bebeğe/çocuğa bakan akrabaya para veriyor musunuz ?

İlerde çocuğum olursa ben de anneme baktırıp maaş vereceğim. 500 TL ne ki? Bunu bu kadar takıp konu bile açmışsınız. Çok çirkin geldi. 700 TL para mı? Aylık 700 tl ile geçiniyor diyorsunuz. Millet diyomuş da işten çık çocuğuna kendin bakmış. 2500 tl maaş alıp 500 tl sini bakıcıya vermiş oluyorsunuz. 2 bin kar. Sinirlendim durduk yere.

Parayla bebek bakma degil ki bu yardima ihtiyaclari var cidden sizin de her isinize kosuosunuz 500 lira az bile bence

Büyük konuşmak istemem ama ben torun bakabileceğimi hiç zannetmiyorum. bakan anneanneye babaanneye de helal olsun diyorum. Önlerinde saygı ile eğiliyorum. kolay mı Allah aşkına yaşını başını almış insanların tüm gün çocuk bakması? ne kadar zor. Bir ay çocuk bakmanın karşılığı 500 lira nedir ki? elinin harçlığı olur kadının. anneanne babaanne diye çocuğunuza bakmak zorunda değil! asla! sizde 2 kuruşun lafını etmeyin bence. yazık günah.

Bu arada Allah ıslah etsin seni valla. Madem güvenmiyorsun baktırma arkadasım kamerayla izlemek nedir ya. Arkadaşlarının gazına fazla gelme dımdızlak ortada kalırsın.biraz el insaf yani. Bakan kendi annen olsa daha fazla para verirdin ve aynı durumda senin annen olsa ondan önce kışın gelip bizde kalın derdin. Senden olan sana çektirmesin

Ne kadar ayıp parayla maaşlı torun bakmak. Bir arkadaşımın da kaynanası parayla bakıyordu inanamamistim duyunca , bide siz yakınım oldugunuz için ucuza bakıyorum demişti!! Ne aileler var. İhtiyaçlarını almak ne bilim yardımda bulunmak başka şey aylık maaşlı bakmak çok başka şey.

cevrenizdeki insanlar ne kadar kotu kalpliymis...

ne demek para yedirmek..
dul kadina yardim etmissiniz ne var bunda..
ama sizde bedava baktirma taraftariymissiniz.. rahatsiz olmussunuz en bastan yoksa cevre sizi bu kadar kolay etkileyemezdi..
birde bekar kayniniz var okuyacak evlenecek tek dul bi kadin bunlari nasil yapsin..
700 tl maas gozunuze kaf dagi gibi gorunmus..

yazik valla cok yazik...insanlar ne hale geldi..

keske kadinda bilse istemeyerek verdiginiz belki de almaz..

Allah razi olsun diyecegin yerde neler yazmissin.. ayip ki ne ayip

Son düzenleme:
Durmu maddi olarak uygun değil. Bunu ücret olarak düşünme o senin çocuğuna bakıyor sana yardım ediyor sende ona maddi olarak yardım et ne var bunda. Sonuçta emekte veriyor. Ve kimse normalde verdiğin bu paraya çocuk bakmaz. Canı gönülden hiç bakmaz. Evin işlerine de lini sürmez. Ücret olarak düşüneceksen bakıcı ve temizlikçi maaşı ver. sonra kendini enayi gibi hissedebilirsin. Hem de niye söylüyorsun para verdiğini herkese.

Son düzenleme:
Verdiğin parayı ev durumunu iş yerinde dinlendirme hiç iyiniyet görmedim ben senin çevrende

Ben Ankaradayım 900 en aşağı rakam bakıcı için, sen bir de temizlik yemek demişsin rüya gibi çalışan kadın için,etrafın muhtemelen senin bakacak torunu vs diye seni gaza getiriyor muhtenelen ama hiçbir zorunluluğu yok, kadın bakmasaydı daha oğlu maddi yardım yapacaktı zaten, o parayla ölünür çünkü ancak

Bence ya para verilmeli veya eşdeğer hediyeler alınmalı zaten.
Kadının bütün haftası sabahtan akşama kadar çocukla geçiyor, her şeyi kısıtlanıyor ve büyük bir fedakarlık yapıyor.

bende öyle görüyordum ama son zamanlarda insanların laflarıyla acayip derecede rahatsız olmaya başladım ve kendimi enayi gibi hissetmeye başladım.
Bence sen doğrusunu yapıyorsun 500 lira çok bir para değil verilmeli zaten. Benim teyzem torununa bakıyor 500 lira veriyor kuzenim. Teyzem istemedi ama kuzenim zorladı kabul ettirdi. Arkadaşım da kv sine baktırıyor o da veriyor para. Açıkçası ben çocuğa baktiripta para vermeyen duymadım. so uçta torun da olsa vaktini harcıyor uğraşıyor işlerini çocuğa gore ayarlıyor yaşlı insanlar nihayetinde emeklerinin karşılığını verilmeli. Sen o arkadaşlarına bakma seni gaza getirmeye çalışmışlar resmen. Esinle de huzursuz olma bu yuzden. Kv den çocuğuna bakmasa zorluk çekmez misin yabancı birine çocuğunu birakmak o kadar zor ki kıymetini bil bence.

bu kadın benim çocuğuma bakıyor evimi temizliyor yemeğimi yapıyor ve bende bunun karşılığında 500 lira para veriyorum

Cok da iyi yapıyorsun. Niye keriz olasin. Bebek neyse de ya temizlik ? Kim kimin temizliğini yapmis bedavaya.

500 tlye kim çocuk bakar temizliğini ve yemeğini yapar böyle düşünün ayrıca en güvenli kişi bence ayrıca 700 tl geliri varmış ihtiyacı vardır

Verdiğin 500 ü sırf bebeğin güvende olduğu için bile sayabilirsin...bakıcıya bir sürü para verdiğin halde güvenle bırakamazsın

Kadın mis gibi çocuğunuza bakıyor. Yemek di temizlik di.bunun karşılığı 500 değil bir kere. 1500. Durumu da iyi değil miş. Bunu bakım parası değil bi harçlık olarak düşünün. Sağın solun lafına bakıp düzeninizi bozmayın. Bir evladın annesine harçlık vermesi çok anormal bir şey değil. Kaldık durumunuz da iyi. Bunda sorun yok. Rahat olun lütfen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…