eder , kadınların elinde bunu değiştirmek
Bizim ailede nesillerdir kadınlar hep el üstünde tutulmuş, kız çocukları okutulmus , değer verilmiş ve ailede hiçbir kadın da çıkıp aman ben erkeğime hizmet edeyim mantığında değil ya da kendimize gidip erkek üstündür mantığında kocalar bulmuyoruz , büyük aile yemekleri genelde benim evimde olur , eşim ana yemeklerden sorumludur ve yemek sonrası bulaşıklardan , herkes elini atar bir işe, yaş ya da cinsiyet yapılan işi etkilemez , biz 70 yaşındaki amcama ya da 65 yaşındaki halama da iş yaptırırız daha doğrusu onlar yapar çünkü kimse kendini yaşlı ve bakıma muhtaç olarak görmez ailede , her birimiz eşitiz cinsiyet olarak da yaş olarak da , eğer tüm kadınlar kendi çekirdek ailelerini bu şekilde olustursa zaten toplum duzelir