bdv başlıklari beni evlilikten soguttu

Genclerimiz Bdv deki konulardan ders cikarirsa zaten ince eleyip sık dokumalari gerektigini, kv ile ev ev ustune kurmamalari gerektigini, es ailesiyle yuzgoz olmamayi, saygiyi muhafaza etmeyi ve daha bir suru seyi ogrenip ibret alirlarsa yanlis evlilik yapma olasiliklari "azalir" gerisi de evlenecek kisilerin basiretine, ongorusune kalir.

Yani buradaki dertlerden ders almak lazim. Hepsi bu.

evlilik bir kale gibidir.
dışardaki içeri girmek ister içerdekide dışarı çıkmak ister.
bazen insan yaşamadan anlayamıyor bi çok şeyi

geçen atanamamam evlenememem diye bir başlik açmıstim...burayi okudukça evlenmeyi artik dert etmiyorum..sevmeden evlenmem diyordum arkadaslarim olur mu güzel diyordu ...tamamda bu kadar kötü oldugunu bilmiyordum ... abimden biliyorum dişarida kibar içeride tam tersi ... tek başina kalacaksam niye evleneyim ? birde abim bazen istediklerini yapmayinca şimartmamak lazim diyr ..hani kocam ilgisiz diyorsunuz ya tepeme çıkar diye böyle davrandıklarını düşünüyorum ... yani ben dert diye dusunuyordum ama hayatimda bir problem eksikmiş şükür:KK15:
Buraya sorun yaşayan kişiler konu açıyor. Sorun yaşamayanlar ise sessiz duruyor veya sadece yorum yapıyor. Tahliliniz çok yanlış. Ama sırf evlenicem diye sevmediginiz bir kişiyle tabiki evlenmeyin. Şuan ulasamadiginiz cigere mundar demiş oldunuz resmen.

Bdv'den Evim Güzel Evim topiğine ya da Çeyiz Köşesi'ne falan geç arada bi
Fikrin değişir belki:KK48:

Bdy (bir derdim yok) diye bölüm açtılarda biz mi yazmadık :-)
Mesela akşam eşim bulaşıkları yıkadı ben de yatıp tv izledim. Sadece hamileyken değil çok yorgun olduğumda da yapar hamileyken evi hep o siler süpürür.elinden geleni yapmaya çalışır. Ben de Onun benden istediği şeyleri zevkle yaparım. Ailelerimizle olan sorunlarda birbirimizin meselelerine karışmayız. Mesela benim Kayınvalidemle aramda bir sıkıntı olsa eşim karışmaz kaynanamla aramızda hallederiz.kayınvalidem benim hakkımda eşime bir şey diyecek olsa dinlemez nurbanu orda ona söyle der. Bende annemi onun hakkında konuşturmam. Kimseyi evliliğimize karıştırmayız. İkimiz karar alırız. Bazı konularda anlaşamaz arada tartışırız birbirimizi yeriz yarım saat sonra güler sarılırız.akşam işten gelmesini dört gözle beklerim. Kapıdan espirilerle girer çocukları koşup boynuna atlar babacım diye. O da sarılır öper koklar. gözlerini kapatıp şükreder rabbime.bu bile beni çok mutlu ediyor.yazsam bu böyle uzayıp gider . :)) 10 yıllık evliyiz yuvamıza 3. Yavrumuz gelecek inş. benim gibi mutlu olanlar yazmıyo diye bütün evlilikler kötü mü yani:KK24:

Evliliğinde sorun yaşayanların dertlerini okuma sen. :KK3:

her evlilikte anlaşmazlıklar olabilir. bekarken de kardeşinle annenle babanla yaşarsın sorunlar. yani bunlar her ailede olabilecek şeyler. burada yazılanlar gibi dertlerin olacak anlamına gelmez bu. herkes kendi kaderini yaşıyor. herkesin derdi başka. çok mutlu evliliği olan insanlar da var. onları model al kendine. kötüyü değil iyiyi örnek almalısın.

Bence evlilik guzel bir sey hemde cok sadece burada dertler paylasildigi icin sorunlu olan evlilik yaziyor dogal olarak

Bir keresinde eşim benden daha çok ev hanımı diye konu acmistim. Taşladılar resmen bize nispet mi yapıyorsun diye. Elimden gelse silecektim. Düşününce hakikaten de bir derdim vara böyle bolca mutluluk içeren saçma sapan bir dert açmanın yanlış olduğunu anladım. İnce eleyip sık dokursan evlenirken biraz da aşktan gözün kör olmayıp iyi gozlemlersen evliliğin büyük oranda mutlu ilerler.

geçen atanamamam evlenememem diye bir başlik açmıstim...burayi okudukça evlenmeyi artik dert etmiyorum..sevmeden evlenmem diyordum arkadaslarim olur mu güzel diyordu ...tamamda bu kadar kötü oldugunu bilmiyordum ... abimden biliyorum dişarida kibar içeride tam tersi ... tek başina kalacaksam niye evleneyim ? birde abim bazen istediklerini yapmayinca şimartmamak lazim diyr ..hani kocam ilgisiz diyorsunuz ya tepeme çıkar diye böyle davrandıklarını düşünüyorum ... yani ben dert diye dusunuyordum ama hayatimda bir problem eksikmiş şükür:KK15:
Aynen burdaki konular insanı bayağı soğutuyor neler okuduk yani benim yaşımdakiler evlenme hayali kurarken ben burayı okudukça bekarlık sultanlık diyorum

Geçen kızcağızın biri nişanlımla çok mutluyuz sinemaya gidiyoruz vs diye bir konu açmıştı, el birliği ile linç edildi burası bdv, bize ne diye. :KK48::KK5:

burasi mutsuzlarin yazmasi gereken bir yer anladigim kadariyla .. bdvnin yanina mutlular yorum yapmasin yazsalar bari ...

Herkesin derdini anlattığı bir platformda ben çok mutluyum, çatlayın hahah yazınca tepki çekiyor haliyle. Bunun için örnek vermiştim.
Konuya dönersek, bir sürü mutsuz evlilik olabilir ama ben tüm evliliklerin mutsuz olduğunu düşünmüyorum. Hayat kadınlar kulübünden ibaret değil. Ben böyle düşünüyorum

E evlenmeyin o zaman???
İlerleyen yıllarda kk ya konu acip sizin yüzünüzden evlenmedim çocuk istiyorum bu yaştan sonra nasıl olur diye sitemkar konular açmayın sakın😀

Back
X