Bazen eşime ulaşamıyorum

Eşiniz ailesinde böyle yetiştiği için karakteri böyle bence, uyum sağlamak zor hele de yalnızsanız ama kendinize özel bir uğraş bulsanız bu kadar gözünüze batmaz bence eşinizin hali. Benim de kendi ailem ve eşimin ailesi çok farklı biz çok konuşkanızdır herşey üzerinden konu açıp konuşabiliriz ama eşimin ailesine gittiğimizde nasılsın nasıl gidiyor dışında pek muhabbet edemiyoruz, kayınvalidemin de yapısı öyle pek konuşkan değil hal böyle olunca bende konu açıp konuşamıyorum bazen içim darlanıyor. Eşim öyle değil çok şükür ki konuşkan ama ben onun birkaç katı olduğum için o da bunalıyor bazen susuyor galiba 🙈😅

Ben sanirim tam anlayamadim. Bazen hani yalniz kalmak isteriz ya. Kisisel alanimiza cekiliriz ya. Esin hep mi boyle? Yalnizligi mi seviyor?

İnsan eşini özler; yemek yerken, çay içerken, televizyon seyrederken iki kelam etmek ister. Bir şeyler paylaşmak ister. Beklenti vardır illaki.
Ben de sizin gibiyim. Eşimle arkadaş gibi olmak isterim.

O yüzden evlenmeden önce bunların hepsinin konuşulması taraftarıyım.
Bu beklentiyi karşılamayacak olanlar o kişiyle evlenmesin mümkünse.

Çözümüne gelince biraz kendinizi geri çekin. Gizemli takılın. Bu sefer o sizin frekansınızı yakalamaya çalışacaktır.

Evet canım ya. Bak arkadaşın bu 2 mesajı konuyu özetliyor

Şimdi buna kalkıp adam hak verenler ilginç.
Bir üye demiş anlıyorum, çünkü ben de öyleyim. O yüzden evlenmeyecegim. O zaman amenna.
Benim de bir arkadaşımin eşi sürekli sen diğer oda da oturasana, ben film seyredicem sen salonda takilsana vs. diyormuş kıza. Yeni de evlilerdi. Kız adamı terk edince şok oldu. Ortalığı birbirine kattı. Böyleleri kendi de bilmiyor işte. 2 kişilik bir yola cikacaksan kendini yontacaksin, biraz uyum sağlayacaksin. Yemiyorsa da kaba etinin üzerine oturup tek yaşamayı bileceksin. 😄
boylelerı gercekten evlenmesın haksızlık yanı . olabılır tarzı odur bunu bılıp evlenmeyecegım dıyene yuzde yuz saygı duyarım ama evlenenlerde gunaha gırıyor haksızlık yanı sımdı konu sahıbının hıc sucu yok ve resmen haksızlıga ugruyor boyke evlılık saglıklı gıtmez hayır yarın obur gun cocukta olacak belkı ... ıletısım ultra onemlı

Öyle ölmem füze at :KK61:
O zaman bende depresyon hırkamı giyeyim ne yapayım.
Bir hırkamın kollarini sündurup geliyorum:KK48:
Saja bir yana ise yarayacaksa yapacağım bunu gerçekten. Ben üstüne gitmezsem daha çok kapanir gibi hissediyorum da hep konusarak halletmekten yana olduğum için hangisi doğru sizce?
Onun gibi mi davranmak yoksa sadece onu iletisim için darlamamak ama kendim olmak mı bu dönemlerinde?

Ya valla ben olsam üstelemezdim, o kadar evlilik gördüm dırdırın işe yaradığını hiç görmedim 😅 Bence insanları daha çok itiyor. Kitap okuyorsa siz de yanında oturup okuyun mesela, hani başka odalarda oturmayın ama birlikte sessiz aktiviteler yapmayı deneyin, belki sizin de hoşunuza gider.

İnsan eşini özler; yemek yerken, çay içerken, televizyon seyrederken iki kelam etmek ister. Bir şeyler paylaşmak ister. Beklenti vardır illaki.
Ben de sizin gibiyim. Eşimle arkadaş gibi olmak isterim.

O yüzden evlenmeden önce bunların hepsinin konuşulması taraftarıyım.
Bu beklentiyi karşılamayacak olanlar o kişiyle evlenmesin mümkünse.

Çözümüne gelince biraz kendinizi geri çekin. Gizemli takılın. Bu sefer o sizin frekansınızı yakalamaya çalışacaktır.
Devamlı içine kapanık değil tabi. İçine kapanmadiginda çok sakalasan, konuşan bir ciftiz.
Ama bir türlü vazgeceremedim huyundan birden bire pat kapanıyor. Bende bu kez onu deneyeceğim çünkü sürekli benim konusturma halim benide bayiyor.

Film izlerken bile konusulur mu yahu?
Dırdırdan baska bir sey degil bence o kisim. İnsan eve gelince biraz basini dinlemek ister,ayaklarini uzatip tv izlemek ister. Siz surekli konusacak bir seyleri nereden buluyorsunuz? Ben esinizi hakli buldum, fazla ceneye gerek yok

Ya valla ben olsam üstelemezdim, o kadar evlilik gördüm dırdırın işe yaradığını hiç görmedim 😅 Bence insanları daha çok itiyor. Kitap okuyorsa siz de yanında oturup okuyun mesela, hani başka odalarda oturmayın ama birlikte sessiz aktiviteler yapmayı deneyin, belki sizin de hoşunuza gider.
Dırdır etmeyeceğim aksine hep söylemiyordum neden böyle oldu, canın mı sıkkın hadi gel kahve içelim. Canım sıkılıyor böyle yapma vs vs ama ise yaramiyor.
Seni çok iyi anlıyorum bir ben oldugum için canın cok sıkılıyor haklısın senin içinde hayat zor kabul diyor. Ama huyundan namumkun gecmiyor. Ben öyle olayim bari ne yapayım.

Her an her dakika konuşmak fazlasıyla yorucu
Bırakın kendisiyle kalsın bi kafa dinlesin
Yapışık ikiz gibi ilerleyen evlilikler çok sıkıntılı psikologlar da bunu söylüyor. Çiftler birbirinden çabucak sıkılır diyorlar.
Kendinizde vakit gecirmeyi sizin de öğrenmeniz gerek bence

Kendimi düşünüyorum da evlensem eşim her dakika iletişimde olmak istese çıldırır kendimi odaya kilitlerdim.

Film izlerken bile konusulur mu yahu?
Dırdırdan baska bir sey degil bence o kisim. İnsan eve gelince biraz basini dinlemek ister,ayaklarini uzatip tv izlemek ister. Siz surekli konusacak bir seyleri nereden buluyorsunuz? Ben esinizi hakli buldum, fazla ceneye gerek yok
O günle ilgili bir şey oluyor ona anlatmak istediğim ya da o an ona ihtiyacim cagirmak zorunda olabiliyorum. Aa yarın markete gidelim bak unutma desem film arasında ne olur ki ? En ufak bir youtube videosuda izlese de olay ayni yani. Filmi bitiyor,youtubesi başlıyor bu dönemde işte.

Benimkide bana diyor annenle konuscak ne buluyorsun bu kadar gerçekten diye ya da biz sohbete kaptirmis giderken aynı ortamda o 2 saat sonra sessizlesiyor birazcık. Anneni ara demesem genelde aklına gelmez arayinca da en çok abartisiz 3-5 dakika o da en çok. Bende onlara :KK64:boyle bakıyorum

Aynısı😱😱

Eşiniz ailesinde böyle yetiştiği için karakteri böyle bence, uyum sağlamak zor hele de yalnızsanız ama kendinize özel bir uğraş bulsanız bu kadar gözünüze batmaz bence eşinizin hali. Benim de kendi ailem ve eşimin ailesi çok farklı biz çok konuşkanızdır herşey üzerinden konu açıp konuşabiliriz ama eşimin ailesine gittiğimizde nasılsın nasıl gidiyor dışında pek muhabbet edemiyoruz, kayınvalidemin de yapısı öyle pek konuşkan değil hal böyle olunca bende konu açıp konuşamıyorum bazen içim darlanıyor. Eşim öyle değil çok şükür ki konuşkan ama ben onun birkaç katı olduğum için o da bunalıyor bazen susuyor galiba 🙈😅
Aynen canım bizde de tıpkı sizin gibi. Soldan soldan geliyorlar otururken bazen kayinvalide de yahu konussaniza dedigim bile var 😃

Devamlı içine kapanık değil tabi. İçine kapanmadiginda çok sakalasan, konuşan bir ciftiz.
Ama bir türlü vazgeceremedim huyundan birden bire pat kapanıyor. Bende bu kez onu deneyeceğim çünkü sürekli benim konusturma halim benide bayiyor.
Kaçan kovalanır misali bence de kendini biraz geri çek.
Kadınlar kulübüne takıl akşamları. Zaten bir takılınca daha da çıkamıyorsun :confused:

Hanımlar selam,
Ben 1 buçuk yıllık evliyim. Eşimle sevgililik, nişanlılık dönemim oldu. O dönemlerde de ara ara hep kendini dış dünyaya kapatır gibi olurdu. Yani bir film açar saatlerce izler, uzuuun süre kitap okurdu tabi ben çok farkında değildim çünkü buluşmalar genelde dışarıda olurdu.
Ama ailesine girdiğimde aile üyelerinin de birbiriyle çok sohbet etmediğini gördüm lakin biz tam tersi aileydik sürekli iletişim halinde olan, bir şeyler paylaşan, film izlerken bile genelde konuşan.
Eşimde bazen yanımda suskun olurdu ama haftada 1 görüştüğümüzden çok takmadım çünkü ona konuşmayı ve paylaşım yapmayı çok sevdiğimi söylemiştim o da buna alışacağını söylemişti bende gerçekten alışır sandım.
Misal haftada 4 gün iletişim iyiyse 2 gün tv ye gömülür oldu. Bir hafta iletişim kesik kesik giderken bir hafta çok iyi gidiyor gibi çalkantılı bir durum. Sorun mu var dediğim de olmadığını sadece durup bir şeyler izlemek istediğini söylüyor. Ama ben bu duruma çok üzülüyorum. O dönemlerinde iletişim kurmaya kalktığımda ya sınırlı cümleler kullanıyor ya da kafasının sistigini belli eden hareketler yapıyor. Ben ise sadece o konuşmak istediğinde konuşmak istemiyorum. Her zaman iletişimin ve paylaşimin olmasını gerektiğini düşünüyorum.

Hangimiz anormaliz? Ona nasıl ulaşabilirim?
Nasıl daha iyi iletişimde kalabiliriz tavsiyelerinizi duymak istiyorum.
Terapist demeyin çünkü gitmez önermiştim. Ona bu ailede bu şekilde gördüğü için bu durum çok normal geliyor. İki aile uyesiyle bu durumu paylaştığımda daha önce de böyle olduğunu evdeki iletisimsizlik sonucunun bu durum olduğunu aile uyelerinin hepsinin böyle olduğunu söylediler ve gördüğüm üzere evet öyle :KK16: bana bir çare. Sende umursama falan deyin ya da alıştırmak için ne yapabilirim vs vs

Ay aynı ben kendimi gördüm benimde tek takıldıgım konu bu bazen bunu sorun ediyorum ama düşünüyorum başkalarının eşleri gecelere kadar ya kahvede ya arkadaşlarıyla benim eşim beni bırakıp hiç bibyere gitmez bir dedigimi iki etmez çok fazla değer verir o yüzden artık prk takılmıyorum bide evet aileden sebep öyleler 30 yıl böyle geçmiş bi anda değişemez zamanla oturuyor ama çok bunaltmamak lazım bende aksine kimseyle konusmam eşim harici 😁

nasıl yanı 1 gun boyunca aynı evın ıcınde asla konusmuyorlarmıymıs
arada yorumlarda mı yazıyor bu ben gormedım bunu oyleyse ıs degısır
Yok değil 0 a yakın oluyor dedim 1-2 gün yani yemekte iki kelam. İste gunun nasıl geçti gibi misal. Sonra akşam sorarim misal cay yapayım olur der. Yaparım o filmde takilir bende arada filme göz atarım arada yemek tarifi burası falan takılırım. İşte hadi çayı sen koy derim takılırım koyar getirir gene filme oturur ya da işte video izliyorsa videoya. İlk mesajiniz var ya onun gibi işte. Ortak yerde otururuz. Vardiyalı çalışıyor falan diye mi bazen asabiyet yapıyor acaba diye düşünmeye başladım. Yani sürekli değişen bir düzeni var.
Bazı arkadaşlar huyu deyince evlenmeden öncede ailesinde de böyle aksamlar bir iki kelamla gecince bende tamamen karakter gibi düşünmeye başladım. Bilemiyorum ya kafamı toplamam gerek. Belkide tüm ilgim sadece onda olduğu için o boğuluyor bende bu sebeple mutsuz hissediyorum. İlgimi bolustursem belki arada böyle olmasına takilmaya halim kalmaz. Asabi olmasa böyle olunca o da yeter aslında.

Ben sanirim tam anlayamadim. Bazen hani yalniz kalmak isteriz ya. Kisisel alanimiza cekiliriz ya. Esin hep mi boyle? Yalnizligi mi seviyor?
Hep böyle değil. Normalde de ben kadar konuşmayı sevmez ama yinede konuşuruz, sakalisiriz, takılırız birbirimize ama bazen bu iletişim çok düşük oluyor bu durum bazen 1 gün bazen 2 gün sürüyor. Bir şeyleri kafaya takınca oluyor(maddi genelde) o zaman anlıyorum.
Bazen birden bire oluyor ya takıp anlatmiyor is yerinde falan ya da dediginiz gibi yalnızlığı bayağı seviyor huyundan vazgecemiyor.
Konusturmaya çalışınca ters tepiyor genelde

Aynen canım bizde de tıpkı sizin gibi. Soldan soldan geliyorlar otururken bazen kayinvalide de yahu konussaniza dedigim bile var 😃

Aynen öyle 😅 benim annem de çok konuşkan olduğu için görüştüğümüzde eşimle de konuşuyor eşim de bunu garipsiyordur belki bana söylemiyor ama. Tek derdimiz bu olsun diye düşünüyorum bende Allah başka keder vermesin. Bence biz biraz da duygusal bakıyoruz veya onlar kadar yoğun tempoda olmadığımız için böyle beklentiye giriyoruz. Biz sırf kira ödemeyelim kendi evimizde oturalım diye şehrin merkezinden annemlere de biraz uzak olan bir yere gelip evlendik. Şuan evlenmeden önceki sosyal ortamım yok kendimi yalnız hissediyorum diye sıkılıp eşime sarıyorum bazen, sanırım bunu çözmemiz lazım önce sonra eşlerimizin hali bu kadar rahatsız etmez bence

Zaten ne terapisti yahu. Yapı bu, ne siz anormalsiniz ne eşiniz. Zaten tüm gün insanlarla iletişim halindeyiz insan bazen kendi kişisel alanında kalmak istiyor. Benim için de mesela sürekli iletişimde kalma hali çok yorucu, insan bazı günleri kendine ayırabilmeli. Normal anormal aramak yerine ortada buluşmaya çalışın derim

Biz çok konusan bir çift oldugumuz bir gün boyunca bir iki cümle dışında konuşmamak bana " normal" gözükmedi açıkçası.

Tamam her an her dakika konuşmaya gerek yok ama bir iki kelime etmekten aciz olup iletişim kurmaya çalışan eşe sinirli tepkiler vermek saygısızlık bana göre.

Ben olsam böyle zamanlarda asla iletişim çabası içinde olmazdım. Hatta normal zamanında kendi yaptığının aynısını yapardım ki görsün bakalım nasıl oluyormuş.

Back
X