Bazı öğretmenlerin düşüncesizliği

Var tabi canım olmaz mı böyle asil öğretmenler de var. Ne kadar ince düşünmüşler. Bence öğretmenindir. Öğretmenlerin böyle dikkatli olması çok gerekli.

Birkac nokta haric yazdiklariniza birebir katiliyorum. Katilmadigim nokta Su ki, tam zamanli kaynastirma ogrencisi icin sinifta bir ozel egitimi ogretmeninin bulunmasi gerkliligi. Boyle bir gereklilik yoktur. Ozel egitim ogretmenleri yari zamanli kaynastirma egitimi icin kendi ozel egitim siniflarinda yari Zamanli kaynastirma egitimini verir. Bunun disinda Ben zaten sadece zeka seviyesi daha dusuklere uygulanir bunun disinda uygulanmaz demedin modal olarak verdim. Bunun disinda yazdiklariniza harfiyen katiliyorum ve sahsen elimden gelen ne ise onu yapiyorim okulumda. Konuyu dagitmis olduk istemeden se olsa.. duyarliliginiz ve yorumunuz icin Tesekkurler..

ne güzel canım.benim hiç böyle olmadı.sen şanslısın.bana hep sınıfın içinde soruldu yardıma ihtiyacın var mı diye.hangi cocuk evet var derki.yok diyordum bende.zaten hiç bi yardımda almadım okul hayatım boyunca.yardım yapılacaksa senin anlattığın gibi olmadı.evet yardıma bi dönem gerçekten çoook ihtiyacımız vardı.söylemekten asla utanmıyorum sadece 1 ekmeği ablam ben annem bölüşerek yediğimiz dönemler oldu ama mutluydum..çünkü beni sınıfta rezil eden öğretmenler sayesinde yardım almaktansa oturur evimde gururumla aç kalırım daha iyi.Allahıma çok şükür annem sayesinde kısa sürede feraha kavuşmuştuk.babam 38 yaşında vefat etmişti emekliliği yoktu ama malulen emekli yaptılar vefat edince.Allahım kimseyi annesiz babasız bırakmasın.kimseye yaşadıklarımızı yaşatmasın.

Benim ilkokul ogretmenim babaniz ve anneniz hangi partiye oy veriyor diye sorardi. Hatta parti isimlerini tek tek soyleyip parmak kaldirmamizi isterdi. Kendi partisine oy vermeyen ana babaya sahip bir ogrenciyi de nasil asagilamisti, hic unutmam. Devamli parti propagandasi yapardi. Igrenc bir kadindi. Sirf bu nedenle facebooktan olusturulan ilkokul ogretmenimizle bulusma etkinligine hicbirimiz katilmadik. Siniftan hic kimse katilmadi dusunun. Herkes nefret eder kendisinden. Ayrica actiginiz konu cok duyarlilik tasiyor. Butun ogretmenlere ben de dahil ibret olur umarim.

Oncelikle hem ozur dilerim derinlere girmeye calismisim hem de teşekkür ederim..sizi bulmuşken aklımda olan şeyi sormak istedim..oğluma ilgili rehber öğretmenle görüşmek istedim randevulari dolu imiş. ..çocuğumla görüşmesinin istedim onlar gerek görürse görüştürur ler mis. 1. donem okula hasta olmasi sebebi ile pek gidemedi..o yüzden alışamadı diye düşündüm. .Ancak 2.donemde gittiği halde mutsuz olduğunu görünce oyunla ağzından laf almaya çalıştım. .ordan şüphelenerek sorular sordum sizin tavsiye ettiğiniz gibi ve çoğunda aynı şeyleri anlattı azından da susmayı tercih etti ya da dinlemiyor muş gibi yaptı. .içerikleri konu buyur diye yazmadım. .Ancak dediğim gibi söylediklerinin bir kısmını öğretmeni kabul etmek zorunda kaldıcçünkü bir şekil ortaya çıktı. .zaten bu sebeblerden oturu okul ile ilgili ikna olmadığım için okul değişikliği yaptım. .geçen sene tereddüt lerde kaldığım için size sormak istedim..yukarida yazdiklarima ilgili kısa da olsa bir düşünceniz var mı oğluma ilgili..Bu sefer hata yapmak istemiyorum mutlu olmasi benim için çok önemli çünkü mutlu olan bir çocuğun başarılı olacağına inanıyorum. .yanlis anlamayın kuralları çiğneyen ama yine de mutlu olsun mantığında değilim kesinlikle...

gerçekten çok üzüldüm. .halbu ki öğretmenler cocukta herhangi bir konuda olumsuzluk gördüğünde ya da başarısı düştüğünde rehberlik öğretmenine danışıp onla birlikte yol izleseler en azından gelip anlatsalar daha sağlıklı olabilir..ama üzülerek görüyorum ki dersi bitiren kendi yoluna gidiyor..ya da bize yaptıkları gibi gerek görmemiş ler dir.
yazdiklarinizi beynime kaziyorum

Araya giriyorum müsaadenizle, son cümlenize istinaden: Belki de rehber öğretmenlerin değerleri ve görevlerinin fonksiyonları henüz tam olarak anlaşılamıyor. Okula ilk başlandığı hafta bence rehber öğretmen hemen sınıfa girmeli ve sınıf öğretmeniyle koordinasyon içinde olduklarını göstermeliler. Belki de uygulama böyledir, ben bilmiyorum, fedem söz sende :)

Kendi çocukluğumu düşünüp ağlıycam şimdi.
Varlık için de yokluk çeken çocuktum ben .
Zengindi babam , annemle oturduğumuz evde elektrik yok su yok , yemek desen hiç yok .
Bakkala veresiye yazdırıyoruz.Üstelik annem hasta , ne günlerdi ya.
Tüpün üstüne çaydanlığa annem su koyar buharla ısınırdık .Evin kapısının anahtar kısmı bozulmuş arkadaşlar inanmayacaksınız ama anahtar kapının dışın da .Öyle duruyordu çıkaramıyorduk .Gece biz uyurken biri girmek istese girer, gerçekten bizi allah korudu başka izahı yok.
Bu arada ev triplex ama için de ailenin yaşayabileceği ortam yok .Öyle komik bir durumdaydık annemle.

Bir gün babam almaya geldi beni , geldiğin de iyi gözüktüğünü düşündüğüm bi pijama takımım vardı hep onu giyerdim,babam senin başka kıyafetin yok mu demişti bre adam alışverişe götürsene beni soracağına.
Offf baba ya bunca bunca şeye rağmen nasıl hala seviyorum ben seni.

Hocam alamadığım kitabın hesabını sorarken bağırarak o köpek babana söyle sana kitap alsın demişti.
Hala unutamam , hiç mi vicdanı sızlamadı ya azıcıkta olsa sızlamadı mı , nasıl üzülmüştüm bütün arkadaşlarım tenefüste başıma toplanmıştı.
Eminim hocalar kızını jiplerle almaya gelen babanın , bir kitap parasını neden esirgediğini anlamamışlardı.
Anama olan kızgınlığını resmen bizden çıkardı .
Bu konu hiç iyi gelmedi bana , şimdi ne kadar iyi olursa olsun çocuklukta yaşanan hisler asla unutulmuyor.
Şartlar ne kadar iyileşirse iyileşsin hep bir burukluk.Sahipsiz kaldığım bu dönem de tacize uğradığım kısımları es geçiyorum , yine de şükrediyorum , bu kadar sahipsizliğin için de mevlam yine korudu beni.

Son düzenleme:

Sen yazdikkca ben burada mafoldum..ama herseye rağmendimdik aayaktasiniz çok dirayetliymissiniz. .annenizin ellerinden öpmek isterdim. .ve herseye rağmen birbirine kitlenmis paylasmasini mutlu olmasını bilmiş siniz. .hakikaten tebrik ederim sizi herkes yapamaz bunu...Onların bilerek veya bilmeyerek size vermiş olduklari duygular yalan gibi sizi olumsuz şeylere de surukleyebilirdi zamanında. .Bu yazdiklarinizdan yine anladım ki dilin kemiği yok diye hersey soylenmemeliymis. .10 konusulacagina düşünülür 1 konuşulmaliymis. ..bizim onemsemeden ağzımdan cikiveren cümleler insanın hayatında tahmin edemeyeceğim iz kadar yaralara sebep olabilir mis...

Hic gormedigim ve hic gorusme yapmadigim 5 yasinda bi cocuk icin Cok fazla yorum yazamam inanin.. haddimi asmak olur bu.. yalan mi dogru mu bunlar cocugun ic dunyasiyla alakali hassas konular. Okulda degisikligi yapmissnz zaten.. bundan sonrasinda da Yine ayni sekikde oglunuzun davranislarini gozlemleyin, sozlerini onemseyin ve ogretmenleriyle iletisim halinde olun .

Uygulama Aynen de boyle sevgili nilinur hanim :) okulun ilk 1 ay ı icerisinde siniflara gider rehb.servisini ve islevlerini tanitiriz ... Programim boyledir benim sahsen.

Ya ama ben gerçekten abartarak şımarık lik tan istememistim..gerçekten bak..Anlatsam mi ki yaa neyse konu cok uzar..ayrica gecen sene rehberlik ogretmeni ile tanismadik hic..bu senede 2 gun gittik henuz ve kim oldugunu hala bilmiyorum.(bu baska okul ama simdiden begendik sanki).yani okula kayit yapmadan once inan ki ben sormadan kendileri anlatti..iste rehber ogretmenimizle ne zaman isterseniz gorusebilirsiniz..herhangi bir durumda birsey sezerseniz mutlaka soyleyin vs..vs...tabii kayitbolana kadarmis..ben zaten okulu degistirmeye de okul kapanmadan karar vermistim ama oglum icin iyi olmaz diye vazgectim..iste yeni ogretmen yeni okul yeni arkadas gibi sebebden ama oglum kendisi hemen hemen her sabah bben o okula gitmem ogretmenimi sevmiyorum diyordu..yaa ustune de iste suphe eklenince cok istedim ama gorusturulmedim..artik supheleniyordum acaba gercekten varmi diye

Çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için. .

Uygulama Aynen de boyle sevgili nilinur hanim :) okulun ilk 1 ay ı icerisinde siniflara gider rehb.servisini ve islevlerini tanitiriz ... Programim boyledir benim sahsen.

Üye adınızı yanlış yazdım kusura bakmayın lütfen :)
Bu akşam burada bizlerle çok faydalı paylaşımlarda bulundunuz, ilginize çok teşekkürler. Başarılarınız daim olsun.

Uygulç de boyle sevgili nilinur hanim :) okulun ilk 1 ay ı icerisinde siniflara gider rehb.servisini ve islevlerini tanitiriz ... Programim boyledir benim sahsen.

Sabah olmaya başladı uykusuzluktan algim azaldı herhaldeKusura bakmayin yine rahatsiz edecegim de kendinizi cocuklara mi tanitiyorsunuz sadece yoksa aile ilese tanisiyormusunuz..ben gormedim de o yuzden sordum..

Üye adınızı yanlış yazdım kusura bakmayın lütfen :)
Bu akşam burada bizlerle çok faydalı paylaşımlarda bulundunuz, ilginize çok teşekkürler. Başarılarınız daim olsun.
Rica ederim.. bu arada soylemeden gecemicem bu sitede hangi konuya bakarsam bakayim gozum hep sizin yorumunuzu ariyo acabA nilinur hanim ne yazmis , bakiniyorum yoru..munuz var mi diye.. ozellikle aile ve bosanmalarla alakali yorumlarinizi hep Hak vererek okuyorum

Sabah olmaya başladı uykusuzluktan algim azaldı herhaldeKusura bakmayin yine rahatsiz edecegim de kendinizi cocuklara mi tanitiyorsunuz sadece yoksa aile ilese tanisiyormusunuz..ben gormedim de o yuzden sordum..
Siniflara girip tanisiyorsun ama ailelerle tanismak da gerekli tabii Ben park durumlarimdan dolayia ilelerle tanismaya firsat yaratamamistim ama bu da tabii gerekli.

Çok teşekkür ederim, çok naziksiniz. Sizi izlemeye alıyorum, böylece ben de sizin yorum yaptığınız konuları daha kolay takip edebilirim.

Bunu zaten paylaşmak zorundasınız e okula işlemek adına.
Bilmiyorsanız neden yorum yaparsınız anlamam. Herkes keyfinden mi öğrenmek ister ev kiralık mı kendinizin mi diye. Gelir durumunu dahi sorup dosyalamak durumundayız.
Velilerle 4 yıl muhattap oluca zaten hemen her şeyi biliyorsun. Okul ve sınıf ortamı aile gibi oluyor.

Ya gerçekten herkes her şeyini facebookta paylaşırken ailwnin ne iş yaptığının özel bilgi olmasına da komik bakıyorum. Sınıfın ortasında sorulmasını herhalde kimse savunmuyordur ancak öğretmenlere karşı bu kin ve nefreti anlamıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…