Bayramlar erkeklere bayram

okuduklarıma şaşırdım
bugün babanemdeydim babam, eşim ,halam ve çocukları vardı çocukları erkekler...
babam salatayı yaptı eşim kebabı yaptı erkek kuzenim getir götürcülük yaptı yedik, eşim sofrayı benimle kaldırdı ben bulaşıkları makinaya yerleştirdim halam çayı demledi çay demini alana kadar diğer erkek kuzenim kahve yaptı halam tatlıyı dağıttı :KK70: hatta mangal şişlerinide erkek kuzenim yıkadı . daha bugün yaşadık bunu
bizde kadın erkek birlikte yer toplar birlikte servis yapar bir tur çayları eşim döner bir tur ben bir tur kuzenim... kimin çayı boşsa mutfağa giderken doldurur götürür getiririz ayrı gayrı da olmaz

yani bunları kadın işi olarak gören sanırım sizin çevreniz,en güzel oturma yeri falan dediniz bir kere kadın dururken erkeğin kurulması aile terbiyesi bile almadığını gösterir kadınlar çok değerlidir erkekler tüm kadınlara değer ve öncelik vermeli.niye önce erkeklere yemek servisi yapıldığını da anlamadım neden birlikte yemiyorsunuz

tüm sorunlardan kurtulmanız için çevrenizi değiştirmenizi öneriyorum
Erkeklere değer verip en güzel yerleri onlara veren zihniyetle kadınlara değer verip el ustunde tutan zihniyetin aynı olduğunu düşünüyorum

okuduklarıma şaşırdım
babam salatayı yaptı eşim kebabı yaptı erkek kuzenim getir götürcülük yaptı yedik, eşim sofrayı benimle kaldırdı ben bulaşıkları makinaya yerleştirdim halam çayı demledi çay demini alana kadar diğer erkek kuzenim kahve yaptı halam tatlıyı dağıttı :KK70: hatta mangal şişlerinide erkek kuzenim yıkadı . daha bugün yaşadık bunu
bizde kadın erkek birlikte yer toplar birlikte servis yapar bir tur çayları eşim döner bir tur ben bir tur kuzenim... kimin çayı boşsa mutfağa giderken doldurur götürür getiririz ayrı gayrı da olmaz

yani bunları kadın işi olarak gören sanırım sizin çevreniz,en güzel oturma yeri falan dediniz bir kere kadın dururken erkeğin kurulması aile terbiyesi bile almadığını gösterir kadınlar çok değerlidir erkekler tüm kadınlara değer ve öncelik vermeli.niye önce erkeklere yemek servisi yapıldığını da anlamadım neden birlikte yemiyorsunuz

Diğer konularda tebrik ederim ama ailenizi. Mesela kendisine söylenmeden yapmayan birinin oldugunu düşünelim mesela bir kuzeniniz ne yapıyorsunuz ona merak ettim

Diğer konularda tebrik ederim ama ailenizi. Mesela kendisine söylenmeden yapmayan birinin oldugunu düşünelim mesela bir kuzeniniz ne yapıyorsunuz ona merak ettim
önüne sürekli sadece hürmet bekleyen kimseye hizmetçisi gibi davranmıyoruz. özellikle böyle biriyle henüz karşılaşmadım sizin etrafınızda var belliki hizmet etmek zorunda değilsiniz

okuduklarıma şaşırdım

Erkeklerin önce oturup yemesi mevzusuna bende çok sasirdim , dünyada heryerde tüm görgü kurallarında erkekler kadınları bekler , kadınlara öncelik verilir sofraya otururken ve masada henüz gelmeyen biri varsa yemege baslanmaz onun da oturması beklenir , bu kk da cidden hergun yeni bir şey beni dumur ediyor

İşlemez işte.
Senin eşin ve senin durumun çok farkli.
Burada eşler de o aile kültüründen farklı değil çünkü.
Çoğununki evde de böyle.
Yani buradaki toplamla reeldeki toplam aynı değil.
Benim eltimin biri surkeli itiraz halde ama sonuçta değişmiyor yine yapıyor yine yapıyor.
Mecbur kalıyor evet.
Benim eşimin ailesi de böyle. Ama eşim beni bildiği için ve aynı düşündüğümüz için onların olduğu ortamda boşalan çay vs olsa benden beklenti olmayacak derecede hızlı davranır. Ailesi arkamızdan dedikodu ediyor olabilir ama umurumda değil.

Ama ben evlenmeden önce beklentilerimi çok açık bir şekilde paylaşmıştım eşimle.

Erkeklerin önce oturup yemesi mevzusuna bende çok sasirdim , dünyada heryerde tüm görgü kurallarında erkekler kadınları bekler , kadınlara öncelik verilir sofraya otururken ve masada henüz gelmeyen biri varsa yemege baslanmaz onun da oturması beklenir , bu kk da cidden hergun yeni bir şey beni dumur ediyor
Şimdi düşündüm de sırayla yiyecek olsak ben de önce erkekler yesin isterim. Onları postaladıktan sonra ikinci çayı demleyip uzun uzun oturabiliriz 😎

Şimdi düşündüm de sırayla yiyecek olsak ben de önce erkekler yesin isterim. Onları postaladıktan sonra ikinci çayı demleyip uzun uzun oturabiliriz 😎
hep birlikte oturulsa hep birlikte toplanılsa çayı biten herkesde kendisi alsa daha iyi değil mi daha az yorulursunuz :KK66:

%100
Masada yetmeyecek yer varsa erkekler kadınlara yer verir her zaman. Erkeklerin ilk kez geçip sofraya kurulduğunu ilk kez burda duyuyorum :bicak: Bizim aile her zaman beraberce oturur, annem 6 kardeş olmasına rağmen herkese yer yaratırız sofrada.

%100
Masada yetmeyecek yer varsa erkekler kadınlara yer verir her zaman. Erkeklerin ilk kez geçip sofraya kurulduğunu ilk kez burda duyuyorum :bicak: Bizim aile her zaman beraberce oturur, annem 6 kardeş olmasına rağmen herkese yer yaratırız sofrada.
Bizde de eğer yemeğin vaktine varsa ya da sığmayacak şekilde ise durum önce çocuklara yemek verilir çocuklar çabuk acıkır diye :) hatta o arada gebe ya da emziren varsa onu hemen otuttrurlar beklemesin die . Yer yoksa da erkekler yerlerini hanımlarına verirler . Çünkü erkek ayakta da yese bişi olmaz sonuç olarak . Konudaki erkekler pek egolu geldiler bana 🤷

Kalabalık ailelerde masa küçük gelebiliyor
önce çocuklara verilir yine de yetmiyorsa erkekler yer sofrası açsın sofrayı kursun kadınlar da masayı kursun yine hep birlikte yenilir kalkılır neden kadınlar erkeklerin karnının doymasını beklesin ki kendi karınlarını doyurmak için onlar bebeğimiz değil sonuçta ;)

ya da kalabalık günler için madem sığılmıyor ek masa sehpa falan ayarlanır

Bu kadar ataerkil ailelerde yetişmiş adamlarla evlenip eş ailesinden yakınmak garip geliyor bana.
Öyle bir ailede yetişmiş adam ailesinin düşünce yapısından kopmayı başarabilmişse eşinden bu hizmetleri beklemez zaten.
Kopamamışsa, eşi ailesine hizmet etmiyor diye sorun çıkarıyorsa kendi de evde elini bir şeye atmıyordur. Bu kısım niye sorun olmuyor mesela? Sadece kocaya hizmet edince sorun yok da tek dert hizmet edilecek kişi sayısının fazla olması mı yani? Kafa aynı kafa, bir farkı yok ki.

Benim ailemde de eşimin ailesinde de böyle bir kadın erkek ayrımı yok. Olsaydı ve eşim de o kafada olsaydı zaten kendisi kocam olmazdı.
Bugün değişmeye karar verip benden bu sayılan hizmetleri beklese yarından itibaren kocam olmaz kendisi.

O kadar çok canımı sıkıyor ki bu konu. Bayram vakti gelir aileler/akrabalar belki farklı şehirlerden gelir aynı eve toplaşır erkekler sohbet muhabbet keyif, kadınlar çamaşır bulaşık temizlik. Benim ailemde erkekler de ev işi,temizlik, mutfak işi yapar ama yine de bayramlarda kalkıp başka yerlere gidince bir şekilde kadınlara kalıyor o işler her ne hikmetse. Dünyadaki en ünlü aşçılar bile çoğunluk erkek iken erkeklerin beceriksiz olmadığını dünya alem biliyor zaten. Keyifcilikten yapmıyorlar, kendilerine yakıştırmıyorlar ve kadın işi olarak görüyorlar. En güzel oturma yeri erkeklerin geri kalan yerler kadınların, önce erkeklere yemek servisi sonra kadınlara. E tabi ordan çıkan bulaşıklar da yine kadında. Yani eli ayağı tutan, sakatlığı olmayan herkesim yapabilecegi işler. Ayrıca hem kadının hem erkeğin çalıştığı evde de yine bir şekilde yemek temizlik kadında ne alakaysa. O da ayrı bir konu
Benim kvdem cok guzel erkek calistirir valla 🤣Kocasini oglunu😅Bayramda esine tatlilari koydurdu,kocama da dikilme oyle goturuver bari sunlari dedii😄Ben de kizim kucagimda oturdum😅
10 senelik gelinim,hic kvdme de is yapmadim.En fazla servis.(Onu da yapmak zoruma gitmez )Hic bulasik yikamadim mesela.Sen otur calisiyorsun der,cocgun var der yaptirmazlar.

Ben de ileride bayramlarda özellikle de kurban bayramlarında ne yapacağım diye kara kara düşünüyorum. Erkek arkadaşımın ailesi her yıl bir şey mutlaka kesiyorlar ve hep birlikte etleri bölüp parçalıyorlar. Kadın erkek ayrımı asla yok, herkese bölüştürüyorlar işleri.

Et yiyen bir insanım, vejeteryan ya da vegan değilim ama kesilmiş hayvan görüntüsüne dayanamıyorum. Çocukken çok korkardım. Şimdi de midem bulanıyor. Eve aldığım ete çıplak elle dokunmaya bile yeni başladım, eldiven takardım. Deri yüzmeyi, leğenlerce eti doğrayacağımı ayıklayacağımı düşününce bile bayılacak gibi oluyorum. Yardım etmesem ayıp… 7 yıldır birlikteyiz, seneye nişan ve belki nikah var. Seneye olmasa bile bir sonraki sene kesin böyle durumlar yaşanacak.

Erkeklere değer verip en güzel yerleri onlara veren zihniyetle kadınlara değer verip el ustunde tutan zihniyetin aynı olduğunu düşünüyorum

Ben pek düşünmüyorum, yüz değil binyıllardır kadınlar bedenleri üstünden baskılanıyor, eve kapatılıyor, çeşitli maddi manevi eziyetlere uğruyor. Günümüz dünyasında da insan hakları da eşitlik de sözde, iyi yerleri erkekler tutuyor , kadınlar iyi bir yere çıkmak isterlerse önleri kesiliyor. Google'a glassceiling yazın, camdan tavanın ne kadar gerçek ve cam kadar kırılmaz, sarsılmaz olduğunu görün. Konuya geleyim, bunca zaman horlandıktan sonra kadınlar da ellerinden alınan kaymak yerleri fazlasıylla hak ediyor.

Ben de ileride bayramlarda özellikle de kurban bayramlarında ne yapacağım diye kara kara düşünüyorum. Erkek arkadaşımın ailesi her yıl bir şey mutlaka kesiyorlar ve hep birlikte etleri bölüp parçalıyorlar. Kadın erkek ayrımı asla yok, herkese bölüştürüyorlar işleri.

Annemin ailesi de bu şekilde, kardeşim ben de o tip görüntülerden iğreniyoruz. Anneanneme bayramın 2. günü gideriz bu yüzden. peşinen konuşun nişanlıyla durumu açıkça söyleyin.

Et yiyen bir insanım, vejeteryan ya da vegan değilim ama kesilmiş hayvan görüntüsüne dayanamıyorum. Çocukken çok korkardım. Şimdi de midem bulanıyor. Eve aldığım ete çıplak elle dokunmaya bile yeni başladım, eldiven takardım. Deri yüzmeyi, leğenlerce eti doğrayacağımı ayıklayacağımı düşününce bile bayılacak gibi oluyorum. Yardım etmesem ayıp… 7 yıldır birlikteyiz, seneye nişan ve belki nikah var. Seneye olmasa bile bir sonraki sene kesin böyle durumlar yaşanacak.
Ben yeni evliyken esim bana karpuz kestirdi diye trip atmistim🤣Bizim evde babam keser diye😄Bazi kadinlar kurbani yuzmeye falan girisiyor ,bence cok sacma😅Es kisiyle konussaniz belki ailesine benim karim yapamaz ici almiyor falan der😑

Back
X