bebeğe/çocuğa bakan akrabaya para veriyor musunuz ?

Siz neden sürekli kullanılıyor muyum düşüncesindesiniz 7oo tl aylıkla geçim kolay mi? siz onu bebeğe baktığı icin mi veriyorsunuz kadının durumu ortada baksada bakmasada evlat olarak annenize vermez miydiniz?
Diğer konundada arkadaşların boşanacaksan bile söyle inceldiği yerden kopsun vs vs diye söylediler onlarin dedigini bile olabilir gibi yaklastiniz ben öyle anladim, şimdide herkese sordum kimse almıyor vs sürekli başkalarının etkisi altindasiniz... amacınız kv ve kayni uzaklaştirmak mi sürekli kendinizi dolduruyorsunuz, uzaklaştirmak vs istiyorsaniz bunlara gerek yok açıkca yapın o zaman

Tabi ya 1030 tl giriyormuş evlerine,evde geçindirilir,universite de cocukta okutulur paşalar gibi değil mi,neylerine yetmiyor.
Ama sizin öyle mi, 6000 cikle kim bilir ne sıkıntılar cekiyorsunuzdur,bir de kayınvalide ye cocugunuza baktığı,evinizi temizlediği,yemeginizi yaptigi için para mı vereceksiniz ? Enayilik bu !

Dalga mı geciyorsunuz siz ? Bahsettiğiniz kişi esinizin annesi.Kusura bakmayın da o sizin cocugunuza bakmak ,pisliginizi temizlemek zorunda degil,ama esiniz ve dolayısıyla siz kuzu kuzu ona bakmak, ihtiyaçlarını karşılamak zorundasiniz.

Benim bebeğime annem bakıyor ve para almayı bırakın bazen kendisi bize yardımcı oluyor maddi anlamda,kredilerimizden dolayı sıkışıyoruz arada ve ben ücretsiz izindeyim rahatsızlığımdan dolayı.Yanlız şuna takıldım insanların ne dediğiyle çok fazla ilgileniyorsunuz ve arkadaş çevreniz sizin iyiliğinizi istemiyor bence dikkatli olun.

Benimde annem bakiyor canim kizima Annemin bakmasi da bana 1000 tl ye geliyor yaklasik
İhtiyaclarida var zaten bakiciya vericegine anneye yararin olur hem sevaba girersin oyle dusun
Onlarin yaptiklari parayla olculemez bile
Bazen benide seytan durtuyo kimin annesi bakipta para aliyor diye ama herkese hayir islemek nasip olmaz insallah
Hep bu dunya icin calisiyoruz birazda oteki taraf icin biseyler yapalim Allah kabul ederse insallah
Arkadaslarinin gazina gelme ,gelmeyelim...

Sevgiyle bakmasi bile cocuguna paha bicilmez.. birde temizlik yemek yapiomus.. beni kullaniomu diosunuz gercekten.. asil vermeseniz siz onu kullanmis olmaz misiniz??

Benim kaynanam bebegime 1 saat baktiktan sonra bu agliyor birdaha getirmeyin demisti gulerek, ogunden beri onlarla konusmayiz. Cok imreniyorum böyle kaynanalara ama kiymetleri bilinmeli. Öp elin7 basina koy 500 ne ki bu devirde sizin yerinize evinizi yurutuyor kadin bebege bakmak disinda temizlik, yemek kolay degil Allah razi olsun annenizden. Böyle arkadaslarada o benim annem ona yardim icin bahane ariyorduk ki dersin. Ne cesit insanlarsa onlarda:/

Sen onun bunun dediğine bakma canım, bence eşin çok iyi düşünmüş hem size hemde kv yardım oluyor ;tam tersine mutlu olmalısın imkanın var ve verebiliyorsun.
Hem bence pek herkese anlatma herkes iyi niyetli olmaz bak işte seni böyle boş yere gaza getirip mutsuz ederler sebepsiz yere (belkide kıskançlıktan)

Eşimin bir akrabasından duydum kadın normalde calışiyor kizi dogum yaptı torununa bakacakmiş para vereceklermis kadini hakli buldum cunku maasli calisan biriyken isini birakiyor para almasi normal ama sizin kayinvalidenizin oyle bir durumu yok sanirim yine para verilir ama oyle aylik gibi degilde az az

Arkadaşımın bebeğine annesi bakıyor maddi durumları da gayet iyi olmasına rağmen yine de ara sıra para verir ihtiyaçlarını karşılar hediyeler alır.
Sizin kv hem çocuk bakıyor hem evi temizliyor hem yemek yapıyor maşallah. Onun maddi bir beklentisi olmasa dahi bunların altında kalmamanız gerekir diye düşünüyorum. 500 lira ne ki yaptıklarının yanında ki ihtiyacı da var kadının. Sizin de bu parayı verecek imkanınız var. Olmasa hadi neyse.
Milletin lafına bakıpta kendinizi dolduruşa getirmeyin bence kv nin de kıymetini bilin.
Ben sezeryanla doğum yaptım 15 gün sonra evime geldi kv temizlik yapıyodum bir işin ucundan tutmayı bırak bi de ay perdelerin de kirlenmiş bi yıkayıversene bu ne böyle demişti..

Esimi 2 ablasi var biri dogum yaptiginda oteki onun cocuguna bakti ve cocuguna bakilan sigorta bile yapti parada odedi. Ayni sekilde ben bekarken annem teyzemin cocuguna bakmisti ve teyzem anneme ucret odedi.

Evinizi temizletseniz o fiyata temizlemezler normalde ayda..birde bunun yemeği,çocuğa bakması var.. bunları yapmasa bile durumunuz hamdolsun iyi eşinizin zaten annesine bakması gerek..Kadın bu kadar şeyleri yaparken kendini kötü hissetmiyorda,sizin bunları düşünmeniz bile çok üzücü..bence 6000 aylikla rahat 1000 bile verirsiniz ki o bile az kalır ..eli opulesi bir anneymis değerini bilin..

benim karşı dairemde, bir komşumun 1.5 yaşındaki çocuğuna aynı siteden bir başka komşum haftada 3 gün, kendi evinde 600 lira aylıkla bakıyor...bir de evde extra işler yapan bir babaanneye 500 lira nedir Allah aşkına...

Esiniz gayet güzel açıklamış size neden para verdiğinizi, neyi sormussunuz anlamadım?
Yardım. edeceksiniz zaten çocuğa bakınca maaş gibi olmuş.
Kusura bakmayın ama verdiğiniz de para değil zaten
500 lira :)
O paraya hem çocuk bakımı, hem yemek hem temizlik yapıyor kadın ve siz para alıyor diye mi dert yanıyorsunuz?
Hatta bunu dillendirip bir de başkalarına mi soruyorsunuz?
Çevrenizdeki gaza getiren arkadaşları gözden geçirin.
Kayinvalidenizin gidin elini opun.

Çok şanslısınız, benim komşum 4 saatliğine çocuğa 400 e bakıyor yemin ederim, kayınvalideniz bide temizlik felan yapıyor, siz değilde kayınvalideniz enayilik yapıyor gibime geldi, bence siz o 500ü 700 yapın. Böylesi bulunmaz çünkü, hem para verip baktırmanız daha iyi ileride bir şey olursa lafını ederse parasını verdim baktın hayrına mı baktın zaten dersiniz :)) açık kapınız olmuş olur.

Kayinvalide 700 lira emekli maasi, kaynin 330 lira ile geciniyor resmen. Yazik gunah o kadar isini yapiyor kadin 500 az acik konusayim. Arkadaslarin kotu niyetli. Kadin havadan bana yardim yapin da dememis tum isini yapiyor. Kaldi ki bu durumdaki bir aile uyesine yardim da edilir yani hicbir sey yapmasa bile.

Niye anlattın ki onlar salak muamelesi yapmaya bahane aramışlar

kendinizi "ENAYİ" gibi hissetmeniz garip olmuş.

nerde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama benim yaşadığım şehirde birine "gel çocuğuma bak, yemeğimi, temizliğimi yap, ben de sana aylık 500tl veriyim" desem karşımdaki; "BEN ENAYİ MİYİM" der. 700de versem aynısını söyler....

ya verirsinde ne bilim ben olsam ayda 1 alışveriş yapar evlerine götürürüm , 100-200 veririm ama daha fazlasını vericeğimi sanmıyorum adı üstüne babaanne anneanne yani , gönlü olsun diye bişeyler alırdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…