bebeğe/çocuğa bakan akrabaya para veriyor musunuz ?

siz bu kadar aile içi konularınızı nasıl iş arkadaşlarınıza anlatabiliyosunuz? Ben asla söylemem, biri o kadıncağıza laf etse zamansız bir anda nasıl kırılır nasıl üzülür? Kendi annenize para verseniz kendinizi "enayi" hisseder miydiniz acaba?

Evet bu arkadaşa katılıyorum. Kadın senin evini temizlemek zorunda mı ya. Onun hissetmesi lazım keriz gibi. Bu yaştan sonra çocuk bak ev temizle bir de yemek yap. Başka yerde yapsa bunlatı 2000 lira para alır. Ne ayıp ya dedikleriniz

Kadın sizin bebeğinize bakıyor, evinizi temizliyor, yemek yapıyor, siz ondan para esirgiyorsunuz. Hem de ortada 330 tl ile geçinmeye çalışan bir öğrenci, 700 tl ile ev geçindiren bir kadın var.

Durumu iyi olsa bu konuyu düşünmem belki ama şimdi kadın sizin bebeğe bakmak yerine parayla bakıcılık yapıp oğlunu okutucak da olabilirdi. Allah elinize düşürmesin. Kadının lokmasını sayıyorsunuz.

Tabiki bir babaanne torununa bakabilir, ama yemek temizlik de mi onun görevi? Ayrıca oğlunu okutmak her anne için toruna bakmaya göre bir önceliktir.

Sadece yemek temizlik için gelen hanıma aylık 1700 tl ödüyoruz. Siz kadına 500 tl'yi çok görüyorsunuz.

Arkadaslariniz sizi doldurusa getiriyorlar, gelmeyin.
Kadinin demek ihtiyaci var.
Cocuk bakmak ayri temizlik yapmak yemek yapmak auri. Cocuga bakarken bunlari yapabilmek kolay is degil.
Kadina para vermediniz diyelim sadece cocugunuza bakti. Sirf temizlik icin haftada bir kadin cagirsaniz ayda 480 yapar ki yemek dahil degil buna.
Cocuk derdini anlatmaya baslamadan bakici tutsaniz zaten gozunuz arkada kalir.
Calismak cocuklu eve gore daha kolay zaten.
Velhasil kelam bosverin arkadaslarinizi

Valla ben hem yemek hem temizlik hem çocuğa bakcak birini 500e bulsaydim göbek atardim gayet uygun hem de yardım ediyorsunuz yaşlı bi insana benim kuzen geldi aklıma kv si çocuğuna bakıyordu kuzenimde gönlünü almak için tencere takımları bilezikler ev eşyaları kıyafetler alırdı kv bi gün para ver artık parayla bakcam dedi işte bu çirkin bi hareket ama sizin kvnin böle bi talebi olmamış eşiniz istemiş sizin etraftan yanlış anladığınız şu; para verilmesede bi okadar masraf yapılıo altta kalınmaması için siz direk para veriyoruz kv daha hevesle yapiyodur herşeyi su pis vesveselerden kurtulun bnce

Üvey bababanne kızıma parayla bakmıştı bir yıl boyunca hem de öyle yarı fiyatı falan değil piyasası neyse o o yüzden hiç yadırgamadım.

Madem maddi acidan dusunuyorsunuz. Hem yemek hem temizlik hem cocuk bakan birisi 2500 tl den asagiya calismaz.

500 tl yi hizmetlerin karsiligi olarak gormeyin. Yardim olarak gorun. 700 tl aliyormus cok degil zaten.

Benim böyle tanıdığım var... kadın kendi öz kızının çocuğuna bakıyor ve aylık 600 alıyor ekstralar hariç. Yani kerizlik değil yaşam şartlarıyla alakalı dolduruşa gekmeyin.

Babaanne parayla torun mu bakarmış ilginç

Kadın bakmam dese, 500 tl ye hiçbir şekilde bu anlattıklarını yapamazsın. Bakıcı 1000 alıyor, temizlik, yemek de yapmıyor, çocuğa babannesi gibi de bakmıyor. Nimetmiş kayınvaliden senin için. Üstelik durumları da iyi değil. Çok yerinde olmuş sizin yaptığınız ama yerinizde olsam anlatmam kimseye parayla baktığını, ne gerek var?

Ayrıca komşum da, gelininin iki çocuğuna bakıyor. Oğlu her ay 500 veriyormuş ona. Kendileri teklif etmişler, başkasına bırakacağımıza sana bırakalım, bu para da evin giderlerine katkı olsun diye. Kadın kendisi söylemişti bize. Ama ne güzel bakıyor. İçten bir şekilde seviyor. Yabancı biri sevemez öyle.

Annelerimiz çoluk çocuklarını büyütmüşler, hayatlarının dinlenme döneminde tekrar aynı şeyleri yaşamak zorunda değiller. Arkadaşlarınızın dediği gibi görev olarak algılamayın bunu. Bakıyorsa, hem size faydası dokunuyor, hem ona. Para aldığı için karlı olan bir tek o değil. Emin olun o size hala daha büyük bir iyilik yapıyor.

bende öyle görüyordum ama son zamanlarda insanların laflarıyla acayip derecede rahatsız olmaya başladım ve kendimi enayi gibi hissetmeye başladım.
Hayır niye öyle hissediyorsunuz? 700 lirayla geçinmek kolay mı? Ben de yardım olarak görürdüm. Siz niyetinizi bozmayin. Kimseye de kulak asmayin.

Kızım suan 15 aylik ve 2 ayi doldurdugunda ise basladim 13 aydir anneanne ve babaanne donusumlu 2-3 ay aralikli bakiyo yurtdisindayiz dedelerle birlikte gelip gidiyolar bakım icin para vermiyoruz utstune ucak masraflarini kendileri karsiliyo.Tabi evdeki masraf 2 katina cikti ama ellerinden geldigince kendileride harciyo ya da cocuga bi ihtiyac oluyo kendileri almak istiyo hem hediye hem destek olmak icin Allah razı olsun tabi imkanları kisitli olsaydi eger mecbur gerekirse ucak biletlerinide alirdik gerekirse bi miktar yardim ve destek amacli parada verebilirdik onuda anormal bulmuyorum ihtiyaclari varda veriyosaniz hic rahatsiz olmayin bence

Ah cnm benim tabiki para ver niye keriz gibi hissediyosun nekadar sevaba giriyosun.ayrica maaslarinizda iyi ve kv cocuguna bakmsk zorunda deyil kaldiki ben bile cekemiyorum bazen deliriyorum o yasli insanlar nasil dayansin.cevreniz cok fesat yazik sizde etkilenmissiniz 500 lira az bile zaten ihtiyaclari varmis cok cok yanlis dusinceniz.kulaklarinizi tikayin disariya ve hangi bakici kani cani gibi bakarki kv bsbsne gozu gibi bakar.enayi falan deyilsiniz meraketmeyin kalbinizi karartmayin...

kayınvalidenin durumu kötüymüş çocuğunuzun bakımı da ona yardım etmenize vesile olmuş ne güzel
kalbinizi karartmayın
başka birisi çocuğunuza baksa aynı paranın daha fazlasını ona vereceksiniz
üstelik size temizlik yapmam yemek yapmam gibi şartlarla gelecekler üstelik bebeğinizi yabancı birine emanet etmiş olacaksınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…