- 28 Mart 2013
- 12.872
- 17.493
- 498
- Konu Sahibi Zengin Ama Mutlu
-
Alinti yapamadmBu nasil vicdansizlik?
Insan iliskilerden, çoçuk psikolojisisinden bir haber isen lütfen baska bir meslek seç
Ya gece gece çok kizdim ya. O zavalli Bekir kendini nasil hisetmistir herkesin önünde. Bedduayi sevmem fakat umarim o ögretmende bir gün fakirligin dibine vurmustur ve az da olsa Bekir'i anmistir
E o okula sadece sinif rehber ogretmeni giriyor.. ve zaten bunu sormanin da bi yolu yordami var ogrenci tanima formu var.. ki zaten e okula girmek amacli sorsa , herkese sorarken tek tek not eder bi kenara.. sorup geciyor Hepsi.. Ben de maruz kaldim bu gereksiz soruya.. Cok rencide olabiliyorsun yaaniii... Hele bi de bir gun ilkokul ogretmenim sinif icinde beni yanina cagirmisti, bana demisti ki senin dayin xxx 'in sahibi mi... Evet ogretmenim dedimm.. aaaaa e o zaman sen fakir degilsiiiiiiinn dedi surati saskin bi ifadeyle. Bilmiyorum ogretmenim dedim ve utancimdan oracikta Yok olmak istedim.Bu tür öğrenci bilgilerine ihtiyaç olduğu için olabilir mi? E-okul'da doldurulması gereken bazı kısımlar var çünkü. Yoksa keyfi olarak, merak ettiğinden falan sormazlar.
sinifin sosyoekonomik duzeyini belirlemek ya da yardima ihtiyaci pls. Ogrencileri belirlemek amacli ogrenci tanima fisleri diye bi mahogany var ogrenciler bunu velileriyle doldurup sinif rehber ogretmenlerine teslim ediyorlar ve kimse ailesinin ekonomik duzeyini babasinin meslegini o kadar insan icinde paylasmak zorunda kalmadan ggerekli ogretmeniyle paylasmis oluyor.. Yani bunu sormalari tamamen gereksiz meraklari.. okul psikolojik danismani ( rehber ogretmeni ) olarak benim dusuncem bu... Sinif icinde sorulmamali bu tarz sorular..
Sınıf içinde çocuğa özel soruların sorulmamasını düşünüyorum ama bazı yorumlar da beni benden aldı.
Sanane ailemin mesleğinden ne demektir ya?
Biz o çocuğun burnu akınca siliyoruz, karnı ağrısa, başı ağrısa telaşlanıyoruz. Emanet diye atmadığımız takla, öğrensinler diye yapmadığımız şaklabanlık kalmıyor. Sürekli peşlerindeyiz ve birileri çıkıp sanane diyebiliyorsa yazıklar olsun gerçekten.
öğremen sınıfta annedir,babadır... zil çalınca sınıfa girip zart diye konuya geçemezsiniz...eğitim psikolojisinde bile der ki önce dikkat çekin... 2 espri yapın,havadan sudan konuşun... ben çocuklarımla iki laf edemeyeceksem yerime robot koysunlar... ya da göndermeyin çocuğunuzu okula, internetten ders sunumları var takip etsin.... yarın bigün de çocuk intihara meylettiğinde okula sorarlar.öğretmennleri hiç ilgilenmio muydu,neden çocuğun sıkıntısı bilinmiodu....
e arkadaş babasının işini sorma, tatiliniz nasıl geçti diye laflama..ama çocuğun sana gelip"hocam filanca akrabam beni taciz edio" demesini bekle... öyle olmuo o işler....
. Hemen söyleyim çocukların sosyal ekonomik durumunu anlamak gerektiği durumlarda sene içinde destek vermek için sorarlar Size göre önemsiz Bişey olabilir ama mesela bunu öğretmenin bilmesi hayat kurtarır Babası olmayan bir çocuğun kitap parası yüzünden okumama olasılığını en aza indirmek için , onu el altından koruyup kollamak için sorarlar Yeri geldiğinde manevi destek verebilmek için sorarlar Siz o aradaki iletişimi dışardan anlatamazsınızCanımı ciddi anlamda sıkan bir konuyu hazır okullar açılmışken paylaşmak istiyorum.
Neden öğretmenler herkesin içinde öğrencilerin babalarının mesleğini sorarlar?
Babası olmayan öğrenciye reva mıdır?
1. sınıflar vs ilkokul öğrencileri için okulun ilk haftası diye velileri sınıfa alıyorlar, özellikle anneleri.
Annesi olmayan , vefat etmiş kaç ufacık cocuk gizli gizli o görüntüleri görüp ağlıyor.
Sınıfın içinde öğrenci ve öğretmen olur anne babalar değil!
Ayrıca babasının mesleği hiç bir öğretmeni alakadar etmiyor.
Çok merak eden öğretmen varsa açsın telefonu aileye sorsun cetelesini tutuyorsa.
Genelleme yapmadım, bazı diye belirttim, düşüncelerime katılan öğretmenlere saygım sonsuzdur.
Bu sekildemi sorulmali sizcr. Hemen söyleyim çocukların sosyal ekonomik durumunu anlamak gerektiği durumlarda sene içinde destek vermek için sorarlar Size göre önemsiz Bişey olabilir ama mesela bunu öğretmenin bilmesi hayat kurtarır Babası olmayan bir çocuğun kitap parası yüzünden okumama olasılığını en aza indirmek için , onu el altından koruyup kollamak için sorarlar Yeri geldiğinde manevi destek verebilmek için sorarlar Siz o aradaki iletişimi dışardan anlatamazsınız
Canımı ciddi anlamda sıkan bir konuyu hazır okullar açılmışken paylaşmak istiyorum.
Neden öğretmenler herkesin içinde öğrencilerin babalarının mesleğini sorarlar?
Babası olmayan öğrenciye reva mıdır?
1. sınıflar vs ilkokul öğrencileri için okulun ilk haftası diye velileri sınıfa alıyorlar, özellikle anneleri.
Annesi olmayan , vefat etmiş kaç ufacık cocuk gizli gizli o görüntüleri görüp ağlıyor.
Sınıfın içinde öğrenci ve öğretmen olur anne babalar değil!
Ayrıca babasının mesleği hiç bir öğretmeni alakadar etmiyor.
Çok merak eden öğretmen varsa açsın telefonu aileye sorsun cetelesini tutuyorsa.
Genelleme yapmadım, bazı diye belirttim, düşüncelerime katılan öğretmenlere saygım sonsuzdur.
Ne yani, veliler cocuklarini ögretmenlere emanet ediyor diye, onlara mecburen özelini paylasmakmi zorunda?
Onlarda "cocuklarimizi kime emanet ediyoruz,neyin nesi bu hoca" düsüncesi ile, senden özel bilgi alabilirlermi? Senin annenler ne meslek yaptigini,evin kiralikmi,sobalimi degilmi,... Bunlari tüm veliler ile sen paylasirmisin?
Konun özü su, bir ögretmen cocuklara genel bilgi ve birazda hayat bilgisi vermek icin okulda calisiyordur. Mesleginde basirli olmak icin ögrencilerin özel hayatini bilmek zorunda degildir.
Ha bir özel durum olur,ögrenci atiyorum derste uyuya kaliyor,kitaplarini alamiyor, o zaman uygun bir dille gidip veli ile konusursun. Onun disinda hic kimse (bu ögrenci olsa bile) sana özel hayatini anlatmakta mecbur degil.
laflamak için illa baba işi sormak ya da sırayla herkese tatilde ne yaptınız diye sormak mı gerekiyor? illa tatilden konuşmak istiyorsan dahi ortaya sorarsın tatilde ne yaptığını anlatmak isteyen var mı diye. zaten baba mesleğini sormak saçmalık. bizim okullarda da hep sorarlardı. babası vefat eden vardı, babasıyla görüşmeyen vardı, işsiz olanı vardı. çocuklar için ne kadar psikolojiyi bozan durumlar bunlar. ne öğrenmek istiyorsan aileden öğrenin. form gönderirsin, veli toplantısında konuşursun. kimsenin küçücük çocukların psikolojisini bozmaya hakkı yok. bir de öğretmenler pedagojik formasyon alıyorlar. çocuk psikolojisinden anlamaları gerekiyor. bir de anlamasalar ne olacak? iyi öğretmenler de vardır ancak gerçekten kötüleri de oldukça var.
çocuklarla laflamak istiyorsanız zevk aldıkları şeylerden konuşun. ortaya konuşun. illa sırayla herkese ne yaptığını anlattırmak falan mantıklı değil bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?