- 23 Ağustos 2012
- 51.153
- En iyi cevaplar
- 1
- 238.146
- 898
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Doğru bazı şeyler elden gelmeyince beklenti olmuyor. Becerikli biri olmadığım için hiçbir ortamda benden birşey beklenmez...Bayramlarda en iyisi kalabalığa girmemek. Bizim bu 4.cü bayramımız. Diger bayramlar koronaya denk geldi.Önceki bayram 1 saat oturduk kalktık.Bu sene tatile geldik. Biz tatile gelince, kvler köyüne gitti. Köyleri çok kalabalık. Tüm kardeşler bayramda orada oluyor. Bende artık her bayram bir yer ayarlamaya çalışacağım.Zaten sahil şehrindeyiz. 2günlük olsa bile insana iyi geliyor. Bu tarz ortamlara ben girmiyorum
Et dogranmasına çagırsalar gitmem. Elimden de gelmez açıkcası. Neden kvnin etini ben dograyayım.Evde eşim dograr.Bazı şeylerin elinden gelmemesi iyi bişey sanırım
Öyle aileler kaldı mı? Eskidendi onlar. Varsa bile daha azdır ve daha kırsal kesimde oluyordur..O kanlı canlı etleri parçala anamın kurbanını temizle babamın yemeğini koy diyen erkeği döverim herhaldegerçekten döverim. Hele ki o kanlı kanlı çiğ etle falan hiç uğraşamam. Neyse bayram geldi haydi gelinler çile çekmeye
![]()
Kaldılar valla. Kırsal değiller , şehirdeler... Ama azalmıştır diye umuyorum.Öyle aileler kaldı mı? Eskidendi onlar. Varsa bile daha azdır ve daha kırsal kesimde oluyordur..
Katılıyorum size. Ben de şu an bekarım, aile evindeyim. Babamın çayını kalkıp doldurmam mesela.Ben ailemin evinde herkese hizmet ettirilmeye alişmadim zaten. Ben her zaman boyleydim, evlenince de hep boyle oldum baştan beri.
Tabi ki eltim ve gorumcelerimden yadirgayanlar, surat asanlar, ufak tefek söylenenler oldu ama takmadim. Direkt sert şekilde üstüme gelemiyorlar eşimden çekinirler.
Katılıyorum size. Ben de şu an bekarım, aile evindeyim. Babamın çayını kalkıp doldurmam mesela.Annem de yapmaz. Herkes kendi çayını kendi alır. Binde bir canım isterse Türk kahvesi yaparım, ancak onu ayaklarına götürürüm. Onun haricinde hizmet etmiyorum.
Şimdi kendi öz babama hizmet etmeyen ben, elin adamına mı edeceğim? Hiç sanmıyorum. Sevgilim bir kere kendisinin de eli kolu olduğu halde ceketini getirmemi istedi. Kalk kendin al dedim. Bir ceket demeyin. Ceketle başlar, sonra su ister, ardından her şeyini benden bekler.
Ya şimdi bir yere gidilecek. Beyefendi yayılıp oturmuş göbeğini kaşıyor, ceketimi getirsene yeaa diyor. Valla hiç getiresim gelmedi.Yazdiklarinizin coguna evet ama her şeyi benden beklemesin diye devamli tetikte olmamak lazim.
Ben de aksam oturup oyun oynuyorken kalkasim gelmiyor ve eşimden bir bardak suu, cikolataaaa, kuru yemiş vs istiyorum getiriyor. Her şeye de kendin al, kendin yap dersek ayni karşiligi aliriz.
Ha ben her şeyimi kendim yaparim asla istemem derseniz o zaman olur.
Babanız için söylediklerinize katılmıyorum. Diğerlerinde haklısınız. Babanız despot bir baba değilse, neden çay veya su götürmekten imtina edesiniz? Tabiki sizin düşünceniz ve sizi ilgilendirir. Ancak biraz katı buldum doğrusu.Katılıyorum size. Ben de şu an bekarım, aile evindeyim. Babamın çayını kalkıp doldurmam mesela.Annem de yapmaz. Herkes kendi çayını kendi alır. Binde bir canım isterse Türk kahvesi yaparım, ancak onu ayaklarına götürürüm. Onun haricinde hizmet etmiyorum.
Şimdi kendi öz babama hizmet etmeyen ben, elin adamına mı edeceğim? Hiç sanmıyorum. Sevgilim bir kere kendisinin de eli kolu olduğu halde ceketini getirmemi istedi. Kalk kendin al dedim. Bir ceket demeyin. Ceketle başlar, sonra su ister, ardından her şeyini benden bekler.
Niye getireyim ki? Çok şükür sağlıklı bir birey. Kendi kahvaltısını bile çoğu zaman kendisi hazırlar. Çalışan insanlarız, kendisi emekli. Kendi yiyeceğini hazırlayabiliyor, bir sağlık sorunu yok, neden yardıma muhtaç biri gibi davranalım ki?Babanız için söylediklerinize katılmıyorum. Diğerlerinde haklısınız. Babanız despot bir baba değilse, neden çay veya su götürmekten imtina edesiniz? Tabiki sizin düşünceniz ve sizi ilgilendirir. Ancak biraz katı buldum doğrusu.
Nasil? Kadinlwr genelde mutfakta ayak ustu sohbet eder.. yani erkeklerden biri gelip kollarini sivayip bulasiga baslamaz benceBizim ailede herkes el atar. Kayinvalidem mesela esimi ablasindan farkli büyütmemis. Ikisinede ayni haklar ama ayni sorumluluklar verilmis. Benim erkek kardesim yok. Galiba aileden aileye degisiyor bu durum
Valla bazen kalkasim gelmez esimden isterim.. bazen o da benden ister.. saglikla ilgisi yok bunun benceNiye getireyim ki? Çok şükür sağlıklı bir birey. Kendi kahvaltısını bile çoğu zaman kendisi hazırlar. Çalışan insanlarız, kendisi emekli. Kendi yiyeceğini hazırlayabiliyor, bir sağlık sorunu yok, neden yardıma muhtaç biri gibi davranalım ki?
Bizim ülkede niyeyse yaşını geçeni yarı toprağa gömüyorlar. Ben öyle düşünmüyorum. Hasta değilse herkes kendine bakabilmeli. Çayını suyunu kendisi gayet alabilir. Çocuk ya da engelli değil. Ki kendisi de şikayetçi değil, günde sizden benden çok adım atıyordur, evde oturan bir yaşlı profili gelmesin aklınıza. Gayet dinç yani.
Valla kendisi istemez. Bizim böyle bir alışkanlığımız yok.Valla bazen kalkasim gelmez esimden isterim.. bazen o da benden ister.. saglikla ilgisi yok bunun bence
Nasil? Kadinlwr genelde mutfakta ayak ustu sohbet eder.. yani erkeklerden biri gelip kollarini sivayip bulasiga baslamaz bence![]()
Kultur meselesi bu biraz.. birde gencler dururken yasindaha buyuklere hurmet edilir kulturumuze gore diye herhalde soylebmiyorBenim esim masayi toplayip, bulasiklari makineye yerlestirmeye yardim eder. Enistem de kenara oturmaz. Hani kayinpederime "kalk bulasiklar sende bugün" dememama digerleri cabuk beraber toparlar ortaligi.
Herkes kendinden sorumludur. İnsanlarda bu muameleye müsade etmesinler.Duyarlidir mesela
Evet aynı noktadan bakarak yorum yaptım zaten.Peki cinsiyetçi yorumu sizin yapmanız![]()
okuduklarıma şaşırdımO kadar çok canımı sıkıyor ki bu konu. Bayram vakti gelir aileler/akrabalar belki farklı şehirlerden gelir aynı eve toplaşır erkekler sohbet muhabbet keyif, kadınlar çamaşır bulaşık temizlik. Benim ailemde erkekler de ev işi,temizlik, mutfak işi yapar ama yine de bayramlarda kalkıp başka yerlere gidince bir şekilde kadınlara kalıyor o işler her ne hikmetse. Dünyadaki en ünlü aşçılar bile çoğunluk erkek iken erkeklerin beceriksiz olmadığını dünya alem biliyor zaten. Keyifcilikten yapmıyorlar, kendilerine yakıştırmıyorlar ve kadın işi olarak görüyorlar. En güzel oturma yeri erkeklerin geri kalan yerler kadınların, önce erkeklere yemek servisi sonra kadınlara. E tabi ordan çıkan bulaşıklar da yine kadında. Yani eli ayağı tutan, sakatlığı olmayan herkesim yapabilecegi işler. Ayrıca hem kadının hem erkeğin çalıştığı evde de yine bir şekilde yemek temizlik kadında ne alakaysa. O da ayrı bir konu
Herkes başkasının kusurunu görüyor ondandırAileler modern olsa bile akrabalar aynı nane.![]()
Akrabalarıma kusurlarımı gösterecek kadar yakınlaşmam açıkçası. Onlarda aynı mesafeyi korumayı bilseler sorun kalmaz zaten.Herkes başkasının kusurunu görüyor ondandır