- 19 Eylül 2013
- 2.166
- 1.823
- 373
Sizi tenzih ederek soyluyorum kimseye anlatamadim kendimi. Ben diyorum ki kadin bana is yap demiyo hatta yapma diyo ama ben o dönerken rahat edemiyorum ve esimle birlikte yapiyoruz. Ama ben istiyorumki p biz gelmeden yavas yavas 1 hafta oncesinden yapsin mesela bizede safece gelene gidene ikram etmek, sofra kurmak, bulasiklari makineye dizmek kalsin. Bunu esimle konustugum zamab sen istersen yapma ben yaparim diyo e olmuyo iste oylede. Birde yazin yayladalar bayram zamani geliyo tam yetistiremiyo.Evet ama uzak olsaydida illa bayramda gunlerce kalip hizmet etmem gerekmezdi.
Kendi acimdan soyluyorum. Ozaman burda da kalip butun bayram annemin isini yaparim kizi olarak. Haksizlik degil mi anneme?
Benim babaannemde memlekette ama bayramda gelinler hizmete cagrilmiyor. Musaitseler giderler kizlari gidiyor genelde.
Ben gelinin hizmetci gozuyle gorulmesine karsiyim boyle birsey benim icin soz konusu olamaz.
Tatlilikla kendin yardim edersin o ayri.
Cay kahve nedir ya basit isler. Genelde kadinlar gittigi evde ki kadinlara yardim ediyordur zaten.
Mesela benim kaynanamin kizi var, diger gelini var. Herkes kendi ailesine gore davraniyo.
Eli ayagi tutmadigi zaman kimse yoksa yardimci olurum allah rizasi icin.
Ama siz sikayet mi ediyosunuz ben tam anlayamadim.
Hem çalışıp hem de kv evini temizleyemem kusura bakmasın.temizlemiyorum ben temizlikçi değilim.haaa hasta olur yatalak olur o nedenle olabilir.yok canım başka türlü de yapamam gelsin kızı yapsın.Evet sorum basliktanda anlasilacagi gibi kv nin bayramda ev isini yapiyor musunuz ve gelen giden misagirlerine hizmet ediyor musunuz? Ben calistigim halde her bayram bunu yapiyorum ve bundan nefret ediyorum. Normalde kadincagiz pek is yaptirmaz bana ama bayramda oluyo yapiliyo iste.
Anladim..Sizi tenzih ederek soyluyorum kimseye anlatamadim kendimi. Ben diyorum ki kadin bana is yap demiyo hatta yapma diyo ama ben o dönerken rahat edemiyorum ve esimle birlikte yapiyoruz. Ama ben istiyorumki p biz gelmeden yavas yavas 1 hafta oncesinden yapsin mesela bizede safece gelene gidene ikram etmek, sofra kurmak, bulasiklari makineye dizmek kalsin. Bunu esimle konustugum zamab sen istersen yapma ben yaparim diyo e olmuyo iste oylede. Birde yazin yayladalar bayram zamani geliyo tam yetistiremiyo.
Öyle öyle inan benim kv de cok gormus gecirmis kulturlu ve gelinine sahip vikan bi kadindir. Git gez gez der bana. Laf soyletmez kimseye. Bi soru umuz yok cok sukur. Bazen nankorlukmu yapiyorum diyorum.Anladim..
Ama iste herkesin hayati cok farkli. Burda ki yorumlar birazda kendi yasamina gore yapiliyor..
Bence nasil mutlu oluyosaniz oyle yapin. Uc gunluk dunya...
Ben sahsen zarar gormedim ama bu benim hayat gorusum. Cevremde de yok acikcasi..
Kadinlar artik geziyor herkes kendi isini yapiyor :)
anladım orasını ben ama arefe gününden önce gitmiyorsanız zaten o evde temizlik bitmiş olmalı. Bayram günü ya da son gün koca evi temizlemiyorsunuz sanırım. Ya önce gidiyorsunuz hep kayınvalideye ya da kayınvalide ne kadar iş yap demese de size iş yapmak için sizi bekliyor. Yapmak istemiyorsanıZ bayrama bi gün kala gidin zaten genelimizin o gün de işi oluyor. .ya da önce sizin tarafa gidin.="Asutaycan, post: 52012185, member: 813414"]Biz annemlerede 1 saat kv yede 1 saatlik uzakliktayiz. Once oraya gideriz. Kimse sunu yap bunu yap demez diyorum ya biz esimle ikimiz girisiriz. Kendim yaparim ama isteyerek degil anlatamiyorum ben bunu. Yapmazsam icim rahat etmez.
Ne güzel işteYa kadin yap demiyo Allah icin ama gidince ister istemez esimle ben girisiyoruz rahat edemiyorum obur turlu. Birde bi aksam onceden sarma yapiyo e o sararken ben oturamam ki ama nefret ederim sarmadan istemeye istemeye yapiyorum.
E o zaman yardım ne olacakki,düşündüğün kadar tutmaz yapman.Hep sana yıksa anlarımÖyle öyle inan benim kv de cok gormus gecirmis kulturlu ve gelinine sahip vikan bi kadindir. Git gez gez der bana. Laf soyletmez kimseye. Bi soru umuz yok cok sukur. Bazen nankorlukmu yapiyorum diyorum.
Katılıyorum bence deBayramda orda kaldığımda evi siler süpürürüm misafirlerine de hizmet ederim
Anneme gidincede yaparım aynısını, başkasının evinde kalırsam yine yaparım.
Kardeşime gittim geçenlerde evde yardımcıları var sabahları gelen ona rağmen halı koltuk süpürdüm mutfağı topladım öyle yattık
Bence normal olan bu
Evet nankörlük yapıyorsunuz.Öyle öyle inan benim kv de cok gormus gecirmis kulturlu ve gelinine sahip vikan bi kadindir. Git gez gez der bana. Laf soyletmez kimseye. Bi soru umuz yok cok sukur. Bazen nankorlukmu yapiyorum diyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?