Bayramlarda kv evine gidip iş yapıyor musunuz?

Şimdi yorumlara bir göz gezdirdim de, bahsedilen şey bayram ziyaretine gidildiginde kv nin geline hizmet etmesi degil. Sonuçta herhangi bir yere misafir olarak gidince bile insan mutfağa girer yardım eder, sofra kurar kaldirir ev sahibi ile birlikte. Yapamaz yetişemez şu işi yapar mısın der gelin de yapar. Benim dediğim bayram öncesi kv evine gidip camdan duvara perdeye avizeye kadar sil supur ev işi yapmak. ikram evde yapılıyorsa, tatlısını sarmasını yemegini hazırlamak. Bence gelinlerin böyle bir vazifesi yoktur, olamaz, olmamalı.

Ramazan bayraminda genelde memleketlerind eoluyorlar. Biz burdayiz, gorusemiyoruz. Kurbanda beraber memlekette oluyoruz. Ondada kurbana ben dokunmuyorum zaten. Sarma yapilacaksa yardim ederim o kadar. Genelde biz mosafir geziyoruz. Oda zaten en sevdigim.

Olmada zaten. Bende kv den baska birinin kv dem olmasini istemezdim. Eminim dunyada tek kaynana damari olmayan kadin benim kv dir.
O zaman yaptığın az buçuk yardım gözüne çok gelmesin.Onu yabancıya yapıyor insan,kaldı ki memnunum diyorsun,biz belki onların yarısı kadar iyi kv olamayacağız...

Annemin de kv denin de evine gidip iş hizmet yapmam bayramda
Ben de calısuyırum kendi evimin temizliğine zor yetiyorum
Hele giidp gelen gidene hizmet asla etmem
Banane ki
Bayramlar benim için dinlenmedir
Su kosullarda hayat cok zor
Cok yogun stres altında calısıyoruz
Bir de tatil günlerimi kv ile geciremem

Siz de yapmayın
Gidin elini öpün cıkın

benim kayınvalidem bişey beklemez ama gittiğimde ufak tefek yardım ederim bayrama has bi durum değil ama rica ederse yapacak gücü olmazsa seve seve giderim elimden geleni yaparım. etraf dağınıksa bişe görürsem toplarım veya sofrayı hazırlarız bulaşığı makinaya fln koyarım çay servisi yaparız beraber o kadar buda hizmet değil bence yiyip içiyoruz o an birlikte yardımlaşarak yaparız bunuda gelin olduğum için değil kv sevdiğim için yapıyorum kendi annemin evine gidince onada yaparım aynısını sonuçta sırf kv diye düşünmemek lazım

Kv hizmet etmiyorum boyle bisey beklemiyo zaten ama gelenede yapmamak olmaz ki gelinsin sonucta. Peki siz napiyorsunuz gittiginiz zaman gelen giden olmuyormu.

"Gelinsin sonuçta" diye düsünürseniz cok daha is kitlerler size.
Evet gelinse gelin. Gelin is yapmak zorunda mi? Ne demek gelinsin sonucta?
Bu zihniyet yuzunden tum gelinlerden is bekleniyor. Ben hic yapmadim yapmam da. Annem de babaannemle altli ustlu oturmamiza ragmen misafir olarak gider gelirdi yillar boyunca.

bu kaynanaya göre değişir şişman ve çok hareketsiz ise hareketleside ağır ise oturup misafir rolünü oynayamazsın yeni giyinmiş
kiyafetlerinle

Kahvaltimiz hazir olur zaten gittigimizde. Misafirin cay ikramlik servisleri bendedir esim yardim eder bazen. Fazlasını yapmaya kalksam zaten oturtur beni.

bayramlarda genellıkle kv benim memlekette oluyor o yuzden iş yapmıyorum :) gerçi normalde gidincede elimi sürmüyorum hiç birşeye hahah en iyi gelin dişli olandır ezdirmeyin kızlar kendinizi biz onların kölesi değiliz :)

Bayramlasmaya gidilginde aradaki samimiyete gore misafir gelirse servis yapardim.
Ama hizmet etmek icin tabii ki gitmezdim..

Ben bunun kavgasını cok yaptım kv kp ve esimle yapmıcam arkadas y a p m ı c a m kimsede yaptıramaz bitti banane ya o ben yeni evime tasınırken yardım etti mi bide 2 aylık hamileydim yapmam valla bunun için sırf herkesle de kavgamı ettim kimsede umrumda degil YAPMAM...

Dört adet görümcem var haliyle ben pek bir şey yapmıyorum. Bayramlarda mutlaka gidiyorum. Ama sadece sofra hazırlamaya ve kaldırmaya yardım ediyorum. O da işte normal misafirliğe gidince de yaptığımız şey, bir kaç tabak getirip götürmek. Bir de tabi kurban olunca et işi oluyor. Ama sonuçta et kendimin, onun işini yapıyor sayılmam. Onlarınkine gönüllü olarak yardım ederim ama çoğu zaman çünkü o işi severim.
Eğer kv tek başına olsaydı onu mutfakta yalnız bırakamaz ben de giderdim. Ama o otururken her şeyi kendim hazırlamazdım. Onu bir kere ilk evine gittiğimde yeni evliyken bana yaptırmaya çalıştı. Yoldan gelmişiz, eşim de yolda yemeyelim annem neler neler hazırlamıştır diyor saf çocuk. Annesi gelince açsanız kalk bir şeyler hazırla bakalım dedi. Bir makarna yaptım. Haşladım da haşladım. Suyu bitene kadar. Sonra sofraya getirdim. İkisi de şok oldu bu biraz fazla mı pişmiş falan diye. Ben de ben yabancı mutfakta bu kadar yapabiliyorum, süzgeç falan nerede ne bileyim dedim geçtim. Eşim de bir daha annem sofra hazırlamıştır diye yememezlik etmedi. Ama ben de görümcelerim varken gitmeyi tercih ettiğim için zaten onlar hazırlıyorlar.

Hahah cok guzel yapmissiniz valla bayildim.yol yorgununa yemek yap mi denir ya.

Hahah cok guzel yapmissiniz valla bayildim.yol yorgununa yemek yap mi denir ya.
Aynen. Öyle güç savaşına gireyim dedi durduk yere ilk başlarda. Sonradan geri çekildi. Artık sadece laf sokuyor. Ben de takmıyorum O laf sokuyor diye gitmemezlik de etmem. Zaten uzak şehirde ve sadece bayramda gidiyorum. Eşime yazık, o yüzden o bana ne dese giderim bayrama.

Yaparım hizmette ederim elime yapışmak. Kayinvalideniz sizi zorlamiyormuski o yüzden ben olsam daha da severek yaparım. Ama benim bekar gorumcen var ve bana bulaşıga yardım etme dışında bir şey kalmıyor..

Kaynanayi cok severim cok sekerdir ama sen sarmani iki uc gun onceden sar koy dolaba dimi. Son gune birakiyo her bayram. Gorumcem gelirse iyi o sariyo zaten. Hatta kaynanada bana oh yırttık sarma uzmani geldi der
Sarmadan ben bahsetmemiştim bile postumda. Böyle şeyler yapılırken ben genelde oturur yardım ederim ama işten saymam. Çünkü zaten sohbet ediliyo. Öyle ellerin boş durmamış oluyo ne bileyim malzemelerini falan kendim hazırlamadıktan sonra iş gibi gelmiyor.
Keşke siz baştan ben saramıyorum deseydiniz. O zaman hiç oturmazdınız. Yapabilirken o sararken sizin izlemeniz hiç olmaz ki.

Annemin evinde bile elimi sürmemişimdir annem hep oku sen boşver derdi. Şimdi evlendim28 yaşındayım hala aynı. Eee bu durumda kaynanaya hiç yapılmaz bence. Kızları yapsın. Haa bu durum kocaya da bağlı tabi yapacaksın diye diretenler de vardır.

Kayınvalidenin her işini yapmak saçma okey de bu elimi sürmem zinhar yapmam olayı da terbiyesizlik geliyor bana.İyi kötü en az iki kişi 3 4 gün kalınıyor kimse de kimsenin hizmetçisi değil yardım edilmeli o süreçte bence.Bi tatlıyı misafire ikram etmeye erinen de evlenmesin

Ben yapmıyorum daha dogrusu yaptırmaz hiç lafı bile gecmedi evide hep tertemiz.

Bayram öncesi yardıma gitmem, zaten temizlik dışında işi olmaz.
Bayramın birinci günü orda oluruz, sadece tatlı ve soğuk içecek ikramı olur misafire, eltimle onları hallederiz, tabak çatal yetmediği için elde yıkarız.
Sofra sadece ev halkı için kurulur, yemek biz gitmeden hazırlanmış olur, sofrayı beraber kurar kaldırırız.
Kayınvalidemin evinde bulunduğum süre içinde misafir gibi oturamam, ne iş varsa kalkarım.
Ama iş yapmaya da gitmem, bir kez söyledi bayram temizliğine gelirsin diye, geçiştirdim, sonra da ay canına yazık tutalım bi kadın dedim yeri geldikçe, daha da söylemez.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…