bebeğe/çocuğa bakan akrabaya para veriyor musunuz ?

Bedava ev temizletecek, yemek yaptıracak, çocuk baktıracak değilsiniz herhalde. Ben şahsen anneme de kv'ye de bedava ev temizlet yemek yaptır çocuk baktır utanırdım. Çocuk bakmak karşılıksız olabilir ama kendi evinde bakarsa. Ki onda bile destek olunması gerekir. 6 bin liradan 500ü can emanet ettiğiniz insana hem de eşinizin annesi, çok görmeniz abes geldi. Bence siz en iyisi işten ayrılın, 500 lira karşılığı kadını hizmetçi gibi kullanmayın. 2500 liradan bin lira gidiyor diyorsunuz. Kalan 1500ü neden beğenmediniz. Çocuk yaparken masrafın bedava olacağını mı düşündünüz?

Baskasina fazlasini vermek kimsenin zoruna gitmiyorda niye yakinlara verilince zorunuza gidiyor ki? Kaldi ki kadinin durumu iyi degil o saydiginiz rakamlarla gecinmek kolay mi? tamam maddi durumu iyi olsa alsa tamamda saydiginiz rakamlar kolay gecinilecek rakamlar degil. Ayrica su var trilyonlari verseler baskasinin cocugunun sorunlulugunu almam bence dua edin ki yavrunuza bildiginiz biri bakiyor. Belki o kadincagizinda zoruna gidiyordur evladindan para almak ama okuttugu evladi var daha sonra evlendirecek anne yani elinden geldiginizce destek olun bence. Yok cokta zorunuza gidiyorsa hala birakin isinizi kendiniz bakin. esinizin aldigi maaslada gecinmeyi bilin...

Inanamiyorum bu tarz düşünenlere. ne kv ne anneniz sizin dogurdugunuz cocuga bedava bakmak zorunda degil. hatta bakicidan daha iyi bakiyorsa daha cok parayi hakediyordur.

o çevrendekı arkadaş dedıklerın senı gaza getırmeye calısıyor bellı. cocuk bakmak zor iş
durumunuz o kadarda kötü değil sonucta verılse ne olacak yani? nerde oturuyorsun ki 1000 tl ye bakıcı buluyorsun ?
benım kv gelsın baksın benımkıne ayda ona ben 700 tl vereyım
konu eşlerin annesi olunca her sey batıyor dımı bazılarının gözüne. siz de ilerde kv olacaksınız unutmayın! bu sözum kötü kvlerı kapsamıyor elbette!!!

Ben verilmesi taraftarıyım eger ihtiyacı varsa.
Mesela eltim çocuklarını kv ye baktiriyor.kv torunlara bakmak icin isten cikti.eltimde aylik 1000 lira veriyor.
Doğru bir hareket.
Maddi durum iyiyse zaten anneanne babaanne istemez.
Mesela ben ayni sehre gidersem anneme baktiracagim.biliyorum ki annem asla para kabul etmez.ihtiyaci da yok ama bende bunun altinda kalmam.mutlaka mutfak alisverisi yapar,kisisel ihtiyaclarini(kaban,ayakkabi vs) karsilarim,
Yani planlarim bu yönde .
Netice onca yil beni buyuttu bir de evladim icin ayni fedakarligi yapacak kadina ne yapsam az.
Ayni sey kv icinde gecerli olurdu.o baksa ona da ayni seyi yaparim.

Tabi burda kosullarda onemli.mesela sizin geliriniz azdir,bakacak akrabanin durumu iyidir o zaman verilmeyebilir.
Evinize toplam 6000 bin giriyor.turkiye sartlarinda gayet iyi bir meblağ .bence vermelisiniz bu durumda

Ne kadar abartmissin ya. Kadın hem evini temizliyor hem yemek hem çocuk az bile Bence. Biz durumumuz olmadığı halde sırf gönlü olsun zoruna gitmesin diye cüzi bir miktar vermiştik. En azından kafam rahat ediyordu. Çocuğumu içten seven biri bakıyor diye. Beş yüz lira ne ki eve giren maaşın yanında. Ihtiyacınız olsa zaten almazdı.

Sanirim kayni yataginda yatiyor diye konu acanda sizdiniz degil mi?
O zaman da yorum yapmistim.
Kv nizin gecekten ihtiyaci var.cocuk okutuyor.bence bu dusunceleriniz yanlis.
Ustelik her iki konuda da sizi bu dusunceye iten arkadaslariniz.bence ya arkadas ortaminizi degistirin ya da mesafe koyup size fitne sokacak samimiyete izin vermeyin.

ona para verecegime isten cikip kendim bakardim diyenlerin ici fesat..
esiniz ne kadar hayirli evlat ve dusunceli bi adam ki annesini utandirmak istemedigi icin yaptiginin bi karsiligi olarak para vermeyi teklif etmis.
siz kimsenin doldurusuna gelmeyin.
bin kat ele para veriliyor da insan kendi ailesinden birine para verince mi zor oluyor?
hem kadincagiz butun evinizin isini yapiyor,cocugunuz emin ellerde,insan daha ne ister ki Allah askina..
500 lira sizin bu dediklerinizin yapilmasinda devede kulak kalir.

Kv denize cook uzuldumm.. Gercekten ihtiyacliymis.. Torun bakmasa yardimda bulunsaniz olay mi cikaracaktin..
Maasinizda iyi..
Kimsenin ne olacagi belli olmaz, onlarin yasina gelince siz ihtiyacli duruma dusebilirsiniz.. Kv de bayilmiyordur 500 tl ye yemek temizlik cocuk bakmaya.. O yasta kolay mi.

Gerçekten kolay deil milyon dolar verseler heralde başkasnn çocuğuna bakamzdm ki insan kendi çocuğuna sabır göstermiorken bi de bu yaşdan sonra torun bakmak kayınvalide anne gelin görümce bakan kimse kıymet bilmek gerek annem iki gün önce gittti dönüceği günü iple çeliyorm

İsterseniz kayın valideniz bide üzerine para versin çocuğunuza bakıyorum diye he?

Şu işleri başkasına yaptırsanız borçlu bile çıkarsınız, bi de kendini enayi hissediyormuş, insaf ya.... İşten çıkın en iyisi hanımefendi ya da o sizi dolduran arkadaşlarınıza baktırın çocuğunuzu, böyle daha tatlı gelir size.

bence bin lira versen yeridir kadinin azicik maasi varmis o yasinda senin cocugunu cekiyor sen 500liranin lafini ediyorsun birde yenilenin icilenin lafini ediyorsun .Kv bakmadigi icin ona buna birakilan çocuklar dayak yiyor neler yasiyor hic duydun mu 1000lira da gitsin bakacagi 5-6 sene

Kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil, bu babanne yada anane de olsa... kaldı ki 500 liraya zaten böyle hem işini hem yemeğini yapacak hem bebeğe bakacak birini zaten bulamazsın. Ne var yani bunda kadincagiz işini gücünü birakip torununa bakıyor. Maddi durumu da iyi değilmiş. Sizin geliriniz de iyi. 500 liranın lafını bile yapmayın bence. Sevgiler

Cok yanlış dusunuyosunuz.birincisi kv kesinlikle toruna bakmak zorunda degil.size iyilik yapmış bakayım demiş üstüne temizlik yemek falanda yapıyor.bence kimsenin dolduruşuna gelmeyin.ne güzel hem gozunuz arkada kalmıyo hemde onlara yardım etmiş oluyosunuz.

Neden olmasın ki? Kendi anneniz bu durumda olsa bu para konusunu düşünmezdiniz bile. Kadın evinizi temizliyor, yemeğinizi yapıyor ve çocuğunuza bakıyor ve 700 tl ile geçinmeye çalışıyor. Elinizi vicdanınıza koyun lütfen. Tamam bakıcı tutun 1000 tl. Ayda 2 sefer temizlik için 300 tl çünkü yetişmeyecek işler. 1300 tl. Bir de arkaadaşlarınız işten çıkın diyormuş. Bence bu kadar küçük para hesaplarından ziyade çocuğunuz sevgiyle büyüyor bunu düşünün. Bir de 330 tl ile okula giden genç bir erkek var. Bir kız arkaşını sinemaya yemeğe götürse en az 50 tl. Geriye ne kaldı. Annesinden istese para durumlar ortada. Zaten kayınvalidenizin durumu olsa sizden neden para alsın ki. Çocuğunuz kreş zamanına gelene kadar biraz sabredin

Kadın 700 lirayla çocuk okutup geçinemeyecek sizde çocuğunuzu bu kadar rahat bırakıp çıkamayacaksınız elin insanın ın kaprisini de çekmek kolay değil iki taraf içinde güzel bir düzen kurmuş sunuz aklınızı bulandır mayın bence çocuğunu zaman bakmasa da yardım etmeyecek misiniz

Önceki konunu da okudum az önce, arkadaşım sen saf mısın inanılmaz dolduruşa geliyosun ne arkadaşlar varmış sende pes dedim valla, sen bir bireysin gerektiği yerde ben öyle uygun gördüm de kes at don lastiği gibi kim nereye çekerse oraya gidiyosun yolun yol değil diyim

Babanne sizin çocuğunuza bakmak zorunda değil hem de şöyle düşünün kadının ihitiyacı varmış siz de ona maddi olarak destek olmuş olursunuz herkesin içi rahat eder karşılıklı olarak..benim kv asla karşılık beklemeden işten çıkacak bebeğime bakmak için ama ben bu iyiliğin altında ezilmemek için ya para olarak ya da evine bulaşık makinesi veya buzdolabı ne bileyim ne eksiği varsa almayı düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…