- 21 Ağustos 2013
- 26.656
- 55.302
- 598
- Konu Sahibi pembebalonn
-
ya verirsinde ne bilim ben olsam ayda 1 alışveriş yapar evlerine götürürüm , 100-200 veririm ama daha fazlasını vericeğimi sanmıyorum adı üstüne babaanne anneanne yani , gönlü olsun diye bişeyler alırdım
Yok ben zaten anneanne babaannenin bakması taraftarı değilim , ama olurda maddi durumdan sıkıntılı olupta çalışırsam böyle bişey düşünürdüm heralde diye dedim , yoksa kendim bakmak varken niye onlara zorluk çektireyim , kimseye baskı yapmam yaniBabanne anneanne olunca bakmak zorunda mı oluyo, çocuk anne babanın sorumluluğudur, ben asla bakmam mesela Allah ömür verirse, sittin sene çalışmış olucam zaten emekliliği görürsem eşimle emekli paramı ezecem gezip tozucam
Çoğu anneanne babanne bu baskı yüzünden bakıyo zaten, bakmam diyemiyo dese sen nasıl anneanne babannesin denecek sevmiyosun denecek belki küsülecek, çocuğuma bakılsın param cebimde kalsın gözüm de arkada kalmasın . ..bu insanlar bi oh diyip kendilerine vakit ayıramasın mı yani
ya verirsinde ne bilim ben olsam ayda 1 alışveriş yapar evlerine götürürüm , 100-200 veririm ama daha fazlasını vericeğimi sanmıyorum adı üstüne babaanne anneanne yani , gönlü olsun diye bişeyler alırdım
Yok ben zaten anneanne babaannenin bakması taraftarı değilim , ama olurda maddi durumdan sıkıntılı olupta çalışırsam böyle bişey düşünürdüm heralde diye dedim , yoksa kendim bakmak varken niye onlara zorluk çektireyim , kimseye baskı yapmam yani
Ama bu durum çok farklı 700 lira emekli aylığı alıyormuş kadın 700 lira ile nasıl geçinsin,ayrıca oğluda üniversite okuyormuş oda 330 tl alıyormuş 330 tl nasıl yetsin bu devirde okul okuyan birine hadi kılık kıyafet idare edilir ama kitap-kırtasiye masrafı-yemek vs bir sürü ekstra masraf çıkar.Yok ben zaten anneanne babaannenin bakması taraftarı değilim , ama olurda maddi durumdan sıkıntılı olupta çalışırsam böyle bişey düşünürdüm heralde diye dedim , yoksa kendim bakmak varken niye onlara zorluk çektireyim , kimseye baskı yapmam yani
yani bide diyor 500 tl veriyorum kendimi salak gibi hissediyorum 1000 tlden aşağı vermemen lazım senin asıl , hem temizlik yemek çocuk bunları kim yapıyoevet adı üstünde anneanne babaanne hizmetçi,bakıcı ya da aşçı değil.çok haklısın.
bak mesela bu babaanne hem bakıcılık yapıyor,hem evi temizliyor hem yemek yapıyor.
ama yapacak değil mi,tabi onlar ne için var!
böyle aile büyüklerinde asıl suç,al çocuğunu ver bakıcıya ne yaparsan yap diyemiyorlar.
aynen cnm birde ihtiyacı var kadının daha çok destek çıkmak lazımAma bu durum çok farklı 700 lira emekli aylığı alıyormuş kadın 700 lira ile nasıl geçinsin,ayrıca oğluda üniversite okuyormuş oda 330 tl alıyormuş 330 tl nasıl yetsin bu devirde okul okuyan birine hadi kılık kıyafet idare edilir ama kitap-kırtasiye masrafı-yemek vs bir sürü ekstra masraf çıkar.
yani bide diyor 500 tl veriyorum kendimi salak gibi hissediyorum 1000 tlden aşağı vermemen lazım senin asıl , hem temizlik yemek çocuk bunları kim yapıyo
Yok ya ben istemem kendi çocuğuma kendim bakarım , herkes istediği hayatı yaşasınÇoğu kişi zorla yaptırıyo bunu, yer yapıyo ta hamileyken,bakmasam oğlumla kötü olurum diye torununa bakan komşu var apartmanda, normalde niyeti emekli olup memlekete gidip yaylaya yerlesmekti ama istediği hayatı yasayamıyo
evet adı üstünde anneanne babaanne hizmetçi,bakıcı ya da aşçı değil.çok haklısın.
bak mesela bu babaanne hem bakıcılık yapıyor,hem evi temizliyor hem yemek yapıyor.
ama yapacak değil mi,tabi onlar ne için var!
böyle aile büyüklerinde asıl suç,al çocuğunu ver bakıcıya ne yaparsan yap diyemiyorlar.
Şöyle düşünün. Hayat pahalı belki yinede yetistiremiyordur elindeki parayi. Bu verdiginiz maaş değilde ayda annesine yaptığınız bir yardım olarak görünarkadaşlar merhaba
10 gün önce bi takım sıkıntılar yaşamıştım kayınvalidem ve kaynım ile ilgili gelen yorumlar konu dışında birde babanesinin para almasına takılmış..
siz söyledikten sonra arkadaşlarım ve iş arkadaşlarımla da konuştum acaba kullanılıyor muyum ?
gerçekten içime dert oldu..
kayınvalidem 700 lira emekli maaşı ile geçiniyor evi kendi evi kira vermiyor.
kaynım öğrenci ve babasından 330 lira para alıyor. onunla okuyor..
bu kadın benim çocuğuma bakıyor evimi temizliyor yemeğimi yapıyor ve bende bunun karşılığında 500 lira para veriyorum yeme içme bizde oluyor mutfak masrafımda 2 katına çıktı arada bi yine ektra kardeşine falan para veriyorum..
şimdi eşim 3.500 lira bende 2.500 lira alıyorum benim kazancımın 1.000 i kesin bebek bakımı için ve yeme içme mevzularına eşimin annesi ve kardeşine gidiyor.
açıkcası bugüne kadar 500 liranın az oldugunu ve maaşını 700 e çıkarmayı düşündüğüm zamanlar bile olmustu..
fakat çevremde bebeğe bakan hiç bir babanenin para almaması ve gelen yorumlardan kendimi keriz gibi hissetmeye başladım.
ilk bakacağı zamanlar eşim anneme her ay başı 500 lira verelim daha istekli bakar hemde yardım etmiş oluruz demişti biraz garipsemiştim sonra o da bakıcıya 1000 vereceğimize gözümüz arkada kalacağına böyle yapalım hem bende kendimi daha iyi hissederim demişti. sebebi de karşılıksız para verdiğinde kendini bana karsı mahcup hissediyormus.. en azından ailesine yardım etmek için bir gerekçe buldu kendine..
çok uzattım ama merak ettiğim şu gerçekten çevreniz de hiç oğlunun kızının çocuguna bakıp para alan kimse yok mu?
internette arştırdım gerçekten bulamadım böyle bişey..
bazı arkadaşlarım yerinde olsam işten çıkar bebeğime kendim bakarım onlara para yedireceğime diyor.
inanın hiç böyle şeyler gelmemişti bugüne kadar aklıma..
siz ne düşünüyorsunuz ?
siz yerimde olsanız ne yaparsınız ?
30 40 yaşında koca insanlardan duyuyorum anne baba değil mi yapacak tabi diyo, kredi çekip bana ev alacak diyo mesela, ya da çocuğuma bakacak, o kadar rahat insanlar var, şaşırıyorum
Benim üniversite bitti kpss için dershaneye gittim 1 yıl, harçlık almaya utaniyodum ki durumumuz iyiydi çok şükür
Şimdi de annemle aynı apartmandayim teklif dahi etmedim anne bak diye, çünkü annem 69 doğumlu genç kadın gezmek istiyo, kendine göre çevresi var arada kendi ana babasına gidiyor 15 gün falan kalıyor
eğer istiyorlarsa ev da alırlar torun da bakarlar ama yapmak zorunda değiller.bunu ayırt edemiyor kimse.
bazı evlatlar anne-babalarına yolunacak kaz gözüyle bakıyor ne acı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?