- 21 Ağustos 2013
- 26.656
- 55.302
- 598
- Konu Sahibi pembebalonn
-
Çok zor tabi.
Benim torunum olsa bakmam :)
bende öyle görüyordum ama son zamanlarda insanların laflarıyla acayip derecede rahatsız olmaya başladım ve kendimi enayi gibi hissetmeye başladım.
bende öyle görüyordum ama son zamanlarda insanların laflarıyla acayip derecede rahatsız olmaya başladım ve kendimi enayi gibi hissetmeye başladım.
Ben de bakmam şahsen hiç öyle bi fantezim yok, severim maddi açıdan gücüm yetiyorsa ihtiyaçlarını da karşılarım ama bakmak bambaşka, iyi olur Allahtan kötü olur kuldan demişler , yarın bi huyum edinir e babanne büyüttü işte olur adı , kayinvalidem annesi için bile diyo bunu, kaynimin her olumsuz davranışı anneanneye bağlanıyo
Hiç bu açıdan düşünmemiştim biliyor musunuz. Çok haklısınız aslında..
Herkesin bakış açısı farkli ben olsam bende verirdim hatta az bile eve gundelige birini alsan 120 lira en az hem işini yapıyor hem yemeğini bi de çocuğuna bakıyor hiç takma milletin ne dedigini aranızda bir problem yoksa dusunmene bile gerek yok bencebende öyle görüyordum ama son zamanlarda insanların laflarıyla acayip derecede rahatsız olmaya başladım ve kendimi enayi gibi hissetmeye başladım.
kv nin ihtiyacı varmış.
hem çocuğuna bakıyor,hem temizlik yemek yapıyor.
sen de 500 tl verdiğin için keriz mi hissediyorsun kendini.
valla kusura bakma da bu bakış açısını çok hatalı buldum ben.
insaf yani daha napsın kadın sana.
para yedirmek mi bunun adı.
senin faydan çok daha fazla bu işte,hiç kıymeti yok mu?
Bebeğinize bakan evinizi temizleyip yemeğinizi yapan kadına bu kadar laf edeceğinize ücretsiz izne çıkıp kendiniz baksaymışsınız daha iyiymiş.2 sene bakardınız.Sonrada kreşe verirdiniz.
Kaynanam 6 sene eltimin kızına baktı ve karşılığında eltim onun tüm özel ihtiyacını karşıladı artı bireysel emeklilik başlattı şuan cocuk okula gidiyor ama emekliliğini ödemeye devam ediyor eltim şimdi ben doğurunca kaynanam bakacak emekliliği ben ödemeye devam edecegim artı faturalatını ödeyecegim aslında kaynanam istemrz ama ihtiyacı oldugunu gördüğüm için rahatsız hissediyorum kendimiarkadaşlar merhaba
10 gün önce bi takım sıkıntılar yaşamıştım kayınvalidem ve kaynım ile ilgili gelen yorumlar konu dışında birde babanesinin para almasına takılmış..
siz söyledikten sonra arkadaşlarım ve iş arkadaşlarımla da konuştum acaba kullanılıyor muyum ?
gerçekten içime dert oldu..
kayınvalidem 700 lira emekli maaşı ile geçiniyor evi kendi evi kira vermiyor.
kaynım öğrenci ve babasından 330 lira para alıyor. onunla okuyor..
bu kadın benim çocuğuma bakıyor evimi temizliyor yemeğimi yapıyor ve bende bunun karşılığında 500 lira para veriyorum yeme içme bizde oluyor mutfak masrafımda 2 katına çıktı arada bi yine ektra kardeşine falan para veriyorum..
şimdi eşim 3.500 lira bende 2.500 lira alıyorum benim kazancımın 1.000 i kesin bebek bakımı için ve yeme içme mevzularına eşimin annesi ve kardeşine gidiyor.
açıkcası bugüne kadar 500 liranın az oldugunu ve maaşını 700 e çıkarmayı düşündüğüm zamanlar bile olmustu..
fakat çevremde bebeğe bakan hiç bir babanenin para almaması ve gelen yorumlardan kendimi keriz gibi hissetmeye başladım.
ilk bakacağı zamanlar eşim anneme her ay başı 500 lira verelim daha istekli bakar hemde yardım etmiş oluruz demişti biraz garipsemiştim sonra o da bakıcıya 1000 vereceğimize gözümüz arkada kalacağına böyle yapalım hem bende kendimi daha iyi hissederim demişti. sebebi de karşılıksız para verdiğinde kendini bana karsı mahcup hissediyormus.. en azından ailesine yardım etmek için bir gerekçe buldu kendine..
çok uzattım ama merak ettiğim şu gerçekten çevreniz de hiç oğlunun kızının çocuguna bakıp para alan kimse yok mu?
internette arştırdım gerçekten bulamadım böyle bişey..
bazı arkadaşlarım yerinde olsam işten çıkar bebeğime kendim bakarım onlara para yedireceğime diyor.
inanın hiç böyle şeyler gelmemişti bugüne kadar aklıma..
siz ne düşünüyorsunuz ?
siz yerimde olsanız ne yaparsınız ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?