bebeğe/çocuğa bakan akrabaya para veriyor musunuz ?

Kadın mis gibi çocuğunuza bakıyor. Yemek di temizlik di.bunun karşılığı 500 değil bir kere. 1500. Durumu da iyi değil miş. Bunu bakım parası değil bi harçlık olarak düşünün. Sağın solun lafına bakıp düzeninizi bozmayın. Bir evladın annesine harçlık vermesi çok anormal bir şey değil. Kaldık durumunuz da iyi. Bunda sorun yok. Rahat olun lütfen.

bende öyle görüyordum ama son zamanlarda insanların laflarıyla acayip derecede rahatsız olmaya başladım ve kendimi enayi gibi hissetmeye başladım.
Babaannenin tutumuna bagli bence. Mesela ben kv me baktirmayi dusunmuyorum, ayni sehirdeyiz ama yol gidip gelmesi gerekecegi icin geliip bana yerlesmeyi dusunebilir (asla katlanamam) gelip yerlestiginde de para vermezsek laf sokabilir ya da direk ister. Bir de eger kv niz uyumlu bir insansa cok da gormeyi verdiginiz parayi derim. Bir de maasi disinda para vermemeyi deneyin nasil olsa yemek falan da sizde yeniyormus, iciniz rahat ediyorsa oyle devam edin.

Asıl keriz kayınvaliden gibi duruyor buradan bakınca. 500tlye hem çocuğuna bakan hem temizliğini yapan hem de yemek yapan ve gözün arkada kalmayacak kadar içinin rahat olacağı birini bulabileceğini düşünmüyorsun değil mi? Evet babaanne annene torununa para karşılığında bakmaz ama kimse de torununa bakmak zorunda değil. ve bakan kim olursa olsun kesinlikle karşılığı verilmeli ben olsam fazlasıyla karşılığını veririm. ki kayınvaliden de fazlasıyla hak ediyor görünüyor. Arkadaşlarının dolduruşuna gelme bir çocuk okutuyor ve 700tl maaş alıyor senin verdiğin paraya da ihtiyacı var, destek oluyorsun bu şekilde düşünmelisin.

Bence kayınvalidenizi değil de çevrenizdeki insanları gözden geçirin.

Kendi evi var, 700 lira maaş alıyor, yemek içmek yüzünden mutfak masrafı iki katına çıktı diye düşünmek yerine, o etrafınızdaki art niyetli insanların şu durumda bile böyle yorumlar yapıyorken, müşkül bir durumda da onların yanınızda olmayacağını da düşünün.

Bir çocuğa 2 saat bakmaya katlanamayacak insanların lafıyla hiçbir mecburiyeti yokken kayınvalidenizin çocuğunuzu bakmak dışında evinizi temizlemek, yemeğinizi yapmak gibi işlere de koşturduğunu da gözardı etmeyin.

Kendi evi olması 700 lira maaşla geçinebilir anlamına gelmiyor. Bir evin faturaları ancak o meblağ eder. Okuyan bir çocuk var üstelik. Evlerine giren kuruşu bile kalem kalem hesaplamışsınız. Ayıp yahu.

Kayınvalideniz dışarıdan birinin çocuğuna baksa ya da yaşı ne olursa olsun başka iş yapsa sizin verdiğinizden fazlasını kazanır zaten. Fedakarlık yapan siz değilsiniz bu durumda kusura bakmayın.

Siz bakıcı bulun en iyisi. Evinizi kendiniz temizlemek, çocuğunuzun yemeğini kendiniz hazırlamak, çamaşırını yıkamak üstüne bir de bakıcının çocuğunuz için isteklerini yerine getirmek zorunda kalınca anlarsınız çevrenizdekilerin sizi ne kadar önemsediğini... Yazık cidden yahu.

Ailemden biri öyle bir durumda olsa bırak çocuğuma bakmasını, karşılığı olmadan yapardım o yardımı sürekli. Siz bir de üstüne enayi gibi hissetmişsiniz.

Kızıma bir süre gorumcem bir sürede annem baktı ikisine de verdim para. Hiç te rahatsız olmadım. İyi ki onlar bakmış bakıcıya vermek zorunda kalacaktim ve içim rahat etmeyemekte. Zaten bakarlar ama bu parayla gonulleri hoş olur.

Son düzenleme:
Ne kadar abartmis ve buyutmussunuz kadin senin cocuguna bakmk zorunda deilki verdiginde 500 sanki ne veriyosun isten cikarim bakarimla olmuyo iste geriye 2000 sana kaliyo sen ondanmi vazgecipte coxuga bakacaksin sanki kolay cocuk bakmakk

Annem ablamin bebegine bakıyor..
Temizlik yapmıyor etrafı topluyor bazen yemek yapıyor.. asla para kabul etmiyor hediye de.. ablam defalarca teklif etti ama bu konuda çok nettir annem.. ve ihtiyacı yok çok şükür.. ama ihtiyacı olsaydı kesinlikle verilmeli.. hersey bir yana hayatini veriyor sabahtan aksama haftanın 5 günü eşini dostunu bırakıp torununa emek veriyor hem de 70 yaşında.. toruna bakmak aileye çok büyük iyilik ve fedakarlık.. bunu unutmayın..

Arkadaslariniz ksr bakmayin sacmalamis.
Esimin ailesinde 2kisi var boyle.biri teyze biri babaanne,ikisi de parayla bakiyor cocuklara..
hem gercekten daha istekli bakarlar hem kendi ihtiyaclarini alarak siz de sevaba girersiniz..
bn de su an hamileyim ve buyuk konusmayayim ama sanirim asla yabanci birine cocuklarimi emanet edemem,gerekirse yakin bi akrabama 1000veririm ama gozum arkada kalmaz.
sizin de gozunuz o 500 tl de kalmasin,dogru olan bu.

O kadar Yanyana yaşadım kaynana bir saat bakmış değil çocuğuma !çocuk büyüttüm eksiğim torun mu kaldı ,hayatımı yaşayacağım demişti !şimdi kızının çocuğuna bakıyor ayrı mesele !zaten temizlik için kadın tutsanız yine para vereceksiniz 500 tl de öyle kendinizi enayi Keriz hissettirecek kadar abartılı bi meblağ değil .

Sonuç olarak hiç birimiz sizi enayi olarak görmedik bilakis kvnize yaptığınızın az bile olduğunu düşündük yazdık. Bu kadar kadın yanılıyor olamayız değil mi?Arkadaş çevrenizle bu tür konulara girmeyin çünkü art niyetli ve fesatça düşünüyorlar.

Ay niye keriz gibi hissediyorsunuz asıl emeğinin karşılığını vermezseniz karşı taraf keriz olur. Hiçte mecbur degil senin çocuğuna bakmaya veya evinde temizlik yemek yapmaya. Yaşlı insanları böyle kullanıp birde maduru oynuyorsunuz ya çok sinir bozucu. Ben kendi anneme asla çocuk baktirtmiyorum eskiden cok bakti ama şimdi izin vermiyorum. Zamanında kadının cebine bes kuruş koyan olmadı. Bakın kul hakkı diye bişey vardir bu parayi gönüllü verin kolay değil çocuk bakmak...birde kullaniliyormuyum diyorsun ya vallahi çok komiksin....biraz vicadan yahu.

Hadi çocuğunuza karşılıksız baksın birde evinizi falan temizliyormuş. 700 tl ile evi kira olmasa bile geçinmek çook zor. Çocuğunuza baktığı için değil bir nevi yardımda etmiş oluyorsunuz. Zaten karşılığınıda fazlasıyla alıyosunuz bence. Başkalarının lafına bakmayın insanları anlamak zor. Ne varsa bunda.

Evet var ve ihtiyacı varsa alması abes degil bence.

Bence durum varsa verilmesi gerekir çünkü mecbur değil. Zaten kadının durumu iyi değilmiş. 500 lira az bile temizlik yemek de yapıyormuş sonuçta. Benim için annem de olsa kv olsa yabancı olsa farketmez durumum varsa veririm kabul etmezse hediye olarak altın filan alırım düzenli olarak

İş yerindeki arkadaşlara çok özelinizi açmayın yanlış yönlendirip arkanızdan dedikodu yapabilirler
Ben bir sorunumu anlattım iki yıl geçti ayağımı kaydırmak isteyen bir arkadaş a Şen'inde böyle şöyleydi demişti
Sizin içinde kv sine hem çocuğuda baktırıyor hem verdiği üç kuruşun lafını ediyor derler yüzünüze gaz verip düzeniniz bozulup eşinizle kavga edince a kv ye verilen üç kuruşun lafını etti hak etti derler

o akrabaya degilde kişiye göre değisir benim annem baksa veririm çünkü maası yok ve kardesim okuyor ama kayınvalideye vermem zaten istemezde emeklisi yüksek .
700 ve 330 iki kişinin helede bekar bir erkek varsa evde gecinecegi ücret degil .

Eger ihtiyaçları var ise kemdi maaşı ile karşılayamıyorsa verilir. Hıc bir abeslik yok bu durumda. 700 tl emekli maaşı var evide kendinin diyorsunuz ama evin duvararıyla beslenecek hali yok.. Fatura falan derken mutlak ihtiyaç oluyor.

her ilişkinin, ailenin durumu farklıdır bence.
kvlerin çirkeflikleriyle ilgili o kadar çok şey okuyoruz, görüyoruz ki artık her yaptıklarının ardında bir art niyet arar olduk.
kv nin durumu iyi değilmiş, evini temizleyip yemeğini yapıyormuş ve en önemlisi de gözün arkada kalmıyor niyeti de kötü değilse bence de seve seve ver o parayı.

ayrıca kv 500 vermessen 1000 baskasına verirsin . kerizmi lafı cok sacma . ayrıca kaynınızın aldıgı 330 u hesap bile etmeniz yanlıs . o para ona ait

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…