Bazı öğretmenlerin düşüncesizliği

Sonra da bu sistemin ne kadar mantıksız olduğu ortaya çıktı ki formları yakmanız söylendi. Koalina zaten ben burda sistemi sorgularım ama 20 yıl öncesinden beri gelen annen-baban ne iş yapar sorularından bahsediyoruz biz. Adam gibi not tutmadan bu bilgilerin ne işe yaradığı belli olmayan benim zamanımda da sorulurdu. Öğretmen çocukların adını bile hemen öğrenemezken not bile tutmadan bu bilgileri nereye işliyordu 10 yıl önce acaba.

yanınıza cağirip sorabilirsiniz ... Anlamadığım sorulması değil bu herkesin icinde sorma fantazisi

Onları zaten saçma buluyorum, bence ilk zamanların boşluğundan kaynaklı muhabbet amaçlı sorular olabilir.
Benim de bir arkadaşım vardı babası çok önce vefat etmiş, kendisi de inanılmaz çekingen biriydi. Her yeni öğretmen gelince kızara bozara öğretmen masasına gider durumu anlatır es geçmesini isterdi. Zor durumlar ancak form doldurtulmasına dahi karşı öıkılmasına anlam veremiyorum. Biz o formlar ve bilgiler sayesinde nice öğrenciye kışlık malzeme dağıttık.

ben artık aileyi tanıma formu dağıtıldığını biliyorum. ailenin mesleği falan.
ama ilk öğretimde soruyolar mı hala ya?

ben de merak ediyorum ogretmen arkadaslara sormak istiyorum neden meslek ozellikle soruluyor ? Bunun gereklilik durumu nedir
öğretmenlik yaptığım zamanlarda pek te tercih etmediğim bir sorudur..yalnız eğitim kalitesi düşük okullara gittiğimizde öğrencinin genel ailevi yapısına ilişik en net cevabı babasının ne meslekte olduğunu sorarak öğrenmek olduğunu öğrendim...ve doğru bir tespitte..zaten sorduğunuzda öğrenciye dair izlenimiz az buçuk oluşuyor...ben nereli ve ad soyad üzerinde daha çok yoğunlaşırdım...

ogretmenlerden konu acilinca ilkokul ogretmenim geldi aklima konuyla alakasi yok ama ilkokul ogretmenlerinden oldum olasi nefret ederim(kalbimin isinmadiklarindan sadece). Bizimki meslegi sormazdi partiyi sorardi babaniz hangi partiye oy veriyor diye. Bir de tembihlerdi sordugumu kimseye soylemeyin diye. Soz alirdi bizden. Bir de sapikti bu adam o zaman aklimiz ermiyordu tabi bilmiyorduk. Daha ilkokul 1de onluklerimizin kusagi acilinca o pislige baglatirdik mal gibi. popomuzu oksardi hic unutmuyorum. Sonra 3. Sinifa geldik goguslerimize elliyordu yeni cikmaya baslamisti daha. 4. sinifa geldik yine ayni hatta daha da ileri gidip kucagina otutturuyordu kizlari. Sevgisinden degil ha tamamen sapikti. orta okula baslayana kadar farketmedik biz bu durumu. 5. sinifa geldik siniftan bi kiz adet gormeye baslamisti ama bilmiyorduk o zaman "seyim kaniyor " diye agliyordu biz de korkmustuk sonra ogretmene soyledik ogretmen o kizi soyunma odasina goturmustu geri geldiginde sorduk ne oldu diye "ogretmen seyimi optu " demisti. Allahim biz nasil anlamadik yaa... sonra ne oldu bilmiyorum ortaokula gectigimizde ogretmenimiz bir daha gelmedi emekli oldu dediler bize ama emeklilik icin cok gencti 46 yasindaydi. Offf neyse paylasmak istedim. Gecti gitti... bazen goruyorum sokakta. Suratina tukuresim geliyor.

Aynen arkadaşım, şuan o kadar üzgünüm ki. Hiç fark etmediğim, hiç düşünmediğim bir konuydu bu.
konuyu açan arkadaşa teşekkür ediyorum.
Y.Dilciyim, çocuklar o soy ağaçlarını yaparken bile fotoları yapıştırdıklarında kimbilir ne kadar üzüldüler. Yıl sonunda çöpe attığımız o kartonlardaki fotolar belkide minicik avuçlarında...
Yazamayacağım daha fazla, kendimden utandım.

öh artık

Kizlar cok eskiye bakarak simdilerde tabiki biriyilestirme var
Ole acimasiz bir ogretmenim var diki nerde bu tarz srylere hassaslik gostericek sabah aksam dayak atip cocuklugumu elimden alan bir kadin nasil olurda baba isi ev kira mi vb konusunda hassaslik gosterebilirki

Üniversitede bize öğretmen kaynaklı sorunları drama ile göstermemiz istenmişti.
Ben de sapık bir erkek öğretmeni canlandırmıştım.
Ne kötü o çocuklar için, akılları erip anlayınca aşağı yukarı 40 kişinin çocukluğunu mahvetmiş bir insan görüyoruz.

Hayrete dustum ben konuyu okuyunca.
Ben de Turkiye' de okudum ama hic baban ne is yapiyor diye bir soru gelmedi bana.
Yabanci kokenli okulda okudum ondan mi acaba bilmiyorum, tatil nasil gecti neler yaptiniz gibi sorular soruluyordu tabii ki ama sinifta tek tek anne baba meslegi hic sorulmadi.

artı eğitim sisteminde sistematik olarak okadar çarpıklık var ki keşke tek kusur bu soruyu sormak olsaydı...bence bu konunun açılması bile nice ihmalkarlıklar yanında çok gereksiz.....

Ben bu alinganligi anlamıyorum.Hrr mesleğin zorluğu olduğu gibi öğretmenliğin de var. Sanki burada öğretmenlere yatiyorsunuz geziyorsunuz denmiş gibi yatmiyoruz işimiz çok yoğun savunmasının alemi ne?

Öğretmen linci de yapılmıyor. Bazı öğretmenlerin çocukların duygularını nasıl linç ettiği anlatılıyor ve bunu öğretmen uygun bulduysa uygundur diye savunan öğretmenler var.

Evladım dilerim böyle öğretmenlerin eline düşmez.

Hiç unutmam sinifimizda babası kapıcı olan bir arkadaş vardı apartman görevlisi derdi babasının mesleğine diğerleri dalga geçerdi kapıcı kızı diye. O empatiyi o yaşta ben yaparken öğretmen nasıl yapamaz anlamıyorum.
Benim babamın da marketi vardı. En sonunda babam tembih etmişti sakin söyleme diye hep bi avanta peşinde olanlar damlardi çünkü mesleği öğrendikten sonra.

aslında ben hayrete düştüm hiç duymamış olmana.
Yabancı da olsa hocalarınız Türk değil miydi? Türk insanı meraklıdır. Hele hele kolej falan olunca daha çok merak ederler normalde.

Lisede bile soruldu. Bir kız bilmiyorum dedi nasıl bilmiyorsun dedi öğretmen kız da ağlamaklı bilmiyorum işte terketti bizi dedi. Öğrendin de ne oldu yani

aslında ben hayrete düştüm hiç duymamış olmana.
Yabancı da olsa hocalarınız Türk değil miydi? Türk insanı meraklıdır. Hele hele kolej falan olunca daha çok merak ederler normalde.

Bir kismi Turk bir kismi yabanciydi.
Form falan doldurdugumuzu hatirliyorum ama sinif icinde tek tek hicbir zaman sorulmadi.

Her tatil sonrasi nereye gittiniz ne yaptiniz sorulurdu ama mutlaka. Bu forumu okuyuncaya kadar da kotu bir sey oldugu gelmemisti aklima.

artı eğitim sisteminde sistematik olarak okadar çarpıklık var ki keşke tek kusur bu soruyu sormak olsaydı...bence bu konunun açılması bile nice ihmalkarlıklar yanında çok gereksiz.....

İlla ayrintilari büyük sorunlar var diye es geçmek mi gerekir? Ne alaka yani gereksiz oldugunai ondan daha büyük sorunlar olduğu için mi karar verdiniz? Daha büyük sorunlarin olmasi bunca çocuğun kalbinin kirildigi, yalan söylemek.zorunda birakildigi gerçeğini değiştirdi mi?

Umarim öğretmen degilsinizdir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…