bebeğe/çocuğa bakan akrabaya para veriyor musunuz ?

Çok zor tabi.

Benim torunum olsa bakmam :)

Ben de bakmam şahsen hiç öyle bi fantezim yok, severim maddi açıdan gücüm yetiyorsa ihtiyaçlarını da karşılarım ama bakmak bambaşka, iyi olur Allahtan kötü olur kuldan demişler , yarın bi huyum edinir e babanne büyüttü işte olur adı , kayinvalidem annesi için bile diyo bunu, kaynimin her olumsuz davranışı anneanneye bağlanıyo

bende öyle görüyordum ama son zamanlarda insanların laflarıyla acayip derecede rahatsız olmaya başladım ve kendimi enayi gibi hissetmeye başladım.

Niye bilmiyorum ama arkadaşlarınız sizin hayatıniza çomak sokmaya çalışıyor gibi!!
kV evine giren para toplamda 1000 lira ve inanin bu büyük bir para değil .
Ayrıca evin işini yemeğini yapıyor , çocuğunuza bakıyor. Bence fazlasını bile hakediyor. KV bakıcı gibi görmeyin öncelikle. Ona yardım ettiğinizi düşünürseniz içiniz de rahat eder diye düşünüyorum.

Başkaları vermiyorsa onların eksigidir.

Bir kadın çocuklarını büyütüp köşeye çekilip tam dinlenme zamanı geldiğinde çocuk bakmaya başlıyor yine yeniden.

Bu dünyadaki en zor şeydir çocuk bakmak. Kendine zaman ayırmak imkansızdır. Gezme tozmak azalır, yaşlısındır , hareketlerin kisitlidir v.s

Üstelik hem çocuk , hem temizlik hem yemek. Bunun için en az 1.5 , 2 bin tl. vermeniz gerekiyor bir yabancıya. Çocuğunuza nasıl bakacaginizi bilmediğiniz bir yabancıya.

Ya Allah aşkına , emeğinin karşılığı bile olamayacak kadar küçük bir parayı veriyorsunuz ve hala kullaniliyormuşsunuz hissine mi kapiliyorsunuz ?

Verdiğiniz para ne minnet ne emeğinin hakkı. Üstüne hala tereddüt yaşıyorsunuz. Şaşırdım kaldım.

O bir anne zaten oğlu ve kızı olarak destek olmak gerekiyor.

Evet işten ayrılın bencede. Evde sıkıntıdan patlayacak hale gelin. Temizlik yapın, çocuğa bakın , hep aynı şeyi yapın yapın ve emeginizin hiç bir karşılığı olmasın. Ev hanımı işte ne olacak ki ? " cümleleriyle dolun taşın.

bende öyle görüyordum ama son zamanlarda insanların laflarıyla acayip derecede rahatsız olmaya başladım ve kendimi enayi gibi hissetmeye başladım.

Enayi gibi hissetmesi gereken siz değil, hem temizlik hem yemek, hem çocuk bakımiyla uğraşıp üstüne 500 tl. Gibi cüzi bir rakam verilen kv.biz bunu düşünsün.
Ha birde minnetle veriyorsunuz . Sırf kan bağı var diye amuda kalkmalı kadın tabi.

Benim bebegimede babaannesi bakiyor. ben teklif etmistim esime para verelim diye bunun nedenide kv maasi yok ihtiyaci oluyor benden cekinir o nedenle aylik bir harclik verelim anneme oda bizden istemek zorunlulunda kalmasin diye dusunduk. esimde tamam dedi. biz 300 dusunduk ama esim daha az veriyor suan kv her seferinde ihtiyacim yok vermeyin diyor. bunu harclik olarak vermek ve boyle soylemek daha uygun gibi geliyor. yapilan isi karsiligi diye dusununce hos olmuyor ve karsidan bakocinin gorevlerini bekliyorsunuz. o babaannesi yada anneannesi bu isi para icin yapmamali bence. ama ihtiyaclari icinde eline bir miktar verilmeli. benim kardesimin kayinvalidesi asgari ucret istemisti bakmak icin. buda degisik bir tur iste...

bu devirde 500 tl paramı yani.. kim söylerse söylesin etrafınızda sizin kendi düşünceniz yokmu ki kendinizi enayi gibi hissediyorsunuz.. bence etraftan ziyade siz bu parayı vermek istemiyorsunuz.. Hiç tanımadığınız birine çocuğunuzu emanet etseniz zaten 1000 tl ödeyecektiniz ve gözünüz arkada kalacaktı.. Sonuçta ihtiyaçları varmış.. Çocuğa bakıp verildi denilen bir para değil ihtiyacı varmış..ki ihtiyacı olmasa bile bu paraya karşılık gelen hediyeler almaya mecburdunuz bence...

anneme maaş olarak vermemiştim ama çeşitli hediyeler veya yardımlarda bulunmuştum. beyaz eşya falan gibi. şimdi eltim bakıyor. bakıcı parası veriyorum. bence verin yani. ihtiyaçlarıda varmış.

Hiç bu açıdan düşünmemiştim biliyor musunuz. Çok haklısınız aslında..

Hiç bu açıdan düşünmemiştim biliyor musunuz. Çok haklısınız aslında..

Ben çok düşünmekten yıprandım iyi bir huy değil ama durduramıyorum kendimi, eşle aran bozulabilir mesela, atıyorum annem çocuğuma bakıyo çocuk düştü ya eşim bi laf ederse diye korkarım ben ki eşim çocuktur düşer kalkar kafasında ama ya derse? ya olursa? ben çok fazla laf söz kaldiramadıgım için baştan o yolları kapatıyorum

Herkesin bakış açısı farkli ben olsam bende verirdim hatta az bile eve gundelige birini alsan 120 lira en az hem işini yapıyor hem yemeğini bi de çocuğuna bakıyor hiç takma milletin ne dedigini aranızda bir problem yoksa dusunmene bile gerek yok bence

Bebeğinize bakan evinizi temizleyip yemeğinizi yapan kadına bu kadar laf edeceğinize ücretsiz izne çıkıp kendiniz baksaymışsınız daha iyiymiş.2 sene bakardınız.Sonrada kreşe verirdiniz.

Öteki türlü kadın evinde baksaydı çocuğun masrafınıda kendi cebinden karşılasaydı hatta iş çıkışı oğlu gelini onda yemeğini yeseydi bu kadının eti ne budu ne masraf olmayalım demezlerdi herhalde.

sen ve arkadaş çevren gerçekten çok tuhafsınız
kadın çocuğuna bakıyor
yemeğini yapıyor
evini temizliyor
üstüne sen yalnızca 500 lira veriyorsun
ve böyle konuşuyorsun yemin ederim yazık ya.
kocanın ailesine para yedirmiyorsun
sen resmen onları sömürüyorsun

sadece çocuğuma baksa vermem. kv bi süre bakmıştı zaten.para lafı eden olmadı.saçma yani.sonuçta babanne aneanne çok kötü durumda olsalar bi ekmeğe muhtaçlarsa anlarım tabi de

ama hizmetçi gibi hem çocuk hem ev temizliği hem yemek işin içine giriyorsa 500 lira az bile.

bu arada diğer işleri neden koca kadına yaptırıyorsunuz

Kaynanam 6 sene eltimin kızına baktı ve karşılığında eltim onun tüm özel ihtiyacını karşıladı artı bireysel emeklilik başlattı şuan cocuk okula gidiyor ama emekliliğini ödemeye devam ediyor eltim şimdi ben doğurunca kaynanam bakacak emekliliği ben ödemeye devam edecegim artı faturalatını ödeyecegim aslında kaynanam istemrz ama ihtiyacı oldugunu gördüğüm için rahatsız hissediyorum kendimi

Benim.kizima annem bakiyor sana para vericem desem agzima terlikle vurur valla.
Ama soyle dusunun sanirim esiniz ailesine maddi yardim da bulunmak istiyor durumunuz iyi gibi karsi tarafta iki emekli ve okuyan bir ogrenci var. ortada bisey yokken para verse annesi mahcup oluyormus ya esiniz de boyle bir yontem secmis.
Yani siz para vermek istedigunizde kv nin tavri ne oldu biraz da ona bagli yani dunden razi bir hali varsa sikinti demektir.
Ben maddi durumu iyi olan ciftlerin ihtiyac dahilinde ailelerine yardim etmesine sicak bakiyorum. he esinin cocugunun rizkindan kesip onlara veriyorsa durum degisir ama sizin durumunuz iyi gibi borc harc durumlarini bilmiyorum tabi.

Ay pardon atlamisim kv evin temizligini yemegini falan da yapıyormuş. annem de yapiyordu ama ben yapma dedikce yapiyordu. siz temizlik yapmasini onayliyorsaniz yani yapsin istiyorsaniz bence para vermeniz dogal yazik o da kac yasindadir yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…