Bazı öğretmenlerin düşüncesizliği

Bu sekildemi sorulmali sizcr
Bizim ogrwtmenimiz bunu insan icinde sormadan halledebiliyor
Ölüm kalım doğal şeylerdir Hayat içinde bunu doğal karşılayıp göğüsleyebilecek psikolojiye sahip olmalı çocuklar Asıl kenara köşeye çekip sorarsanız o çocuğun psikolojisini temelli bozarsınız Elbette üzücü Bişey ama kenara köşeye çekip saklı gizli bunları söylemek aciz psikolojisi yaratır

Bir yakınımız çocugu 6 aylıkken eşini boğularak kaybetmişti. Okula başlayınca çocuk defter mi ne alamamışlar öğretmeni bağırmış oğlum senin baban yok mu niye ilgilenmiyor senle falan diye çocukta demişki benim babam karşıda öğretmenim. ( Okulun karşısında mezarlık varmış ) Sonra öğretmen çocugun annesini çağrıp özür dilemiş. Ama çocugun yaşadıgını bir düşünsenize çok üzülmüştüm duyunca

ayyy ortalık karışmış yine. sakin olun kızlar, hatunlar.

öğretmene linç filan yok. bence bu durum eskiden gelen bir gelenek oldu.eskiden öğretmenlerin belki de tek bilgi edinebildikleri öğrenciden edindikleriydi ama şimdi durum değişti. yani sınıfın sosyo-ekonomik durumunu inanın okulun bulunduğu semtten bile anlar hale geldi bence öğretmenler. eskiden aynı sınıfta fabrikatör kızı da, apartman görevlisi kızı da olurdu. biz öyle sınıflarda büyüdük ama şimdi öyle değil.

ayrıca minnacık çocuklara bu cidden zor geliyor. ad-soyad yetse, gerisini öğretmenleri de çok boğmadan rehberlik hocaları bir şekilde öğretmene iletse. zaten öğretmenin aynı anda 30-40 (kaldı ki bizim zamanımızda sınıflar 60 küsür kişi idi) kişinin anasının, babasının durumunu aklında tutması zaten zor. öğretmen derse girmeden , sadece bunun için hazırlanmış. hani kim, kimdir, anası-babası necidir diye kısa bilgilerin yer aldığı bir dosyayı inceleyip, hatta eline alıp sınıfta çocuk kendini tanıtırken kendi elindeki kağıttan çocuğu yormadan edinebilir bu bilgiyi. yani sorun öğretmende değil sistemde.

beni en çok yaralayan anne-babası fakir veya vefat etmiş arkadaşlarımdan öte, babası terk edip gitmiş içine kapanık arkadaşımdı. hoca da sormuştu "ne zaman gitti, annen çalışıyor mu, hiç mi görüşmüyorsunz?" nasıl zor anlatmıştı, canım ya...

karışık işler yani, bi düzenleme şart.

yorumların hepsini okuyamadım konu sahibine teşekkür ederim güzel bir konuya değinmiş

benimde aklıma ilk ortaokul arkadaşım geldi

kızın babası ''benzin pompalarının pazarlama müdürü'' idi

kız ne zaman bunu söylese tenefüste yeni ergenliğe girmiş oğlan çocukları

senin baban pompacımı puhahah diye alay ederlerdi kendilerince

kız cinnet geçirir laf yetiştiremiyorum diye ağlardı garibim

Gerçekten yaşayanlar için zor bir durum. Sıra hiç gelmesin isterdim. Benim babam öldü demek ne kadar kolay değil mi? Yaşamayan bilmez. Üst komşum vefat etti geçen sene. Oğluyla kızım aynı kreşe giderler. Toplantılarda babasının işi olduğu zaman ikisi adına katılıyorum. Öğretmenimiz çok hassas bu konuda. Anne kelimesini kullanmamaya çalışıyormuş. Bu konuyu dile getirdiğinde çok sevinmiştim. Çünkü her çocuğun kaldıramayacağı şeylerdir bunlar.

herkes sınıf içinde bu tarz soruların sorulmasının kendisini nasıl etkilediğini yazmış, hala bu neyin savunmasıdır yahu.. bu güne kadar böyle geldiyse demek ki değişmesi gereken bir şeyler var.. okullarda rehberlik servisi var, doldurulan formlar var.. sorulan soru iyi niyet bile taşısa sınıf içinde sorulmamalı.. bunda karşı çıkılacak ne var anlamadım?

Ölümü göğüslemeyi öğrenmek herkesin içinde babam öldü demek zorunda bırakılmakla alakalı olmamalı. Ayrıca gizli saklı sorulsun demiyor kimse. Her öğrenciye aynı soruların sorulması kaydıyla bunu gizli bir hava yaratmadan da birebir sorabilmeli öğretmen. Benim henüz çocuğum yok. Çocuğu olan arkadaşlarım öğretmen seçiminin önemi hakkında konuşup dururlar. Ben de çok anlam veremezdim ama bu konudan sonra anlamlandırdım.

Olur mu office, ölümle başetmeyi 4 yaşından itibaren sınıfın ortasında babam öldü diyerek öğrenmelisin.

ha siz o psikolojiye sahipsiniz yani? en sevdiğiniz, en yakınınızı ona en muhtaç olduğunuz zamanda kaybettiğinizde (allah korusun) gayet doğal bir şekilde kaybettim diyebilir misiniz hem de bu yaşta? bakın buraya bile yazarken istem dışı "allah korusun" diyoruz.. bazen teori her şey demek değildir, pratikte durum çooook farklıdır..

işte o yüzden öğretmen çok önemli, bu zihniyette ki biriyle karşılaşmak bile istemem fıstığım..

Ya ben cidden anlam veremiyorum. Çok fanatikçe yaklaşıyoruz bazı durumlara. Benim annem babam sağdı. Babam memur annem ev hanımı idi. Ben bu tanışma faslında hiç sıkıntı çekmedim ama yazılanları okuyunca için parçalanıyor. Niye ben çok mu empatik biriyim, hayır. İnsan olan herkes o yaşta babam öldü demek zorunda bırakılan çocuğun acısını içinde taşır.

Kesinlikle katılıyorum faydalı bir topik olmuş bende ilk okula başladığımda sormuşlardı benim açımdan sıkıntı yoktu ama bir arkadaşımız vardı serbest meslek demişti öğretmen serbest meslek derken ne iş yapıyor diye irdelemişti hala unutmam o arkadaşımı çok üzücü öğrencilerin ailelerinin ne iş yaptıklarından onlara ne ne yararları var anlamış değilim gerçekten.

ben de merak ediyorum ogretmen arkadaslara sormak istiyorum neden meslek ozellikle soruluyor ? Bunun gereklilik durumu nedir
Bende 5 yildir soruyorum nedenine gelince MEB. Bunu bizden istiyor.. Öğrenci bilgileri hatta bilgisayara da isliyoruz.. Geçtim baba mesleğini anne babsnin geçirilen hastalıklari kardeş sayisina varana kadar.. Bende merakli değilim ama mecburum form doldurtuyoruz oda eksik gelir her seferinde sormk zorunda kalirim..

Peki bunun sınıfın ortasında çocuğa sorularak yapılmasından başka yolu yok mu? Bir de helal valla 40 tane çocuğun derste verdiği bilgileri hatırlayıp sonra bilgisayara işliyorsunuz. Çünkü ben bu soruları sorarken not tutan öğretmen hiç görmemiştim.

arkadaşları tarafından alay edilmek de cabası.. o yaş grubu çocuklar çok acımasız oluyor fıstık, isim takıyorlar, alay ediyorlar.. bir ömür boyu onarılmayacak hasar bırakıyor çocukta..

çok komiksiniz ya. çocuklara bir kağıda yazmalarını ve size vermelerini söylemek tek tek ayağa kaldırıp,sormaktan daha kolaydır eminim.

2 sene önce her öğrenci için 3-4 sayfalık saçma şeyler doldurtmuştuk. Benim velilerimin %90'ı okuma yazma bilmediği için eve form veremedim. Çocukların bilebileceklerini çocuklara sordum ancak genelde velileri çağırıp tek tek alarak sordum, günler sürmüştü bu işlem. Hem form doldurup dosyalamamız hem de bilgisayara işlememiz istenmişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…