- 8 Ağustos 2011
- 12.247
- 12.421
- 498
O zaman yaptığın az buçuk yardım gözüne çok gelmesin.Onu yabancıya yapıyor insan,kaldı ki memnunum diyorsun,biz belki onların yarısı kadar iyi kv olamayacağız...Olmada zaten. Bende kv den baska birinin kv dem olmasini istemezdim. Eminim dunyada tek kaynana damari olmayan kadin benim kv dir.
Annemin de kv denin de evine gidip iş hizmet yapmam bayramdaEvet sorum basliktanda anlasilacagi gibi kv nin bayramda ev isini yapiyor musunuz ve gelen giden misagirlerine hizmet ediyor musunuz? Ben calistigim halde her bayram bunu yapiyorum ve bundan nefret ediyorum. Normalde kadincagiz pek is yaptirmaz bana ama bayramda oluyo yapiliyo iste.
Kv hizmet etmiyorum boyle bisey beklemiyo zaten ama gelenede yapmamak olmaz ki gelinsin sonucta. Peki siz napiyorsunuz gittiginiz zaman gelen giden olmuyormu.
Dört adet görümcem var haliyle ben pek bir şey yapmıyorum. Bayramlarda mutlaka gidiyorum. Ama sadece sofra hazırlamaya ve kaldırmaya yardım ediyorum. O da işte normal misafirliğe gidince de yaptığımız şey, bir kaç tabak getirip götürmek. Bir de tabi kurban olunca et işi oluyor. Ama sonuçta et kendimin, onun işini yapıyor sayılmam. Onlarınkine gönüllü olarak yardım ederim ama çoğu zaman çünkü o işi severim.Evet sorum basliktanda anlasilacagi gibi kv nin bayramda ev isini yapiyor musunuz ve gelen giden misagirlerine hizmet ediyor musunuz? Ben calistigim halde her bayram bunu yapiyorum ve bundan nefret ediyorum. Normalde kadincagiz pek is yaptirmaz bana ama bayramda oluyo yapiliyo iste.
HahahDört adet görümcem var haliyle ben pek bir şey yapmıyorum. Bayramlarda mutlaka gidiyorum. Ama sadece sofra hazırlamaya ve kaldırmaya yardım ediyorum. O da işte normal misafirliğe gidince de yaptığımız şey, bir kaç tabak getirip götürmek. Bir de tabi kurban olunca et işi oluyor. Ama sonuçta et kendimin, onun işini yapıyor sayılmam. Onlarınkine gönüllü olarak yardım ederim ama çoğu zaman çünkü o işi severim.
Eğer kv tek başına olsaydı onu mutfakta yalnız bırakamaz ben de giderdim. Ama o otururken her şeyi kendim hazırlamazdım. Onu bir kere ilk evine gittiğimde yeni evliyken bana yaptırmaya çalıştı. Yoldan gelmişiz, eşim de yolda yemeyelim annem neler neler hazırlamıştır diyor saf çocuk. Annesi gelince açsanız kalk bir şeyler hazırla bakalım dedi. Bir makarna yaptım. Haşladım da haşladım. Suyu bitene kadar. Sonra sofraya getirdim. İkisi de şok oldu bu biraz fazla mı pişmiş falan diye. Ben de ben yabancı mutfakta bu kadar yapabiliyorum, süzgeç falan nerede ne bileyim dedim geçtim. Eşim de bir daha annem sofra hazırlamıştır diye yememezlik etmedi. Ama ben de görümcelerim varken gitmeyi tercih ettiğim için zaten onlar hazırlıyorlar.
Aynen. Öyle güç savaşına gireyim dedi durduk yere ilk başlarda. Sonradan geri çekildi. Artık sadece laf sokuyor. Ben de takmıyorumHahahcok guzel yapmissiniz valla bayildim.yol yorgununa yemek yap mi denir ya.
Sarmadan ben bahsetmemiştim bile postumda. Böyle şeyler yapılırken ben genelde oturur yardım ederim ama işten saymam. Çünkü zaten sohbet ediliyo. Öyle ellerin boş durmamış oluyo ne bileyim malzemelerini falan kendim hazırlamadıktan sonra iş gibi gelmiyor.Kaynanayi cok severim cok sekerdir ama sen sarmani iki uc gun onceden sar koy dolaba dimi. Son gune birakiyo her bayram. Gorumcem gelirse iyi o sariyo zaten. Hatta kaynanada bana oh yırttık sarma uzmani geldi der
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?