- 14 Haziran 2014
- 2.081
- 2.023
- 358
- Konu Sahibi Zengin Ama Mutlu
-
Bunlari okuyup da haala uygun buluyorsam sorarim uygundur falan diye dusunen ogretmenlerimiz var ..oglen arasi rehberlik servisine mi gideyim kostur kostur diye dusunuyor sevgili ogretmenlerimiz.. Ben daha hic gormedim odama ( rehberlik servisine ) gelipte yaa Su ogrenci hakkinda bazi bilgilere ihtiyacim var maddi durumunun yetersiz oldugunu dusunuyorum yardimci da olmak istiyorum, ne gibi bir yol izlesek de incitmeden yardimci olsam , kendisi hakkinda bilgilere Nasil ulasabilirim sizde var mi bilgileri diye soran bir ogretmen.. ,tabiii onlar uygun bulduklari anbenim için BÜYÜK DERT olan,okuldan soğuma sebep olan konuydu bu canım.ilk okul beşinci sınıftaydım babam vefat ettiğimde ve liseyi bitirinceye kadar bu sorunu yaşadım.ilkokulda öğretmen kurban bayramında ne kestiniz diye soruyordu öğrencilere (ona neyse) sıra bana geldi,seni geçiyorum dedi!o an yerin dibine girdim.geçti beni babam yok ya kesemedik diye.ilkokul bitti orta okulda herkesden gizledim babamın olmadığını.sırf bu tür şeyler duymamak için.3 yıl boyunca kimse bilmedi.en yakın arkadaşlarım bile.öğretmenler ayağa kaldırıp baban ne iş yapıyor diye sorduğunda babamın ölmeden önce yaptığı işi söyledim.lisedede gizledim ama ortaya çıktı.cünkü ablamın gittiği okula gittim ablamı tanıyan öğretmenler vardı.bi gün beden eğitimi öğretmeni sınıfta beni rezil etti.hava sıcaktı ceketimi giymemiştim."kızım ceketin yoksa okul aile birliğine başvur annesi babası olmayanlara yardım ediyoruz" dedi.yer yarılsa ölsem dedim ya o kadar kötüydüki o an.sınıfın içinde herkesin ortasında.ağladım..şuanda ağlıyorum aklıma geldi..canım babam benim eminim oda üzülmüştür halime
Bunlari okuyup da haala uygun buluyorsam sorarim uygundur falan diye dusunen ogretmenlerimiz var ..oglen arasi rehberlik servisine mi gideyim kostur kostur diye dusunuyor sevgili ogretmenlerimiz.. Ben daha hic gormedim odama ( rehberlik servisine ) gelipte yaa Su ogrenci hakkinda bazi bilgilere ihtiyacim var maddi durumunun yetersiz oldugunu dusunuyorum yardimci da olmak istiyorum, ne gibi bir yol izlesek de incitmeden yardimci olsam , kendisi hakkinda bilgilere Nasil ulasabilirim sizde var mi bilgileri diye soran bir ogretmen.. ,tabiii onlar uygun bulduklari an
soruyorlarsa uygun demektir !!!
sana ne kaloriferden sobadan tövbe yarabbim ya.seni öyle iyi anlıyorumki.tüylerim diken diken suan bilemezsin canım.aklıma geliyor yaşadıklarım.o beden eğitimi öğretmeni öyle deyince sınıftaki herkesin gözünde yalancı durumuna düşmüştüm.ama arkadaşlarım öğretmenlerimden daha olgundu kimse sormadı bile baban yok mu diye anladılar yüzüme vurmadılar yalanımı.zaten ilkokul öğretmenim psikolojimi bozmuştu.insan içine çıkmayı sevmeyen bi çocuk olmuştum.lanet olsun bu eğitimcilik anlayışını...çok hassas olduğum ve çok sinir olduğum bi konu.benim çocukluğumu burnumdan getiren,yalan söylemeyi öğreten,beni arkadaşlarıma o yaşta rezil eden o öğretmenlerin yakasında öteki dünyada ellerim..daha anlatmadığım o kadar anlar yaşadımki böyle.bana bi yardımın dokunsun istiyorsan çek kenara gizlice sor.sınıfın ortasında neden ya neden yaptınız bunu bilemiyorumBana da yalan söylettiler, her halimden belliydi yalan söylediğim, kadın (öğretmen) gözümün içine içine bakarak eviniz kaloriferli mi diye kaç kere sordu, en sonunda kaloriferli dedim.Salaklık bendeymiş, size ne diyemedim, bana takmasın diye.
sana ne kaloriferden sobadan tövbe yarabbim ya.seni öyle iyi anlıyorumki.tüylerim diken diken suan bilemezsin canım.aklıma geliyor yaşadıklarım.o beden eğitimi öğretmeni öyle deyince sınıftaki herkesin gözünde yalancı durumuna düşmüştüm.ama arkadaşlarım öğretmenlerimden daha olgundu kimse sormadı bile baban yok mu diye anladılar yüzüme vurmadılar yalanımı.zaten ilkokul öğretmenim psikolojimi bozmuştu.insan içine çıkmayı sevmeyen bi çocuk olmuştum.lanet olsun bu eğitimcilik anlayışını...çok hassas olduğum ve çok sinir olduğum bi konu.benim çocukluğumu burnumdan getiren,yalan söylemeyi öğreten,beni arkadaşlarıma o yaşta rezil eden o öğretmenlerin yakasında öteki dünyada ellerim..daha anlatmadığım o kadar anlar yaşadımki böyle.bana bi yardımın dokunsun istiyorsan çek kenara gizlice sor.sınıfın ortasında neden ya neden yaptınız bunu bilemiyorum
bu konuda size katılıyorum.listeden isimlere baktığımda soyadı komik olanların bulunduğunu gördüğümde numara söylüyorum mesela yada yalnızca yoklamayı isimle alıyorum..ne olur ne olmaz
Tek sorun bu olsa keske.. kaynastirma ogrencileri oluyor bireysellestirilmis egitim programi uygulanmasi gereken zeka seviyesi digerlerinden biraz daha dusuk ogrenciler icin.. 84 sinifli Okulda sadece 1 tanecik sinifin ogretmeni zahmet edip hazirladi bu programi... Bu ogretmenlerimiz nedense pek iyi niyyetliler yardimseverler de ondan soruyorlar Ev sobali mi kaloriferli mi diyeCiddi olamazsınız... Sizden bilgi almayacaklarsa, kimden alacaklar? Ha pardon sınıfın ortasında öğrenciden alınıyordu bilgi...
benim öğrencilerim lise öğrencileri. ergenlik döneminde olduklarından çok hassas davranmak lazım.elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum .sonuçta o yaşta yaşadıklarımı ben de anımsıyorum.ayrıca o yaşlarda akran grubu birbirlerine karşı acımasızdır.teşekkür ederim.Çok düşüncelisiniz keşke herkes sizin gibi ince düşünebilse:)
Bunlari okuyup da haala uygun buluyorsam sorarim uygundur falan diye dusunen ogretmenlerimiz var ..oglen arasi rehberlik servisine mi gideyim kostur kostur diye dusunuyor sevgili ogretmenlerimiz.. Ben daha hic gormedim odama ( rehberlik servisine ) gelipte yaa Su ogrenci hakkinda bazi bilgilere ihtiyacim var maddi durumunun yetersiz oldugunu dusunuyorum yardimci da olmak istiyorum, ne gibi bir yol izlesek de incitmeden yardimci olsam , kendisi hakkinda bilgilere Nasil ulasabilirim sizde var mi bilgileri diye soran bir ogretmen.. ,tabiii onlar uygun bulduklari an
soruyorlarsa uygun demektir !!!
sağ elin verdiğini sol el görmezmiş canım işte bu niyetle yapılırsa yardım yardımdır..bunlar göze soka soka yapmaya çalışan sözde yardım sever,melek öğretmenler.olmaz olsun yardımları.27 yaşındayım ama hala kinim nefretim kocaman içimde o öğretmenlere.yolda görünce yüzümü çeviriyorum karşılaşmak istemiyorum.Nolur üzülme canım, bu akşam hepimiz kendimizi kahrettik zaten... Tüm konu bu aslında, sorunu olduğunu düşündüğün öğrenciyi al kenara konuş, nedir sınıfın ortasında sorguya çekmek, aşağılamak?
sağ elin verdiğini sol el görmezmiş canım işte bu niyetle yapılırsa yardım yardımdır..bunlar göze soka soka yapmaya çalışan sözde yardım sever,melek öğretmenler.olmaz olsun yardımları.27 yaşındayım ama hala kinim nefretim kocaman içimde o öğretmenlere.yolda görünce yüzümü çeviriyorum karşılaşmak istemiyorum.
o dönemlerde çocuğun psikolojisini bozulması kolay.canım ben öyle bi hal almıştımki insan içine çıkmaya korktum.okula gitmek istemedim bi dönem.annem rapor almıştı.1 ay gitmedim.1 ay sonra gittiğimde "biraz kendine geldin mi,ihtiyacın olursa müdüre yada bana gel" dedi sınıfın içinde.haydaaa döndük gene başa..sınıfın içinde söylemesede şunu be kadın.gidip tuvalette saatlerce ağladığımı bilirim canım ya.o kadar sorun içinde derslerime nasıl konsantre oluyordum hiç bilmiyorum.derslerim iyiydide Allahtan sınıfta kalmadım.Sanırım mantık şu: Çocuktur gururu yoktur! Bilmez o öyle şeyi. Onlar üzerinde herşeye hakkımız var gibi düşünüyorlar. Önceki sayfalarda bir fen öğretmenimi örnek vermiştim, onun gibi iyi kalpli insanlar da var. Ama hepimiz yaşamışız veya şahit olmuşuz bu tür değersizleştirme çalışmalarına.
o dönemlerde çocuğun psikolojisini bozulması kolay.canım ben öyle bi hal almıştımki insan içine çıkmaya korktum.okula gitmek istemedim bi dönem.annem rapor almıştı.1 ay gitmedim.1 ay sonra gittiğimde "biraz kendine geldin mi,ihtiyacın olursa müdüre yada bana gel" dedi sınıfın içinde.haydaaa döndük gene başa..sınıfın içinde söylemesede şunu be kadın.gidip tuvalette saatlerce ağladığımı bilirim canım ya.o kadar sorun içinde derslerime nasıl konsantre oluyordum hiç bilmiyorum.derslerim iyiydide Allahtan sınıfta kalmadım.
aslinda yarim saatlik bir gorusme yapilabilecek bir airy sormussunuz ama yardimci olabilmek adina sunlari soyleyeyim. Meslekte uzun seneler yasamis biri degilim zira yasim henuz 25. Fakat goreve basladigimdan beri hic bir ogretmen ogrenci hakkinda bilgi almak amacli odamin kapisini tiklatmadi. ( 148 ogretmen ve 3500 ogrencinin ve 84 subenin bulundugu Okulda tek rehber ogretmenim.) Tek basina tabii ki de yetersiz kaliyorum bu kadar mevcuda.. basarili bir ogrencinin sorunu oldugunu, ders notlarinin yuksek, ama arkadaslik iliskilerinin ya hic Yok, ya da problemli olmasindan anliyorum. Arkadaslik iliskilerini ise tespit symsystems yonelik test ve envanterler var. "Sosyometri", "kimdir bu "gibi envanterler.. bunlarla zaten persuade cikiyor......a
Size öğrencisi ile ilgili yardım almaya kaç senedir gelmiyorlar. .bir de izninizle birşeyi merak ettim soracagim; ogrencilerinizin bir sorunu olduğunda başka etkenlerden var tabii ama başarılı bir öğrencinin sorunu olduğunu nasıl anlıyorsunuz?
bir de anaokulu öğrencisi oğlum var geçen sene 5 yasa gitti.bu sene 6 da devam edecek inşaallah. .Bu yaştaki çocukların okul ve öğretmenle ilgili yalan konuştuğunu nasıl anlayabiliriz. .hanı okula gitmemek icin öğretmen bana söyle yaptı gibi? Konuyu dağıtmak istemem ama geçen sene oğlumun oyunla(öğretmen ...ogrenci) söyledikleri dikkatimi çekip öğretmeniyle konuştuğumuz da inan mamamiz gerektiğini çünkü bu yaşta hayal dünyalarının çok geniş olduğunu soyledi kabul etmedi..ancak oglumun soylediklerinden bazilari gercek cikti..kafami karistiran bazilari mechul..bunu ona belli etmeden okul ogretmenle ilgili nasil gercekleri anlatilmasi saglanabilir.bu arada oglum tam 5 yasinda..beni bilgilendirebilirseniz cok sevinirim..saygilarimla..
dediğin gibi enpatiden uzak,duygusallıktan mahrum insanlar canım işte bazıları.sınıfta benim gibi babasız bi arkadaşım daha vardı.oda benim gibi ağlardı bana yaptıklarını gibi yaparlardı öğretmenler onada.ikimiz sarılır ağlardık gizli gizli.onlar yüzünden 11-18 yaş arası cehennem gibi geçti benim.ne berbat yıllardı yarabbim.ergenlik döneminde bunalımlı içine kapanık bi kız olmuştum.sonra düzeldi okul bitince.benim tek derdim okulmuş demekki.bugün yeğenimi okuldan almaya gittimde okulun içine girerken aklıma o yıllar geldi girmek istemedim içeriye.bilinç altıma yerleşmiş demekkiSınıfın ortasında sormakta konuşmakta bir sorun görmüyormuş kadın. Onun için çok normalmiş. Empatiden uzak insanlar. Bırak bunu çocuğa bir işyerinde patron/müdür yapsa yine koyar adama. Kaldı ki çocukları ömür boyu etkiliyor. İyi niyetli olmasını dilerdim öğretmeninin ama seni kenara çekip sarılıp başını okşayıp, üzülme ben yanındayım demesi gerekirdi.
sağ elin verdiğini sol el görmezmiş canım işte bu niyetle yapılırsa yardım yardımdır..bunlar göze soka soka yapmaya çalışan sözde yardım sever,melek öğretmenler.olmaz olsun yardımları.27 yaşındayım ama hala kinim nefretim kocaman içimde o öğretmenlere.yolda görünce yüzümü çeviriyorum karşılaşmak istemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?