- 8 Mart 2011
- 10.737
- 18.139
- 298
- Konu Sahibi Zengin Ama Mutlu
-
2 sene önce her öğrenci için 3-4 sayfalık saçma şeyler doldurtmuştuk. Benim velilerimin %90'ı okuma yazma bilmediği için eve form veremedim. Çocukların bilebileceklerini çocuklara sordum ancak genelde velileri çağırıp tek tek alarak sordum, günler sürmüştü bu işlem. Hem form doldurup dosyalamamız hem de bilgisayara işlememiz istenmişti.
yanınıza cağirip sorabilirsiniz ... Anlamadığım sorulması değil bu herkesin icinde sorma fantazisiBende 5 yildir soruyorum nedenine gelince MEB. Bunu bizden istiyor.. Öğrenci bilgileri hatta bilgisayara da isliyoruz.. Geçtim baba mesleğini anne babsnin geçirilen hastalıklari kardeş sayisina varana kadar.. Bende merakli değilim ama mecburum form doldurtuyoruz oda eksik gelir her seferinde sormk zorunda kalirim..
Onları zaten saçma buluyorum, bence ilk zamanların boşluğundan kaynaklı muhabbet amaçlı sorular olabilir.Sonra da bu sistemin ne kadar mantıksız olduğu ortaya çıktı ki formları yakmanız söylendi. Koalina zaten ben burda sistemi sorgularım ama 20 yıl öncesinden beri gelen annen-baban ne iş yapar sorularından bahsediyoruz biz. Adam gibi not tutmadan bu bilgilerin ne işe yaradığı belli olmayan benim zamanımda da sorulurdu. Öğretmen çocukların adını bile hemen öğrenemezken not bile tutmadan bu bilgileri nereye işliyordu 10 yıl önce acaba.
Ben şahsen şimdiye kadar bu konuyu hiç düşünmediğim için kendimden utandım. Ve çok feminist konular dışında insanları eleştirmemeye çalışsam da burda bunu savunmaya çalışan öğretmenler kadar da tuhaf şey görmedim hayatımda. Bunu bilinçli yapmayanı da anlardım da üzülürlerse üzülsünler biz de bu bilgileri öğrenmek zorundayız cümlesine anlam veremiyorum. Üzgünüm siz cümlede "üzülürlerse üzülsünler" dememiş olabilirsiniz ama biz bunları öğrenmek zorundayız diyorsanız ve bunu öğrenciyi üzmeden yapmanın yolu varken hala sınıfın ortasında soruyorsanız bence üzülürlerse üzülsünler diye bağırıyor söyledikleriniz. Ben sadece hiç bunu daha önce farketmemiş olmaktan utanırken siz nasıl hala bile bile sorabiliyorsunuz yazık.QUOTE]
Aynen arkadaşım, şuan o kadar üzgünüm ki. Hiç fark etmediğim, hiç düşünmediğim bir konuydu bu.
konuyu açan arkadaşa teşekkür ediyorum.
Y.Dilciyim, çocuklar o soy ağaçlarını yaparken bile fotoları yapıştırdıklarında kimbilir ne kadar üzüldüler. Yıl sonunda çöpe attığımız o kartonlardaki fotolar belkide minicik avuçlarında...
Yazamayacağım daha fazla, kendimden utandım.
ben artık aileyi tanıma formu dağıtıldığını biliyorum. ailenin mesleği falan.Canımı ciddi anlamda sıkan bir konuyu hazır okullar açılmışken paylaşmak istiyorum.
Neden öğretmenler herkesin içinde öğrencilerin babalarının mesleğini sorarlar?
Babası olmayan öğrenciye reva mıdır?
1. sınıflar vs ilkokul öğrencileri için okulun ilk haftası diye velileri sınıfa alıyorlar, özellikle anneleri.
Annesi olmayan , vefat etmiş kaç ufacık cocuk gizli gizli o görüntüleri görüp ağlıyor.
Sınıfın içinde öğrenci ve öğretmen olur anne babalar değil!
Ayrıca babasının mesleği hiç bir öğretmeni alakadar etmiyor.
Çok merak eden öğretmen varsa açsın telefonu aileye sorsun cetelesini tutuyorsa.
Genelleme yapmadım, bazı diye belirttim, düşüncelerime katılan öğretmenlere saygım sonsuzdur.
öğretmenlik yaptığım zamanlarda pek te tercih etmediğim bir sorudur..yalnız eğitim kalitesi düşük okullara gittiğimizde öğrencinin genel ailevi yapısına ilişik en net cevabı babasının ne meslekte olduğunu sorarak öğrenmek olduğunu öğrendim...ve doğru bir tespitte..zaten sorduğunuzda öğrenciye dair izlenimiz az buçuk oluşuyor...ben nereli ve ad soyad üzerinde daha çok yoğunlaşırdım...ben de merak ediyorum ogretmen arkadaslara sormak istiyorum neden meslek ozellikle soruluyor ? Bunun gereklilik durumu nedir
ogretmenlerden konu acilinca ilkokul ogretmenim geldi aklima konuyla alakasi yok ama ilkokul ogretmenlerinden oldum olasi nefret ederim(kalbimin isinmadiklarindan sadece). Bizimki meslegi sormazdi partiyi sorardi babaniz hangi partiye oy veriyor diye. Bir de tembihlerdi sordugumu kimseye soylemeyin diye. Soz alirdi bizden. Bir de sapikti bu adam o zaman aklimiz ermiyordu tabi bilmiyorduk. Daha ilkokul 1de onluklerimizin kusagi acilinca o pislige baglatirdik mal gibi. popomuzu oksardi hic unutmuyorum. Sonra 3. Sinifa geldik goguslerimize elliyordu yeni cikmaya baslamisti daha. 4. sinifa geldik yine ayni hatta daha da ileri gidip kucagina otutturuyordu kizlari. Sevgisinden degil ha tamamen sapikti. orta okula baslayana kadar farketmedik biz bu durumu. 5. sinifa geldik siniftan bi kiz adet gormeye baslamisti ama bilmiyorduk o zaman "seyim kaniyor " diye agliyordu biz de korkmustuk sonra ogretmene soyledik ogretmen o kizi soyunma odasina goturmustu geri geldiginde sorduk ne oldu diye "ogretmen seyimi optu " demisti. Allahim biz nasil anlamadik yaa... sonra ne oldu bilmiyorum ortaokula gectigimizde ogretmenimiz bir daha gelmedi emekli oldu dediler bize ama emeklilik icin cok gencti 46 yasindaydi. Offf neyse paylasmak istedim. Gecti gitti... bazen goruyorum sokakta. Suratina tukuresim geliyor.
ogretmenlerden konu acilinca ilkokul ogretmenim geldi aklima konuyla alakasi yok ama ilkokul ogretmenlerinden oldum olasi nefret ederim(kalbimin isinmadiklarindan sadece). Bizimki meslegi sormazdi partiyi sorardi babaniz hangi partiye oy veriyor diye. Bir de tembihlerdi sordugumu kimseye soylemeyin diye. Soz alirdi bizden. Bir de sapikti bu adam o zaman aklimiz ermiyordu tabi bilmiyorduk. Daha ilkokul 1de onluklerimizin kusagi acilinca o pislige baglatirdik mal gibi. popomuzu oksardi hic unutmuyorum. Sonra 3. Sinifa geldik goguslerimize elliyordu yeni cikmaya baslamisti daha. 4. sinifa geldik yine ayni hatta daha da ileri gidip kucagina otutturuyordu kizlari. Sevgisinden degil ha tamamen sapikti. orta okula baslayana kadar farketmedik biz bu durumu. 5. sinifa geldik siniftan bi kiz adet gormeye baslamisti ama bilmiyorduk o zaman "seyim kaniyor " diye agliyordu biz de korkmustuk sonra ogretmene soyledik ogretmen o kizi soyunma odasina goturmustu geri geldiginde sorduk ne oldu diye "ogretmen seyimi optu " demisti. Allahim biz nasil anlamadik yaa... sonra ne oldu bilmiyorum ortaokula gectigimizde ogretmenimiz bir daha gelmedi emekli oldu dediler bize ama emeklilik icin cok gencti 46 yasindaydi. Offf neyse paylasmak istedim. Gecti gitti... bazen goruyorum sokakta. Suratina tukuresim geliyor.
bir öğretmen olarak cevap hakkı doğmuştur sanırım:) arkadaşlar öncelikle öğrencilerin özel hayatına öğretmen burnunu sokamaz meselesi yanlış... yeri geldi mi afedersiniz altını bile biz temizliyoruz... çocuk altına yapsa okulda ve sen onu öylece eve göndersen,velisi okul basıo çocuğumla ilgilenilmedi diye,ama baba mesleği sorulunca vayyy efendim size ne demek adaletsizce bir tutum olur...
ayrıca bu tarz bilgileri bizden önce rehber öğretmen,sonra idare, yeri gelince de müfettiş istiyor... bunların dışında bir de şöyle bir mevzu var ki,sen çocuğun ekonomik durumunu,aile sağlık vs durumunu.çalışma odası var mı,kaç kardeşler vs bilirsen ona göre hareket edersin...mesela babası olmayan, evde tek erkek sayılan, yemeye ekmek bulamadığı için okul çıkışı çalışmak zorunda olan bi öğrencinin durmumunu bilirsen,normalde yapması gereken bi ödevi, görevi yapmadığında daha yerinde davranma imkanın olur....
ha ama ille de sınıfta mı öğrenmeli diyorsanız... maalesef öğretmenler de insan... ve bir öğretmenin lise öğretmeniyse mesela 400 öğrencisi oluyor... ve inanın bana 400 öğrencinin idareye gidip tek tek özel dosyasını isteseniz size hem vermezler_aynı zamanda müdür yardımcısı olduğum için bu konuda net konuşabiliorum,verilmez- hem de verseler de siz bunu kaç saatte incelersiniz de kaçı aklınızda kalır?
şimdi burada yine de herşeye rağmen eleştirenler de çıkacaktır ama inanın öğretmenler sandığınız gibi yatmıyor..tek işleri bu gibi düşünerek 5 saatini ayırıversin demeyin... evrak işleri o kadar çok ki...gereksiz de olsa zorunlu... ve zaman olmuyor..
normal bir çalışan herhangi bir meslek dalında Allah aşkına söyleyin..sabah gidip bilgisayarınızı açıp,çayınız yanınızda nette bi gezinti yapabilirsiniz... akşam 5e kadar da illa ki aralıksız çalışmazsınız.. ama bir öğretmen 8de derse girmek zorunda ve 8.40.a kadar boş kalma imkanı yok...o zaman dolu dolu geçirilecek... ve akşam 3.5 -4 e kadar bu böyle....
eve geldiğinizde de siz işyerinizde bilgisayarınızı bırakır eve gelirsiniz ama öğretmen 400 yazılı kağıdını sınıfta okuyamaz...evde okuyacak... sınav soruları da öyle sandığınız gibi 3 dakikada hazırlanmıo...ciddi anlamda 2 saatinizi alır... performans ödevleri de var ayda bir 400 sayfa okunacak... yıllık planları,zümreleri, kompozisyonları. toplantıları ve tutanakları.... yazsam bitmez yani....
bunlar hep akşam eve gidince yapılması gereken şeyler dostlar... elbette ki 2 dakikada sınav hazırlayıp, kağıtları kafasına göre ve vicdanını dinlemeden okuyup, maaşını beleşe alan öğretmenler de vardır ama biz bunu konuşmuyoruz değil mi çünkü her meslekte bu tarz insanlar var..
uzuuuuuuun lafın kısası : biz de insanız arkadaşlar...sandığınız gibi saat 12.de okuldan çıkıp tüm gün avm.lerde gezecek vaktimiz olmuo inanın
aslında ben hayrete düştüm hiç duymamış olmana.Hayrete dustum ben konuyu okuyunca.
Ben de Turkiye' de okudum ama hic baban ne is yapiyor diye bir soru gelmedi bana.
Yabanci kokenli okulda okudum ondan mi acaba bilmiyorum, tatil nasil gecti neler yaptiniz gibi sorular soruluyordu tabii ki ama sinifta tek tek anne baba meslegi hic sorulmadi.
Lisede bile soruldu. Bir kız bilmiyorum dedi nasıl bilmiyorsun dedi öğretmen kız da ağlamaklı bilmiyorum işte terketti bizi dedi. Öğrendin de ne oldu yaniHayrete dustum ben konuyu okuyunca.
Ben de Turkiye' de okudum ama hic baban ne is yapiyor diye bir soru gelmedi bana.
Yabanci kokenli okulda okudum ondan mi acaba bilmiyorum, tatil nasil gecti neler yaptiniz gibi sorular soruluyordu tabii ki ama sinifta tek tek anne baba meslegi hic sorulmadi.
aslında ben hayrete düştüm hiç duymamış olmana.
Yabancı da olsa hocalarınız Türk değil miydi? Türk insanı meraklıdır. Hele hele kolej falan olunca daha çok merak ederler normalde.
artı eğitim sisteminde sistematik olarak okadar çarpıklık var ki keşke tek kusur bu soruyu sormak olsaydı...bence bu konunun açılması bile nice ihmalkarlıklar yanında çok gereksiz.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?