- 21 Aralık 2009
- 33.531
- 18.231
- 498
- Konu Sahibi Zengin Ama Mutlu
-
bize de nereye gittiniz denmezdi.Bir kismi Turk bir kismi yabanciydi.
Form falan doldurdugumuzu hatirliyorum ama sinif icinde tek tek hicbir zaman sorulmadi.
Her tatil sonrasi nereye gittiniz ne yaptiniz sorulurdu ama mutlaka. Bu forumu okuyuncaya kadar da kotu bir sey oldugu gelmemisti aklima.
Kusura bakmayın ama ortada bir hata varsa herkes bunu söyleme hakkına sahip profesörü de yoldan geçen çöpsü de eğer öğretmen çocukları rencide edici bir davranışta buluyorsa herkes eleştirir sadece öğretmeni değil doktoru da eleştirir mimarıda mühedisi de. Evet bu herkesin de haddi. Bu olayı öğretmen savaşına çevirmeyin lütfen. Koskoaca kadınlar ilkokullarında yaşadığı bu durumu içi acıyarak anlatıyorsa bu gün bile vardır bir hikmeti. Demekki neymiş sorunca ölümle yüzleşilmiyormuş aksine ne derin yaralar açılıyormuş. Bunu idrak edemiyorsanız ben daha fazla birşey diyemiyorum. Tabiki öğretmen öğrencinin tüm bilgileini bilmeli ona göre bir yol izlemeli buna sonuna kadar katılıyorum ancak bunu herkesin önünde yapması çok mantıksız.
bu konu kelimeye dökülecek bi konu değil Benim demek istediğim bazı sorular sınıf ortamında sorulabilir Ve faydası da olur Çünkü eğer sınıf öğretmeni değilse tek tek öğrenciyi yakinen tanımak Çok zaman kaybettirir Mesela örnekle anlatırsak Sınıfta çocuğa adı soyadı annesinin babasının ne iş yaptığı sorulabilir Ama bu sorulurken ısrarla altı eşelenmez Örnek olarak kendinizi tanıyorsınuz Sonra onlardan tanıtmasını istersiniz Ama söylemekten kaçındığı durumlar görmezden gelip ısrar etmezsiniz Özel görüşmelere Veli ziyaretlerine ertelersiniz bu durumu Demek istediğim çocuğu cevap vermek için zorlamak değil Ya da onu azarlamak değil Ama annesi babası ailesi hakkındaki konular tabu da değil Kaçındığını hissettiğiniz çocukların Veli ziyaretlerine öncelik verirsiniz mesela Daha yakın olmaya çalışırsınız Ya da yardım ulaşması gerektiğinde daha önce müdahale edilir Tanıma fişleri de bu konuda ön bilgi olur Tabi eğer sağlıklı doldurulduysa Üsluptan kastım da buÜslubun bir şeyi değiştirmez ki.Zaten çocuklar öğretmenlerden dolayı değil verdikleri cevaplardan sonra arkadaşlarının tepkilerinden dolayı üzülüyorlar.
İnanamıyorum bu konu neredeyse polemikten kapanacak. Bu kadar saçma bir şey olabilir mi? Allah çocuklarımızı kalplerinde merhamet olan vicdanlı ve mantıklı insanlarla karşılaştırsın. Bu kadar omurilikten cevap yazan insan görmedim.
Ben beddua etmedim Bu hanım bi önceki mesajında bana yaptığı hakarete cevap verdim Okuyun önce
bakın bu çok farklı bir konu kimse çocukların hayatını irdelemeyin demiyor bunu herkesin içinde yapmayın diyor.Cennet isimli bir öğrencim vardı. Babaannesi bakıyordu. Annesi terk etmiş babası akıl hastası olduğundan sürekli hastanede. Babaannesi inanılmaz yaşlı zaten. Kız kendi kendine ve küçük kız kardeşine bakıyordu resmen. Daha sonra annesi küçük kızı aldı Cennet tek kaldı. Durumu zamanla öğrenince ister istemez ilgim farklı oldu.
Okuldan ayrılacağım kesinleşince bana sarılıp çok ağlamıştı. Herkes beni terk ediyor bari siz gitmeyin diye.
Neden merak ediyorsunuz dediğiniz insanlar bazen yaraları sarabiliyor.
acaba doktor bir çocuğa 40-50 kişilik bir çocuk grubunun ortasında sorar mı? -ki çoğunluğu anne baba olmamasının ne demek olduğunu bilmiyor-Vurun abaliya.
Nedir su cektigimiz.
Doktor sorsa gik cikmaz ama ogretmen yapinca dusuncesizlik.Nedir bu insanlarin deseniz olmaz miydi ?
bakın bu çok farklı bir konu kimse çocukların hayatını irdelemeyin demiyor bunu herkesin içinde yapmayın diyor.
ben bir öğretmen adayı olarak çocuklarla daha doğrusu gençlerle-lisede görev yapacağım- ilgileneceğim ve ben de sizin gibi olmak isterim. öğretmen çocuğun hem annesi hem babsı ya hangi anne ister çocuğunun herkesin içinde üzülmesini, sanki çok ötü bir şey yapmış psikolojisine giriyor çocuklar.
bu konular çocuklarla özel olarak konuşulmalı.
Doktor insanı azarlayınca gık çıkmıyor ama öğretmen çocuğa neden ödevini yapmadın diye hesap sorsa bile şikayet hatları aranıyor. Bu da ayrı bir kanayan yara:)Vurun abaliya.
Nedir su cektigimiz.
Doktor sorsa gik cikmaz ama ogretmen yapinca dusuncesizlik.Nedir bu insanlarin deseniz olmaz miydi ?
Doktor insanı azarlayınca gık çıkmıyor ama öğretmen çocuğa neden ödevini yapmadın diye hesap sorsa bile şikayet hatları aranıyor. Bu da ayrı bir kanayan yara:)
iki düşünceyi savunanlarda da sananeci bananeci var. ve bu iki grup fikirleri ne olursa olsun sadece provakatörce yaklaşıyorlar olaya.Geçmiş sayfalarda sanane diyenleri gördüğüm için yazdım. Çocuğunu emanet ediyor diye özelini bilmem mi gerekirmiş. Özel denen de meslek yani. Bennde yeni okula geldim herkes nereden geldin, eşin ne iş yapıyor, hangi muhitte oturuyorsun diye soruyor. O benim özelim size ne mi demeliydim insanlara?
Bu bahsettiğin mesleğe bağlı değil.. gidip doktor öldüren de var ama öğretmen öldüren yok.. bu da başka bir kanayan yara o zaman..
ne kadar yanlış bir karşılaştırma yapmışsın...
Öğretmen öldüren yok mu :) gayet var hatta son bir kaç yılda yaralama ve öldürme olayları oldukça arttı. Aynı veliden bahsediyoruz. Doktoru azarlayınca bir yere şikayet etmiyor ancak öğretmenin her hareketi batıyor bu da bir gerçek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?