bebeğe/çocuğa bakan akrabaya para veriyor musunuz ?

Babanne anneanne olunca bakmak zorunda mı oluyo, çocuk anne babanın sorumluluğudur, ben asla bakmam mesela Allah ömür verirse, sittin sene çalışmış olucam zaten emekliliği görürsem eşimle emekli paramı ezecem gezip tozucam

Çoğu anneanne babanne bu baskı yüzünden bakıyo zaten, bakmam diyemiyo dese sen nasıl anneanne babannesin denecek sevmiyosun denecek belki küsülecek, çocuğuma bakılsın param cebimde kalsın gözüm de arkada kalmasın . ..bu insanlar bi oh diyip kendilerine vakit ayıramasın mı yani

yani ben bunu parayla çocuğuma bakıyor diye anlamadım tam tersi size yardımcı oluyor temizliğimi yapıyor yemeğimi yapıyor demissin kimin kv si bunları yapar ki.. sen de ona maaş bağlamışsın gibi değil de yardım ediyormussun gibi düşün maddi sıkıntı yaşıyordur bence söylediğin gibiyse 700 TL ile ev kira olmasa bile ne kadar zor geçinilir.. bence kendini kötü hissetme ne mutlu sana gözün arkada kalmıyor çocuğuna gül gibi bakıyordur.. benim oğluma da annem bakıyor keske imkanım olsa da ben de anneme her ay para verebilsem

Yok ben zaten anneanne babaannenin bakması taraftarı değilim , ama olurda maddi durumdan sıkıntılı olupta çalışırsam böyle bişey düşünürdüm heralde diye dedim , yoksa kendim bakmak varken niye onlara zorluk çektireyim , kimseye baskı yapmam yani

Dibine kadar bencillik başka birşey değil
İnsanlar hiç yaşamadan ölsün ömrü billah çocuk baksınlar yemek temizlik yapsınlar arada bir hediye alınsın mutlu olsunlar, Allahtan korkun yaw

Sonu da gelmiyo, bir torununa bakıyo hopp oluyo 2.,sonra diğer çocuğu evleniyo onunda oluyo çocuğu, aynen devam, hindi gibi otur evde, her sene yaşlanıyo tabi insanlar da

O anneanne babanne iyice elden ayaktan düşünce işimden çıkayım da bakayım diyecek kaç gelin ya da evlat çıkar merak ediyorum

evet adı üstünde anneanne babaanne hizmetçi,bakıcı ya da aşçı değil.çok haklısın.

bak mesela bu babaanne hem bakıcılık yapıyor,hem evi temizliyor hem yemek yapıyor.

ama yapacak değil mi,tabi onlar ne için var!

böyle aile büyüklerinde asıl suç,al çocuğunu ver bakıcıya ne yaparsan yap diyemiyorlar.

Çoğu kişi zorla yaptırıyo bunu, yer yapıyo ta hamileyken,bakmasam oğlumla kötü olurum diye torununa bakan komşu var apartmanda, normalde niyeti emekli olup memlekete gidip yaylaya yerlesmekti ama istediği hayatı yasayamıyo

Ama bu durum çok farklı 700 lira emekli aylığı alıyormuş kadın 700 lira ile nasıl geçinsin,ayrıca oğluda üniversite okuyormuş oda 330 tl alıyormuş 330 tl nasıl yetsin bu devirde okul okuyan birine hadi kılık kıyafet idare edilir ama kitap-kırtasiye masrafı-yemek vs bir sürü ekstra masraf çıkar.

yani bide diyor 500 tl veriyorum kendimi salak gibi hissediyorum 1000 tlden aşağı vermemen lazım senin asıl , hem temizlik yemek çocuk bunları kim yapıyo

Ya siz milletin ağızına ne laf veriyorsunuz ailenizle iligili.O konuşanlara sorun anneleri çocuklarına bakıyorsa hele ki ihtiyacı

varsa alışveriş yapmıyorlar mı evine?Eline 3-5 günde bir bi ihtiyacını alırsın diye para sıkıştırmıyor mu?

Eşiniz yaptığı yardıma ad koymuş kendince belki size karşı ama iyi yapmamış Erkekler düşünemiyor.Kadınlar fesat.

Bırakın çocuk bakmayı geliri yetişmiyorsa anne, erkek okuyan kardeş gene para vermeyecekmiydiniz.

İnsanlar ara bozmaya gaz vermeye bayılıyor. Ama kendi çocuklarına bakan analarına yağdırıyor.

Durduk yere huzursuzluk çıkarmayın o verdiğiniz parayı bakım parası diye adlandırmaktan vazgeçin kayınvalidenizin

kıymetini bilin boşuboşuna gönlünü kırmayın

aynen cnm birde ihtiyacı var kadının daha çok destek çıkmak lazım

yani bide diyor 500 tl veriyorum kendimi salak gibi hissediyorum 1000 tlden aşağı vermemen lazım senin asıl , hem temizlik yemek çocuk bunları kim yapıyo

arkadaşları dolduruyomuş güya ama ben inanamıyorum konu sahibin paragöz olduğunu düşünüyorum.

Yok ya ben istemem kendi çocuğuma kendim bakarım , herkes istediği hayatı yaşasın

Neden verilmesin ki? Babaanne/anneanne tam rahat edecekleri donemde cocuk bakmak zorunda degiller.
Bakici tutsaniz cok daha fazlasini verecektiniz. Arkadaslariniz da masallah yani iyi doldurmuslar.

30 40 yaşında koca insanlardan duyuyorum anne baba değil mi yapacak tabi diyo, kredi çekip bana ev alacak diyo mesela, ya da çocuğuma bakacak, o kadar rahat insanlar var, şaşırıyorum

Benim üniversite bitti kpss için dershaneye gittim 1 yıl, harçlık almaya utaniyodum ki durumumuz iyiydi çok şükür

Şimdi de annemle aynı apartmandayim teklif dahi etmedim anne bak diye, çünkü annem 69 doğumlu genç kadın gezmek istiyo, kendine göre çevresi var arada kendi ana babasına gidiyor 15 gün falan kalıyor

Şöyle düşünün. Hayat pahalı belki yinede yetistiremiyordur elindeki parayi. Bu verdiginiz maaş değilde ayda annesine yaptığınız bir yardım olarak görün

eğer istiyorlarsa ev da alırlar torun da bakarlar ama yapmak zorunda değiller.bunu ayırt edemiyor kimse.

bazı evlatlar anne-babalarına yolunacak kaz gözüyle bakıyor ne acı.

Gözüm arkada kalmıyo diye babanneye çocuk baktıran hangi gelin kv si elden ayaktan düştüğü gün işten çıkıp bakayım zamanında o benim çocuğuma baktı der merak ediyorum, en iyisi parayla adam tutacak baktıracak

Zamanında gözüm arkada kalır diye yabancıya çocuk baktırmayan kişiler anne babalarını yabancıya emanet eder

eğer istiyorlarsa ev da alırlar torun da bakarlar ama yapmak zorunda değiller.bunu ayırt edemiyor kimse.

bazı evlatlar anne-babalarına yolunacak kaz gözüyle bakıyor ne acı.

Amcam daha büyükbabam sagken karşısına geçip dayılanmıştı tarlaları böl hakkımı ver diye, sanırsın kendi kazandı aldı tarlaları ya da bir emeği geçti ekmede biçmede

Büyükbabam 84 yaşında kanser hastasiydı bu olay olduğunda

benim annem yiğenimi 4 yaşına kadar büyüttü şimdi de 2. yi büyütüyor, abimler para vermiyor ama annemin ufak tefek ihtiyaçlarını alırlar, arada hediye alırlar yani aranızdaki bağa bağlı ve tabi kayınvalidenizin maddi durumuna, durumu kötüyse para verilir bunda kerizlik bir durum yok, sonuçta güveneceğiniz birini bulmak bu devirde zor kayınvalideniz de emek harcıyor, diğer arkadaşlarınızın sözlerini aldırmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…