Bazı öğretmenlerin düşüncesizliği

Ya millet sizden öğrenecek değil nasıl davranacağını Merak etmeyin ben sorarken uslübumu bilirim Oturduğunuz yerden ahkam kesmeyin Bu konuda kendimede çok güvenirim Asıl Allah sınıfa girip çıkarken hiçbir şeyle ilgilenmeyen burnunun ucuyla çocuklara bakan öğretmenlerden korusun Öğretmen nasıl konuşacağını bildiği taktirde sıkıntı yoktur bazı soruların sorulmasında

Lisede bile soruldu. Bir kız bilmiyorum dedi nasıl bilmiyorsun dedi öğretmen kız da ağlamaklı bilmiyorum işte terketti bizi dedi. Öğrendin de ne oldu yani

Benim kiz kardesim de ayni durumda. Simdi annen baban ne is yapiyor dese ne diyecek bu kiz. Her ogretmeniyle gidip tek tek konusacagim o zaman ben bakiyorum diye.
Cok uzuldum ve cok sinirlendim. Boyle soru mu olur.

zaten şu üslupla tartışacak bir şey yok.. çocuklarımızın karşısına çıkartmasın allah sizin gibileri sevgili hocam..

artı eğitim sisteminde sistematik olarak okadar çarpıklık var ki keşke tek kusur bu soruyu sormak olsaydı...bence bu konunun açılması bile nice ihmalkarlıklar yanında çok gereksiz.....

Bunu babasini kaybetmis ve tum sinifin onunde zorlanarak soylemis 5 yasindaki bir cocuga da soyler misiniz? Senin duygularindan once ne carpikliklar var, bu konuyu acmak gereksiz diye.

Çocuğun öğretmene yakin hissedip basina is gelince anlatmasi acisindan bu sorulari bu yöntemle sormayi doğru bulan varda bu nasil bir düşünce anlamadim..

Sinifta ayağa kaldirip sorduğunuz soruda kimse.kimseye yakin hissetmez ama sinifi serbest birakip yanina cagirip tatilde ne yaptigini kardeslerini kendisinin neler sevdiğini sorup yerine yollamanin ne gibi dezavantajı var??

Karsilastirinca hala ilkini mantikli bulan hocalardan korktum acikcasi Allah hepimizi.iyi insanlarla karsilastrsn

Yahu nasıl bir egodur bu şaşıyorum ya bu kadar eleştiriye kapalı olunca daha iyi bir öğretmen olmuyorsunuz söyleyeyim. Ayrıca yüzleşmek nedir çocuğun damarına basınca herkesin ortasında yüzleşmiş mi oluyor ölümle daha sağlam bir psikolojisi mi oluyor. Bunu diyenin aldığı diplomadan şüphe ederim ben. Hani büyüklerimiz der okumuş ama sadece ayakları okumuş diye öyle bir durum bu da.

Merak etmeyin Sınıfın içinde doğal bi konuşma akışında da pek ala
zaten şu üslupla tartışacak bir şey yok.. çocuklarımızın karşısına çıkartmasın allah sizin gibileri sevgili hocam..
öğretmenlere mesleğini öğretmekten vazgeçin Haddiniz değil Allah sizin çocuğunuzu burnunun ucuyla bakan hiçbir sorunla ilgilenmeyen sadece ders anlatmayı öğretmenlik zannedenlerle karşılaştırsın Zira ben çocuklarımdan çocuklarım benden memnun Bunun vicdan rahatlığı bana yeter Yeri geldiğinde onların anneside babasıda olmayı bilirim Sizin gibi çok bilmişlerin oturdukları yerden ahkam kesmesine de sadece gülerim

Benim kiz kardesim de ayni durumda. Simdi annen baban ne is yapiyor dese ne diyecek bu kiz. Her ogretmeniyle gidip tek tek konusacagim o zaman ben bakiyorum diye.
Cok uzuldum ve cok sinirlendim. Boyle soru mu olur.

Cennet isimli bir öğrencim vardı. Babaannesi bakıyordu. Annesi terk etmiş babası akıl hastası olduğundan sürekli hastanede. Babaannesi inanılmaz yaşlı zaten. Kız kendi kendine ve küçük kız kardeşine bakıyordu resmen. Daha sonra annesi küçük kızı aldı Cennet tek kaldı. Durumu zamanla öğrenince ister istemez ilgim farklı oldu.

Okuldan ayrılacağım kesinleşince bana sarılıp çok ağlamıştı. Herkes beni terk ediyor bari siz gitmeyin diye.
Neden merak ediyorsunuz dediğiniz insanlar bazen yaraları sarabiliyor.

inanın sizin yerinize onu tercih ederim.. en azından yapıcı değil ama sizin gibi yıkıcı da değil.. onun eksikleri zaman içinde telafi edilir ama sınıf içinde rencide olan, "ölümü kabullenme" adına saçma sapan psikolojik teste tabi tutulan bir öğrencinin psikolojisi yıllar sonra bile düzelmiyor..
ayrıca öğrenmenin yaşı yok sevgili hocam, bunu en iyi siz bilirsiniz.. bir öğretmeni üslubundan ötürü kibleyeceğim hiç aklıma gelmezdi.. utandım yahu..

ayrıca öğrencilerin anne-babası olmanıza gerek yok, öğretmenlik kafi.. :)

Ölümle yüzleşmek bu yaşta bile bizlere zorken küçücük çocuk nasıl bunun bilincinde olup güçlü durabilir?

Siz bi kendi üslubunuza bakın Benim nasıl öğretmen olduğumu da değerlendirmek haddiniz değil!

Ben bilmesinler demiyorum tabii ki, anasinifi ogretmenimize de ilk soyledigim sey bu oldu kayittan sonra. Sonra benimle ozel gorusme ayarladi sagolsun ilgilendi ogretmenimiz. Ama sinif icinde sormasi gerekmiyor cocuklar cok acimasiz olabiliyor.

Bir de brans ogretmenleri var benim kardesimin hepsiyle tek tek gorusup durumumuzu anlatmayi dusunmemistim. Sanirim konusmam gerekecek.

Öğretmen misiniz siz? Ne nokta, ne virgül,ne büyük harf, ne küçük harf.. hiç biri yok... ama beddua tam.. maşallah...

Adaletin bu mu dünya?
Ben burada atama beklerken bunlar öğretmenlik yapıyor

Üslubun bir şeyi değiştirmez ki.Zaten çocuklar öğretmenlerden dolayı değil verdikleri cevaplardan sonra arkadaşlarının tepkilerinden dolayı üzülüyorlar.

İlk okuldayken hiç unutmam öğretmenimiz bizi gelir durumuna göre ayırırdı.Durumu iyi olanlar öğretmen masasının önündeki sıra,orta olanlar orta sıra kötü olanlar kapı ve çöpün olduğu sıra.
Ayrıca öğretmenler gününde aldığımız hediyeyi yazardı tek tek.ona göre belirlenirdi sınıf geçme durumumuz.
Ne acı değilmi?
Bunu yaşadığım yer istanbul büyük şehir.

Mutlaka ki sınıf içinde sormak hoş değil.
Hala soruluyor mu onu da bilmiyorum.
Bence tek tek öğretmenlere gitmek yerine okul müdürüne/müdür yardımcılarına gidip söylenebilir.
Bütün öğretmenlere duyuru yapılabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…