Bayramlarda kv evine gidip iş yapıyor musunuz?

Nezaketen sorarım yapılacak bişi varmı diye gorumcem ve kvye yok biz yaparız derlerse hic ustelemem kendi isimi zor yapıyorum zaten.. Bu ara gorumcem pek emreder oldu yalniz hayırdır inşallah.. Gelinlik yapmami bekliyorlar lafı sokuyorlar ama benim etim ne budum ne ya kendi isimi yapamiyorum evimde..

Sizi tenzih ederek soyluyorum kimseye anlatamadim kendimi. Ben diyorum ki kadin bana is yap demiyo hatta yapma diyo ama ben o dönerken rahat edemiyorum ve esimle birlikte yapiyoruz. Ama ben istiyorumki p biz gelmeden yavas yavas 1 hafta oncesinden yapsin mesela bizede safece gelene gidene ikram etmek, sofra kurmak, bulasiklari makineye dizmek kalsin. Bunu esimle konustugum zamab sen istersen yapma ben yaparim diyo e olmuyo iste oylede. Birde yazin yayladalar bayram zamani geliyo tam yetistiremiyo.

Hem çalışıp hem de kv evini temizleyemem kusura bakmasın.temizlemiyorum ben temizlikçi değilim.haaa hasta olur yatalak olur o nedenle olabilir.yok canım başka türlü de yapamam gelsin kızı yapsın.
Kaldı ki annem dahi gel benim evi temizle demez.
Misafir ağırlama konusuna gelince...biz 3 eltiyiz ,aile aparmanındayız ve büyük kocaman bir bahçemiz var aynı zamanda avlumuz.bayramin 1. Günü masalar kurulur kahvaltı yapılır.ardından akşama kadar gelen giden misafirler ağırlanır..akşam hep birlikte gidilesi gereken akraba eş dost ziyareti yapılır.2 gün annemlere ve kendi akrabalarımıza gideriz.3.gün evimizde arkadaşları ağırlarız

Anladim..
Ama iste herkesin hayati cok farkli. Burda ki yorumlar birazda kendi yasamina gore yapiliyor..
Bence nasil mutlu oluyosaniz oyle yapin. Uc gunluk dunya...

Ben sahsen zarar gormedim ama bu benim hayat gorusum. Cevremde de yok acikcasi..
Kadinlar artik geziyor herkes kendi isini yapiyor :)

Öyle öyle inan benim kv de cok gormus gecirmis kulturlu ve gelinine sahip vikan bi kadindir. Git gez gez der bana. Laf soyletmez kimseye. Bi soru umuz yok cok sukur. Bazen nankorlukmu yapiyorum diyorum.

Bayramda orda kaldığımda evi siler süpürürüm misafirlerine de hizmet ederim
Anneme gidincede yaparım aynısını, başkasının evinde kalırsam yine yaparım.
Kardeşime gittim geçenlerde evde yardımcıları var sabahları gelen ona rağmen halı koltuk süpürdüm mutfağı topladım öyle yattık
Bence normal olan bu

anladım orasını ben ama arefe gününden önce gitmiyorsanız zaten o evde temizlik bitmiş olmalı. Bayram günü ya da son gün koca evi temizlemiyorsunuz sanırım. Ya önce gidiyorsunuz hep kayınvalideye ya da kayınvalide ne kadar iş yap demese de size iş yapmak için sizi bekliyor. Yapmak istemiyorsanıZ bayrama bi gün kala gidin zaten genelimizin o gün de işi oluyor. .ya da önce sizin tarafa gidin.

Kayınvalidem yaşlı. Bir bayram teklif ettim. Yok kızım elim ayağım tuttukça kendim yaparım dedi. Bir daha da teklif etmedim. Bayramda gidince tabi ki gelen gidene servis yaparım. Kayınvalidecim bi tane ya

Zamaninda beni cildirtmamis olsaydi yapardim ama simdi hayatta yapmam gittigim gibi otururum su almaya bile esimi gonderirim telefonumla oynarim

Yapmiyorum yapmamda zaten is yaptirirsa annem bidaha gondermez kendi kizini cagir benim kizim hizmetcimi zaten calisiyor bi yaz tatili var diye

Hayır yapmıyorum kendisi arı gibi maşallah kimsenin işinide begenmez

Misafir gibi giderim beraber hazirlar yeriz beraber toparlarız bu kadar.

Siz arifeden mi gidiyosunuz ki sarma sarıyosunuz temizlik yapıyosunuz?
Bayram günü kvnize mi rezerve gelene gidene hizmet ediyosunuz yani kendi ailenize gitmiyo musunuz?

Bayram kız tarafında geçer bizde böyle. Bayram sabahı kvye kahvaltıya gideriz o yarım yamalak hazırlamış olur ben tamamlarım sonra bol bol sitem eder uçan kuş için bile olabilir bu ben masayı toplarım. Bulaşığını yıkamam çünkü kızını birkeresinde ayyh senin ojen var diye kovalamıştı o geliyo aklıma mutfağa atar kaçarım.

Sonra birer kahve yaparım ve öğlen olmadan benim aileme geçeriz bayram bizde bu şekilde

Eskiden olsa kv beklerdi yüzüme derse yapardım bende
Şimdi hem çocuk hem hamilelik o bana yardım ediyor şaşıyorum

Henüz bir kaynanam Yok ama yengelerim anneannemin tüm işlerini yaparlar duvarlarını bile silerler anneannem çok sever gelinlerini gelinler de sever yani istemeye istemeye yaptıklarına hiç şahit olmadım.
Teyzemin oğlu evlendi mesela şimdi onun karısından her işi bekliyorlar salonda otursa öyle muhabbet etse sadece ayıp olur hizmet beklenir yani ben de olsam gittiğim her evde mutfağa yardım etmeye çalışırım ayıp geliyor bana yiyip içip kalkmak, hiç samimiyetimin olmadığı biri bile olsa en azından teklif ederim o yüzden ilerde kayınvalideme de yardım etmek bana dokunmaz sanırım ama bilemiyorum tabi
Burda bi de o insanın yaş olarak büyük olduğunu unutmamak lazım bence yani görev gibi görülürse belki insana dokunur ama bana otobüste yer vermekle aynı mantık gibi geliyor bilmem anlatabildim mi

Ya kadin yap demiyo Allah icin ama gidince ister istemez esimle ben girisiyoruz rahat edemiyorum obur turlu. Birde bi aksam onceden sarma yapiyo e o sararken ben oturamam ki ama nefret ederim sarmadan istemeye istemeye yapiyorum.
Ne güzel işteAnı biriktiriyorsun,gelininle sararken kaynananı anarsın

Öyle öyle inan benim kv de cok gormus gecirmis kulturlu ve gelinine sahip vikan bi kadindir. Git gez gez der bana. Laf soyletmez kimseye. Bi soru umuz yok cok sukur. Bazen nankorlukmu yapiyorum diyorum.
E o zaman yardım ne olacakki,düşündüğün kadar tutmaz yapman.Hep sana yıksa anlarım
Katılıyorum bence de

Yapmam ne münasebet cnm.! Az yiyip kendine bi hizmetçi tutsun bi zahmet.

Yapmam hatta bayramlarda gitmemeye çalışırım
Tatilimi gelen gidene hizmet temizlik filan mı geçircem bide tanımadıgım bi ton insan geliyo ortada hizmet et dur artık

Hayır. Bizde de öyle bi adet yok.
Ben kv ye yapmam, yengem de anneme yapmaz.
Gerek yok. Herkes kendi işini yapsın.
Eskiden kalan seyler bunlar.
Yani özel bi durum olur, çok yaşlı yada hasta olur falan o ayrı.
Ama eli ayağı tutuyorsa kendi işini yapsın insan..
Abartmadan yapsın, bazı şeyler eksik kalsın yapsın.
Oğulları da annelerine kiyamiyorlarsa, verirler 200 lira çağırırlar bayram öncesi bi hanım. Mis gibi olur ev. Misafir ağırlanacak annem babam yetişemez diyorlarsa da, kızları yada oğulları baksın. Durup agirlasinlar insanlar. Benim Anneannem ve dedem için her bayram gunu donusumlu o olarak bir dayım dururdu evde. Hanımlarıyla deil, sadece kendileri. Ben bu bayram gunu gelinleri sömürme işini de, bu kadınlar kulübünde gördüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…