• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bazen kendimi başkalarından küçük görüyorum neden?

kizlar biz zaten degerliyiz insan olduğumuz icin degerliyiz . herkes ayni degerde kimsenin bi üstünlüğü yok.

baskasinin bizi bize değerli hissettirmesi ile degil zaten degerli oldugumuzdan

degerli olmayi kimse ile bagdastirmamak kimse ile bu sekilde bag kurmamak sağlıklı olani
Allah biz insanı yaratmış ve bütün herseyi insanların hizmetine vermiş cok degerliyiz şüphesiz ama Hangimiz istemiyo ki değerli olduğumuzu hissettiren birilerini sürekli hor görülmek ister mi insan değer görmek ister

Her insan kendi icinde bir dünyadır sakın değersiz hissetmeyin içinizde ne mucizeler var bir bilseniz. Bir de evladınız varmış öyle müthiş bir şeye sahip olmak bile
Çok büyük ayrıcalık değil mi:)
Tabiki evlat bambaşka canından kanindan ama dedim yaz bazen düşünüyorum pırıl pırıl evladım var benim gibi annesi olduğu için şanssız mı :110:

Çok güzel yazmışsın canım Allah razı olsun bende aynılarını başkalarına söylüyorum kendi kendime de söylüyorum biliyorum doğru olduğunu söylediklerinin içimde kocaman bi boşluk var sanki yalnız tutunamam bu hayatta o kadar güçlü değilim tükenmişim artık bazen kendine gel diyorum senin bi yavrun var sana ihtiyacı var ama düşünmekten de kendimi alamıyorum nasıl güçlü olacağımi da bilmiyorum bu kafanın tamamen degismesi lazim
Bir yeteneğiniz varmıydı gerçekleştirmeyi hayal ettiğiniz ? Hayalini kurduğunuz şeyi henüz yaşayamadıysanız o da insanı böyle bunalım olarak kıvrandırıyor mesela benim bu şekişde herşeyi boşvermemin sebebi malesef bu. Kendimi gerçekleştirememem. Bazen ümitvar oluşumun sebebi de bu bir gün istediğim hayatı yaşicam deyip yeniden dünyaya dönüyorum inşallah da istediğim sonuçlara ulaşırım hedefiniz olsun ve de boşvermemeye çalışın en azından o hedefiniz olmuş gibi düşünüp beyninizin bunu böyle algılamasına müsaade edin , edin ki boşluğunuz yerini mutluluğunuza bıraksın

Çok güzel yazmışsın canım Allah razı olsun bende aynılarını başkalarına söylüyorum kendi kendime de söylüyorum biliyorum doğru olduğunu söylediklerinin içimde kocaman bi boşluk var sanki yalnız tutunamam bu hayatta o kadar güçlü değilim tükenmişim artık bazen kendine gel diyorum senin bi yavrun var sana ihtiyacı var ama düşünmekten de kendimi alamıyorum nasıl güçlü olacağımi da bilmiyorum bu kafanın tamamen degismesi lazim
Bunun sebebi esin. Sindirilmissin. Pistirilmissin. Buna izin de sen vermissin. Sen kimsenin kolesi degilsin. Sen onun esisin. Es demek esit demek. Ayakkabinin oteki esi gibi dusun. Biri olmadan digeri de olmaz ama ikisinin de birbirine ustunlugu de yok. Her ikiniz de esit haklara sahipsiniz. Sen insansin kole ya da hizmetci degil. Kendini kimseye ezdirme.once kendi ayaklarinin uzerinde durmayi ogren. Muhtac olmadan yasamayi ogren. Calisiyormusun bilmiyorum ama esin ona muhtacmis gibi davranip seni pistirmis olabilir. Gerektiginde posta koyabilmelisin insanlara. Sizsiz de yapabilirim ben gucluyum diye hissedersen karsindakiler de bu sinyali alir ve seni ezemezler. Bu ezik duygu durumundan kurtul. Kitap oku. Kitaplar seni bambaska dunyalara goturur. Biraz da olsa kafani dagitir. Arkadas grubu edin sosyalles. Bizler sosyal varliklariz yalniz yasayamayiz. Bir tane de olsa arkadasin olsun. Herseyi esinin yasamina gore uydurma. Senin de bir dunyan olsun. Kendini ihmal etme. Degisim distan baslar. Once kendine bak. Salma kendini. Saclarina giyimine bak. Sendeki degisimi esin de fark edecektir. Dis goruntune ozen gosterirsen bu ruh haline de yansir yavas yavas. Sonra kendine guvenin gelmeye baslar. Eve kapanma. Hersey de dort dortluk olmak zorunda degil. Boyle alistirma kimseyi. Sonra bu senin gorevin olur. Senden hep oyle olmani beklerler. Ara sira senin de insan oldugunu hata yapabilecegini ve senin de bir hayatin oldugunu anlamalilar. En onemlisi de kaybetmekten korkma. Kaybetmekten korkarsan kaybedersin. Birak kaybedersen de bu hayatin sonu degil. Bir kapi kapanirsa baska bir kapi acilir her zaman unutma. Ben 12 yil sonra esim tarafindan terk edildim. O zaman cok uzulmustum. Dunyam basima yikilmisti. Ama simdi oyle dusunmuyorum. Oglumla huzurlu ve mutlu yeni bir dunyam var. Bos yere uzulmusum. ben degil eski esim kaybetti diyorum simdi. Sen de guclu ol.

Son düzenleme:
İlla başkalarının sevgisine onayına ihtiyacımız mı var?
Kendimizi sevelim,kimse ne otekinden ne ustun be eksik.
Anlaşılan eşiniz kendi eksikliğini sizi eksik görerek belki de hakaret ederek kapatiyor
Yapma bunu kendine hata yapmaycam korkusundan hiç bişey den emin olamıyorsun buda kendini böyle hissetmeni sağlıyor bence.
İnsaniz hatada gunahta bizim için var
Çon kasma kendini yoksa bildiklerini bile unutursun

Bir yeteneğiniz varmıydı gerçekleştirmeyi hayal ettiğiniz ? Hayalini kurduğunuz şeyi henüz yaşayamadıysanız o da insanı böyle bunalım olarak kıvrandırıyor mesela benim bu şekişde herşeyi boşvermemin sebebi malesef bu. Kendimi gerçekleştirememem. Bazen ümitvar oluşumun sebebi de bu bir gün istediğim hayatı yaşicam deyip yeniden dünyaya dönüyorum inşallah da istediğim sonuçlara ulaşırım hedefiniz olsun ve de boşvermemeye çalışın en azından o hedefiniz olmuş gibi düşünüp beyninizin bunu böyle algılamasına müsaade edin , edin ki boşluğunuz yerini mutluluğunuza bıraksın
Valla istediğim hayat bu değildi en büyük kâr im bu dünyada çok güzel bi evladım var o da olmasa iyice biterim heralde okudum üniversite mezunuyum ama bos okumus gibiyim is başvuruları yapıyorum sanki hiç kimse beni ise almiycakmis gibi geliyo elime geçen fırsatları da hiç değerlendirmedim hep sıkıldım hayat boyu sukret mem lazjm her daim ama ben kolayı seçiyorum çaba göstermiyorum

İlla başkalarının sevgisine onayına ihtiyacımız mı var?
Kendimizi sevelim,kimse ne otekinden ne ustun be eksik.
Anlaşılan eşiniz kendi eksikliğini sizi eksik görerek belki de hakaret ederek kapatiyor
Yapma bunu kendine hata yapmaycam korkusundan hiç bişey den emin olamıyorsun buda kendini böyle hissetmeni sağlıyor bence.
İnsaniz hatada gunahta bizim için var
Çon kasma kendini yoksa bildiklerini bile unutursun
Haklısın düşüncelerin önüne geçemiyorum bazen saçma sapan düşüncelere giriyorum kimsenin içine çıkmak istemiyorum kimseyle konuşmak istemiyorum kendimi değerli görmek için ne yapmam lazım. Çekip gitmek istiyorum bazen sakin bi yerlere herkesten herseyden uzak

Haklısın düşüncelerin önüne geçemiyorum bazen saçma sapan düşüncelere giriyorum kimsenin içine çıkmak istemiyorum kimseyle konuşmak istemiyorum kendimi değerli görmek için ne yapmam lazım. Çekip gitmek istiyorum bazen sakin bi yerlere herkesten herseyden uzak
Hersey sende bitiyor. seni en iyi sen bilirsin.
Cok kotu gunler yasamistim bir donem. O donem yalnizligi secmistim. Bir sure tum dunyaya kendimi kapatmistim. Yaptigim tek sey kitap okumak ve dusunmekti. Dibe vurmustum. Biliyordum ki yukari cikmam icin dibe vurmam gerekiyordu. Cok agir acilar yasamistim. O doneme ben hep "hicretteyim" diyordum. Sadece kendime odaklandim. Bol bol okudum. Kendimi yeniden kesfetmeye calistim. Acilarimla yuzlestim. Hic bitmeyecek diyordum. Sonra bir gun kelebek gibi kozamdan cikmaya karar verdim. Ben de bitiyordu hersey. Artik kendimi biliyordum. Ara ara yine bu kadar uzun sure olmasa da kabuguma cekilip yalniz kaldigim oluyor ama sunu soyleyim o donemi yasamayip hic birsey olmadan insanlarin icinde yasamaya devam etseydim acilarimin ustunu sadece ortecektim ve bir sekilde bir yerden patlak verecekti. Belki de sagligim bozulacakti bilemiyorum. O donem kendimi, ne istedigimi daha da iyi anladim. Ve yeniden hayata tutunup yeni bir hayata basladim.
Biz burada sana sunu yap bunu yap diyebiliriz ama sana en iyi neyin gelecegini yine sen bilirsin. Mesela benim gibi kabuguna cekilmek belki seni daha cok depresyona surukleyebilir. Belki de senin sosyallesmen gerekiyordur. Bir uzmana gittin mi? Bir psikolog a? Aile danismanina da gidebilirsin.

Yine de israrla aoyluyorum senin kendini degersiz hissetmene sebep esinin sana deger vermemesi. Sen de o deger verirse sanki herkes deger verecekmis saniyorsun. Oysa eminim etrafinda sana deger verenler vardir ama sanirim senin yuzin hep esine donuk ve tek hayatin onun uzerine kurulu oldugu icin onun deger vermesi sana yetecekmis gibi dusunuyorsun. Oysa dunyada sadece esin yok.

O herkese oluyor inan bana.kafanı durmadan meşgul et.ugraşlar bul.çocuk çoğu zamanını alıyordur ama çocuktan başkada ugraslarin olsun.resim kitap el işi orgu gibi dışarı çıkamıyorsan evde yapılabilcek ugraslarin olsun.bişeyler uretmek urekten olmak senin iyi hissetmene yardimci olacaktır.
Bol bolda kitap okumani naçizane tavsiye ederim

O herkese oluyor inan bana.kafanı durmadan meşgul et.ugraşlar bul.çocuk çoğu zamanını alıyordur ama çocuktan başkada ugraslarin olsun.resim kitap el işi orgu gibi dışarı çıkamıyorsan evde yapılabilcek ugraslarin olsun.bişeyler uretmek urekten olmak senin iyi hissetmene yardimci olacaktır.
Bol bolda kitap okumani naçizane tavsiye ederim
Evet bişeylerle ugrasmak bişeyler ortaya çıkarmak güzeldir bende kendi ilgi alanıma göre bişeylerle ugarasacagim inşallah teşekkür ederim canım tavsiyelerin icin

Yine de israrla aoyluyorum senin kendini degersiz hissetmene sebep esinin sana deger vermemesi. Sen de o deger verirse sanki herkes deger verecekmis saniyorsun. Oysa eminim etrafinda sana deger verenler vardir ama sanirim senin yuzin hep esine donuk ve tek hayatin onun uzerine kurulu oldugu icin onun deger vermesi sana yetecekmis gibi dusunuyorsun. Oysa dunyada sadece esin yok.
Evet haklısın ama insanın hayat arkadaşını yaralaması çok kötü bişey beni sevdiği için hakaret ediyomus sevmese takmaz miş beni düzeltmeye çalışıyo sürekli ve bende korkak yaşıyorum sayesinde iyice kendimi soyutladım herkesten valla güvenim kalmadı kimseye bu yüzden bi dost bulacağım ümidim de yok pasiflestim iyice her insan kendisi için yaşar vu hayatta bizden başka yok farkındayım ve bu dünya fanı üzülmeye değmez hiçbişey için biliyorum ama uygulamada sıkıntım var bazen şeytan diyo oğlunu da bırak eşine herkesten uzak bi hayat kur ama buna asla vicdanim el vermez evladımi çok seviyorum ondan kopmak istemediğim içinde istemediğim bi hayat yasiyorum

Cok kotu gunler yasamistim bir donem. O donem yalnizligi secmistim. Bir sure tum dunyaya kendimi kapatmistim. Yaptigim tek sey kitap okumak ve dusunmekti. Dibe vurmustum. Biliyordum ki yukari cikmam icin dibe vurmam gerekiyordu. Cok agir acilar yasamistim. O doneme ben hep "hicretteyim" diyordum. Sadece kendime odaklandim. Bol bol okudum. Kendimi yeniden kesfetmeye calistim. Acilarimla yuzlestim. Hic bitmeyecek diyordum. Sonra bir gun kelebek gibi kozamdan cikmaya karar verdim. Ben de bitiyordu hersey. Artik kendimi biliyordum. Ara ara yine bu kadar uzun sure olmasa da kabuguma cekilip yalniz kaldigim oluyor ama sunu soyleyim o donemi yasamayip hic birsey olmadan insanlarin icinde yasamaya devam etseydim acilarimin ustunu sadece ortecektim ve bir sekilde bir yerden patlak verecekti. Belki de sagligim bozulacakti bilemiyorum. O donem kendimi, ne istedigimi daha da iyi anladim. Ve yeniden hayata tutunup yeni bir hayata basladim.
Biz burada sana sunu yap bunu yap diyebiliriz ama sana en iyi neyin gelecegini yine sen bilirsin. Mesela benim gibi kabuguna cekilmek belki seni daha cok depresyona surukleyebilir. Belki de senin sosyallesmen gerekiyordur. Bir uzmana gittin mi? Bir psikolog a? Aile danismanina da gidebilirsin.
Çok güzel yazmışsın yardimci olmaya calismissin canım Allah razı olsun senden kendime getiriyor bu sözler güç veriyo bana keşke etrafimda senin gibi insanlar olsaydı

Nasil kendimi severim diye düsünme. Sevgiyi icinde hisset. Özel bir yetenegin olmasina gerek yok veya is hayatinda bir statün veya baskasindan onay vs. O sevgi yok olmayan gitmeyen birsey. Sadece bazilari kendilerini kapatiyor. Cok da düsünmemek lazim..kalbini, kendini hissetmeli ona göre yasamali icinden geldigi gibi. Yanlis birsey yaparim söylerim esim ne düsünür diye düsünme kendini kisitlama.

Psikoloğa gitmek istiyorum ama o konuda da düşünüyorum bi kere gittim hobi edin dedi bi hap verdi uyku hapı ve mutluluk hapı gibi bişey bi kaç kere içtim sonra bıraktım benjm asil sorunum ne biliyo musun çok zor günler geçirdim eşim beni ben olduğum için sevmemiş tanımamış keşke tanisaymis bu kadar azap çekmez dim belki de bende onun istediği gibi olmaya çalışıyorum sırf kavga etmeyelim beni kırmasın üzme sin diye

Zaman zaman herkeste olan bir duygu değil sizdeki sebebi eşiniz çünkü. Çok sevince sanki o değer vermese biz hicmisiz gibi hissediyoruz.
Oysaki Allah sana değer vermiş ki yaratmis:)
Dert sahibi olmak hep insanı dibe vurmaz bazen de bu zamanlar en verimli dönemler olabilir. Çünkü insan dertliyken ufku açık oluyor bence.
Yeteneğiniz doğrultusunda bir şeyler yapmanızı tavsiye edicem. Resim ebru hat dikiş saz vs. Bu sizi iyi hissettirecek.
Bol bol.anlatın konuşun. Sevdiğiniz dostlarınıza ama en çok Allaha.
Başarabilirsiniz

Nasil kendimi severim diye düsünme. Sevgiyi icinde hisset. Özel bir yetenegin olmasina gerek yok veya statün veya baskasindan onay vs. O sevgi yok olmayan gitmeyen birsey. Sadece bazilari kendilerini kapatiyor. Cok da düsünmemek lazim..kalbini, kendini hissetmeli ona göre yasamali icinden geldigi gibi. Yanlis birsey yaparim söylerim esim ne düsünür diye düsünme kendini kisitlama.
Kendimi kisitliyorum işte eşimden dolayi bişey yapcam kızacak patlıycak gibi geliyo çekiniyor um çoğu zaman

Bazen kendime çok güveniyorum bazen hiç güvenmiyorum yaşama hevesim kalmiyo bugün öyleyim mesela sanki ise yaramaz biriyim. Herkes çok mutlu bi ben mutsuzum sanki. Pırlanta gibi bi evladım var çok şükür. Ona bile layık görmüyorum bazen kendimi işte böyle.
Yorumları okumadım.direk cevaplıycam ki..sorun aslında kendinizi küçük görmeniz değil .asıl sorun karşınızdakini büyük görüyorsunuz.çıkarın karşınızdakilerin olumsuz yönlerini ki kimse 4*4 değildir bakın bakalım hala büyük mü yoksa oda aslında zavallı bir insan mı.hepimiz et ve kemiğiz farklar vicdanlarda ...:KK19::KK74::KK68:

Zaman zaman herkeste olan bir duygu değil sizdeki sebebi eşiniz çünkü. Çok sevince sanki o değer vermese biz hicmisiz gibi hissediyoruz.
Oysaki Allah sana değer vermiş ki yaratmis:)
Dert sahibi olmak hep insanı dibe vurmaz bazen de bu zamanlar en verimli dönemler olabilir. Çünkü insan dertliyken ufku açık oluyor bence.
Yeteneğiniz doğrultusunda bir şeyler yapmanızı tavsiye edicem. Resim ebru hat dikiş saz vs. Bu sizi iyi hissettirecek.
Bol bol.anlatın konuşun. Sevdiğiniz dostlarınıza ama en çok Allaha.
Başarabilirsiniz
Evet Allahtan başka kimse yardimci olamaz ibadetlerimi tam yerine getiremedigim için de bi eksiklik duyuyorum pişman oluyorum. Belki herseyi bırakıp Allaha sığınmak en guzeli

Psikoloğa gitmek istiyorum ama o konuda da düşünüyorum bi kere gittim hobi edin dedi bi hap verdi uyku hapı ve mutluluk hapı gibi bişey bi kaç kere içtim sonra bıraktım benjm asil sorunum ne biliyo musun çok zor günler geçirdim eşim beni ben olduğum için sevmemiş tanımamış keşke tanisaymis bu kadar azap çekmez dim belki de bende onun istediği gibi olmaya çalışıyorum sırf kavga etmeyelim beni kırmasın üzme sin diye
Psikiyatriste degil psikologa git. Psikiyatrist olac verir. Psikolog seni dinler.
Esinin seni sen oldugun icin sevmemesi esinin problemi. Sen onun psikologu da degilsin. Buna uzulme. Onun istedigi gibi biri olmaya calisma. Kendin ol ki adam asIl "sen"i tanisin. adamin seni sevip sevmemesine degil semin kendini sevmene bak sen.

Back
X