Bdv

Öylesine konu actiginizi
Toplumun tepkisini ölçmeye çalıştığınızi filan düşünmek istiyorum

Zira 18 inden önce evlenilecek dönemleri geçtik

bu durumlara tepki göstermemek çocuk gelinleri normalleştirmekten başka bir işe yaramaz. kimsede çocuğu çöpe at demedi farkındaysanız hatta herkes kendince önerisini verdi. okuduklarım kadarıyla yaşının erken olduğu için ikinci çocuğu henüz düşünmemesini önerdiler ama sizin derdiniz ne onu çözmek zor işte

eğitimin sadece cehaleti aldığına dair malum bir söz vardır... avukat olabilir yani hiç şaşırmam.

Bunu sormamin sebebi su cumleydi aslinda : 'Hastaneye doğuma gittiğinde doktor hemşire başına geçip sen neden hamile kaldın çocuksun sen daha bu bebeği doğurtamayız mı demiş acaba?'

Hukuk egitimi almis olan biri doktorun dogum icin gelmis bir kiz 'cocuguna' tabii ki gerekli mudahalede bulunma yukumlulugu ve eger resmi nikahi olmasaydi da sozde esi olacak yetiskin kisiyi polise bildirme yukumlulugu oldugunu bilirdi. Oyle kolay degil bu isler.

battı balık yan gider bu kızın düşünce yapısı çok değişik. umarım çocuğu ya da çocukları aklı başında kendi kendine yeten çocuklar olur diğer türlüsü zor çünkü.

Her gebelik anneden aliyor, gelisme caginda oldukca vermissiniz bebege biraz ara verseniz olmaz mi sagliginiz icin? Hem belli ki evlenip hemen hamile kalmissin, gebelik dogum annelik; yani kari-kocaya dair birsey yok. Birak oglun biraz ele gelsin, sen ayaklarini yere bas...
Evlilik yasiniza uzuldum, yadirgadim ama kinamam kim bilir ne sebebi vardi. Keske esiniz yasiniz dolana kadar bekleseydi; nasil ki viraja giris icin kontrollu hız limiti varsa evlilik icin olan sınır da fikren ve bedenen olgunlasmamiz icin...

Cozum aradigini nerede okudunuz? Bakiniz cocuk annemiz ne demis. Simdi buna ne denir? 3 er 5 er dogur mu diyelim. Ha aralarda zamani geri alamam demis ki masallahi var 4 nala kosuyor :)

Kimseden geri kalmadım herkesin düşüncesi farklıdır ileride rahat etmek için genç yaşımda büyütmek istiyorum çocuklarımı.

aslında reşit olmadığı için doktorun hamileliği ihbar etmesi gerekiyor ama nikahı olduğu için bir şey yapmamışlardır gerçi doktorların içinde yobaz yok mu çok var... geçende bir profesör erkeklere boşanmayın ikinci eş alın diye tavsiyede bulundu. profesör bu adam ama zihniyeti cahiliye devrinden kalma. yani ne denir ki böyle bi durumda avukatı ayrı cahil doktoru ayı cahil bi ülke oldu iyice.

E tamam hadi erkenden evlendin.Çocuk da yaptın.Eşinle de mutluysan ikinci çocuğu düşüneceğine okulu nerde bıraktıysan ordan devam etsen?Bir iş sahibi olsan?İnan daha mutlu olursun.Hayat bu ne zaman karşına ne çıkacağı belli olmaz.Sonra ikinci çocuğu da yaparsın.

profilinizdeki deniz koydum adını yazısına kalpler gönderiyorum Deniz bir çocuğa verilebilecek en güzel isimdir.

Herkes yazmış zaten hata ettiğini bide ben yazmayım çocuk için fikrimi yazayım

İlk kızım 2 yaşına girdi sürpriz hamile olduğumu öğrendim, büyük kızm 32 aylıkken 2 ci doğdu

Gerçekten çok zor, kıskanıyor vs olayımız olmadı çok şükür ama 2 çocuk çok büyük sorumluluk, daha ilk kızımın tam oyun yaşı etkinlik yaşı vs vs vs herşeye yetmiyorsunz
Evin temizliği yemeği çocukların bakımı ilgisi vs yaz yaz bitmez, kendine vakit kalmıyor yıpranıyosn yoruluysn....

Aklın varsa ilk bebeğin en azından 4 yaşına gelsin güzel vakitler geçir bol bol oyna sevginle doyur yavrunu sonra 2.ciyi düşün

Yani diceğm o ki beraber büyüsünlerin arkasında çok şeyler var
Tamam çok güzel yönleri de var ama zorluğu da çok

Bence de senin yazdiklarin saçma geliyor..

Gülme emojileri koyarakta dalga geçiyorsun şuan

Ayrıca bebeği çöpe atsın mi ne demek

Kim böyle bir şey dedi siz ne okuyor ne anlıyorsunuz.

Hastanede doktor ve hemşireler bu çocuk doğamaz demez zaten kimseye demezler bunu onların görevi farklı ama yaşı küçük olduğu için soruşturma geçirirdi. Nikahtan dolayı bir sey yapmamislar

Konu ne sen neyin dersindesin

battı balık yan gider bu kızın düşünce yapısı çok değişik. umarım çocuğu ya da çocukları aklı başında kendi kendine yeten çocuklar olur diğer türlüsü zor çünkü.

Genelde bu döngü devam ediyor maalesef. Konu sahibinin annesi de erken evlendi muhtemelen.
16 yaşındaki kızları evlenebilsin diye mahkemeden izin çıkarttıran anne-baba, işini gücünü eline aldıktan sonra 25-30 yaşında evlenmiş insanlar değillerdir.
Öyle olsaydı "sen kazık kadar halinle benim kızımın peşinde dolaşmaya utanmıyor musun" deyip konu sahibinin eşinin yüzüne tükürürlerdi.
Umarım konu sahibi çocuklarını aynı kafada yetiştirmez.

Valla cahil cesareti denilen şey bu olsa gerek... Gerçekten tek derdi evlilik çocuk yapmak olan veya okumayıp bir meşguliyeti olmayan kişilerde bunu çok görüyorum. Tamam hadi genç yaşta evlenmeyi anlayabilirim (18 (mümkanatı pek yok ama çok tehditkar bir çocuksa 17) ve üstü). Ama bu yaşta bu kadar acele çocuk yapmayı anlayamıyorum. Hadi ilki kaza olur yiyecek ekmeği vardır vs. Ama hemen ardından ikinci üçüncü çocuk deli işi. Valla bende 22 yaşındayım nişanlandım ama en azından önlisans bir üniversite okudum ardından açıktan ikinciye başladım. Belli bir süre çalıştım. Açıkçası ben rahat bir insanım çocuk sorumlulukları beni korkutuyor. Ayrıca ona iyi bir gelecek sağlayabilecek miyim? Nasıl yapacağım? Böyle kötü bir zamanda onu yaşamaya mecbur bırakmaya hakkım var mı? Hem evliliğimin tadını çıkartmam gerek ve aynı evde birbirimizi biraz daha tanımamız lazım. Bir sürü şey düşünüyorum ve sanırım evlendikten sonra uzun bir süre çocuk sahibi olmamak için elimden geleni yapacağım ( en azından kendimi hazır hissedene kadar). Hadi belki bu yazdıklarım tek çocuk için okey olabilir ama zaten yaşta genç... Bence biraz calm down dude!! Allah korusun eşin vefat etse veya boşansanız genç yaşta iki çocukla elin ekmek tutuyor mu? Tutsa da nasıl bakacaksın... Valla ikisi bir büyütmek kolay olabilir ama bence bu şu an senin ve senin gibi olan kişiler için geçerli değil. Ayyy ben hiç bilemedim ya. Yine de karar senin tabi...

Bizde bir daha yapma dedik

Sen cocuksun bide çocuğun var ikinci çocuğa ara ver dedik. 3 tane çocuk kim.kime bakicak
Eşi olucak adam hepsinden çocuk
Akli başında olan kimse yok

Akılları fikirleri çocuk adam zaten çocuk sevgisini çocuk severek 15 yaşında cocukla evlenmiş

Bu evde herkes çocuk

Onların derdi çocuk tamam da senin derdin nedir

Zaten doğurtmam deme lüksleri yok. Sağlıkçının kendi değer yargılarına uymayanı reddetme hakkı yok. O suç. Konu sahibinin sorusu bu değilse de buradaki asıl sorun bu.

ona iyi bir gelecek sağlayabilecek miyim? Nasıl yapacağım? Böyle kötü bir zamanda onu yaşamaya mecbur bırakmaya hakkım var mı?
%100 katılıyorum. olması gerekenin bu olduğuna inanıyorum diğer türlüsü bencillik. evcil hayvan sahiplenir gibi çocuk sahibi oluyorlar ki evcil hayvan için bile bir sürü sorumluluk almak gerekiyor dünyaya bir insan getirmek bu kadar bilinçsizce olmamalı ya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…