Bayrm gelmesini istememek

elvandogancan

Üye
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2018
101
20
13
35
Kızlar slm

Şuan eşimin ailesinin yanındayız. Arefe günü geldik. Benim ailemin yanına sadece dün akşam gidildi. Benim ailemde yakın bi kasabada. Bugün gündüzden gidecektik. Kv hanımın misafirleri gelip durdu. Hala daha misafir var. Misafirler kalkar birazdan öyle gidin diyor. Şeytan diyor bas git. Nefret ettim artık

Hanımın gönlü olacakta sizi öyle salacak işin zor ama eşinde bitiyor iş..

Benim babannemde oyle yapardi .ama babam annemin tavrini biliyor,biz arife gunu mutlaka koye gideriz, birinci bayrami koyde geciririz,huzursuzluk cikmasin diye bayramin ikinci gunu sabah kahvaltidan sonra oglene kalmadan gideriz memlekete.ikinci bayrami da anneannemin yaninda geciririz.
Ama anneannem zaten bizimle ayni sehirde merkezde yasadigi icin koyden erken kalkmak istedigj icin anneme sinir oluyorum o ayri.
Siz de esinizle konusun,cunku misafir bitmiyor .

Sabirli olun, erkeklerde ve ailelerinde bu zihniyet hep var, sadece onlara bayram ve sadece onlarin gelini var. Bizler agac kovugundan cikti, bizlerde damat almadik...

Sen esinle konus tatli dille esini ailesini yermeden annene gitmeniz gerektigini beklediklerini soyle. Ama sakin esinin ailesini kotuleme...

Misafirin gitmesini beklemeye gerek yok ki.. "kusura bakmayın, çıkmamız gerekiyor, iyi bayramlar" denilip çıkılır

Allah affetsin hiçbir bayramı seyranı kandili felan sevmiyorum. Bir dünya zırva adet. Sarması su böreği tatlısı fix. Ona gittin buna gitmedin şunu aradın bunu aramadın büyüklerin abuk tripleri. Tatil olmuş şurda ayağımı uzatıp oturayım yok, oturup konuşunca konuşulanlar da diş kovduğunu doldursa. Yok arkadaş milletimi seviyorum ama şu adetl ri yok mu insanı Amerika'nın hiçbirşeyi sallamayan hayatına özendiriyor.

çok saçma ya sanane onun gelen missafirlerinden ki... benim hiç başıma gelmedi böyle bir durum. sonuç olarak seninde bekleyenin var üstelik annen ve baban onlara ayıp olmuyor mu acaba kayınvalidene bir sorsana hayret birşey ya... burada en büyük hata eşinin. bizim gitmemiz gerke artık kayınvalidemler bekliyor demesi lazım. daha ne bekletiyor sizi orda.

Yani çok güzel bir gelenek anca bu kadar katledilebilir yakında kimse kimseyle bayramlaşmayıp bayram ziyaretine gitmeyecek bu kaçıncı konu her bayram aynı sorunlar anlayış fukarası aile büyükleri bi bitmediler

Benim evlilikte ilk yılım. Bayram arefesinde eşim gitti ailesine, bana sen gelmiyor musun dedi, niye benim ailem burada dedim. 2.gün geldim, şimdi de eşimi aldım dönüyorum. Öbür bayramda kendi ailemdeyiz ilk 2 gün ikimizde. Kusura bakmasınlar, benim annem kız verdi, gözü yolda beklemez mi. Kv laf çarptı herkesin gelini burada sen yoksun diye, biz de erkek ailesi varsa kadın ailesi de vardır, adetlerimiz farklı napcan dedim bitti. Başta nasıl alıştırırsanız bütün aile öyle gidiyor bence, evet bir sürü laf sokuldu, canım çok sıkıldı, kurban eti vermem bile dedi kadın. Umrumda mı? Hayır.

"Kimse benim gibi dusunmuyor ne garip bir insanim anormalim heralde" diyordum.benim gibi ayni seyleri hisseden birileri olduguna sevindim:)

Kızlar dün gittik annemlere saat 5 gibi yolda full kavga ettik ama ben onlara evliymşm ailem beni nasıl yetiştirmiş erkeğin evine gidilirmiş ilk gün. Ki hiç bir bayram gelmemezlik yapmadım. Hep arefend geldim vs vs bir sürü saydı. Ha ben dedim ki evlendiğimden beri bayramlarda kahvaltı yapmadım daha ailemle. Oh iyi olmuş dedi. Yol boyu ağladım. Annem bi önceki gün erken gelin kızım demişti. Onu diyor bana annen bide erken gelin dedi diyor :O der tabi dedim , senin ailen nasıl yoluna bakıyor benim ailemde bakıyor ben ağaç kavuğundan çıkmadım dedim.
Annemlere gittik suratı beş karış oturduk. Gece döndük. Bugün yine kvalidedeyz ama nedense eşim çok mutlu.

Eşimin ne istediğini gerçekten anlayamıyorum inanın.
Onun istediği annemlere 3. Gün gelip dönmekti.
Oğlumla benim mutluluğmdan çok kendi ana babasının mutluluğu önemli onun için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…