Bazı öğretmenlerin düşüncesizliği

Alinti yapamadm

Neymiş öğretmenleriniz arkadaş yaaaa. Benimde öğretmenlerim oldu, çoğunu iyi hatırlarım, buradakileri okuyunca, ne çıkarcı, ne pis insanlarmış öğretmenler diyesi geliyor insanın... Üzüldüm okuyunca, vay emeklere vaayy..

Ben de çok sinir olurdum bu konuya ve hep te sınıfımda annesi ve ya babası olmayan biri vardı. Sesleri tirerdi konuşurken sonrasında sınıfta derin bir sessizlik. Evet öğretmen olarak öğrencinin ailesini tanımak gerekli ancak çok lazımsa birebir görüşme yaparsın öğrencilerle vaktin yoksa form doldurtursun bunun çözümü kolay.

Bu tür öğrenci bilgilerine ihtiyaç olduğu için olabilir mi? E-okul'da doldurulması gereken bazı kısımlar var çünkü. Yoksa keyfi olarak, merak ettiğinden falan sormazlar.
E o okula sadece sinif rehber ogretmeni giriyor.. ve zaten bunu sormanin da bi yolu yordami var ogrenci tanima formu var.. ki zaten e okula girmek amacli sorsa , herkese sorarken tek tek not eder bi kenara.. sorup geciyor Hepsi.. Ben de maruz kaldim bu gereksiz soruya.. Cok rencide olabiliyorsun yaaniii... Hele bi de bir gun ilkokul ogretmenim sinif icinde beni yanina cagirmisti, bana demisti ki senin dayin xxx 'in sahibi mi... Evet ogretmenim dedimm.. aaaaa e o zaman sen fakir degilsiiiiiiinn dedi surati saskin bi ifadeyle. Bilmiyorum ogretmenim dedim ve utancimdan oracikta Yok olmak istedim.

işte sizin dediğiniz gibi daha iyi bir yöntemi olmasına rağmen neden hala sınıf içerisinde sorulur ve hatta neden bazı öğretmenler hala sınıfta herkesin içinde sormayı savunur anlayabilmiş değilim...

Aslonda cok haklisiniz dusuncenizde
cok anlamsiz bence birde dahasida vardi eviniz kiraki kendinizinmi sobalimi kaloriferlimi
nasil anlamszi cocuklari uzucek seylwe

Benim kizimin 6o yas civari bir ogretmeni var sagilsin cok hassastir sadce kaagit dagitti biz doldurduk onun disinda piknik vb gibu faliyetler yapmiyor basta biz velilwr olarak durumdan hislanmadk
fakat kendini soyle bir aciklama yaoti coxuklar acimaszi sinifta gidemeyenlere ole bir anlatiyorlae ki o cocuklarin gozu doluyor gidemeyen cocuklar cok uzuluyor duyince hak verdik
ogretmende meehamet diygusu cok onemli bence

Sınıf içinde çocuğa özel soruların sorulmamasını düşünüyorum ama bazı yorumlar da beni benden aldı.

Sanane ailemin mesleğinden ne demektir ya?
Biz o çocuğun burnu akınca siliyoruz, karnı ağrısa, başı ağrısa telaşlanıyoruz. Emanet diye atmadığımız takla, öğrensinler diye yapmadığımız şaklabanlık kalmıyor. Sürekli peşlerindeyiz ve birileri çıkıp sanane diyebiliyorsa yazıklar olsun gerçekten.

Öğretmenlerimiz neden bu kadar alingan ve savunmacı?

Yani her meslekte iyiler kotuler var ve bu konu bence çok çok güzel düşünülmüş bburada yorum yazanlar kaç yasina gelmiş hala nasil içine dokunduğunu anlatiyor ama hala bunu savunmak neden? Yani agladim resmen birkaç yoruma bu kadar eleştiriye kapali olmamak lazim..

Veliler , öğrenciler vs evet onlarinda iyisi kötüsü var ancak bu insanlar her yerde...her meslekte böyle sorunlar var bankacinin kafasına para atan müşteri var doktoru boğazlayan hasta ve yakinlari var yani hicbir is hicbir para kazanma yöntemi kolay değil..

Son düzenleme:
Anket denen güzel şey icat olmuşken sınıfta teker teker ayağa kaldırıp hobilerini,ya da sevdikleri şeyleri sormak varken annen baban ne iş yapıyor,annesi babası ayrı olan var mı diye soran öğretmen bana göre öğretmen değildir.Bu kadar bariz bir şeyi akıl edemiyorsa nasıl eğitim fakültesi okudu,o formasyonu bakkaldan mı aldı,onu bilemem...

Ne yani, veliler cocuklarini ögretmenlere emanet ediyor diye, onlara mecburen özelini paylasmakmi zorunda?

Onlarda "cocuklarimizi kime emanet ediyoruz,neyin nesi bu hoca" düsüncesi ile, senden özel bilgi alabilirlermi? Senin annenler ne meslek yaptigini,evin kiralikmi,sobalimi degilmi,... Bunlari tüm veliler ile sen paylasirmisin?

Konun özü su, bir ögretmen cocuklara genel bilgi ve birazda hayat bilgisi vermek icin okulda calisiyordur. Mesleginde basirli olmak icin ögrencilerin özel hayatini bilmek zorunda degildir.
Ha bir özel durum olur,ögrenci atiyorum derste uyuya kaliyor,kitaplarini alamiyor, o zaman uygun bir dille gidip veli ile konusursun. Onun disinda hic kimse (bu ögrenci olsa bile) sana özel hayatini anlatmakta mecbur degil.

laflamak için illa baba işi sormak ya da sırayla herkese tatilde ne yaptınız diye sormak mı gerekiyor? illa tatilden konuşmak istiyorsan dahi ortaya sorarsın tatilde ne yaptığını anlatmak isteyen var mı diye. zaten baba mesleğini sormak saçmalık. bizim okullarda da hep sorarlardı. babası vefat eden vardı, babasıyla görüşmeyen vardı, işsiz olanı vardı. çocuklar için ne kadar psikolojiyi bozan durumlar bunlar. ne öğrenmek istiyorsan aileden öğrenin. form gönderirsin, veli toplantısında konuşursun. kimsenin küçücük çocukların psikolojisini bozmaya hakkı yok. bir de öğretmenler pedagojik formasyon alıyorlar. çocuk psikolojisinden anlamaları gerekiyor. bir de anlamasalar ne olacak? iyi öğretmenler de vardır ancak gerçekten kötüleri de oldukça var.

çocuklarla laflamak istiyorsanız zevk aldıkları şeylerden konuşun. ortaya konuşun. illa sırayla herkese ne yaptığını anlattırmak falan mantıklı değil bence.

. Hemen söyleyim çocukların sosyal ekonomik durumunu anlamak gerektiği durumlarda sene içinde destek vermek için sorarlar Size göre önemsiz Bişey olabilir ama mesela bunu öğretmenin bilmesi hayat kurtarır Babası olmayan bir çocuğun kitap parası yüzünden okumama olasılığını en aza indirmek için , onu el altından koruyup kollamak için sorarlar Yeri geldiğinde manevi destek verebilmek için sorarlar Siz o aradaki iletişimi dışardan anlatamazsınız

Bu sekildemi sorulmali sizcr
Bizim ogrwtmenimiz bunu insan icinde sormadan halledebiliyor

Çocukken çok rahatsız olurdum

Baban ne iş yapıyor?

İşçi.

Nerede işçi? ne işi yapıyor? vs vs vs sorgu gibi.

Cidden işçi olmanın utanç verici olduğuna inanmaya başlamıştım.

Sınıfımızda annesi gündelikçi olan, okulumuzda temizlik görevlisi olan çocuklar da vardı, onlar için daha da zor bir durumdu.

Yapma kararsız. Sen türkiye gerçeğinin %5inden birisin. Bu ülkede ne psikopatlar var, ne ilgisiz anneler-babalar var. Eğer öğretmeni bu konuda bir şeyler yapacaksa, bir çocuğu sokak çocuğu olmaktan ya da tinerden kurtaracaksa tabiki de bu bilgileri verebilir. Sonuçta öğretmen bunu şahsi keyfi için istemiyor. Çocukları fişlemiyorlar. Bir çok yere başvururken okuduğun okuldan mesleğine kadar form dolduruyorsun çocuğun vereceği bilgiler mi sıkıntı oldu şimdi. Yapmayın öğretmen yabancı değildir. Öğretmen çocuğun gelişiminde yeri geldi mi anne babadan daha etkin bir karakterdir. Evinde bir sıkıntısı varsa, kötü davranılıyorsa, tacize uğruyorsa çocuktan "şahsi" denilen bilgileri alarak bunlara engel olacak.
Bir arkadaş çocuklar da birey demiş. Tamam birey ama birinin yol göstermesi gereken bireyler. Belki 14 yaşındaki kız 30 yaşındaki bir adamla çıkıyor. Özel hayatı o bir birey diye hiç mi kurcalanmayacak hayatı. Bence bazı kavramları karıştırıyoruz.7

Ha tabi bunlar sınıfın ortasında sorulmamalı. O kısım ayrı.

Artik herşey internet ortamında dosyalarda mevcut öğretmen illaki bilgi istiyorsa aileyle irtibata geçsin telefon etsin okula cagirsin vs vs niye küçücük çocuktan bilgi almaya calisir ki ne saçma ben anasinifi ogretmeniyim önce formlar verir butu öğrencilerinin herseyini ogrenirim rencide edici bi durum yoksa ben de soruyorum ama amacım çocukların da babalarinin mesleğini öğrenmesi hem anasinifindan başlamak lazim bütün mesleklerin kutsal olduğunu anlatmaya annesi babası olmayan öğrencim hic olmadi ama olsaydi anneler gunuymus babalar gunuymus es gecerdim

her cümle cımbızlanarak her şekle sokulabilir... ben de herkese tek tek anlat bakalım tatile nereye gittin gibi salak bi cümle kullanılmalı fikrini savunmuyorum.... sadece bahsedilen durumların yaşanabileceğini söylüyorum..insanlık halidir diyorum... elbette ki çocukların psikolojisi düşünülerek hareket edilmeli... ve pek çok öğretmen de bunu fazlasıyla yapıyor... ama her lafı da abartmamak lazım... öğretmen "ee anlatın bakalım neler yaptınız tatilde?" der... bunda ne var yahu? laf almak isteyen alır,konuşulur... sanki devletin tüm kademelerinde memurlar dört dörtlükmüş gibi, herkes işini mükemmel yapıomuş da öğretmenler sığ insanlarmış gibi bir zihniyet var insanlarda...bi hasta olup hastaneye gitseniz doktorlar yüzünüze bakmadan ilaç yazar, ayyhhh adam o kadar insanla uğraşıo,normal dersiniz.... öğretmenler her gün 40 çocukla iç içe... evde 2 çocuğunuz varsa bile bi odada ne kadar süre oturtup bişeyler verebilirsiniz bir düşünüp öyle yapın acımasız yorumlarınızı diyorum sadece

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…