O zaman birini davet ederken kedilerin var rahatsız olmazsın değil mi demelisinizbenim evime gelen birine bunu dedirtmem, burası kedimin evi sen misafirsin derim ve dedim de.
İsye bütün vücudunu yaliyor poposunu dakapattığı yer de mutfak oluyordu.orda nereye atlıyor neyim içine giriyorlar görmüyorduk tabi
Kedileri bı kere eve kapatmak da saçma onun yuvası dışarısı
En baştan öyle demedigime çok pişmanım aklıma gelmedi ama artık tecrübe kazandım bir daha evinde kedi köpek olan bir komşum arkafasim olursa öyle dicemÇok haklısınız.Kim neye kızabilir ki konunuzda içiniz almıyorsa gitmeyin.Kıl tüy alerji yapıyor deyin.Bende sevmem öyle herşeyin içinde olan hayvanları.
Ama kapıyı açar açmaz kediler dışarı fırlıyorlar,komşum kendi söylüyor doğal ortamini istiyorlar aslında diyeonun yuvası dışarısı falan değil, sokak kedilerinin ortalama ömru 2 sene, benim kedim nerdeyse 10 yaşına girecek? neresiymiş yuvası dışarısı mı ev mi?
kedilerin tukuruğu antiseptik, yani mikrop barınamıyor kedi tukuruğunde, butun vucudunu temizleyebiliyor. bu fikrinizin değişmesi için kedi besliyor olmanız şart.
etrafta kimse yokken kulağını burnunu karıştıran, eliyle orasını burasını kaşıyan,tuvaletten sonra elgördu elini yıkayan insanlardan çok daha temiz kediler.
Genelde yalnız insanlar besliyor yalnızlıklarini paylaşmak için,benim tespitin bu yöndebu arada kedi ya da evcil besleyenlerin çoğunun eğitimli insanlar olduğuna, şehirlerin en modern oturulabilir semtlerinin kedilerle hayvanlarla meşhur olduğuna dikkat ederseniz, evcil sahibi olmanın bir kultur olduğunu farkedeceksiniz.
Ama kapıyı açar açmaz kediler dışarı fırlıyorlar,komşum kendi söylüyor doğal ortamini istiyorlar aslında diye
Gece gündüz dışarıda olmak,kar yağdığında donarak ölmek, yağmur suyunda ıslanıp zatürreden ölmek, araba altında ölmek,mahalle çocukları tarafından kuyruğundan sallanmak, soğuktan girdiği araba kaputunda sürücünün farketmeyip motoru calistirmasiyla ezilmek,köpek saldırısina uğramak değildir eminim kasdedilen.Ama kapıyı açar açmaz kediler dışarı fırlıyorlar,komşum kendi söylüyor doğal ortamini istiyorlar aslında diye
İşte bazıları da böyle,insana değer vermiyor hayvana verdigi kadar3 kedim var sokakta onlarca beslediğim. Onlara sarılıyorum , öpüyorum , beraber yemek yiyoruz , bardağımdan su icebilirler , yemek de yiyebilirler ..
Çünkü onlar benim çocuklarım ..
Sizin gibi biri benim kapımın önünden geçmez kaldı ki çağırıp zorla kahve icircem .
Siz ve sizin gibilere vereceğim zamanı sokak hayvanlarına harcamayi daha uygun buluyorum.
Çünkü siz böyle arkadan konuşursunuz
Hayvanlar dost olur ..
Mesela ben böyle diyen birini bir daha asla davet etmezdim kedimi de asla odaya kapatmam istemeyen gelmez bana da çok diyem olmuştu kapatamam dedimİlk tanistigimizda ortada dolaştıklarini görünce kusura bakma ama kedileri sabit bir odaya fln koyar mısın ben giremem içeri böyle dedim o da öyle yaptı.sonra bir akşam bebeğimle gittik bebeğim kediler için çıldırdı,onun hatrina dişimi sıktım oturdum onlar oda içinde gezerken.Gexmelerine alıştım da benim sorunum o eve ait kaplarda bişey yiyip icememek
Bosandiginiza göre sizde besleyebilirsiniz artık o zamanGenelde yalnız insanlar besliyor yalnızlıklarini paylaşmak için,benim tespitin bu yönde
Ama mantık çerçevesinde yaklaşın, ben bir mikrobiyolog olarak diyorum ki ‘ne olacak yea’İçim kaldırmıyor bir kere değmesi yeterli
Mesela ben böyle diyen birini bir daha asla davet etmezdim kedimi de asla odaya kapatmam istemeyen gelmez bana da çok diyem olmuştu kapatamam dedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?