bebeğe/çocuğa bakan akrabaya para veriyor musunuz ?

Benim bebeğim yok ama olduğu vakit annemi çağırıcam. Ha başkası ile evli kocasını bırakıp birkaç ay gelir mi bilmiyorum ayrıca zaten bi fabrikada aşçı olarak çalışıyor. Ama gelirse onu mağdur etmemek adına asgari ücrete yakın bi para+sigorta yapmayı düşünüyorum. Çünkü annem bile olsa kimsenin mağdur olmasını istemem. Ama benim annem yine de gelemeyebilir; kocasından ayrılamıyor da

siz işten çıktığınız anda oluyorsunuz -2500
kayınvalidenize verdiğiniz para -500
arkadaşlarınız nasıl diyor işten çık maaşının yarısını ailesine veriyorsun diye
asgari ücret + sigorta isteyen dadılardan haberi yok mu arkadaşlarınızın

bence siz kendi durumunuzu değil arkadaşlarınızın size tutumlarını bir inceleyin iş yerinde seni istemiyorlar mı nedir yada yerinde gözleri mi var işten çık deyip durmuşlar

Valla kızımı kvm büyüttü, oğluma annem kvm donusumlu bakıyorlar hiç para falan vermedik almazlar zaten de üstüne torunlarına kılık kıyafetten tut,bisikletine,cocuk odasına kadar her şeylerini aliyorlar.ne bileyim babanne Annane bakarsa para mı verilir.bildigim hicbir tanidigim da vermiyor.arada hediye alırsın ya da kaynina harçlık verirsin tamam da para çok garip

neden olmasın? verecek durumum varaa bu gayet normal bence.
Kadın kaç yaşında rahatını boZup benim bebeğime bakıyor sonuçta. ha parayı direk almazsa bile. altın alırdım. kolyedir bileziktir. minnet sonuçta.

Canım yazdığın paralarla kim nasıl geçinsin..Yaşlı kadın hastalığı var bitermi masraf zamanımızda...düşünme öyle.. iyi yapıyorsun.. keriz falan değilsin insan evladısın..

Alt tarafi 500 tl cok abartmiyormusunz ve bu kisi esinizin annesi ayrica eside yok yani ihtiyaci var ihtiyaci olmasa zaten istemez heralde kayninizda yetim fazla abartiyorsunuz mutfak masrafin iki katina cikiyomus oymus buymus para yedirmek istemiyosan isten cikarsin cocuguna bakarsn

Dolduruşa gelme bence çocugun güvende eşinin istediği olmuş hem yardım ediyorsun hem senin bebeğin mis gibi bakılıyor keşke benim kv de baksa gözüm kapalı yardım amaçlı üstelik seninki veriri m para

Ben imkan varsa cocuga annesinin bakmasi taraftariyim. Cocuk bakimi cok ciddi bir is ve ne 500 ne 1000 tl asla verilen emegin karsiligi degil. Bir de annelerimiz zaten kendi cocuklarina baktilar, yoruldular, yaslandilar. Ara sira yardim ok ama tam zamanli bakicilik yapmalarini dogru bulmuyorum ne parali ne de parasiz.

Bebeğe bakıyor diye değil ama annesi ile kardeşinin eline toplamda ancak 1000 TL geçiyor. Bununla 2 kişinin ihtiyaçlarını karşılaması çok zor. Siz çocuğa baksa da bakmasa da kendi butcenize gore yardım etseniz iyi olur.

"O kadına para yedirecegime" diyen arkadaşınızı da çok kınadım.

Kaldı ki asgari ücret 1300 TL.+sigorta masrafları. Konu sahibi siz nerede oturuyorsunuz bilemiyorum ama İstanbulda bebek bakıcılığı 2000tl den aşağıda değil. Yani 500 lira çok çok uygun.

Teyzemin görümcesi bakıyor 750'ye.Durumu kötü olan akrabaya zaten yardım edersin.Eğer çocuğuna bakarsan hem o emeğinin karşılığını almış oluyor hem de maddi açıdan rahatlamış oluyor.

Bence o içine fesatlık tohumları ekmeye çalışan arkadaş müsvettelerinden uzak dur. Belki de senin işten ayrılmanı istedikleri için seni dolduruşa getiriyorlar. Art niyetli insanlara evinizde olan herşeyi anlatmayın bence.
Kvye para verme konusunda tamam haklısınız %90 anneye ya da kv ye baktırınca para vermiyor ama sizdeki durum farklı kadıncağız dul ve yetim okutuyor ki geçinemeyiz diye kombiyi açmıyormuş kadıncağız. Kazancınız iyi Allaha şükür elin bakıcısına baktırsan hem daha fazla para ödersin hem gözün arkada kalır. Kv gül gibi bakıyormuş evini temizleyip yemeğini de yapıyor ne güzel siz de onlara yardım ediyorsunuz kadıncağız tek başına çocuk okutuyor kolay değil. Ki kv çocuğa bakmasa bile eşin evlat olarak abi olarak yardım etmeli bana kalırsa.

benim annem bakiyor cocuklarima.su an ucretsiz uzinde oldugum halde anndmin 1000. lira kirasini yine de oduyorum.cunku benim icin bu sehirde kaliyor.benim cocuklsrima bakmasa is bulup calisacak butcesine katkida bulunacak.su an ihtiyaci da var.o yuzden esimde saolsun hic ikilemiyor bile anneme destek oluyoruz.

niye keriz hissediyosunki
anladığım kadarıyla zaten yardım yapıyomuşsunuz
şimdide o aldığı paranın karşılığını veriyo
çocuğuda okuyo yani bakıcıya versen dahamı iyi
kayınvalidenin durumunu bilmeyenlerin sözüne kulak asma
çok güzel bişey yapıyosun bence

Ablamın eşi vefat etti, bir çocuğu var ve paraya ihtiyacı var. Memlekette olsaydım kesin ona baktırır, maaşını da verirdim. Kimse benim çocuğuma bakmak zorunda değil sonuçta.
Arkadaşlarınız da gerçek arkadaş olsalarmış ne güzel hem yabancı bakmıyor, hem yemeğin temizliğin yapılıyor, çok para da vermiyorsun derdi. Kayınvalidenizi değil, çevrenizi sorgulayın. Çocuğa bakmaktan geçtim, ayda 500 liraya kimse sizin temizliğinizi ve yemeğinizi yapmaz.

Lutfen kalbinizi temiz tutun kimsenin doldurusunada gelmeyin. 500 lira tabikide az ister annesi olsun ister baska biri.. Istanbulda 2000 tlden asagiya asla baktiramazsiniz oda bin naz niyazla temizlik, yemek vesaire de hayal.. Kadincagiz yemek temizlikte yapıyormus. Evet her babaanne para almıyor fakat durumları yoksa o size bir iyilik yapıyor, sizde ona.. Bu sekilde dusunebilirsiniz

Yani bende anneme baktırsam mesela para almaz kesinlikle. Ben de mesela atıyorum heray kasap alışverişini yaparım market sabun vs ... Para alması ilginç ama eşinle bu konuda başta anlaşmıssınız sizinki biraz "işe para değilde, paraya iş ayarlamak" olmuş. Bence 2.500 lira maaşı bırakmak biraz abartılı olur yanlış hatırlamıyosam çok temiz çok iyi baktığını yazmıştınız. Karıştırmıyosam kaynınız sizin yatağınız da yatıyo gizli gizli ben asıl o konuda bişey yaptınızmı onu merak ediyorum. Tekrar belirtiyim bence işten çıkmayın ama zam da yapmayın mesela.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…