bebeğe/çocuğa bakan akrabaya para veriyor musunuz ?

nasıl olsa ölecek diye düşünmüş evlat işte.nasıl bir düşünceyse.

bende çalışıyorum uzaktan bir akrabam yarmımıma geliyor. 4 yaşında kızıma bakıyor. ayrıca yemek yapıyor ve ondan allah razı olsun binkez ben yapma desemde temizliğimide yapıyor. ayda 700 lira veriyorum. yamin ederim ben o parayı verirken utanıyorum çünkü emeğinin karşılığının binde biri bile değil. keşke daha fazla verebilsem ama bütçem ona yetiyor. şöyle bir düşünürsen aslında sen kv dene borçlusun bile.

aynen canım benimde komşum ilgileniyor çocuklarım okuldan gelince alıyor eve geçiriyor yemek yapıyor Allah ondan razı olsun ablam o benim ..çocuklarımı kendi çocuklarından ayırt etmiyor benimkilerde onu çok ama çok seviyorlar..çocuklarımın o sevgisi varya ben kul köle olurum o kadına ..bende aylık belli bir şey veriyorum ama kesinlikle hakkı değil keşke daha fazla verebilsem...gönlüm isterdiki annem baksın bende ona destek olayım ama mecbur değil biliyorum

Sevgili P pembebalonn ..
Gecen konunuzu da arkadaşlarınızin gazına gelip boşanma düşüncesi ile açmıştınız. Önemli bir konuydu ama boşanmayı gerektirmeyeceğini söylemiştik. Yine aynı arkadaşlarınızın gazı ile konu açıyorsunuz. Neden bu kadar kolay gaza geliyor, dolduruluyorsunuz? Ayrica ev hayatınızı neden iş ortamında konuşuyorsunuz ki? Ben arkadaşlarınızın niyetini hiç iyi görmedim. Temkinli olmanızı tavsiye ederim...

Derdinize gelince..
Kayinvalidenizin iyi niyetli olduğu kanısındayım. Geçen konunuzda da ev işlerine koşturduğunu söylemiştiniz. Ki bu durumda mutfak masraflarım iki katına çıktı diye hayıflanmak - çok afedersiniz ama - nankörlük. İşte bunlar hep arkadaş gazı...
Kayınvalideniz zor durumda olmasa o parayı almazdı bence. Ama madem emeğini nakte dökmeye karar verdiniz hak ettiği parayı verseydiniz bari. 500 lira verip bir de böyle kinlenmeniz çok yersiz.

En iyisi yavrunuzu kreşe verin. Üstüne eve gelince yemek temizlikle uğraşin. Kayınvalideniz de başka bir çocuk bulsun bakacak, hem kazancı artar hem de böyle fesatlıklara maruz kalmaz.

Bu arada diğer konunuzda kayınvalidenizi haksız bulmuştum. Bu yorumum sadece bu konuyu bağlıyor.

Allah başka dert vermesin.

Para alması güzel bir davranış de il tabikide ama para sıkıntıları var ise bence sizde eşiniz dediği gibi bunu bir yardım amaçlı görebilirsiniz

böyle bisey bende duymadim ama sizin olay sanirim kayinvalidenize yardim amacli olmus. yani esiniz annnesine yardim etmek icin bu yolu bulmus. eger kayinvalidenizin paraya ihtiyacı varsa iyi insansa cocuga iyi bakiyorsa verin bence ama 500 yeter artar bile arttirmayin. bakici tutsaniz daha cok vercektiniz hemde gözün arkada kalacakti

Kimsenin dolduruşuna gelmeyin.
Allah razı olsun diyeceğinize birde kendimi keriz gibi hissediyorum demişsiniz.
Ben sırf ev temizliği için günlüğü 150 TL veriyorum. O da haftalık temizlik günlük rutin işleri yine kendim yapıyorum.
Düzenli evde birinin destek olması harika bir şey olurdur.
Ayrıca çocuğunuza bakmasa bile zaten yardımcı olmanız gerekiyor Allah bereket versin, kazancınız da yerindeymiş.
Karşılıklı birbirinize yardımcı oluyorsunuz ne güzel.

neden başkasının düşünceleri sizin için bu kadar önemli neden özgür iradenizle davranamıyorsunuzda başkaları söyleyince kendinizi kötü hissediyorsunuz
enayi olmak ne kadar kolay enayilik aslında başkalarının sizi yönlendirmesine izin vermenizdir
siz kendi doğru bildiğiniz yapın kim ne derse desin

Aklima bi soz geldi " kaynanalarin zalim oldugu zamanlar gelin oldum, gelinlerin zalim oldugu zamanlar kaynana oldum".
Annem hep bahseder birisi oyle demis diye.
Anneler( kaynanalar) zamaninda yeni gelin olunca surunduler tabiri caizse sacini supurge ettiler kv/ kp/ kocaya yaranalim diye.
Simdi rahata erdim oh torun torba sahibi oldum diyebiliceklerinde,gelip bide zalim bi gelin " sen nasil babaannesin, insan torununa bakmazmi hic?" derse ben olsam " hosstt kopek" derim.

bende öyle görüyordum ama son zamanlarda insanların laflarıyla acayip derecede rahatsız olmaya başladım ve kendimi enayi gibi hissetmeye başladım.
size ne milletın lafından? üstelık kadının maaşı az niye enayı oluyormusunuz. ozaman oda enayı ki sizin cocugunuza bakıyor. 500 az bile okadar maası alıyorsunuz bunun hesabınımı yapıyorsunuz?ozaman calışma kendın bak cocuguna bir zahmet. 500 bakıcı bulamazsın

Burada bir ihtiyaç durumu hasıl. Bağış yapar gibi değil, emek öder gibi düşünmüş eşiniz. Diyememiş para verelim diye.
Kalbinizi karartıp kötü düşünüp hırslanmayın.
Ben şahit de oldum yeğenine bakan teyzenin para aldığına.
Senin çocuğuna bakmak için yeri geliyor gezmeye gitmiyor, ihtiyacı olsa yemek, ilaç almayı esirgemiyor.

aynen hem 500 cocugu bakıyor hem yemek temızlık yapıyor bulmuşta bunuyor

nedense yabancı birine aylık 1000 lira verilse göze görülmüyorda. annelere verilince sorun oluyor neymiş anneanne babaanne toruna paraylamı bakarmış. yabancılar emek veriyorda annelerimiz emek vermiyormu. zaten bizler için yeterince hayatlarından fedakarlıklar yapmışlar bide çocuklarımız içinmi hayatlarından çalsınlar. bu insanlar ne zaman dinlenecek. valla ben şimdiden diyorum bi emekli olayım atacam kendimi küçük bi sahil köyüne çocuklarda yıldan yıla tatile gelsinler yanıma. torunlara falan bakamam. ister kırılsınlar ister kızsınlar. baksan ne olacak ne damadın yanında kıymeti olacak ne gelinin yanında.

Sizin o kaynananız olmasaydı, eşinizde olmazdı kadın yoksulluk çekerek yemeyip içmeyip okutmuş meslek sahibi yapmış, ama sizin gibi görgüsüz yedinin içtiginin lafını yapan bir geline oglunu teslim etmiş.Sizin çocugunuzda aynısını size yapar, ailenizde hiçmi yedirme, misafir agırlama görmediniz.Eşiniz sizi o cefekar annesi için boşasa yeridir, inanın.

Çocuk bakarken babanne değil mi tabi bakacak ama hayatlarıyla ilgili birşeye karışsa annedir tabi karışır demiyo kimse, eğri oturup doğru konuşmak lazim
Başka bir konu daha var. Kadın annesiyle beraber yasıyormuş, annesi cocuğa bakıyor ama okuldan gelince oturduğu yerden :) Karşı koltuktan yani.

Bu iki konu beni dumura uğrattı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…